Kaarinna

Aktiivijäsen
  • Content count

    317
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Kaarinna

  1. mems: mä nään viivan molemmissa, mutta en väriä! Mustavalkoisessa se näkyy selkeesti, mutta tossa ekassa kuvassa piti käännellä kuvaa ja vähän tihrustella. Toivotaan ettei ole pelkkä viivanpaikka vaan vahvistuu viivaksi! Mikä dpo sulla on?
  2. Mä oon aina ajatellut että olisi tietysti ihanaa saada kumpaakin sorttia, mutta jos saankin vaan toista, niin haluaisin ainakin tytön/tyttöjä . Nyt meillä on esikoispoika (joka on kyllä maailman mahtavin viikari ) ja toista odotamme ihan alkuvaiheessa, ei tietoa kumpaa on tulossa (tyttöä salaisesti tietysti haaveilen). Lapsiluvuksi ollaan suunniteltu 2-3.
  3. Oireina ennen plussaa: Palelu, huippaus, tissien kihelmöinti (kuin maito nousisi rintoihin) ja kipeytyminen, erittäin lievää etomista, ruokahaluttomuutta, vatsan nippailut ja oikeastaan flunssankin joku voisi laskea Oireet alkoivat n. viikkoa ennen menkkojen oletettua alkamispäivää ja kyllä mulla aavistus oli, että nyt on salamatkustaja kyydissä kun ei mulla tämmöisiä normaalikierroissa ole (varsinkaan tissioireita ja voimakasta palelua).
  4. Dpo 9 tuli jonkunnäköinen viivanpaikka RFSUn testiin, dpo 10 tuli RFSU:lla haamu ja Pc:llä selvästi näkyvä haamu/ vaalea plussa. Nyt dpo13/ 4+0 tuli Pc:llä jo lähes tasavahvat viivat.
  5. Tinka: Olen jotain näkevinäni sun kuvassa! Mulla tuli just keskiviikkona? (dpo 9) haalea ja tositosi huonosti erottuva viivanpaikka RFSU testillä. Seuraavana päivänä (dpo10) tuli jo vähän selkeämmin näkyvä haaaaalea viiva RFSUn testiin ja kävin sitten ostamassa Pc testin, jolla tuli selkeesti näkyvämpi haalea toinen viiva joka on hienosti pc:illä testattuna vahvistunut. Eli mulla kyllä nuo haaleat haamut/viivanpaikat rfsu:ssakin enteili plussaa, mutta se on kyllä huono testi käyttää ainakaan aikaisilla dpo:illa! Suosittelen lämpimästi Pc:tä!
  6. Näin vauvan ekaa kertaa vatsa auki leikkauspöydällä. Ei siinä oikeen osannut mitään järkevää ajatella kun tärisin horkassa ja oli aivan älytön väsymys. Taisin ajatella jotain tyylillä: "ai tossa se nyt on" Koko osastolla olo ajan päällimmäisenä mielessä oli helpotus siitä että synnytys on ohi, sekä oma toipuminen. Ei herännyt äidillisiä tunteita tai suurta rakkautta . Rakkauden tunteet oikeastaan kunnolla heräsi vasta n. 4vk synnytyksestä...
  7. 19kg tuli, joista 16kg oli lähtenyt 2,5vk synnytyksestä . Nyt kun vauva on 7vk. on vieläkin tuo 3kg roikkumassa... Kyllä ne kilot vähän ahdisti odotusaikana itseäni ja nytkin ajoittain suren tuota 3kg, mutta olen ollut tyytyväinen peilikuvaani sekä raskaana, että nyt synnytyksen jälkeen, joten ei noita numeroita kannattaisi liikaa tuijotella! Neuvolatäti oli tosi ymmärtäväinen painon nousun suhteen ja aina vaan sanoi että turvotusta se on, tai että kroppa kerää hoikalla vähän vararavintoa imetystä varten .
  8. Vauva syntyi sunnuntai aamuna kiireellisellä sektiolla ja kotiuduimme torstaina päivällä.
  9. Lauantai-iltana klo 21 (Bond-leffa oli juuri alkanut ) meni limatulppa ja alkoi lorahdella lapsivettä + säännölliset supistukset n. 7min. välein. Vauva syntyi seuraavana aamuna klo 8.10.
  10. 40+1 illalla klo 21 käynnistyi säännöllisillä supistuksilla (+lapsivettä lorahteli). Syntyi 40+2 amulla klo 8.10
  11. Vettä alkoi lirahdella kotona limatulpan lähdettyä klo 21. Sairaalassa olin klo 01, ja varmistettiin testillä että se lorahteleva neste todella on lapsivettä. Varsinaisesti kalvot kuitenkin puhkaistiin synnytyssalissa kun olin 8cm auki n. klo 04 yöllä.
  12. Halusin, sain ja auttoi todella paljon! Aah, vei kaikki kivut kunnes tuli se kamala ponnistuksen tarve...
  13. Kotona Panadol (ei apua) ja kauratyynyä kokeilin hetken (tuli vielä huonompi olo). Sairaalassa ei edes ehdotettu ilokaasua vaan sain heti epiduraalin (supistuksia tuli 1-2min. välein ja olin jo 5cm auki). Epiduraali toimi loistavasti!!! Sain 2 annosta ja niillä porskutettiin kivuttomasti n.6-7h .Kyllä ponnistuksen tarve tuntui lopussa silti todella kivuliaana paineena joka oli melkeinpä pahempaa kuin supistukset. Lopulta vauvan laskeutumattomuuden takia jouduttiin kiireelliseen sektioon, jonka vuoksi laitettiin vielä spinaali. Spinaali vei kyllä kaiken tunnon nopeasti, mutta ikävänä sivuoireena tuli kova tärinä ja väsymys. Hampaat vaan kalisi ja silmät lurpsui leikkauksen ajan . En tiedä olisinko selvinnyt ilman epiduraalia, mutta ainakin olisin "turhaan" kärsinyt paljon enemmän ilman sitä.
  14. Mesi: Ei ole mitään seurantaa täällä enää.. :/ Harmittaa kyllä ja huolestuttaa! Varsinkin ku viime neuvolassa 38+6 terkka tunnusteli vatsan ulkopuolelta vauvaa ja kysyi ultra-arviosta, kun vastasin sen L.A:na n.3,6kg, niin terkka sanoi että voi olla kyllä vähän isompi... ja sf-mitta huitelee kans käyrien yli, mut mitäs voin tehdä asialle. Roikun nyt sen yhden ultra-arvion varassa ja toivon parasta Tota kasvuspurttia kyllä just pelkäänkin! Hehheh, täytyy tunnustaa etten oo mitannu sokereitani johonki 2viikkoon.. On iskeny jokin synnytystä edeltävä tympääntyminen! Nyt harmittaa kun on tullu viikossa ihan hulluna turvotusta, että mietin vaan: älä syö sokereita, älä syö suolaa, älä syö mitäääään! Onneksi pääsit käynnistykseen, jäämme seurailemaan uutisia <3 Toivotaan että Anqun flunssa tajuaisi jo parantua! Huoh, mä oon kade kun pystyt vielä kiertelee kaupoilla... Nä turvonneet jalat sitoo munt kotiin vangiksi Hienoa että sait hyvät yöunet!
  15. ^ei tullu mitään uutta aikaa, että jäin kyllä sille fiilikselle että tässä on nyt enää neuvolakäyntejä ennen synnytystä.. Toisaalta siis tosi hyvä juttu tuo vauvan sopiva koko, mutta just niinku itsekin sanoit, niin tämä raskaushan voi jatkua pitkälle lasketun ajan jälkeenkin ilman käynnistystä näköpiirissä.. Siitä on vähän ristiriitainen tunnelma. Toivottavasti meillä molemmilla käynnistyy silti viimeistään laskettuna päivänä synnytys
  16. Belgemine ja fumfum tervetuloa! Vaikkakin tietysti ikävää että saitte RaDi:n riesoiksenne... Anqu: Hyvä että selvisit! Oon ite lisänny välillä rahkan joukkoon ruisleseitä. Niissä on ihan älyttömästi kuituja, eikä mun mielestä oo nostanu verensokeria Mun täytyy tunnustaa et skippaan monesti tuon iltapalan tai sitten syön just ruisleivän tai rahkaa+hedelmän tms. mut mullahan ne aamupaastot ei oo ollu ongelma, vaan ne syömisen jälkeiset arvot... Munakas vois olla yks hyvä iltapala vaihtoehto. (.) Eli tosiaan täälläkin tänään käyty kokoarviossa ja keskikäyrällä kasvaa! (3kg/ rv 36+4). Huh, olipa huojentava tietää ettei ole sokerivauvaa tulossa näillänäkymin...
  17. Voi, paranemisia Anqulle! Vatsatauti on tosiaan hirveää..
  18. Riippuu ilmeisesti tässäkin taas synnytyssairaalasta! Puoli vuotta sitten ainakin mun ystävättärellä täälläpäin käynnistettiin rv 38+ isokokoisen vauvan vuoksi.. Hänellä oli kylläkin insuliinihoitoinen RaDi, että lieneekö se edesauttanut. Mutta hän siis sanoi että nimenomaan tuon vauvan koon takia, eikä RaDin käynnistettiin... Se luiden kokeilu tapahtuu ihan vaan sisä+ulkokautta ronkkimalla Luulisin että melkein kaikilla sitä tehdään viimeisessä neuvolalääkärissä..? Lääkärin pitäisi pystyä ilmeisesti näin arvailemaan onko tilaa tämän kokoiselle vauvalle tulla (oli se vauva minkäkokoinen tahansa).
  19. ^Ei ainakaan vielä ole ollut puhetta käynnistyksestä, vaikkakin toivon myöskin käynnistystä 38+ jos tämä lapsi osoittautuu isoksi! Tuon mahdollisen sokerikasvun lisäksi mun ja miehen suvuissa on iiiisoja geenejä jotka voi vaikuttaa (Mies oli syntyessään 4,5kg/57cm ilman mitään sokerikasvuja.. ) . Joo, kaikki ylitykset on ollu aterian jälkeisiä! Paastot on pääsääntöisesti olleet nyt 4.3-5. Kyllä luulisi että ne sullakin vielä ennen synnytystä jossain kokeilevat noita luiden kokoa! Kannattaa varmaan varmuudeksi kysyä asiasta maanantain äpoli käynnillä! Krysanteemi: Oijjoi, voidaan tosiaan jännittää yhdessä! Tuntuu että koko raskauden ajan vaan odottaa jotain ultraa tai lääkärintarkastusta toisensa jälkeen . Toivotaan että kummankin vauva osoittautuu sopusuhtaisen kokoiseksi.
  20. Hei tännekkin pitkästä aikaa! Huoh, munsta on tullut laiska kirjoittelija äitiyslomalla... Ensinnäkin, Paljon onnea Iikille ja Tikulle!! Kummatkin lapset oikein potran kokoisia! Lotta_: Oikein hyvän kuuloisia nuo sun arvot! Erityisesti oon kateellinen noista aterianjälkeisistä arvoista!! Älä vielä murehdi noita kokoarvioita yms. eiköhän ne kaikki selviä loppua kohden Mesi: Oi, onpas hyvä että sulla on lähtenyt paikat jo kypsymään! Säkin oot jo noin pitkillä viikoilla että synnytys on edessä ihan kohta!! Toivottavasti saat sen käynnistyksen rv 38+, tai tietty vielä parempi jos lähtisi silloin spontaanisti syntymään! Kiitos kuulumisten kysymisestä... (.) ja niihin kuulumisiin.... Oon pääsääntöisesti jaksanu käydä kävelemässä (vaappumassa) pieniä lenkkejä päivittäin. Välillä on kyllä rampa olo supistusten ja vihlontojen kanssa 17.2 on neuvolalääkäri ja sielä kuulema tutkitaan lantioluiden kokoa sisältäpäin ja vauvan kokoa ultralla, että kai tuo kokoarvioksi lasketaan? Mittaan sokereita enää kolmen päivän välein. parin viikon sisällä on ollu 4 ylitystä... 2 on johtunut herkutteluista, mutta 2 ei ollu mun mielestä loogisia Esim. ihan mun normaali aamupaja, joka normaalisti ei ylitä rajaa, yhtenä aamuna ylittikin. Ja toinen ylitys tuli lautasellisesta makkarakeittoa+ 2 ruisleipää.. Ei kai se nyt oo kohtuuton annos? Ärsyttävää kytätä kokoajan suuhunpantaviaan Voikaa hyvin ja terveesti kaikki!! 35+5
  21. Anqu: Mä vaan niin rakastan puuroa maidon kanssa, että oon suoraan jättänyt puuron kokonaan pois.. En huoli edes voisilmällä! Ja teen kanssa oon kyllä käyttänyt tilkan rasvatonta maitoa, mutta sokeriarvot on silti pysynyt rajojen sisällä. Oon myös huomannut ton, että kävely todella auttaa pitämään noi arvot kurissa, vaikka se omakin kävely on hidasta vaappumista vatsan kiristelyiden lomassa... Tiku: Toivon tosiaan että mäkin saisin sen diagnoosin ilman rasituksessa käymistä, täytyy odotella seuraavaa neuvolakäyntiä ja jutella terkalle tosiaan tarkemmin asiasta. Sullahan rupee olemaan tosiaan jännät ajat käsillä ja kohta saat pienen syliin!! Olipa lapsi hyvän kokoinen tosiaan jo! Mesi: Oho, kylläpä sulla on tullut jo hyvin maitoa! Mulla tulee lähinnä tippoja jos oikein puristaa... Ihanaa että sulla on pysynyt noi arvot noin hyvinä! Ja hienoa että sulla on noin positiivinen asenne tohon insuliinin pistämiseen!! Täällä ei normaalisti neuvolalääkärillä ultrata, eikä ultrattu ekallakaan neuvolalääkäri kerralla.. saas nyt siis nähdä että minkä tasoiset laitteet tuolla on Parane pian! Iiki:Tsempitsinne harmitukseen tuon sektion suhteen ja pelkoihin ennenaikaisesta synnytyksen käynnistymisestä Oon kyllä kans samaa mieltä, että ei kannata lypsää jos noin supistelee sen jälkeen! Krysanteemi: Hyvä että pääset kokoarvioon! Pikaista paranemista sinnekkin flunssaan Solange: Tervetuloa! Niin ja tervetuloa maaliskuistenkin ketjuun pulisemaan, kuten Mesi tuossa jo totesikin! Linea: No höh, että arvo ylittyi sulla normaalin aamupalan jälkeen! Oon kans itsellä huomannu että noi aamupalan jälkeiset arvot vaihtelee tosi paljon päivästä rippuen, vaikka söis saman aamupalan.... Toivotaan että toi oli vaan yksittäinen kerta (.) Ruokavalion ja lisätyn liikunnan (hidas kävely) avulla oon saanut noi arvot lähes kokonaan pysymään aisoissa! Jee!! Tein jopa testin perjantaina ja söin välipalaksi laskiaispullan tunti sen jälkeen arvo oli jotain 6.8 tms. eli kai se satunnainen herkuttelukin on sallittua. Pääsääntöisesti aion kuitenkin pitäytyä sokerin ja vaalean viljan syömisestä! Aamun paastoarvot on olleet välillä 4.3-5.3 (pääsääntöisesti alle 5), joten niistäkin olen tyytyväinen. Katsotaan nyt sitten että mihin tämä tästä etenee, kun raskaus menee pidemmälle ja liikkuminen vaikeutuu entisestään. Oon huomannut tosiaan merkittävän eron sillä että käy edes 20-30min. kävelemässä ulkona päivittäin. Sokeriarvot kiittää Lisäys. Tervetuloa Lotta_!! Toivottavasti paha olo kohta helpottaisi ja tuo RaDi ruokavalio pitäisi verensokerin heittelyt kurissa!
  22. Kiitos vastauksista!! Tiku: Mä olin niin puulla päähän lyöty vissiin viime puhelussa terkan kanssa, etten oikeen älynnyt kaikkea tarvittavaa kysyäkään! Mä mieluusti ottaisin sen RaDi diagnoosin ilman rasitustestiä, koska oon tosi huono juomaan/syömään mitään mikä ällöttää (tulee helposti oksennus). Täytyy ensikerra neuvolassa sanoa tolle terkalle tuosta vauvan sokeriarvo- jutusta, että millä se sitten varmistetaan että vauvalta ne arvot mitataan! Täälläpäin ei oo ensisynnyttäjillekkään rakenneultran jälkeen enää ultria. No nyt terkka ainakin alustavasti lupaili että saataisiin varmaan ultralaite varattua viimeiselle neuvolalääkärikäynnille (rv 36-37). Eiköhän noilla viikoilla ainakin hyvää osviittaa saada siitä onko pojasta tulossa medium vai medium+ Hyvä juttu että sun arvot on pysyneet nyt kurissa! Mä oon jo ihan asennoitunutkin että tuoremehu on varmaan pannassa koko loppuraskauden.. se on kyllä niin hyvää Iiki: Sain silloin kun pissasta löytyi sokeria semmoisen A4-lapun jossa oli jotain pääsääntöisiä asioita, mutta ei mitään terkka ainakaan puhelimessa maininnu että lähettäis mua sen tarkempaan ruokavalio-neuvontaan.. Internetti on ollu paras tiedonhakuväline tässäkin asiassa Kiitos tsempeistä! Krysanteemi: Mulla on kerääntyny raskauskiloja jo 13kg, joten tosiaan jollain oudolla tavalla oon aatellu että hyvä jos toi hulvaton painonnousukin tasapainottuis tällä ruokavaliolla! Ja tämä on tosiaan raskauden jälkeenkin hyvä ruokavalio-pohja! Ehdottomasti tervetuloa maaliskuisiin!!!
  23. Hei! Saanko varovaisesti liittyä joukkoon..? En "joutunut" sokerirasitukseen kun raskauden alussa ikä 24, Bmi 20, eikä tiettävästi sukurasitteita... Noh, nyt rv30+6 neuvolassa pissassa oli sokeria ja terkka sanoi että normaalisti laittaisi sokerirasitukseen, mutta tässä kohti kun ollaan jo näin pitkällä ja aika saataisiin vasta 1-2vk päähän, niin on fiksumpaa että alan heti itse mittaamaan sokereita 4krt/pv. Terkka käski syödä ihan normaalisti 6pv ajan ja mittailla aamupaasto ja aamupala+lounas+päivällinen (1h) jälkeiset arvot. Huomasin heti muutamassa päivässä että syömisen jälkeiset arvot paukkuu helposti yli! Esim. aamupuuro maidolla+marjoilla (ilman sokeria) nosti lukeman 8.8 ja kotitekoinen ruisburger+ maito 9.5 (!), Kun olen tietoisesti syönyt pienen annoksen ja pääsääntöisesti salaattia/vihanneksia (ilman maitoa), olen saanut arvon pysymään 6-7.7 välillä. Terkalle soitin eilen ja kerroin tuloksista ja hän sanoi että jatketaan seurailua. Kuulema ei ole syytä mennä enää sinne rasitukseen ja en edes välttämättä saa RaDi diagnoosia, jos onnistun ruokavaliolla pitämään arvot kurissa. Vähän ristiriitaiset tunnelmat.. eikös tä nyt kuitenkin RaDia ole, jos elimistöni ei pysty käsittelemään tommoisia normaali aterioita?? Ei mua muuten haittaa etten saa varsinaista diagnoosia, mutta haluaisin todella että vauvan kokoa ainakin seurataan! Nyt jo terkka käsikopelolla totesi ettei ainakaan pientä lasta ole tulossa... Mä oon ite aika pienikokoinen (ja ainakin ulospäin kapealanteinen), mutta vauvan isän puolelta tulee isot geenitkin vielä kaupanpäällisiksi. Kiva jos joku jaksoi lukea mun tilitykseni En haluaisi enää tästä samasta asiasta jauhaa maaliskuisten ketjussa, joten aattelin että tä vois olla mun paikka saada vertaistukea... -Kaarinna 31+4
  24. Nyt 18+0 ja kertaakaan en ole oksentanut, enkä voi muutenkaan sanoa kärsineeni pahoinvoinnista. Ainoastaan n. rv 10-13 oli hetkittäistä yökötystä maustekaappia/astianpesukonetta (jossa likaisia astioita) avatessa, mutta se loppui heti kun sen kaapinoven laittoi kiinni Toivottavasti ei alakkaan enää ja pääsen näin helpolla koko raskauden! Muoks. Nyt 30+5 ja voin kai jo todeta, että pahoinvointi jätti mut välistä ainakin tässä ekassa raskaudessani
  25. Heipsan! Mä ite panikoin ennen tuloksia kans ton matalan S-HCG beeta arvon kanssa. Mul oli kokeet noin samoilla viikoilla ku sullakin, ehkä vähän aiemminki ja se arvo oli 37. (papp-a oli joku 1300) . Sain lietsottua itteni täyteen paniikkiin mutta ultrassa kaikki oli niin hyvin ku vaan mahdollista! NT oli meillä kans 1,4 ja riskiluvuiksi saatiin 1:100 000 niis kummassaki kohdassa! Se ultraaja sano ettei kannata yhtään niit lukuja itse lähtee tulkitsemaan ku niihin vaikuttaa moni asia.. Mm. mulla se sano et ku oon suht hoikka ni se vaikuttaa et on alhaisempi toi kyseinen arvo jne. Joten älä todellakaan huoli!!!