Mintaka

Aktiivijäsen
 • Content count

  1103
 • Joined

 • Last visited

About Mintaka

 • Rank
  Addikti

Recent Profile Visitors

1459 profile views
 1. ^ Minulle sanottiin ehkäisyneuvolassa, että kuukupin käyttö kierrukan kanssa on sitten omalla vastuulla. Siitä päästään seuraavaan aiheeseen. Minulle laitettiin hormonikierrukka kaksi viikkoa sitten, ja siitä lähtien on ollut menkkamaista vuotoa. Loppuukohan tämä ikinä? Tällä hetkellä on vähän liiankin hyvä ehkäisyteho, kun jatkuvan vuodon kanssa seksi ei todellakaan ole päällimmäisenä mielessä.
 2. @sarah-87 Myöhästyneet kiitokset onnitteluista. Niinhän siinä kävi, että lopulta päästiin täysimetykseen, mikä helpotti elämää suuresti.
 3. @chaste Kiitos onnitteluista ja tsemppauksesta! Imetys on alkanut pikkuhiljaa sujua paremmin, joten ehkä tästä päästään vielä täysimetykseenkin. Maidontulo ei ole ollutkaan ongelma vaan lähinnä vauvan jaksaminen ja rintaraivo. Päivä kerrallaan eteenpäin kuitenkin.
 4. Lueskelin tätä ketjua aiemmin syksyllä enkä vielä arvannut, että osuu omallekin kohdalle. Tyttäremme syntyi rv 33, tänään olisi tullut 37 viikkoa täyteen. Kaikki on nyt ihan hyvin ja kotona ollaan, mutta haluaisin vertaistukea imetykseen. Tyttö ei vieläkään jaksa imeä kunnolla. Maistelee kyllä rintaa, kun on muuten tarpeeksi virkkuna. Onko toivoa, että päästään vielä täysimetykseen? Kuinkahan kauan kannattaa yrittää ennen kuin luovuttaa?
 5. @aivansama Kylläpä teillä alkaa varhain tutkimukset puheen ongelmista! Monella on hyvä, että pääsee tutkimuksiin kolmen vuoden ikään mennessä, kun yksilölliset erotkin ovat niin suuret. Meillä heräilyt tuntuvat liittyvän uusien taitojen oppimiseen, voisiko teilläkin olla kyse siitä?
 6. Ensimmäiset supistukset tulivat vasta lapsiveden mentyä. Lääkäriä myöten kaikki olivat varmoja, että menee reippaasti yli lasketun ajan, mutta eipä sitten mennytkään.
 7. Meilläkin on 1,5-vuotiaalla lapsella ollut jo satunnaisia kauhukohtauksia. En ole osannut yhdistää niitä päivän tapahtumiin enkä muuhunkaan säännönmukaisuuteen. Unissakävelyä ei ole ollut - kuulostaa aika hurjalta! Kohtauksista on selvitty ottamalla lapsi syliin, olohuoneeseen valot päälle ja sylissä kanniskelua siellä valoisassa huoneessa. Sitten uudestaan nukkumaan, kun lapsi rauhoittuu. Meillä ainakin nimenomaan kirkas valo havahduttaa hereille.
 8. Minun sukunimeni tuli esikoiselle ja luonnollisesti myös tulevalle lapselle. Aika paljon äidin nimen saaneita lapsia on tuttavapiirissä, vaikka Pohjois-Suomessa muka ollaan konservatiiveja. Ehkä tavat ovat muuttumassa. Uudessa nimilaissa sallitaan lapselle kaksi sukunimeä. Oikeastaan haluaisin lapsille kummankin vanhemman nimen, mutta mies ei ole toistaiseksi lämmennyt nimenmuutokselle. Varmaan käytäntö tuntuisi aluksi oudolta, mutta muissa Pohjoismaissakin siitä on tullut ihan luonteva asia.
 9. Esikoinen tärppäsi yk3 tai 4 - riippuu vähän siitä, lasketaanko yksi käytännössä yrityksetön kierto mukaan. Kakkonen tarttui mukaan kertalaakista.
 10. Aamun uutisisa lisää tutkimusta pienen ikäeron riskeistä. Onneksi ne eivät kuitenkaan vaikuta ihan valtavilta.
 11. ^ Meillä tämä arka lapsikin tunkee kaiken mahdollisen suuhun. Hyvä puoli on, että eipä näytä olevan ruokaennakkoluulojakaan vaan myös kaikki ruoka menee reippaasti suuhun.
 12. ^ Ei täälläkään havaittavaa eroa missään, vaikka esikoinen on poika ja tämä toinen oletettavasti tyttö.
 13. ^ Ratkaistiin kalaongelma sillä, että mennään anoppilaan. Anoppi ei tykkää kalasta, joten ei tarvitse pelätä, että sitä olisi pyödässä. Otetaan vahinko takaisin, kun pikkuinen on syntynyt ja talven blinikausikin sopivasti alkaa. Juustot eivät meillä ole koskaan jouluateriaan kuuluneetkaan. Tänä vuonna ajattelin repäistä ja kokeilla ihan uusia juhlaruokia, muun muassa perinteistä consomméa ja voitaikinaan leivottuja lihapiirakoita. Jotain kasvisherkkujakin voisi kokeilla, vaikkapa vegerosollia marinoitujen härkäpapujen kera.
 14. Pitää vielä lisätä, että ensimmäisellä kierroksella kaikki oli kivaa ja jännää. Nyt lähinnä tympii ja koko raskaus tuntuu turhalta välivaiheelta väsymyksineen ja mursuoloineen. Kunpa tammikuu tulisi pian!
 15. Pohjanmaalla on tosiaan niin paljon isoja perheitä, että 5-6 lasta ei vielä herätä mitään ajatuksia. Jos lapsia on lähemmäs kymmenen, saatan vilkaista, onko äidillä korvakoruja tai ripsiväriä. Eipä asia silti minulle kuulu, joten en kysy, ellei ihminen itse halua tuoda vakaumustaan esiin.