Naan

Aktiivijäsen
 • Content count

  191
 • Joined

 • Last visited

About Naan

 • Rank
  Aktiivi
 • Birthday 11/02/75

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  West Yorkshire
 1. Fifi, meilla sama tilanne, kuten tiedat. Poika ei ollut paivakotiin menoa ennen ollut ikina hoidossa. Silti mitaan ongelmia ei ollut. Edelleenkaan ei ole ikina ollut kodin ja paivakodin lisaksi muiden hoidossa paria tuntia pidempaa aikaa. Isansa on ollut tyomatkoilla usein, mina pois pojan luota kaiken kaikkiaan muistaakseni 3 yota. Aina yhden kerrallaan siis.
 2. Me ollaan molemmat suomalaisia mutta poika on syntynyt täällä. Hetki ennen kulutusta vain sellainen pikainen kommentti, että täällä kysymys kuuluu pikemminkin että kuinka paljon miehen pitäisi saada palkkaa että lapset voi/kannattaa laittaa päiväkotiin. Kahden lapsen osalta kannattaa miettiä about £2000/kk päiväkotimaksuja jos ajattelette kokopäiväisesti heitä hoitoon laittavanne. Yli 3v saavat 15h ilmaista hoitoa per viikko hallituksen tukemana.
 3. Mitä mieltä olette tästä tutkimuksesta: http://m.iltasanomat.fi/inf/infomo;JSESSIONID=D59CFDBDE2FB6452656A972684DB7BA6?site=ilta-sanomat&view=osatuutiset&feed:a=a_frontpage&feed:c=is_frontpage&feed:i=1288517076408
 4. ^^joo, tää klassinen "kyllä joku muu sen hoitaa. Parempi olla puuttumatta etten vaan vaikka menetä kasvojani"-ilmiö... Surullista. Mut tietty suomen turvallisuutta lapsen kannalta kehutaan kiljuen. Kyllä siellä 4v pärjää pihalla keskenään. Vaikka sit valtatiellä...
 5. Myös mä odotan saavani osakseni pääosin positiivista käytöstä ja viljellen tätä myös muille aktiivisesti. Hymy tarttuu. Odotan kanssaihmisten huomioimista, tervehdykseen vastaamista, oven auki pitämistä takana tulevalle jne ja teen näitä muille. Siksi mä aina vähän järkytyn jokaisella Suomen reissulla. Ei, täällä ulkomaaseessa ei ole kaikki täydellistä ja Suomessa kaikki paskaa. Mutta ei suomi nykyiseen kotimaahani verrattuna ole mitenkään lapsi- eikä ihmisystävällinen paikka noin yleisten. Ilahduttavia poikkeuksia toki kohtaa myös.
 6. Meillä myös. Voisi olla oma kuva
 7. Myös meidän pojalla oli kireä kielijänne, tongue-tie kuten täällä sanotaan. Kieli oli sydämen muotoinen ja imetys yhtä helvettiä ekat 6 vkoa. Suomalaisen tavan mukaan mekin vaan annettiin sen vaan olla koska molempien suvuissa oli näitä tarinoita paljon isompana leikkaamisesta. Mutta heti kun mainitsin asiasta neuvolassa, annettiin meille lähete ja napsaisu tehtiin hyvin livakasti ilman puudutusta ja lapsi itku hetken lähinnä kiinni pitoa. En tajua miksi sitä Suomessa niin kovin tunnutaan viivyttelevän. Toimenpiteestä lähtien imetys sujui kuin tanssi 2,5 vuotta ja samoin puheen kehitys 7kk iästä alkaen.
 8. Tassa viela juttua tuosta tilanteeseen perustuvasta jouston tarpeesta josta jo puhuinkin omalta kannaltani: lahde: Antonella Sorace and Bob Ladd: Raising Bilingual Children (Linguistic Society of America)
 9. Meillahan on siis kaytossa toi Minority Language at Home (ML@H) automaattisesti koska molemmat vanhemmat ovat suomenkielisia. Mutta joustoa kaytetaan kuten ylla kuvailin.
 10. Tassa vahan itsestaanselvyyksia