sarvis

Aktiivijäsen
 • Content count

  580
 • Joined

 • Last visited

About sarvis

 • Rank
  Aktiivi

Recent Profile Visitors

803 profile views
 1. @Secretariat Kuulostaapa älyttömältä touhulta jo pelkästään se, ettei ultrata! Meidän lähisairaala on yliopistollinen sairaala, ja ei siellä kyllä pääse gynekologilla käymään ilman, että ultrataan. Ilman muuta käynnistykseen tullessa ultra pyöräytetään jne. No, kun menin yhtenä aamuna sovitusti sektioon, ei enää ultrailtu, kun vauvalla tuntui olevan kaikki kunnossa, mutta muulloin on kyllä tavattu ultrailla. Mun eka synnytys käynnistettiin, ja silloin katsottiin äitipolilla vauvan koko ja mun verenpaineet, ja otettiin osastolle käynnistystä varten. Kaksi päivää sain Cytotecia ja ravasin sairaalan portaita ylös alas, kolmantena päivänä olin sen verran auki, että pääsin iltapäivästä kalvojen puhkaisuun saliin ja sitten olikin enää kuuden tunnin rutistus ja vauva oli maailmassa. Silloin maailman aikaan (vuonna 2014) ei vielä ballongeista tainnut olla tietoa näillä kulmilla.
 2. Kuulemma "hel*etin tylsää". Kiitti hei, mulla olikin tosi mielenkiintoista!
 3. @Snapper Olen hirvittävän pahoillani puolestasi. Tuulimunaraskauksissa sikiö lopettaa kehityksensä hyvin varhain ja häviää, ja on arveltu että syynä voisi olla esimerkiksi kromosomivirheet. Raskaus surraa eteenpäin ilman sikiötä, kuten monesti keskenmenoissakin (joissa todetaan kuollut sikiö). Jossain vaiheessa alkaa vuotaa pois, mutta olisiko niin, että alkuraskaudessa sikiötä ei "tarvita" raskauden jatkumiselle ja siksi homma ikään kuin jatkuu, vaikka ei enää pitäisi. Onhan se melkoista hommaa muodostaa uutta ihmisenalkua sukusoluista, ja kromosomikämmit ovat suhteellisen yleisiä, kun mietitään, paljonko keskenmenoja noin yleensä tapahtuu. En usko, että siitä sinänsä on mitään hyötyä.
 4. Antakee armoo! Itse tuotan tuota Yoda-kieltä neuvolassa ja muissa töissä. Liekö siinä ajatuksena sanoa tärkein ensin? Rintamaidolla hyvin kasvaa. Vatsalleen kääntyy. Varhaisheijasteet vielä laukeavat. Puhetta tuottaa. Rotarokotteen sai.
 5. Vauvalla ikää 10 viikkoa ja tissilakko alkanut. Nälkäisenä raivoaa kuin mielipuoli jos erehtyy rinnalle nostamaan. Kaikki paheni, kun olin viikko sitten päivän koulutuksessa, jossa imettäminen oli hankalaa ja imetin vain kerran 8 tunnin aikana. Onneksi sentään unisena onnistuu imettää. On meinaan ikävä pumpata monta kertaa päivässä, ja ilman sitä rinnat on kuin kipeä pottupelto.
 6. Meidän vauvat on nukkuneet sivuvaunussa siihen saakka kun mahtuivat (3-4 kk?) eli sen aikaa ollaan nukuttu perhepedissä, sitten nukkunevat pinniksessä samassa huoneessa. Meitä on kaksi isoa nukkujaa ja 160 cm leveä sänky, joten ei oikein mahduttaisi. Lisäksi pelkäisin, että joku kierii keskellä nukkuvan päälle ja toisaalta reunalta voisi pudota kun sänky on keskellä huonetta...
 7. Aika samoissa mitoissa meidänkin esikoinen: syntymäpainoa 4.4.kg ja 10 kg painoi jossain 9 kk paikkeilla,.kun 8 kk neuvolassa oli 9.8 kg ja 12 kk neuvolassa jo reilu 11 kg. Monenkokoista lasta kyllä löytyy!
 8. Toisesta raskaudesta kertyi yhteensä noin 10 kg, kotiin palasin noin 8 kg kevyempänä ja nyt reilu 6 vkoa synnytyksestä olen lähtöpainossa, jossa siis alkujaankin on noin 30 kg liikaa tähän varteen...
 9. @roopsukka En ole jaksanut kauheasti enää pyrkiä täysimetykseen. Jos vauva saa päättää, syö se noin 700 ml korviketta vuorokaudessa 7-8 erässä ja rintaa lisäksi vähintään yhtä monta kertaa. Tiedä häntä sitten, paljonko rinnalta saa, kun ei ole vaakaa, mutta maitoa kyllä edelleen tulee. Lypsämiselle ei vaan tunnu juurikaan olevan aikaa. Olen jopa ollut päiviä laskematta korvikemääriä ollenkaan! Vapauttavaa. Kasvua oli tullut siis 4 vkon iässä 3.7 cm syntymään, ei 2.7 kuten aiemmin mainitsin. Kovasti tuntuu kyllä kasvavan. Mietin että pitäisikö kokeilla imetysapulaitetta, kun löysin sen varastosta. Saisi annettua lisämaidot samalla tissillä.
 10. Piti paikkansa, esikoinen tyttö ja tosikoinen poika. Pojasta varsinkaan ei ollut epäilystä, vehkeet oli esillä näyttävästi.
 11. Ultraääni ei mene läpi kaasusta, eli se suolen ilmatäyteisyys (pierun liikkuminen suolessa) huonontaa kuvan laatua. Täytyy painaa enemmän anturilla tai yrittää katsoa eri kulmasta.
 12. @Ewwwie Olisko napanuoraa? Tavallinen uä-kuva on poikkileikkaus, eli periaatteessa voi olla vaikka kättä tai varvasta. Napanuora ehkä todennäköisempi.
 13. @Doremifa Ei tarvitse edes mielikuvitusta käyttää, kun tuosta hahmottuu värillinen viiva! Toivotaan, että vahvistuu.
 14. Sektiosta on viisi viikkoa, ja pahin vuoto loppui alle viikossa. Sen jälkeen on tullut hentoa oranssihtavaa vuotoa, välillä ollut vuodottomiakin päiviä. Mutta sitten, aivan yllättäen saattaa lorahtaa ihan kirkasta verta, jossa voi olla mukana pieniä hyytymiäkin. Parhaimmillaan tulee kerralla niin paljon, että menee läpi päällyshousuistakin (jos pikkuhousunsuoja ei ole estämässä). Vuoto ei kuitenkaan haise, joten onkohan tämä nyt vaan jotain viimeisiä lorahteluja? Jälkitarkastukseen on vielä pari viikkoa aikaa.
 15. Esikoinen syntyi keskiviikkona hieman ennen puolta yötä, ja kotiin pääsimme sunnuntaina. Vauvan laskevan painon takia jouduimme olemaan hieman pidempään. Käynnistely aloitettiin maanantaina, eli viikko sairaala kokonaisuudessaan (ja unta ei juuri ollenkaan! ilmankos olin hulluuden partaalla kotiutuessa). Toinen syntyi tiistaiaamuna suunnitellulla sektiolla, kotiin pääsimme perjantaina.