sarvis

Aktiivijäsen
 • Content count

  556
 • Joined

 • Last visited

About sarvis

 • Rank
  Aktiivi

Recent Profile Visitors

763 profile views
 1. Antakee armoo! Itse tuotan tuota Yoda-kieltä neuvolassa ja muissa töissä. Liekö siinä ajatuksena sanoa tärkein ensin? Rintamaidolla hyvin kasvaa. Vatsalleen kääntyy. Varhaisheijasteet vielä laukeavat. Puhetta tuottaa. Rotarokotteen sai.
 2. Vauvalla ikää 10 viikkoa ja tissilakko alkanut. Nälkäisenä raivoaa kuin mielipuoli jos erehtyy rinnalle nostamaan. Kaikki paheni, kun olin viikko sitten päivän koulutuksessa, jossa imettäminen oli hankalaa ja imetin vain kerran 8 tunnin aikana. Onneksi sentään unisena onnistuu imettää. On meinaan ikävä pumpata monta kertaa päivässä, ja ilman sitä rinnat on kuin kipeä pottupelto.
 3. Meidän vauvat on nukkuneet sivuvaunussa siihen saakka kun mahtuivat (3-4 kk?) eli sen aikaa ollaan nukuttu perhepedissä, sitten nukkunevat pinniksessä samassa huoneessa. Meitä on kaksi isoa nukkujaa ja 160 cm leveä sänky, joten ei oikein mahduttaisi. Lisäksi pelkäisin, että joku kierii keskellä nukkuvan päälle ja toisaalta reunalta voisi pudota kun sänky on keskellä huonetta...
 4. Aika samoissa mitoissa meidänkin esikoinen: syntymäpainoa 4.4.kg ja 10 kg painoi jossain 9 kk paikkeilla,.kun 8 kk neuvolassa oli 9.8 kg ja 12 kk neuvolassa jo reilu 11 kg. Monenkokoista lasta kyllä löytyy!
 5. Toisesta raskaudesta kertyi yhteensä noin 10 kg, kotiin palasin noin 8 kg kevyempänä ja nyt reilu 6 vkoa synnytyksestä olen lähtöpainossa, jossa siis alkujaankin on noin 30 kg liikaa tähän varteen...
 6. @roopsukka En ole jaksanut kauheasti enää pyrkiä täysimetykseen. Jos vauva saa päättää, syö se noin 700 ml korviketta vuorokaudessa 7-8 erässä ja rintaa lisäksi vähintään yhtä monta kertaa. Tiedä häntä sitten, paljonko rinnalta saa, kun ei ole vaakaa, mutta maitoa kyllä edelleen tulee. Lypsämiselle ei vaan tunnu juurikaan olevan aikaa. Olen jopa ollut päiviä laskematta korvikemääriä ollenkaan! Vapauttavaa. Kasvua oli tullut siis 4 vkon iässä 3.7 cm syntymään, ei 2.7 kuten aiemmin mainitsin. Kovasti tuntuu kyllä kasvavan. Mietin että pitäisikö kokeilla imetysapulaitetta, kun löysin sen varastosta. Saisi annettua lisämaidot samalla tissillä.
 7. Piti paikkansa, esikoinen tyttö ja tosikoinen poika. Pojasta varsinkaan ei ollut epäilystä, vehkeet oli esillä näyttävästi.
 8. Ultraääni ei mene läpi kaasusta, eli se suolen ilmatäyteisyys (pierun liikkuminen suolessa) huonontaa kuvan laatua. Täytyy painaa enemmän anturilla tai yrittää katsoa eri kulmasta.
 9. @Ewwwie Olisko napanuoraa? Tavallinen uä-kuva on poikkileikkaus, eli periaatteessa voi olla vaikka kättä tai varvasta. Napanuora ehkä todennäköisempi.
 10. @Doremifa Ei tarvitse edes mielikuvitusta käyttää, kun tuosta hahmottuu värillinen viiva! Toivotaan, että vahvistuu.
 11. Sektiosta on viisi viikkoa, ja pahin vuoto loppui alle viikossa. Sen jälkeen on tullut hentoa oranssihtavaa vuotoa, välillä ollut vuodottomiakin päiviä. Mutta sitten, aivan yllättäen saattaa lorahtaa ihan kirkasta verta, jossa voi olla mukana pieniä hyytymiäkin. Parhaimmillaan tulee kerralla niin paljon, että menee läpi päällyshousuistakin (jos pikkuhousunsuoja ei ole estämässä). Vuoto ei kuitenkaan haise, joten onkohan tämä nyt vaan jotain viimeisiä lorahteluja? Jälkitarkastukseen on vielä pari viikkoa aikaa.
 12. Esikoinen syntyi keskiviikkona hieman ennen puolta yötä, ja kotiin pääsimme sunnuntaina. Vauvan laskevan painon takia jouduimme olemaan hieman pidempään. Käynnistely aloitettiin maanantaina, eli viikko sairaala kokonaisuudessaan (ja unta ei juuri ollenkaan! ilmankos olin hulluuden partaalla kotiutuessa). Toinen syntyi tiistaiaamuna suunnitellulla sektiolla, kotiin pääsimme perjantaina.
 13. @Doremifa Noin minäkin tein esikoisen kanssa, miksihän nyt ei ole tullut mieleenkään? Vauva kyllä syö maitonsa huoneenlämpöisenäkin, joten en ymmärrä miksen ole hoksannut tuota itse. Me vielä nukutaan yläkerrassa ja keittiö on alakerrassa...
 14. Meillä vauva on myös noin 1-2 vkon iästä saanut huoneenlämpöisenä korviketta reissussa. Jääkaappikylmääkin livahti kerran ja se ei oikein uponnut.
 15. @Doremifa Kyllä mulla edelleen kummittelee ajatus siitä, että en vain yrittänyt tarpeeksi. En kyllä tiedä miksi, kun esikoinen on kasvanut osittaismetyksellä terveeksi viisivuotiaaksi ja vauva on tähän menoon tyytyväinen ja helppo lapsukainen. Ei kai se täysimetys mitään autuutta olisi sekään, joskin ehkä yöllä helpompaa. Ehkä. Makuuimetys ei jotenkin toimi (vauva hukkuu tissiin), joten joutuisin kuitenkin heräämään. Nyt teen illalla maitopullot valmiiksi jääkaappiin ja hiippailen lämmittämään, kun arvioin että kohta alkaa nälkä-älämölö. Sitten tissit ja sitten pullo ja nukkumaan. Muutamana yönä olen ollut niin väsynyt, että olen antanut vain toista rintaa tai toisella syötöllä pelkkää pulloa. Ja kokenut heti omantunnontuskia! Jaksan pumpata ehkä joka toinen päivä päiväunien aikaan, kun toisaalta on kaikkea muuta hommaa siinä. Yölliset pumppaukset olen kyllä tässä väsymyskoomassa unohtanut... Vauva on kova syömään. Syöttömäärät on imetyksen lisäksi noin 100 ml / kerta, enemmänkin uppoaa toisinaan pidemmän ruokailuvälin jälkeen. Illat on varsinaista syömisrumbaa, mutta aina ei kelpaa pullo vaan haluaa rintaa. Ja toisinaan ei kelpaa oikein mikään: tutti yök, pullo yök, rintaa vaan livotaan kielellä ja ärhennellään ja ähistään. Ei ole helppoa olla 4 viikon ikäinen! Kasvua tullut syntymään nähden +700 g ja 2.7 cm. Ensimmäiset äitoyspakkausbodyt jää haaroista nafteiksi. Ei mikään pullea poika silti, vaan pitkäraajainen pullaposki.