Kaarinna

Aktiivijäsen
 • Content count

  317
 • Joined

 • Last visited

About Kaarinna

 • Rank
  Aktiivi
 1. mems: mä nään viivan molemmissa, mutta en väriä! Mustavalkoisessa se näkyy selkeesti, mutta tossa ekassa kuvassa piti käännellä kuvaa ja vähän tihrustella. Toivotaan ettei ole pelkkä viivanpaikka vaan vahvistuu viivaksi! Mikä dpo sulla on?
 2. Mä oon aina ajatellut että olisi tietysti ihanaa saada kumpaakin sorttia, mutta jos saankin vaan toista, niin haluaisin ainakin tytön/tyttöjä . Nyt meillä on esikoispoika (joka on kyllä maailman mahtavin viikari ) ja toista odotamme ihan alkuvaiheessa, ei tietoa kumpaa on tulossa (tyttöä salaisesti tietysti haaveilen). Lapsiluvuksi ollaan suunniteltu 2-3.
 3. Oireina ennen plussaa: Palelu, huippaus, tissien kihelmöinti (kuin maito nousisi rintoihin) ja kipeytyminen, erittäin lievää etomista, ruokahaluttomuutta, vatsan nippailut ja oikeastaan flunssankin joku voisi laskea Oireet alkoivat n. viikkoa ennen menkkojen oletettua alkamispäivää ja kyllä mulla aavistus oli, että nyt on salamatkustaja kyydissä kun ei mulla tämmöisiä normaalikierroissa ole (varsinkaan tissioireita ja voimakasta palelua).
 4. Dpo 9 tuli jonkunnäköinen viivanpaikka RFSUn testiin, dpo 10 tuli RFSU:lla haamu ja Pc:llä selvästi näkyvä haamu/ vaalea plussa. Nyt dpo13/ 4+0 tuli Pc:llä jo lähes tasavahvat viivat.
 5. Tinka: Olen jotain näkevinäni sun kuvassa! Mulla tuli just keskiviikkona? (dpo 9) haalea ja tositosi huonosti erottuva viivanpaikka RFSU testillä. Seuraavana päivänä (dpo10) tuli jo vähän selkeämmin näkyvä haaaaalea viiva RFSUn testiin ja kävin sitten ostamassa Pc testin, jolla tuli selkeesti näkyvämpi haalea toinen viiva joka on hienosti pc:illä testattuna vahvistunut. Eli mulla kyllä nuo haaleat haamut/viivanpaikat rfsu:ssakin enteili plussaa, mutta se on kyllä huono testi käyttää ainakaan aikaisilla dpo:illa! Suosittelen lämpimästi Pc:tä!
 6. Näin vauvan ekaa kertaa vatsa auki leikkauspöydällä. Ei siinä oikeen osannut mitään järkevää ajatella kun tärisin horkassa ja oli aivan älytön väsymys. Taisin ajatella jotain tyylillä: "ai tossa se nyt on" Koko osastolla olo ajan päällimmäisenä mielessä oli helpotus siitä että synnytys on ohi, sekä oma toipuminen. Ei herännyt äidillisiä tunteita tai suurta rakkautta . Rakkauden tunteet oikeastaan kunnolla heräsi vasta n. 4vk synnytyksestä...
 7. 19kg tuli, joista 16kg oli lähtenyt 2,5vk synnytyksestä . Nyt kun vauva on 7vk. on vieläkin tuo 3kg roikkumassa... Kyllä ne kilot vähän ahdisti odotusaikana itseäni ja nytkin ajoittain suren tuota 3kg, mutta olen ollut tyytyväinen peilikuvaani sekä raskaana, että nyt synnytyksen jälkeen, joten ei noita numeroita kannattaisi liikaa tuijotella! Neuvolatäti oli tosi ymmärtäväinen painon nousun suhteen ja aina vaan sanoi että turvotusta se on, tai että kroppa kerää hoikalla vähän vararavintoa imetystä varten .
 8. Vauva syntyi sunnuntai aamuna kiireellisellä sektiolla ja kotiuduimme torstaina päivällä.
 9. Lauantai-iltana klo 21 (Bond-leffa oli juuri alkanut ) meni limatulppa ja alkoi lorahdella lapsivettä + säännölliset supistukset n. 7min. välein. Vauva syntyi seuraavana aamuna klo 8.10.
 10. 40+1 illalla klo 21 käynnistyi säännöllisillä supistuksilla (+lapsivettä lorahteli). Syntyi 40+2 amulla klo 8.10
 11. Vettä alkoi lirahdella kotona limatulpan lähdettyä klo 21. Sairaalassa olin klo 01, ja varmistettiin testillä että se lorahteleva neste todella on lapsivettä. Varsinaisesti kalvot kuitenkin puhkaistiin synnytyssalissa kun olin 8cm auki n. klo 04 yöllä.
 12. Halusin, sain ja auttoi todella paljon! Aah, vei kaikki kivut kunnes tuli se kamala ponnistuksen tarve...
 13. Kotona Panadol (ei apua) ja kauratyynyä kokeilin hetken (tuli vielä huonompi olo). Sairaalassa ei edes ehdotettu ilokaasua vaan sain heti epiduraalin (supistuksia tuli 1-2min. välein ja olin jo 5cm auki). Epiduraali toimi loistavasti!!! Sain 2 annosta ja niillä porskutettiin kivuttomasti n.6-7h .Kyllä ponnistuksen tarve tuntui lopussa silti todella kivuliaana paineena joka oli melkeinpä pahempaa kuin supistukset. Lopulta vauvan laskeutumattomuuden takia jouduttiin kiireelliseen sektioon, jonka vuoksi laitettiin vielä spinaali. Spinaali vei kyllä kaiken tunnon nopeasti, mutta ikävänä sivuoireena tuli kova tärinä ja väsymys. Hampaat vaan kalisi ja silmät lurpsui leikkauksen ajan . En tiedä olisinko selvinnyt ilman epiduraalia, mutta ainakin olisin "turhaan" kärsinyt paljon enemmän ilman sitä.
 14. Mesi: Ei ole mitään seurantaa täällä enää.. :/ Harmittaa kyllä ja huolestuttaa! Varsinkin ku viime neuvolassa 38+6 terkka tunnusteli vatsan ulkopuolelta vauvaa ja kysyi ultra-arviosta, kun vastasin sen L.A:na n.3,6kg, niin terkka sanoi että voi olla kyllä vähän isompi... ja sf-mitta huitelee kans käyrien yli, mut mitäs voin tehdä asialle. Roikun nyt sen yhden ultra-arvion varassa ja toivon parasta Tota kasvuspurttia kyllä just pelkäänkin! Hehheh, täytyy tunnustaa etten oo mitannu sokereitani johonki 2viikkoon.. On iskeny jokin synnytystä edeltävä tympääntyminen! Nyt harmittaa kun on tullu viikossa ihan hulluna turvotusta, että mietin vaan: älä syö sokereita, älä syö suolaa, älä syö mitäääään! Onneksi pääsit käynnistykseen, jäämme seurailemaan uutisia <3 Toivotaan että Anqun flunssa tajuaisi jo parantua! Huoh, mä oon kade kun pystyt vielä kiertelee kaupoilla... Nä turvonneet jalat sitoo munt kotiin vangiksi Hienoa että sait hyvät yöunet!
 15. ^ei tullu mitään uutta aikaa, että jäin kyllä sille fiilikselle että tässä on nyt enää neuvolakäyntejä ennen synnytystä.. Toisaalta siis tosi hyvä juttu tuo vauvan sopiva koko, mutta just niinku itsekin sanoit, niin tämä raskaushan voi jatkua pitkälle lasketun ajan jälkeenkin ilman käynnistystä näköpiirissä.. Siitä on vähän ristiriitainen tunnelma. Toivottavasti meillä molemmilla käynnistyy silti viimeistään laskettuna päivänä synnytys