Uusinainen

Jäsen
 • Content count

  65
 • Joined

 • Last visited

About Uusinainen

 • Rank
  Tavis

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

2288 profile views
 1. Meillä käytetään fluoritonta hammastahnaa jo 6kk alkaen, kun oli hamaat jo 4,5kk iässä. Se sisältää ksylitolia ja vielä muita hyviä aineita, muttei fluoria. Dentinox-gel, Saksassa tätä siis on. Myös fluoriton Elmex löytyi. En tiedä Suomessa onko vai ei. Meillä tykätään sen mausta, laitan vain hiirenkakan pienemmänkin palan harjan päälle. Tosin hän ei syö sitä tahnaa, vaan antaa vaahdon valua ulos ja sen jälkeen vielä ihan mielellään hörppää vettä ja valuttaa sitä ulos. Todella sikamaisen näköistä, mutta hän näköjään tajus, mikä on homman nimi. Harjataan, purskutetaan, huuhdellaan ja syljetään =) Nyt harjoja pitää olla kaksi, koska pojalla alkoi minä ite-vaihe harjaamisessa ja suu tiukasti kiinni jo kolmen harjauken jälkeen ellei omaa harjaa anneta. Tosin mä vängään sitä toista harjaa vastaan omalla kappaleella. Muuten oman harjan hän pureskelee ja yrittää mukamasti harjata. Kaikkia keinoja kokeiltiin, peiliin katsominen auttaa, kun hän rupee siinä flirttaileen itsensä kanssa ja suu aukee. Muuten kyllä on toooodella pika-harjaus. Tässä vaiheessa mä panostankin enemmän harjauksen voimaan kuin aikaan =))))
 2. WTF?! Taas? Nyt kyllä seurataan mikroskoopin kanssa purkkien sisältö. Joulun jälkeen alan antaa normiruuan ilman suolaa vaan. Siihen asti pitää seurata tarkemmin. Tosin täällä Saksassa HIPP on maailman seuratuin laatu-merkki. Mutta kannattaako kuitenkaan luottaa 100%:sti siihenkään..
 3. Mä en ole sinut oleenkaan tämän vapaa-ajankriisin kanssa. Vauva on 9kk. En vieläkään ole tähän tottunut oikein ja valitan koko ajan ja stressaan tästä vapaa-ajan puutteesta. Siis MUN vapaa-ajasta. Ei se, että kun vauva nukkuu, niin mä tiskaan, vaan en ole täällä, en ole läsnä, on vain minä ja minä. Eräästä syystä asutaan nyt niin kaukana, että ystäviä ei ole lähellä, ei perhettä, ollaan vain kolmestaan. Uusia tuttavia kylläkin, mutta niilläkin on vauvoja tai lapsia. Käyn kerran viikossa jumpassa, parin tunnin reissu. Kaikki muu aika olen LÄSNÄ. Mulle ei tämä riitä, tai tiedä sitten. Ehkä en osaa järjestää omaa aikaa tosiaan silloin kun vauva nukkuu? Kukaan muu paitsi minä ei tästä asiasta kuitenkaan valita. Onhan ihmisiäkin erilaisia, toiset ovat sinut oma-ajanpuutteen kanssa toiset eivät.
 4. OYS

  Olin OYS:ssä ajalla 20.2-24.2.2008. Synnytys oli pitkä, supistukset kovat mutta eivät johtaneet mihinkään joten aluksi osastolla 11. Siellä sitten sattui taas paras kaveri olemaan vuodelevossa, ihan vain suihkuhuoneen toisella puolella! Se auttoi jaksamaan monessa hetkessä kun järki oli jo lähdössä. Lääkäri oli !"#¤%&:stä. Sellainen blondi, silmälasit. Ei älynyt puhkaista kalvot ajoissa, jonka takia koko homma meni mönkäks loppuun saakka. Kun olin jo ihan voimaton ja pyysin että kalvot tai sektio, kun tää ei etene mihinkään, niin se blondi !"#¤% vaan tokas että "se kyllä ensisynnyttäjillä voi olla tää ensivaihe olla niin pitkä.." .. !"#¤%&!!! Ei hänen kannattas kävellä pimeällä kadulla vastaan =))))) Synnytyksen jälkeen päästiin osasto 13:lle, jossa oli yksi raukka vauvan ja miehen kanssa käytävällä imettämässä. Huoneet ylibuukattuna. Väkeä tungoksi asti. Ei mitään rauhaa! Onneksi sain ikkunapaikan, ei tullut ahdistusta, mulla kun on vielä pienen paikan paniikki-taipumusta.. Keskellä oli yksi sektio-äiti. Raukka hänkin, vauva oli teholla ja hän oli kipeä meidän huoneessa yksin. Mä yritin häntä piristää. Kätilöt olivat mukavia. Mitä nuorempi sitä mukavampi. Yksi vanha kätilö oli aika ihmeen tyly, tätä mieltä oli muukin äiti jos montakin. Lisämaitoa on tyrkytetty. Vieläpä kohtu-tulehdukseenkin liittynyt kuume ja vilu laitettiin maidonnousun piikkiin, mikä ei sitten oikein noussutkaan. Ja sitten soittelin kuumeesta kotoakin, mutta ne vaan kehotti odottamaan että maito nousi. Lopuksi sitten päädyin tippaan gyne-osastolle ja viikko oltiin siellä kun hoidettiin kohtutulehduken.. Imetysopastus oli huono.. Mitä vielä. Että sillä lailla. Hyvällä muistan synnytyksessä auttavan kätilön ja kohdunsuun puuduttaneen lääkärin.
 5. Aiotteko antaa lahjan vauvallenne? Pakata siis kaikkinen rimpsuine ja laittaa joulukuusen alle?Minkä ikäinen hän on?
 6. Meillä ei mitään ongelmaa ensimmäisestä jogurtista alkaenkaan. Jogurtti aloitin viikko vaille 6kk, rahkaa kuukausi sen jälkeenn. Muuten poika juo korviketta. Ne hapanmaitotuotteet. Lisäksi, rahka on keitettyä tavaraa, valmistuksessa siis se keitetään ulos happamasta maidosta. Meillä lapsuudessa tehtiin kotoan rahkaa. Itse ostan valmiita vauvalle tarkoitettuja jogurtteja. Rahkaa len jo antanut aitona ja hedelmien kera. Tosin serkkutyttövauva syö A-jogurttia (alkaen 7-8kk) ja marjoja sen seassa. Lueskelin niitä rahka- ja jogurrtiselostuksia vauvan purkeissa ja niissä ei mitään mainita että modifioitua tai pilkottua, ihan vain että rahka, ja jogurtti.
 7. Kurpitsaruokia on Saksassa hylly täynnä vauvoista taaperoille. Kurpitsa ja riisiä, kurpitsa-lammasta, kurpitsa ja muuta ymym. Ihan Nestle:n purkissakin. Ero on, että täällä se ei ole Bona vaan Alete, Nestle Alete. Pojalle se on todellakin oikein herkullista. Suosittelen tekemään itse, jos ei Suomesta löydy purkista!!!
 8. No niin, nyt ostetaan sitten se pussi. Mies vain pitää sitä turhukkeena, mutta jos mä sanon että se rauhoittaa (meillä on siis hermot molemmilla jo tooooosi kireällä nukahtamisen kanssa, josta on tullut joka illan painajainen). ostoksille.
 9. Mä tossa luin alkupään viestejä ja hieman ihmettelen niitä vaatteiden vaihtokertoja päivässä. Onko meijän poika niin supersiisti vai miksi meillä jopa joskus kaksikin päivää samat vaatteet, kun en viitti puhtaita laittaa koriin kun ei edes hikoile. Kuola valuu ja paljon, mutta kiitos on kuolalappuja ja vauvan kokoisia kaulahuiveja, joita saa super-muodikkaasti sitoa cowboy-tyyliin. Syöttäessä hihat aina kääritään ainakin kyynärpäihin asti ja puetaan kokovartalo(puoli-vartalo, heh) esiliina. Vaipat eivät falskaneet koko 9kk ajan kuin yhdellä kädellä laskettavissa.
 10. Poika nousee jo reippaasti tukea vasten ja huutorituaalin lisäksi illalla kovasti töpsytellään piskin sängynreunaa. Peitto ei hänen päällä pysy yöllä. Olen ajatellut unipussia, mutta mites sen nousemisen kanssa, eiks se mene ihan jotenkin myttyyn ja höpöksi jos se koko ajan konttaa pitkin sänkyä ja nousee? Ikää pian 9kk.
 11. Mä, ketjun aloittajana,nyt istun itse leikattujen geelikynsien kanssa. Ensi viikolla poistaminen aika varattu. Mä en sitten osannu olleenkaan olla niiden kanssa. Oli tosi kovat ja terävät, sain naarmujakin pehmopyllylle aikaiseksi. Sitten yllätyin kun käsiähän on pestävä hyvin kun vauvaa käsittelee (meillä siis aina ennen pullon antamista monta kertaa päivässä, kun pesee pyllyä, kun se kakkaa kolmestikin päivässä joskus, kylvyn aikana ne on koko ajan vedessä kun vauvan pesee tai leikkii sen kanssa kylpyleluilla jne..), niin alkoi ne geelit kärsiä siitä. Ei auttanu että hanskoissa pesin pullot ja siivosin. Mulle ei siis sopinu olleenkaan. Sen sijaan harmitti, kun en hoksanu laittaa geelit häihin. Nyt olikin valkoiset tipi, joiden alla on hopea raita ja nimettömissä pienet valkoiset perhoset, oli ne nätit, mies tykkäs!
 12. Miellä oltiin saunassa ekan kerran 4vk iässä. Isä lähti työreissulle ja mummo sitten ehdotti, että saunaan vain, kyll se tykkää. Poika sai saunassa tissin, pissas ensin mummon päälle ja sitten mun päälle ja sitten nukkui yön läpi, mitä ei ole tehnyt ennen sitä. Se kyllä tykkäs olla saunassa!
 13. Kertokaapa mulle mikä on kurpitsa omiaan. Poika siitä tykkää kovasti (kaupan vauvaruokapurkista). En koskaan itse tykänny enkä siksi osaa tehdä sille mitään kaupantiskiltä alkaen. -Mistä tietää ostaa kyspää kurpitsaa? -Miten se kuoritaan? -Miten kypsennetään? -Mitkä yrtit siihen passaa? -Säilyykö pakkasessa kuten muutkin vauvamössöt? Kiitos etukäteen!
 14. Meillä annoin pojalle jo 6kk iässä, vähän ennen sitäkin, kun eka hammas puhkes. Hän tykkää rinkuloista (niissä on sokeria, mutta en anna kuin kerran päivässä ja se vain imee/nulee sen päältä, eli rinkulasta roskaan 95%, anteeksi luonto, mut kun poika tykkää, tosin hävettää sanoa, että mä tykkään ja syön monesti ne loppuun, näin luontoa säästäen). Mutta ongelmahko: Banaani muusina ja lusikalla maistuu, mutta käsissä ne palat se vain mussailee, mussailee, kohta kaikki on banaanipaloilla peitetty, kädet, hihat, pöytä, mutta ei suuhun! Samaa melonin kanssa, sama kaikkien hedelmien kanssa. Missä mättää? Myös porkkana leviää muualle kuin suuhun. Yleensä meillä on periaate jo 2kk iästä alkaen: kaikki suuhun mitä käteen vain sattuu. Se syö kaikki, paperi, mun hiukset, kaikki suuhun. Mutta ei makupaloja paitsi rinkulat. Mä yritin jo sitä ja tätä: annoin hänen kädellä palat suuhun, maistoin itse hänen kädestä, mmmm-sanoen, pureskelin hänen edessä niitä mmm-nami-sanoen.. Ei toimi.
 15. Mua ei myöskään neuvottu. neuvot, joita sain olivat tosi aurinkoisia, ärsyttävän positiivia mutta totuutta en saanut kuulla kenenkään suusta. Yksi neuvolatäti kehotti jättämään kaikki kotityöt pois, nukkua paljon , syödä hyvin joka päivä ja suurinpiirtein nauttia elämästä, kun koliikkivauva huutaa kotona. Siis mitä !"#¤%&? Ja kyllä, se maito sieltä sitten pikkuhiljaa nousee - sanoi hän. Sanoi kun imetystä, väsymystä, itkua, hysteriaa, antibioottia, kohtutulehdusta, unettomuutta, lievää masennusta ja muuta kivaa sairaalareissun kuukauden verran olen kokenut. Mun amito ei noussut, koska: a) kiellettiin pumppaamasta sairaalasta; hoitamaton tulehdus(myöhään hoidettu, vääristä neuvoista johtuen pysyä kotona 40 asteen kuumeessa, koska se kuulemma johtui maidonnoususta..); 2vuorokautta kestävä synnytys (tarkoitan kivuliaita supistuksia ja tyhmä OYS:n lääkäri ei puhkaissut kalvoja koska varmaan ajatteli että mä oon ensisynnyttäjä ja siksi kuvittelen kipuni); c) koliikkivauva (tähän ei muuta tarvikaan selittää)... En tiedä, olisinko sitten seuraavalla kerralla viisaampi ja osaisin itsenä pulustaa kaikissa tilanteissa, mutta se on totta, että mua EI YKSINKERTAISESTI AUTETTU. Mutta kuten joku sanoikin, korvike-vauvat ovat todella onnellisia ja terveitä. Itsekin olen.