Maywa

Jäsen
  • Content count

    74
  • Joined

  • Last visited

About Maywa

  • Rank
    Tavis
  1. Mulla myös oli aivan ihana kätilöopiskelija mukana synnytyksessä. Varsinaisen kätilön kanssa hoitivat kyllä kaiken aivan nappiin, ja tämä opiskelija oli enemmän paikalla, mitä varmasti varsinainen kätilö ei olisi edes ehtinyt tehdä. Molemmat aivan ihania ja tsemppasivat täysillä. Saa siis jatkossakin tulla opiskelija mukaan synnytykseen.
  2. Tyttö syntyi 41+1, osittain käynnistettiin mun lievän raskausmyrkytyksen takia. Menin maanantai-iltana sairaalaan, sovittiin että tiistaiaamuna käynnistetään. No lapsivedet meni spontaanisti aamulla mutta sekundaarikalvo vielä puhkaistiin ja oksitosiinia sain supistusten voimistamiseksi.
  3. Neuvolassa epäilivät koko ajan, että iso vauva tulee, kun sf-mitta huiteli taivaissa. Ultra-arvio 39+4 3,5 kg ja lääkäri sanoi, ettei hän tästä isoa vauvaa saa vaikka mitä tekisi ja millä katsoisi. Myös aiemmissa ultrissa sanottiin tytön menevän keskikäyrällä. No tyttö syntyi 41+1 4360 g, 54 cm ja pipo 37 cm. Onneksi en tiennyt etukäteen. Ja ei, en luota enää ultra-arvioihin yhtään.
  4. Ei tuonut kukkia, mutta osti meille sähkökäyttöisen rintapumpun, joka on tullut todella tarpeeseen, ja sanoi sen olevan synnytyslahja.
  5. Ensimmäinen raskaus, painoa tuli 19 kg, josta suurin osa loppuajan turvotusta (lievä raskausmyrkytys). Kahden viikon päästä synnytyksestä olin lähtöpainossa, onneksi lähti kilot helposti kun tota ylimääräistä on hieman muutenkin.
  6. Mä teen kaksivuorotyötä hoitoalalla, eli yövuoroja mulla ei onneksi ole. Raskauden aikana jaksoin ihan hyvin, ilta-aamuyhdistelmät teki välillä tiukkaa. Jouduin kuitenkin olemaan melko paljon pois alku- ja keskisraskaudessa runsaan pahoinvoinnin ja oksentelun takia, mitä jatkui rv 17 asti. Lisäksi selkäkivut oli välillä todella pahat. Äitiyslomalle jäin sairasloman kautta n. puolitoista viikkoa ennen äitiysloman alkua supistelujen takia. Esimiehelle kerroin lähes heti positiivisen testin tehtyäni, koska kierrän työkseni eri sisätautiosastoja, joten joudun hoitamaan erilaisia eristyspotilaita ja käsittelemään mm. sytostaatteja. Siksi oli pakko kertoa töissä monelle jo heti alkuun, vaikkei noin aikaisin olisi halunnut, mutta pakko oli jättää joitakin työtehtäviä pois.
  7. Mulle pidettiin yllärivauvakutsut rv 35. Oltiin sovittu, että neljä läheistä ystävääni tulevat meille kahville, mutta olivatkin sitten järjestäneet yllätysvauvakutsut. Hieman kyllä aavistelinkin, että ehkä voisivat jotan järjestää, mutta ihana yllätys oli! Ystäväni olivat tehneet tosi hienon vaippakakun, jossa oli vaippojen lisäksi harso, tuttipullo, tutteja sekä pienet, söpöt, vaaleanpunaiset sukat. Lisäksi sain ilmapallon, jossa luki It´s a girl ja kortin. Ystäväni toivat hyvää syötävää nyyttärimeiningillä ja myös ohjelmaa olivat kehittäneet. Maisteltiin erilaisia pilttejä silmät sidottuina ja sitten jokainen kirjoitti omalle vaaleanpunaiselle pahville vastaukset muutamiin kysymyksiin (arvuuteltiin vauvan syntymäpäivä ja -aika, pituus ja paino jne.) sekä loppuun kirjoitettiin terveiset meidän vauvalle ajatuksena siis, että säästän noi kortit ja näytän ne sitten joskus meidän lapselle. Oli tosi mukavaa ja olin tosi kiitollinen kutsuista!
  8. Ensimmäinen raskaus ja muistaakseni aloin tuntea sellaista kuplintaa rv 20 ja liikkeitä vähän sen jälkeen.
  9. On tullut, ihan jäätävät arvet on vatsassa molemmin puolin ja ne arvet menevät tonne alapäähän asti, ei kaunista. Olen kyllä öljynnyt ihoa, en ihan alusta asti kuitenkaan. Tutkimusten mukaanhan mistään rasvoista ei mitään hyötyä ole, on ihan siis ihotyypistä kiinni, joillekin tulee arpia paljon, joillekin ei ollenkaan. Toivottavasti nämä edes vähän tästä vaalenee...
  10. Itse olen värjännyt hiuksiani teini-iästä asti, kun aloin värjäämään hiuksiani tummiksi, itse olen siis luonnostani vaalea. Värjäämässä piti käydä viiden-kuuden viikon välein juurikasvun takia. Nyt ennen raskautta alettiin juuri sopivasti kampaajani kanssa vaalentamaan hiuksiani ja nyt mun hiukset alkaa olla oman väriset. Raskausaikana olen siis ottanut vain raitoja kaksi kertaa, nehän ei imeydy verenkiertoon ja oon kyllä tyytyväinen nyt tähän väriin. Onhan noi hiusvärit aikamoista myrkkyä kuitenkin, eli ihan tyytyväinen olen, kun on jäänyt se ainainen värjääminen. Ja tietysti ajattelin kyllä myös vauvaa, että en voisi raskaana ollessa niin usein värjätä, mitä aiemmin tuli värjättyä. Lisäksi säästyy paljon rahaa ja huomaa hyvin, että oma päänahka on voinut nyt myös paljon paremmin. Eli tummaksi tuskin enää palaan.
  11. Ainakin kaksi olisi toiveissa, ensimmäinen on nyt tulossa. Mutta saa nähdä miten tämän ekan kanssa menee ja selviänkö synnytyksestä. Mies on aina vitsaillut, että alle viisi lasta olisi hyvä. No onhan se kaksikin alle viisi.
  12. Läheisten / oma vakava sairastuminen ja kuolema. Lisäksi pelkään myös ampiaisia.
  13. Esikoista odotetaan, ja ehdottomasti otettiin pakkaus, ei ollut epäilystäkään! Eilen juuri hain pakkauksen postista ja aivan ihania vaatteitahan siellä oli ja muutenkin tosi paljon kaikkea, ihan huippua saada tollainen avustus! Ihanaa oli hypistellä niitä vaatteita!
  14. Meillä on vauvalle ihana työnimi, jonka keksimme miehen kanssa, mutta en uskalla sitä ehkä täällä paljastaa. Vieraille puhumme usein vain vauvasta, mutta läheisten ja toistemme kanssa puhuessa käytämme aina tätä ihanaa työnimeä.
  15. Täällä aloitettiin jo myös raskautta suunniteltaessa syömään tuota Multivitan Raskaus ja imetys -monivitamiinia, lähinnä juuri sen foolihapon takia. D-vitamiinia söin aiemmin erikseen purkista, mutta tossa monivitamiinissahan se 10 mikrogrammaa on valmiina. Lisäksi nyt raskausaikana syön magnesiumia ja jo pitkään olen syönyt säännöllisesti maitohappobakteerivalmistetta.