Nasty

Aktiivijäsen
 • Content count

  658
 • Joined

 • Last visited

About Nasty

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

2657 profile views
 1. Okei, no hyvä että se arvo ainakin on viiterajojen sisällä Mulla tää tauti sinällään vähän hassu, että mulle ei oireita juurikaan ole tullut, paitsi silloin kun meni TSH liian alas (jotain alle 1). Alunperinkin tämä koko "sairaus" selvisi kun lähdettiin etsimään syytä runsaalle hiustenlähdölle ja silloinkin TSH taisi olla just päälle viiterajojen eli 4 jotain. Normaalissa olotilassa tuo 3 ei olisi mulle mitenkään huono arvo, enkä huomaisi olossa mitään. No, katsotaan mitä lääkäri sanoo
 2. Mitkäs ne T4V viitearvot raskauden aikana olivatkaan? Mulle terkka aina vaan puhuu tosta TSH:sta, kysymällä toki olen saanut sen toisenkin selville. Edellisellä kerralla se oli 16,5, viimeisintä en tiedä. Huomenna saan lääkäriltä uuden ohjeen annostuksen lisäämiseen.
 3. Mä alan olla vähän huolissani kun mulla TSH on noussut melkein koko ajan nyt raskauden aikana, vaikka lääkitystä on lisätty pikkuhiljaa. Lähtötilanne oli pikkasen päälle 3, ekassa mittauksessa raskauden alussa 2,94, sit yli 4, sit taas 2,87 ja nyt 3,78. Joka mittauksen välissä on siis annostusta pikkasen nostettu, sillä senhän pitäisi olla alle 2,5. Ja nyt syön siis tyroksiinia 0,1 mg joka toinen päivä kaksi tablettia ja joka toinen päivä 1,5 tabl. Olo on itsellä ihan hyvä, mutta huolestuttaa onko sillä vaikutusta pikkuiselle? Ensi viikolla neuvolalääkäri, jolta meinaan kysyä tarkemmin tästä, mutta onko teillä millaisia kokemuksia? Tuo annostuskin on mun mielestä jo aika suuri. Ai niin, onko sillä muuten vaikutusta juoko kahvia ennen labraa? Aamupalahan on sallittu, mutta voiko kofeiinilla olla vaikutusta? Joskus olen juonut pienen kupillisen, toisinaan taas en.
 4. En muista olinko jo vastannut mutta meidän esikoinen piti kahden eri lääkärin ja ultran mukaan olla tyttö. No, poika tuli Toisesta ei edes kysytty
 5. Mulla ei pahemmin oireita ollut, valkovuotokin normaalia niukempaa (veikkaan syyksi greippimehua, kun ovislimatkin oli kateissa). Niinä päivinä kun kuukautisten olisi pitänyt alkaa, oli rinnoissa pistävää kipua, niinkuin olisi neuloilla pistelty. Samanlaisia tuntemuksia myös alavatsalla eli ihan erilaista kipua molemmissa kuin aina ennen menkkoja. Siitä aavistelinkin olevani raskaana Muuten olo edelleen aika normaali, nyt rv 4+5.
 6. Meinasin tulla kans viime viikolla manaamaan greippimehun jonnekin paikkaan minne aurinko ei paista, sillä mulla kans limailut ja ovisoireet hävis kokonaan greippimehukierrossa. Ei mitään hajua milloin ovis on ollut, olin ihan varma ettei ollut ollenkaan, mutta kas kummaa, plussa tuli tikkuun perjantaina Ei ollut myöskän mitään raskausoireita tai runsaampaa valkovuotoa oviksen jälkeen niinkuin on ollut aiemmissa plussakierroissa. En tiedä oliko mehulla sitten vaikutusta vai ei.
 7. Mä olen suorastaan järkyttynyt, en voinut kuvitellakaan että ihmiset ajattelisivat noin, saatikka että puhuisivat ääneen!!! Me yritetään kolmatta lasta ja itse olen katsellut ihaillen perheitä, joissa on 3 tai enemmän lapsia, koska mun mielestä lapset tehdään pääasiassa rakkaudesta (toki poikkeuksiakin on, niitäkin tapauksia tiedän, valitettavasti). Enkä ole koskaan kuullut henkkoht moisia kommentteja, päinvasttoin, oma perhe ja isovanhemmat ovat aina kehoittaneet isoon perheeseen Tsemppiä teille, älä välitä ulkopuolisten kommenteista. Aina saattaa mukana olla niitäkin, jotka puhuvat inhottavasti silkasta kateudesta!
 8. Mulla oli ainakin viime negakierrossa kaikenmaailman raskausoireet oviksesta alkaen: pahoinvointia, vatsanippailuja, alkoholi ällötti, menkkakipua viikon verran (yleensä vain pari päivää ennen) ja menkat myöhässä 5 pv (normaalisti säännöllinen kierto 27-29 pv). Silti nega. Nyt toisessa yrityskierrossa tiedän että ajoitus onnistui täsmällisesti, mutta ainakaan tähän mennessä ei ole ollut oireen oiretta (nyt viikko oviksesta)! Ei sitten mitään, ei edes kuviteltua Krapulaakaan ei tullut viime viikonloppuna rapujuhlien jälkeen Tulos nähdään viikon päästä Ja olen kyllä vahvasti sitä mieltä, että keho pystyy kyllä kuvittelemaan kaikenmaailman oireita kun oikein raskautta toivoo. Ja päivitetään tähänkin että menkat alkoi ajallaan.
 9. Tuo on kyllä niin totta, että jos on jo tyttö ja poika, niin oletetaan perheen olevan täysi. Jos taas olisi samaa sukupuolta olevat lapset, niin silloin taas automaattisesti ajateltaisi, että kolmas lapsi tehdään vaan sen takia, että halutaan se toinenkin Me ollaan kans pyöritelty tuota kolmannen lapsen hankkimista ja kun molemmat ovat sillä asenteella, että saa tulla (mutta toisaalta hyvä näinkin), niin kokeillaan sitten jos se kolmaskin meille suotaisiin Joku sanoikin, että lasten hankkimista ei ole katunut koskaan, mutta se saattaisi kaduttaa, jos niitä ei olisi hankkinut, vaikka mahdollisuus olisi. Järkisyyt toki painaa vaakakuppia kahteen lapseen, mutta sydän sanoo, että paikka perheessä olisi kolmannellekin lapselle Ja mehän ollaan oikeesti ihan hulluja, sillä olemme keskituloisia, talossamme on "vaan" kolme makuuhuonetta, tykätään matkustella ja harrastaa paljon, ja meillä on kakkosautona avoauto, johon mahtuu vaan 4 henkeä
 10. Meidän kalenterista löytyy myös aika monta mitä jo mainittu, mutta lisäksi mm. Pentikin poro-jääkaappimagneetit, pienet purkkapaketit, jouluisia tarroja ja kimalleliimaa, joita voi hyödyntää sitten kun askarrellaan kavereille kortteja, 1 euron kolikko säästöpossuun laitettavaksi (meillä tämä on yksi lempipuuhista kun saa laittaa rahan possuun ) ym. Aattona ajattelin laittaa tontun jättämän paketin, josta löytyy isoveljelle askartelusalkku ja pienemmälle vaikka joku palapeli, jotta illan odottelu ei tuntuisi niin pitkältä
 11. Mä en itse jaksais jos olisi kolme lasta pienellä ikäerolla. Yksi asia mikä puoltaa kolmannen hankkimista olisi juuri se, että nuo kaksi olisi jo "isoja" ja olisi helpompi keskittyä vauvaan. Ihannetilanne olisi se, että kun esikoinen menee kouluun, niin olisin äitiyslomalla, mutta sinnekin on vielä 3 vuotta Liian isoa ikäeroa en myöskään halua.
 12. Meillä toiveita on PALJON Äiti toivoo lapsille mm. uudet yökkärit, tytölle kylpytakki, lasten muumiaterimia ja lautasia, askartelutarvikkeita (mm. muovailu on kova hitti) ja sit on muutamia lelutoiveitakin. Tytölle ollaan ostettu ekat nukenrattaat ja toiveena on lisäksi jotain nukentarvikkeita ja vaatteita. Poika taas on toivonut Brion junarataan jotain uutta, lego poliisiaseman tms. Joku tollanen "isompi" lahja toteutetaan molemmille. Kummeille vinkataan että esim. legoja, kirjoja, lasten cd tai dvd levyjä, askartelutarvikkeita tai ne yökkärit. Ai niin, mummo on jo ostanut leikkitietokoneen pojalle ja nuken tytölle. Pyritään kuitenkin siihen että leluja ei kauheesti tulisi kun synttäritkin on tammikuussa. Kummeillekin ollaan aina sanottu, että jos haluavat niin ostavat vaikka pelkästään vähän isomman synttärilahjan, jos jotain leluja haluavat ostaa.
 13. Ihana lukea muilta ihan samoja asioita, joita itsekin pohdin Meilläkin on kaksi ihanaa lasta, tyttö kohta 2 v ja poika kohta 4 v. Elämä on ihanan helppoa ja nautin hurjasti tästä ajasta kun lapset ovat jo "isoja", omatoimisia ja niistä on jo paljon seuraa. Tykätään matkustella ja kovasti ollaan suunniteltu tulevaisuuteen erilaisia reissuja, mihin voidaan mennä ja mitä tehdä kun lapset kasvaa. Elämä olisi siis täydellistä ja ihanaa näiden kahden kanssa. Mutta kun! Jossain takaraivossa kuitenkin kutittelee ajatus kolmannesta! Ihanaa olisi saada taas kokea se kaikki: raskaus, synnytys, lapsivuodeaika, se ihana ja raskas vauvavuosi. Ja ihanaa olisi saada vielä yksi lapsi, jota rakastaa järjettömän paljon, joka tuo iloa elämään enemmän kuin mikään muu. Mulla siis vaakakupissa painaa eniten se arjen helppous, miten paljon se muuttuu jos tulisi kolmas lapsi. Olisiko varaa matkustella kolmen kanssa niin paljoa? Olisiko se kolmas tavallaan "ylimääräinen" aina, esim. kaikki hotellit ym. on mitoitettu yleensä neljälle hengelle. Mutta voittaako kuitenkin sydän tämän kamppailun? Päätöstä ei onneksi tarvitse vielä tehdä, mutta kahden vuoden sisään kuitenkin, sillä meilläkin ikää alkaa olla sen verran, että en halua kovinkaan montaa vuotta odottaa.
 14. Mulla on luonnostaan todella rasvoittuva päänahka ja iho, ainoastaan e-pillereiden ja raskauden aikana hiukset ja iho voineet hyvin ja rasvoittuminenkin vähentyi, johtuen estrogeenistä. Nyt mulla onkin harkinnassa taas jotkin pillerit tai tää rengas. Jos tämän vaikutus on niin paikallinen, niin voikohan sillä olla edullisia vaikutuksia juuri hiuksiin ja ihoon? Vai pitääkö mun taas ottaa riski ja kokeilla jotain pillerimerkkiä. Edellisestä pillerikokeilusta on jo 10 v. aikaa, lääkärin mukaan pilleritkin on siinä ajassa kehittyneet ja mahdollisesti kroppakin muuttunut. Silloin siis aiheutti haluttomuutta ja mielialan vaihteluita.
 15. Viluvarpaille suosittelen kenkää, jossa aito villavuori, esim. Arauto Rapilla on tosi kivan näköisiä tytöille ja pojille. Miinuksena niissä on toki hinta, joka lähentelee sataa euroa, jopa yli, mutta alesta ainakin kannattaa katsella. Ja jos on pienempiä sisaruksia joille kierrättää, niin ei se sitten niin paljoa kirpaise. Meillä mennään talvi kaksilla kengillä, toiset vikingin goret pikkupakkasille ja loskakeleille, ja toisina kenkinä villavuorelliset nahkasaappaat, jotka menee sekä siistimpinä kenkinä että kovilla pakkasilla. Huopikkaatkin himoittais ostaa ja nekin on kyllä lämpöiset