Mintaka

Aktiivijäsen
 • Content count

  869
 • Joined

 • Last visited

About Mintaka

 • Rank
  Aktiivi

Recent Profile Visitors

525 profile views
 1. Ja tämä nimi myös annettiin. Toista nimeä pohdittiin vielä pari päivää ennen ristäisiä. Nyt odotan toista lasta. Jos hän on poika, nimi on jälleen ollut valmiina jo ennen raskautta. Tytön nimestä joudutaan vielä keskustelemaan.
 2. Ensimmäinen käytännössä yk 3 (periaatteessa yk 4, mutta yhdessä kierrossa ei ehditty petipuuhiin), toinen yk 1.
 3. OAS

  Sieltähän se poikkeuslupa sitten tuli, eli huippuhyvän osaston toiminta jatkuu.
 4. Mukavaa, että joku muukin on veisannut Mua siipeis suojaan kätke. Se on yksi lempivirsistäni, ja olen jo nyt alkuraskauden aikana suunnitellut sitä kakkosen ristiäisiin. Esikoisen ristiäisissä veisattiin Ystävä sä lapsien ja Soi kunniaksi Luojan nyt.
 5. Kiitos kokemusten jakamisesta @JoHe ja @whipped cream. Ilmeisesti tämäkään asia ei ole aivan yksiselitteinen. Jos kaikki menee hyvin, meidän lapsille tulee ikäeroa 1 v 9 kk. Onhan se aika vähän, mutta ei tässä iässä ollut enää varaa ruveta odottelemaan.
 6. Tämä on todella tärkeä aihe ja koskettaa monia kotiäitejä. Ja koti-isiä varmasti vielä enemmän, koska heillä ei ole edes sitä määrää vertaisverkostoja kuin äideillä. Aikuisen on vain vaikeampi tutustua uusiin ihmisiin kuin vaikkapa opiskelijoiden. Olin itsekin aika yksinäinen, kunnes lähdin esikoisen kanssa kaikkiin mahdollisiin kunnan ja seurakunnan vauvaperheille ja kotiäideille järjestämiin tapahtumiin. Niitä ei tietenkään ole kaikkialla - täällä ollaan onnekkaita, kun lapsiperheiden asiat ovat pikkukunnan tärkeysjärjestyksen kärkipäässä. Olisiko neuvolan kautta mahdollista päästä mukaan äitien vertaistoimintaan tai johonkin sellaiseen? En taida osata neuvoa mitään järkevää, kun ilmeisesti olet ollut valmis tinkimään samanhenkisyydestäkin. 30+ äitejä pitäisi kyllä nykyään olla paljonkin, ehkä heitä kuitenkin olisi jossain kerhossa tai harrastuksessa. Onhan tämänkin foorumin kautta järjestetty alueellisia vauvatapaamisia, mutta kuinkahan aktiivisia nekin mahtavat olla nykyään.Toivottavasti jaksat vielä yrittää - yksinäisyys on tosi raskasta.
 7. Jaksoin merkitä kaikkea muistiin siihen asti, kunnes menin töihin. Sen jälkeen on ollut vauvakirjan perusteella kovin vähätapahtumainen elämä.
 8. Te joilla on ollut useampia raskauksia, olivat alkuraskauden oireet erilaiset?
 9. Ainiin, greippimehu. Pitääkin taas ottaa se käyttöön.
 10. Minusta Miska on aivan selvästi pojan nimi, vaikka sitä on Suomessa tosiaan annettu myös tytöille. En usko, että hiihtäjä-Iivo on kellään päällimmäisenä mielessä enää parin vuoden päästä. Miten muuten olisi samaa i-sarjaa Into tai Ilmo?
 11. Mitä mieltä olette viime viikkoina mediassa esillä olleesta suosituksesta, että pitäisi olla synnytysten välillä vähintään 2 vuotta 3 kuukautta?
 12. Kiitos kannustuksesta! Meillähän tämä ensimmäinen vauva on ollut tosi helppo ja tyytyväinen. Siitähän ei tietenkään tiedä, millainen hirviö hänestä tulee uhmaiässä.
 13. ^ Kiitos rehellisestä vastauksesta. Jotain tuollaista pelkään itsekin. Ei vain ole kauheasti vaihtoehtoja, kun oma parasta ennen -päivämäärä lähenee.
 14. Olisiko tästä aiheesta vielä kokemuksia, joita haluaisitte kertoa? Meillä on nyt yksi lapsi, 9 kk, ja toista suunnitellaan. Koska meillä on jo ikää ihan tarpeeksi, lasten ikäerosta toivotaan melko pientä. Omasta ajasta en ole niinkään huolissani, mutta miten aikaa ja syliä riittää pienelle esikoiselle? Yhden lapsen kanssa on ollut siinä suhteessa helppoa.
 15. Aiemmin ajattelin, että totta kai haluaisin sekä tytön että pojan, mutta nyt on oikeasti ihan sama. Toinen poika tuntuisi jopa helpommalta kuin ensimmäinen tyttö, kun pojan äiti olen jo tottunut olemaan, mutta enpä tiedä, onko sillä oikeasti mitään merkitystä käytännön kannalta.