valkosiipitiira

Aktiivijäsen
  • Content count

    247
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by valkosiipitiira


  1. Aina puhutaan radin yhteydessä sokerien noususta liian pitkän ruokavälin yhteydessä. Edes diabeteshoitaja ei puhu laskuista. Laskeeko teillä muilla sokerit?

     

    Minulla saattaa olla aamulla 4.1 sokerit (alle 4 on vaarallista) ja päivällä voi mennä 3.8-3.9.


  2. husilla suositus on 10-14 h.

     

    Tämä meni vahingoksi, labrassa oli melkein 50 ihmistä ennen minua ja näytteenottajia oli todella vähän. Tunnin sisällä oli 5 ihmistä aina käynyt. Jonotin kiltisti tuon pitkän ajan norminumerolla, mutta kun 13,5 h meni rikki niin pyysin että voinko mitenkään saada päivystys/lasten-numeron, koska raskauden ja radin takia olin ollut pitkään huonovointinen ja huimaava. 

     

    Minulla on kilpirauhasen vajaatoiminta ja siksi menen endolle. Hän halusi myös paastosokerin ja pitkän sokerin.


  3. Ketuttaa. Olen menossa tänään endokrinologille ja kävin siksi eilen labrassa. Paastoa tuli melkein 14 h ruuhkan ja vähäisen henkilökunnan takia niin paastoarvo oli 6.5. Mittarilla kun olen mitannut niin paastot on ollut 10 h arvoilla alle 5 koko ajan.


  4. Siis ekassa raskaudessa jouduin automaattisesti diabeteshoitajalle, vaikka vain paastoarvo ylittyi ja oli 5.5.

    En joutunut erikseen uudestaan labraan.

     

    Nyt menen taas hoitajalle. Ja pointti oli että täytyy mennä labraan juuri ennen hoitajalle menoa.


  5. Onko teidän muiden täytynyt mennä labraan ennen diabeteshoitajalle menoa? 

    Minulle tuli kutsu sinne eilen postissa, ja viikkoa ennen täytyy mennä verikokeisiin, mutta ei tarvitse paastota. Mikä koe silloin on?  Aiemmin ei ole tarvinnut mennä.


  6. Selailin yksi päivä netissä kotidopplereita ja vastaan tuli muutamassa paikassa tyttö vai poika-testejä. Virtsasta mitataan ja tikussa on vaaleanpunainen jos tyttö, sininen pojasta. Hinnat pyöri 25-30 euroa. Kuulosti hämmentäviltä!

     

    Onko kukaan testannut niitä, oliko tulos oikein vai ihan huuhaata? :D


  7. Kuulumisia. :)

    Kirpun kanssa käytiin 2014 keväällä lastenlinnassa, ja sieltä tuli diagnooseja useampi, esim. f90.9 hyperkineettinen häiriö, poikkeava kehitys ja hahmottamisvaikeudet. päästiin toimintaterapiaan ja tänä vuonna haetaan ie-paikkaa päiväkotiin. lastenlinnassa ollaan käyty useamman kerran, viimeksi tammikuussa ja syksyllä mennään uudestaan. Mielestäni asperger-piirteitä on paljon, mutta kun hän on tällä hetkellä 4v, ei sitä voida diagnosoida, varsinkin kun asperger on poistuva diagnoosi. tärkeintä on saada hyvät tukitoimet hänelle.