helo

Aktiivijäsen
  • Content count

    374
  • Joined

  • Last visited

About helo

  • Rank
    Aktiivi

Recent Profile Visitors

495 profile views
  1. Alberta
  2. Tallettelut dpo:illa -3, -1 ja 0. Täti odotettavissa aikaisintaan tämän kierron dpo 15. dpo 0: Ovis bongattu limoista ja kohdunnapukasta. Lämpödippi (ja sitä seuraava lämpöjen nousu) vahvistaa oviksen tapahtuneen. dpo 1-4: Ei mitään oireita. Kuiva kausi alkoi eikä loppua näy ainakaan dpo 11... dpo 5: Punaviini tökkii. Muuten ei oireita. dpo 6-8: Jomottelua ja pientä alaselkäkipua. dpo 9-10: Ei mitään oireita. dpo 11: Todnäk sattumaa, mutta näin yöllä eläväistä unta toisen lapsen synnytyksestä (meillä on yksi ennestään). Juoksulenkillä kohdun kohdalla nipistelyä. Illalla nuutunut olo, maha tuntuu painavalta. dpo 12: Aamusta alkaen menkkoja edeltävän päivän olot, jomottelua alavatsalla ja tuntuu että kohta lorahtaa. Väsyttää, nenä tukossa. dpo 13: Menkkaolot poissa. Alavatsassa paineen tuntua, lämmin tunne itellä että olis tärpännyt. Iltaa kohden taas tosi nuutunut olo. dpo 14: Yöllä herätessä kuvotusta ja kevyitä vatsakramppeja, muutenkin oli vaikea nukkua. Päivällä ei oikein mitään oireita, autossa istuessa ehkä kevyttä paineen tuntua alavatsalla. dpo 15: Edelleen varsin oireetonta. Hieman turvottaa, valkovuotoa vähän enemmän ja tunne että lorahtelee - juoksen vessassa vähän väliä tarkastamassa onko punaista joukossa. Alamasussa painon tunne. Tänään on kp 28/27(-29), muutamia poikkeuskiertoja lukuunottamatta siis menkat alkaneet tällä kp:llä. dpo 16: Ei mitään oireita ennen iltaa, jolloin iltalenkillä vatsaa nipisteli ja lenkin jälkeen alkoi närästää. Kohdunnapukka pehmennyt pikkuhiljaa viimeisten kolmen päivän aikana, nyt jo selkeästi tavallista pehmeämpi. dpo 17: Heräsin yöllä vatsanippailuihin ja ajatukseen, että tällaisia oon tuntenut vain esikoisen raskausaikana. Toivottavasti en vain kuvittele... Aamusta lähtien vatsakramppeja tulee ja menee aaltoillen. Sama meno masussa jatkuu koko päivän. Turvottaa.
  3. Mä voisin hypätä keskusteluun ☺ Väikkäri loppusuoralla ja toinen lapsi haaveissa, eka on nyt 2v. Apurahaa on vuoden loppuun ja sitten taas jatko ihan auki.
  4. Kiitos Naa Kesä lähestyy kovaa vauhtia, tsemppiä odotteluun!
  5. Haaveilu vaihtuikin lennosta tositoimiin! Olen ihan häkeltynyt. Oon seuraillut kiertoja ihan kiinnostuksesta ja tulevaan yritykseen valmistautuakseni, joten tiedettiin, että tärppipäivät alkaa olla käsillä. Kumi jäi silti yhteistuumin nurkkaan viikonloppuna ja aloitimme tietoisen riskinoton Aika jännä fiilis!
  6. Kiitos avusta mei ja toiveissavauva! Paljon uutta tietoa, en tiennytkään tuon raskauden/imetyksen vaikutuksista syljen koostumukseen. Gynellä (ja papassa) oon käynyt viimeksi noin vuosi sitten, ja kaikki oli ok, mutta raskautumisen yrityksestä ei silloin ollut puhe. Siksi mietin, onko jotain erityistä syytä käydä vielä tässä ennen. Silloin oli puhe, että kunta kutsuu papa-kokeeseen, kun täyttää 30, ja se olisi sitten riittävä seuraava kerta (eli ensi talvena). Jos - ja siis todella jos - onnistuisin tulemaan raskaaksi kesän-syksyn aikana niin seuraava papa-mahdollisuus siirtyisi jollain vuodella, jolloin papojen väliin tulisi 2,5 vuotta. Ei sekään nyt hirveän pitkältä ajalta tietty kuulosta. Vähän sama juttu hamppilääkärin kanssa, sielläkin kävin vuosi sitten. Mitään suurempaa ongelmaa ei ole, mutta reikiä tulee aika herkästi. Ehkä skarppaus hammaslangan kanssa auttaisi pitämään ongelmat loitolla sitten mahdollisena raskausaikanakin Ja foolihappo, joo! Apteekkiin vielä tänään.
  7. Kuuluisikohan tämä kysymys tänne ketjuun... Kyseessä siis raskauteen valmistautumiseen liittyvä erittäinkin tyhmä kysymys. Oon lueskellut näitä yritykseen valmistautumisjuttuja ja yrittänyt vähän googlailla, mutta en ole vielä keksinyt, miksi hampaiden hoidattaminen nousee esiin noissa ennen raskautta -listoissa? Toinen on tuo gynejuttu, onko tarvetta käydä ennen yrityksen aloitusta jos ei mitään epäilystä ongelmille ole? Foolihapoistakin oon lukenut ristiriitaista tietoa, mutta kaipa mä nyt ne voisin varmuuden vuoksi aloittaa, jos ei niistä kerran mitään haittaa ole? Suunniteltuun yrityksen aloitukseen kolmisen kuukautta, joten pikkuhiljaa tässä voisi jotain kevyitä valmisteluita toteuttaa...
  8. Kiva lukea vinkkejä täältä, kiitos kaikille jakaneille Olisiko kellään lisää vinkkejä? Erityisesti pienten lasten kanssa pyörä- tai patikkaretkeilyyn? Ollaan myös hommaamassa uutta telttaa, olisiko lisävinkkejä teltan hankintaan niin, että se jatkossa sopisi myös lapsiperheen telttailuun?
  9. Meillä on anopin kanssa ihan lämpimät ja läheiset välit, mikä on tietysti kiva asia, onhan tässä näitä yhteisiä vuosia kertynyt anopinkin kanssa jo lähemmäs seitsemän. Molemmat ollaan kyllä aika voimakastahtoisia ja anopin suora puhetapa on kyllä muutaman kerran pistänyt hermot kireälle. Mielenkiinnolla siis odotan, minkä verran ohjeistusta pukkaa sitten, jos lapsia joskus siunaantuu. Toivoisin välien säilyvän jatkossakin hyvinä, ja uskon mahdollisten vauvauutisten olevan tervetulleita.
  10. Molempien vanhemmat ovat elossa ja miehen puolelta vielä kaksi mummoa ja ukki reippaina ja hyvissä voimissa.
  11. Muutama vuosi sitten, juuri ennen kuin täytin 26 vuotta, tunsin todella voimakasta biologista tarvetta olla äiti. Liekö jotkin hormonit pukanneet päälle, uskon sen olevan sitä vauvakuumetta. Kun näin pikkuvauvoja, aloin itkeä. Mies hieman ihmetteli, kun saatoin tihrustaa itkua, että haluaisin niin kovin vauvaa, mutta en sitten järjellä ajatellen kuitenkaan haluaisi (kun elämäntilanne ei muuten tuntunut sopivan). Ota meistä naisista selvä Syytän hormoneita. Nyt, kun vauvantoivesuunnitelmat alkaa olla ajankohtaisia, on kuumeilu jotenkin erilaista. Nyt realistisesti näkisin, että meitä on (toivottavasti) kohta kolme, kun aikaisemmin ajatus oli jotenkin kaukaisempi, ja oli vaikea saada kiinni siitä, miksi vauvakuume oli niin kova ja mitä edes kaipasin. Ja kun yrityksen aloittamisesta on sovittu, suhtaudun asiaan paljon rauhallisemmin ja toiveet on konkreettisempia.
  12. Yritys aloittamisen aikaan ollaan oltu yhdessä lähes 7 vuotta - kiva on ollut olla kaksin, mutta ehkä meitä kohta saisi olla kolmekin
  13. 22, vaihteluväli siinä 21-22. Kroppa tuntuu toimivan joten tässä on hyvä pitäytyä.
  14. Molemmat 29, ensimmäistä toivotaan.