Totoro

Jäsen
 • Content count

  10
 • Joined

 • Last visited

About Totoro

 • Rank
  Aloittelija

Profile Information

 • Location
  Helsinki
 1. "Päätin" jo teininä, että jos saan joskus pojan, hänen nimekseen tulee Tomas. No, nyt on poika tulossa mutta mieheni mielestä nimi ei ole ollenkaan kiva. Minkäs siis teet, nyt koitamme pähkäillä molempien mielestä kivaa nimeä...
 2. Meille on tulevan pojan nimi aiheuttanut paljon mietintää. Tytölle oli nimiehdotuksia vaikka kuinka paljon, mutta reilu kuukausi sitten saimme tietää että poika sieltä on tulossa. Haluaisimme löytää nimen, joka on kansainvälinen eikä mihinkään yhteen uskontoon viittaava. Pidämme esimerkiksi nimestä Noa tai Noah, mutta se tuntuu yhtäkkiä kovin suositulta nimeltä ja tuttavapiiriinkin syntyi jo yksi Noa. Olisiko ehdotuksia?
 3. Aloin selkeästi erottamaan vauvan liikkeet vasta noin rv 20 tienoilla. Sitä ennen jotain pientä, mitä sitten mietti onko vauvan liikkumista vai jotain muuta kuplintaa mahassa. Nyt kun menossa on rv 25, on potkut jo hyvinkin tuntuvia.
 4. Näköjään edellisestä tämän aiheen viestistä on jo aikaa. Onko teillä tietoja/ehdotuksia ajankohtaisista englanninkielisistä vauvaperheiden aktiviteetista pääkaupunkiseudulla? Jossain vaiheessa on etsinnässä myös englanninkielinen päiväkoti kantakaupungissa, olisi kiva kuulla suosituksia.
 5. Itse ajattelen että odottavani lapsi olisi meidän ainut, mieheni toivoo useampia. Nyt tämä ensimmäinenkin raskaus on tuntunut sen verran raskaalta, että saa nähdä...Mieli voi toki muuttua vauvan synnyttyä.
 6. Varmuuden vuoksi en värjännyt hiuksiani ekan 12vk aikana, mutta sen jälkeen olen kerran vaalentanut ja meinaan vielä 1-2 kertaa värjätä. Koitan ajoittaa tuon toisen kerran niin, että olisi melko lähellä laskettua aikaa, että olisi sitten kivat hiukset kun vauvan synnyttyä tuskin tulee heti ekojen kuukausien aikana käytyä kampaajalla:)
 7. Jatkoin periaatteessa tuttuun tapaan liikuntaharrastuksia 3-4 ekaa kuukautta, eli ratsastin, kävin tanssitunneilla & jumpissa ja kävelylenkeillä. Joogan laitoin alkuun tauolle kun siitä liikkuin niin erilaisia mielipiteitä. Väsymys oli tosin alkuun melkoinen, joten se vähensi jumppien ym määrää hiukan. 4 kuukauden kohdilla lopetin ratsastuksen kun maha alkoi kasvaa ja tapaturmariski tuntui liian suurelta. Tuossa vaiheessa lisäsin lenkkeilyn määrää ja palasin joogaan (joihinkin liikkeisiin sai raskaanaolevalle sopivan vaihtoehdon). Tanssit ja jumpat alkoivat tuntua epämukavilta ja ne on pikkuhiljaan jäänyt kokonaan. Nyt hiukan raskauden puolen välin jälkeen olen lisännyt salitreeniä vielä liikuntasettiin kun oli on runsaasta lenkkeilystä huolimatta jotenkin vähän vetelä. Kovin rankkaa treeniä en halua tehdä ja jotkut liikkeet on vältettäviä (reisiprässi, suorien vatsalihasten treeni ym) mutta ainakin ylävartaloa ja reisiä voi treenata silti suht hyvin ja olo on kohentunut.
 8. Päätin aloittaa äitiysvapaan jo 50 arkipäivää ennen laskettua aikaa. Jotenkin se ajankohta sattui kivasti kesälomakauden loppuun ja on mukava ajatus valmistautua vauvan tuloon hiukan pidempään - töissä kun on ollut kiirettä ja ajatukset aika paljon muualla kuin vauvassa. Päätin jättää myös vauvakamppeiden shoppailut äitiyslomaan, voi sitten kaikessa rauhassa järjestellä kotia uutta perheenjäsentä varten. Toivottavasti kunto on kohtuullinen vielä tuossa viimemetreilkäkin...
 9. Olen syönyt lähes alusta saakka multitabsin raskaudenajan monivitamiinia + omega 3 -kapseleita, sitä ennen söin luontaiskaupan vastaavaa versiota lähinnä folatin takia (jo raskautta toivoessani). Vaikea arvioida kapseleiden tehoa, mutta mitään kummempaa terveydellistä ongelmaa minulla ei ole ilmennyt ja kaikki arvot on pysynyt kohdillaan. Ei siis varmaan ainakaan haittaa näistä. Sain myös neuvolasta ohjeen, että tuo omega 3 -kapseleiden käyttö tulisi lopettaa noin kuukautta ennen laskettua aikaa.
 10. Minä olen tähän mennessä käynyt kaksi kertaa yksityisellä ultrassa ensimmäisen viikon kuluessa positiivisesta raskaustestistä (!), sitten np-ultrassa, kerran neuvolalääkärillä ultrassa pian tuon jälkeen ja vielä rakenneultrassa. Ilmeisesti nyt ei olisi ultria enää ennen synnytystä jäljellä. Laskettu aikani on lokakuussa, joten voi olla että tulee kuitenkin käytyä vielä kerran yksityisellä katsomassa mitä vauvalle kuuluu:)