sarvis

Aktiivijäsen
 • Content count

  245
 • Joined

 • Last visited

About sarvis

 • Rank
  Aktiivi

Recent Profile Visitors

349 profile views
 1. @Tinas, ei ole luonnollisesti kokemusta liikkumisesta siirron jälkeen, mutta varmaan menisin fiilispohjalta. Sinänsä alkiota ei saa putoamaan vaikka trampoliinilla pomppisi, mutta mahan punktion ja munasarjarakkuloiden kasvun takia varmaan voisi ajatella ottaa jonkin aikaa iisimmin. Ja joo, pääsisin tietty tarkastukseen kun privassa käyn. Peruin ajanvarauksen, kun ajattelin että siinä menisi pari sataa euroa hukkaan, mutta täytyy kuulostella jos ei ala tilanne normaalistua. Tissikipua mulla on ollut ainoastaan raskauksissa, ei koskaan loppukierrossa. Ja raskaana en kyllä takuulla ole. Oviksen testaan Clearbluen digillä, koska aiemmin ei ole ollut mitään ongelmia ajoittaa testausta niin, että selviäisi vain muutamalla puikolla per kk. Nyt on vaan kuivaa kuin Saharassa eikä tietoakaan keskikierron limoista. Ehkä tässä menee vain pidempi hetki käynnistyä uudelleen.
 2. Mä täällä bongailen ovista. Ei vielä näy eikä kuulu, keskikierto kohta käsillä. Tissikipu palasi, mikä ei kuulu normaaliin. Välillä alamahassa tuntuu samanlaista painetta kuin stimulaatiossa follikkelien kasvaessa. Onkohan siellä joku keltarauhasen jäämä joka vielä erittelee?! Peruin sen kontrolliajankin ensi viikolta, kun luulin toipuneeni niin hyvin. Plääh!
 3. @Tinas, olen kyllä kuullut pahoja puheita herkkien testien herkkyydestä. Että paremmin (siis ihan visuaalisesti) on näyttänyt ihan tavallinen ei-niin-herkkä testi.
 4. Ihania uutisia, @Kirsty! Todennäköisyydet on jo onneksi sen puolella, että saat vauvan syliin. @Tinas, tsemppiä piinailuun!
 5. @Tinas, hoitoprotokollaa suunniteltiin jo viime vuoden käynneillä: letrotsoli ja Menopur kp 2-6/7 ja Orgalutrania kp 6-7. Pregnylillä irroitus ja liimaksi Gonapeptyliä + lugesteronia tueksi. Ihan erilainen kuin aiemmat kokeilut, joista kaksi viimeisintä siis Elonva+Menopur+Cetrotide. Ekahan menikin ihan penkin alle pitkällä kaavalla, kun munasarjat luulivat, että nyt vihdoin koitti se vaihdevuosi-ikä, ja alkoivat unille munimisen sijaan.
 6. @Helmi2015 Mulla on kokemusta täältä pohjoisemmasta Suomesta ainoastaan. Täällä jossain vaiheessa mm. kaupungin omat gynet aloittelivat kevyitä OI-hoitoja ennen yliopistosairaalan tarkempia tutkimuksia ja hoitoja. Eli luulisin, että vastaus on kyllä, clomien määräämien ei vaadi lapsettomuuslääkäriä. Ultraseurantaa kylläkin käsittääkseni tarvitaan, ettei tule monikkoraskautta, mutta se onnistuu ihan tavallisella gynelläkin.
 7. Kiitoksia edelleen kaikille myötäelämisestä. <3 Se merkitsee paljon. Vuoto on jo niukentunut, määrällisesti ei kyllä juuri kuukautisista eronnut. Vielä eilen olin sen verran kipeä, että otin kipulääkettä kertaalleen. Kaikkinensa yritän toipua, tilasin nipun ovistestejä (ja optimistina PC:n raskasutestejäkin) ja jännään, milloin ovuloin. Tässä kuussa taitaa olla huonon oikean munasarjan vuoro, kun raskaus todennäköisesti kipujen perusteella lähti viimee kuussa vasemmalta. Ajattelin pitää 19.1. varaamani ultra-ajan, vaikka alkuraskautta ei enää olekaan - juttelen hoitavan lääkärin kanssa tuolloin vielä vähän hoidon käytännön asioista. Mulle oli epäselvää mm. DHEAn käyttö plussan jälkeen ja päädyinkin lopettamaan sen, koska sitä ei suositella raskauden aikana. Sekin piti kyllä googlettaa, eli ehkä näistä asioista olisi hyvä jutella lääkärin kanssa. @Töhö, huomaan kaikesta pahimpaan-varautumis-pessimistisyydestäni huolimatta olevani vastoinkäymisten tullessa kuitenkin tulevaisuuteen suuntaava ja optimistinenkin. Ja mitäpä tässä muuta voi, kun toivoa, että tämä oli hyvä merkki ainakin jatkon hoitoja ajatellen. Toisaalta raskaus oli niin alkutekijöissään, kun vuotokin alkoi 5+0 (oviksesta laskettuna arvioisin, että 5+3), etten näe järkevänä nyt velloa sitä enempää. Myöhäisemmästä keskenmenosta olisi varmasti ollut vaikeampi toipua niin henkisesti kuin fyysisestikin, teillä muilla on siitäkin kokemuksia. Täytyy ajatella tätä ainoastaan positiivisena merkkinä. Hoitokiertoon olisi tarkoitus lähteä helmi-maaliskuun vaihteesta. Onnea sulle raskauteen! <3 Joko puoliväli on ylitetty? @Tinas, hienoja uutisia sulla! 4/5 on minusta mainio tulos (tietysti, kun olen niin vähään tyytyväinen ) . Sinänsä harmi, ettei saldo ollut munien suhteen suurempi, follikoon hajonta voisi minustakin olla selittävä tekijä. Ei se ole helppoa, täytyisi jarrutella ja kaasutella samaan aikaan lääkkeillä, jotta munat kasvaisivat, mutta suurimmat eivät karkaisi liiaksi. Tsemppiä piinailuun, pidän peukkuja! Vuotomääristä; kyllä mulla on punktioiden jälkeen ollut vuoto aivan minimissään ja niukentunut koko ajan. Viimeisimmällä kerralla vuotelin reilummin punktiossa, ja vuotoa hyydyteltiin siinä paikan päällä hyydyttävällä kemikaalilla. Tuore veri ja hyytymä pari päivää punktiosta kuulostaa vähän erikoiselta, nimittäin enemmän siis tuoreelta runsaammalta vuodolta. Mä seurailisin tilannetta, ja aika herkästi, ainakin jos kipeydyt tai vuoto runsastuu, ottaisin yhteyttä lääkäriin. Voihan se olla, että neula on osunut johonkin verekkäämpään seutuun, jos siis olet punktion jälkeenkin vuotanut enemmän, ja se on nyt innostunut, kentien eilispäivän rasituksesta, tillittelemään vielä. Mahan sisälle vuotaminen aiheuttaa kyllä kipua, samoin kuin infektio, joten ne erottanee kohtalaisen helposti. Ota rauhallisesti! @Kirsty, jännään maanantaita kanssasi! Toivottavasti saat hyviä uutisia.
 8. Ei ollut PC susi, vaan raskaus, joka loppui heti alkuunsa. :/
 9. Äiti se kyllä osaa asettaa sanansa kauniisti. Kovasti toivoo lisää lapsenlapsia, mutta kun syksyllä pettyneenä kerroin kolmannen IVF/ICSIn menneen reisille, totesi jotenkin näin "ehkä sitä toista ei ole tarkoitettu tulemaan". Hetkellinen luomuplussa aiheutti kommentin "jospa se olisi parempi kun on luonnollisesti saatu alulle" ja plussan muuttuminen negaksi taas vastaavaan pohdinnan "tarkoituksesta". Huoh.
 10. @Tinas, tsemppiä! Omaa napaa tuijotellessa unohtuu muiden asioita huomioida. Toivotaan oikein suurta satoa. Tein aamulla negatiivisen digitestin, joten kyllä tämä oli tässä. Yön aikana vuotokin muuttui kunnon veriseksi. Nyt ei muuta kuin DHEA uudelleen käyttöön, seuraavaa ovista bongailemaan ja kevään IVF:ää odottelemaan. Olihan tässä se hyöty, että DHEA:sta ehkä tosiaan on jotain apua. Plussa on aina parempi kuin nega, eli jotain siellä tapahtuu.
 11. Terkkuja vaan kaikille. Ei mene hyvin, vuodan ja olen kipeä. Tämä taisi olla tässä, leuka rintaan ja kohti uusia kevään pettymyksiä.
 12. Varasin Felicitakseen ultran 19.1. ja eka neuvola olisi 2.2., jos mahassa on elämää. En uskalla kyllä odotusketjuihin ennen sitä, joten haahuilen täällä takavasemmalla ja toivon vuodottomia viikkoja.
 13. @Kirsty kyllä täällä tissejä jomottaa (tai oikeastaan kuumottaa ja tikkuilee) ja aivan lieviä alaselkä-/alamahatuntemuksia on välillä. Kaivelin foorumien kätköistä ekan raskauden tuntemukset ja hyvin lieviä ne oli vielä tässä vaiheessa. Vasta parin viikon päästä alkoi pahoinvointi, joten odottelen rauhassa. Aluksi ahdisti kauheasti, kun oireet ei lisääntyneet (eikä iltapäiväpissanliru testiin tummentanut viivaa), mutta nyt täytyy ottaa iisisti. Niin kauan kun ei ole kipeä eikä vuoda, kuulostaa lupaavalta. Vielä kun sen suostuisi uskomaan...
 14. Ääh, miksi menin taas testaamaan laihasta päiväpissasta (noin tunti rakossa). Pregcheck antaa ihan haamuhaaleaa viivaa, nyt pitäisi kuitenkin olla jo viikot 4+4. Sanokaa nyt joku muukin, että PC on susi?!
 15. @Kirsty, sittenhän asia on kunnossa, jos yhteisymmärryksessä käytte tiheästi ultrassa. Mä olen niin pihi ( = köyhä ), että hyödynnän kyllä kaikki julkisen puolen ilmaiset palvelut. Toki mulla on pääasiassa hyviä kokemuksia julkisesta puolesta. Ar-ultrassa ajattelin käydä Felicitaksessa sillä ajatuksella, että jos siellä ei olekaan ketään, voi samalla suunnitella jatkoja hoitojen suhteen. Sitä en toki julkiselta puolelta saisikaan. Töissä on kyllä ultra, joten voisin mahan päältä kurkistella työpäivänäkin. Siitä tuskin kyllä tulee tällä vararenkaalla hullua hurskaammaksi... Ja tein digin aamupissasta viikoilla 4+2 ja sain vastaukseksi melkeinpä heti "raskaana" ja hetken kuluttua "1-2 viikkoa". Koska en ole ihan kylmähermoinen minäkään, tilasin nettikaupasta vielä kaksi (!!) digitestiä, joilla ajattelin testata ensi viikon lopulla ja vielä kertaalleen ennen ultraa, jota suunnittelin raskausviikolle 7. @Tinas, kutosten äitinä sulla olisi takuulla ollut unohtumaton vuosi 2018! Onneksi jarrut ehtivät mukaan. Tsemppiä uuteen vuoteen pikku munasillesi, toivottavasti sato on runsas!