Quinn

Jäsen
  • Content count

    12
  • Joined

  • Last visited

About Quinn

  • Rank
    Aloittelija
  1. Mulla aiheutti Game of Thronesin uusin jakso (s4e4) valtavan itkukohtauksen vauvan takia. Mua ei haittaa vaikka päitä katkotaan ja ihmisiä silvotaan, mutta vauvan kohtalo järkytti kovasti vaikka fiktiota sen tiedän olevan.
  2. Kerroin pomolleni noin viikko nt-ultran jälkeen. Koin parhaaksi kertoa, jotta voimme aloittaa ajoissa järjestelyt sijaisen järjestämiseksi äitiysloman ajaksi, joka alkaa kesken kesälomien. Tämän jälkeen oli helpompaa kertoa asiasta alaisilleni ja muille esimiehille, joita asia koskee. Vaikka en koe olevani korvaamaton, niin aika ison muutoksen tämä aiheuttaa omalla osastollani.
  3. Alkuun himotti appelsiinimehu ja appelsiinit. Nyt kelpaisi grilliruoka koska vain. Varsinkin makkararanskalaiset ovat haaveissa useasti. Olen kyllä grilliruoalla joskus herkutellutkin, mutta pyrkinyt vähentämään siitä mitä ennen raskautta tuli syötyä. Makean perso en ole ollut koskaan, eikä nytkään tee yhtään mieli. Maitotuotteita menee tosi vähän, mutta grilliruoka ja kylmä maito olisi niin hyvää.
  4. Vauva ei ole vielä syntynyt, mutta en tule laittamaan hänestä kuvia facebookiin. Ainakaan selkeitä kuvia, missä vauva on tunnistettavissa. Eli kuvia varpaista tai vaikka selkäpuolelta sylissä saatan laittaa, mutta en kasvokuvia. Lisäksi koko nimeä en aio julkaista. Häistämmekin julkaisin aikoinaan kuvia, missä ei näy vieraiden eikä sulhasen kasvoja, sillä hän ei halua olla facebookissa. Sensuroida ei tarvinnut mutta kuvakulmat ja valinnat olivat sellaisia, että tuo onnistui.
  5. Kiitos Kukkis85 tuosta vinkistä. Kävin tilaamassa trenssin itselleni. Laskeskelin että olen loppukesästä ja alkusyksystä isoimmillani jos kaikki sujuu hyvin, joten juuri tuon kaltaiselle takille tulee kyllä tarvetta. Ja hinta oli enemmän kuin sopiva. Olen himoinnut Isabella Oliverin wrapped mekkoa sinisenä, mutta suolainen hinta on vielä hidastanut ostamista. Toisaalta haluaisin ostaa jonkun vastaavan kauniin mekon joka asustamalla sopisi niin arkeen kuin juhlavampaankin menoon. Mutta pitää vielä selata asoksen valikoimaa, jos siellä sattuisi olemaan sopivia mekkoja. Itse olen pienikokoinen, joten mammakirppiksiltä on ollut ihan mahdotonta löytää oikean kokoisia vaatteita, kun maha on jo kasvanut mutta muu kroppa pysynyt entisellään.
  6. Meillä siirtyi peräti 10 päivää. Tosin itsekin vähän aavistelin että varmaan viikolla siirtyy eteenpäin. Ainoa harmillinen asia tässä oli, että verikoe meni uusiksi. Mutta luojan kiitos tällä kertaa ei sentään kolmea pulloa tarvinnut luovuttaa, vaan ainoastaan yksi riitti.
  7. Ennen plussaa aloin jo vähentämään alkoholin käyttöä. Esimeriksi jouluna ja uutena vuotena en juonut lainkaan. Lisäksi saunaoluen vaihdoin alkoholittomaan Nikolaihin. Lisäksi aloin syömään foolihappoa mutta vain n. 1kk ennen plussausta. Kuitenkin hedelmöittymisen aikoihin olimme viinimaistajaisissa, jolloin join yhteensä kaksi-kolme lasia viiniä ruoan yhteydessä. Lisäksi noihin aikoihin join vielä Bisolvon-yskänlääkettä, jonka pitäisi lisätä limaneritystä. Tosin joiltakin foorumeilta olen myöhemmin lukenut, että sillä on jopa saattanut olla positiivinen vaikutus hedelmöittymiseen. Tuli nimittäin tuotakin googletettua, kun stressasin että mitä lääkkeitä olen mennyt syömään ja juomaan hedelmöittymisen aikoihin.
  8. Itsellä oli hyvin hämmentynyt olo. Vaikka raskautta ei oltu kauaa yritetty tosissaan, oli negojen pissaaminen tikkuun tuttuakin tutumpaa. Mutta plussan pissaaminen olikin ihan uusi juttu, enkä hoksannut että ensin siihen ilmestyy se sama viiva kuin negatiivisessakin. Lähdin sitten vessasta pois, ja takaisin tultuani siihen viereen oli alkanut hiipiä himmeä toinen viiva, joka vahvistui vahvistumistaan. Minulla oli ollut pientä menkkatuhrua n. ½ viikkoa aiemmin, mutta kun menkkoja ei alkanut kuulua, päätin tehdä testin. Aloin nauraa hervottomasti ja sen jälkeen itkeä, kun menin kertomaan miehelle uutiset. Oli epäuskoinen olo, mutta hyvällä tavalla.
  9. Jätin ehkäisyn pois viime syksynä, ja sen jälkeen ennen helmikuun alun plussausta iho oli ihan hyvässä kunnossa. Sen sijaan plussauksen jälkeen alkoi ihan järjetön finnien putkahtelu. Päänahka on varsinkin hiusrajasta täynnä paukamia (onneksi eivät näy) ja samoin kaulaan on tullut finnejä. Myös hilseily on lisääntynyt. Finnejä on tullut sellaisiin paikkoihin missä niitä ei aiemmin ole ollut. Myös rintakehä ja yläselkä ovat saaneet oman osansa tästä uudesta teini-iästä. Toivotaan että tämä helpottaa kun raskaus etenee. Luojan kiitos tällä hetkellä finnit ovat suurimmaksi osaksi pysyneet poissa kasvoilta, joten pahimmat on melko helposti peitettävissä. Mutta hieman huolestuttaa tämä, kun haluaisi olla raskaana kaunis ja hehkeä, eikä tällainen talipallo.
  10. Otin ensimmäisestä kuvan puhelimella ja laitoin vessan roskikseen (josta kävin varmaan parin päivän verran kurkkimassa, että onhan ne kaksi viivaa edelleen tallessa). Seuraavana päivänä ostin Clearbluen testin josta myös otin kuvan muistoksi ja laitoin roskikseen sen jälkeen. Ajatus pissaisen tikun säilyttämisestä pidemmäksi aikaa tuntui ällöttävältä. Kuvat riittää muistoksi. Tosin puhelimen kuvia selaillessa on pari kertaa meinannut käydä vahinko, että kuva olisi näkynyt henkilöille joille sen ei kuulu näkyä.
  11. Ostin myös Bravadon Silk Seamlessit heti alkuraskaudesta. Rinnat olivat todella arat ja kipeät jo n. viikko-pari plussaamisen jälkeen ja nyt viikolla 10 näytän iltaisin siltä kuin olisin käynyt Tallinnassa ottamassa täytettä. Eli koko on suurentunut huomattavasti. Nämä ovat kyllä olleet melkoinen pelastus. Tuki, muotoilu ja pehmeys ovat iso plussa. Ja uskon, että tämä hankkimani koko menee vielä tovin, mutta ehkä jossain vaiheessa tulee ostettua vielä yksi pari isompana. Nämä ovat myös ihan ok ulkonäöltään. Näyttävät enemmän urheilurintsikoilta kuin imetysliiveiltä. Mielelläni ottasin kokemuksia vastaan muistakin Bravadon liiveistä. Itse olen tottunut nukkumaan ilman rintaliivejä, mutta jos nämä tästä vielä kasvavat ja pysyvät yhtä hellinä, niin pakko varmaan totutella nukkumaan liivit päällä.
  12. Itsellä viikkoja tällä hetkellä kohta 10 ja teen 2-vuorotyötä. Lomien ajan myös 3-vuorotyötä, mutta ainakin toistaiseksi olen onnistunut välttämään yövuorot. Pahoinvointi on ollut toistaiseksi olematonta, sillä iltavuoroihin tullessani saan nukkua aamuisin pitkään ja levätä. Aamuvuorojen jälkeen olen nukkunut päiväunet. Teen itse työvuorolistani, joten olen pyrkinyt nyt alkuraskaudessa laittamaan itselleni melko vähän aamuvuoroja enkä silloinkaan montaa vuoroa putkeen vaan vapaapäiviä väliin. Raskainta omassa työssäni on epäsäännöllinen ruokailu sekä seisomatyö. Olen pyrkinyt istumaan töissä aina kun vain mahdollista ja syömään välipaloja pitääkseni näläntunteen poissa. Muutaman kerran ollut pientä kuvotusta, mutta varsinaista pahoinvointia ei lainkaan.