Mintaka

Aktiivijäsen
 • Content count

  553
 • Joined

 • Last visited

About Mintaka

 • Rank
  Aktiivi

Recent Profile Visitors

213 profile views
 1. Kiitos vaan tästäkin. Kirjaimellisesti lensi kaakaot näppikselle. Ja päiväpeitolle. Ja suloisen, tyytyväisen pojan päälle, joka heräsi ja katselee ihmeissään, mikä äidille tuli.
 2. Lopetin ratsastuksen ihan alussa, olisiko ollut rv 7 tai 8. Oli tarkoitus jatkaa vähän pitempään, mutta turvotus teki hevosen selässä hölskymisestä epämiellyttävää, eikä tuolloinen opettajakaan oikein ymmärtänyt, ettei harjoitusravi itsessään ole mikään tavoite, jos kroppa ei taivu siihen. Nyt suunnittelen harrastuksen aloittamista uudelleen. Millaisia kokemuksia teillä on paluusta ratsaille sektion jälkeen? Onko kaikki sujunut hyvin?
 3. Jostain syystä en näe äänestysvaihtoehtoja, mutta vastaan kuitenkin. Kiloja tuli seitsemän, jälkitarkastuksessa jäljellä noin puoli kiloa. Lihaksia on kadonnut, joten läskiä lienee kuitenkin enemmän kuin ennen raskautta.
 4. Neljännestä kierrosta tärppäsi. Tosin yksi kierto meni ihan haaskuun musertavan työväsymyksen vuoksi, joten periaatteessa kolme kiertoa vakavaa yritystä tarvittiin.
 5. Ei todellakaan kannata ajatella, että tällaiset huolet olisivat jotenkin outoja tai kiellettyjä. Minusta kertoo enemmän juuri vastuullisuudesta, että pohtii omaa pärjäämistään etukäteen. Ei kannata olla liian ankara itselleen synnytyksen jälkeenkään. Ainakin minulta kului pari viikkoa, ennen kuin ensimmäisen kerran pystyin todella nauttimaan äitiydestä. Siihen asti vauvan hoitaminen - vaikka se periaatteessa sujui ihan hyvin - tuntui enemmän selviytymistaistelulta. Tämä siis terveen ja rauhallisen vauvan kanssa, varmasti saattaa kestää pitempään, jos alku on vaikeaa.
 6. Nuo ajatukset valmistelevat sinua äitiyteen ja siihen liittyvään vastuuseen. Ainakin itse olen kokenut, että kun huolet ja ajatukset oli käyty läpi etukäteen, vauvan tuoma muutos ei tullut yllätyksenä vaan siihen oli henkisesti valmis. Minua huolestutti etukäteen, miltä tuntuu, kun pienen vauvan kanssa ei ole ns. omaa aikaa. Mietin myös, osaanko hoitaa lasta ja vuorovaikuttaa oikealla tavalla yms. Olihan se alkuun vaikeaa, mutta kyllä työ tekijäänsä neuvoo ja oman jälkeläisen hoitaminen on kuitenkin ihan eri tavalla luontevaa kuin toisten lapsien. Toki kenelle tahansa voi tulla oikeitakin ongelmia, eikä niitä voi ennalta estää, mutta onneksi apua ja tukea on sittenkin saatavilla. Minua ainakin lohdutti, kun äitiysneuvolan terkka sanoi, ettei pikkulapsiaikana tarvitse siivota, jos ei jaksa. Iloista odotusta! Hyvin se menee!
 7. Pitää vielä kommentoida sen verran, että oikeastaan kaikki pakkauksen tähän asti ajankohtaiset tuotteet ovat tulleet käyttöön ja tykkään niistä tosi paljon. Varsinkin kääntöhihaisista kietaisubodyista ja puolipotkuhousuista on tullut suosikkeja. Haalarit ovat niin valtavia, että niiden asemesta olen käyttänyt kirpparilta hankittuja pienempiä haalareita.
 8. ^ Epiduraali oli. Turvotus laski noin päivää tuon viestin kirjoittamisen jälkeen aivan yhtäkkiä luultavasti tukisukkien ansiosta. Ruokalistalla oli kyllä myös ananasta ja vihreää teetä.
 9. 4 vrk oltiin sairaalassa. Imetys ei alkanut sujua, ja pojan paino laski kovasti. Ei tosin haitannut ollenkaan olla siellä täysihoidossa, kun ruoka tuotiin vuoteeseen, joku muu hoiti pyykit ja sai imetystukea vaikka keskellä yötä.
 10. Onko teillä muilla ollut sektion jälkeen turvotusta jaloissa? Sain synnäriltä sellaisen käsityksen, että se on aika yleistä. Kuinka kauan se on kestänyt?
 11. Noilla viikoilla vauva ehtii vielä hyvin kääntyä ihan itsestään, ja kääntökin voi onnistua. Toki jos mitään kääntymisyrityksiä ei ole ollut missään vaiheessa, niin voi olla, että perätila on jostain syystä paras asento.
 12. Pieni on ns. täydellisessä perätilassa, pylly edellä tulossa ja kintut suorina. Eli lähtökohtaisesti ihanteellinen asento onnistuneelle perätilasynnytykselle.
 13. Kannattaa tutustua tuohon aiemmissa viesteissä mainittuun Perätilavauvat-ryhmäään, jos olet facebookissa. Täällä tosiaan enää viikko laskettuun aikaan, ja vauva on ollut tammikuusta asti sisukkaasti koko ajan perätilassa. Kääntöä ei edes yritetty, koska vauva oli jo liian alhaalla ja tilaakin kohdussa vähänlaisesti. Näillä näkymin ensisijainen vaihtoehto on kuitenkin alatiesynnytys, kun sille ei näyttäisi olevan mitään estettä. Ainakin itse sain synnytystapa-arviossa hyvin tietoa eri vaihtoehdoista, eikä lääkäri painostanut mihinkään suuntaan, vaikka suoraan kysyessäni sanoi suosittelevansa alatiesynnytystä riskittömämpänä vaihtoehtona.
 14. Rv 18 tai 19 tuntui ensimmäiset kevyet liikkeet. Ensimmäistä tässä siis odotellaan.
 15. OAS

  Onko täällä tuoreempia kokemuksia OAS:sta? Kävin tänään tutustumassa ja jäi oikein myönteinen kuva paikasta, sopivan ihmisläheistä meininkiä.