andra

Aktiivijäsen
 • Content count

  797
 • Joined

 • Last visited

About andra

 • Rank
  Aktiivi
 1. Mä näen selkeän viivanpaikan, mutta en osaa sanoa olisko siinä vähän väriäkin.
 2. No todellakin ovat vahvistuneet!
 3. Kyllä mä jotain näen, mutta en uskalla sanoa mitään viivan väristä. Huomenna uutta testiä kehiin?
 4. Hyvä, että soitit ja ehdit testiin ennen joulua. Oikein paljon onnea ja tarrasukkia matkaan
 5. Mä soitin vasta virallisena testipäivänä, vaikka sain plussan aikaisemmin, mutta mun virallinen päivä olikin sunnuntai. Olisi sinne varmasti voinut soitella jo aikaisemmin. Veritestiä ei tehty, toki, jos olisin ehdottomasti sen halunnut, sellainen olisi otettu. Sanoivat sieltä, että kyllä ne tuplaviivat testissä riittää. Yksityisellä mekin oltiin hoidoissa.
 6. Rosetta, plussa se on, onnea! Larus, näen toisen viivan ja siinä väriä, plussaksi sanoisin
 7. Mulla oli yksivaltimoinen napanuora raskaudessa, mullekin vakuutettiin, ettei ole haittaa ja joskus suonen puuttuminen huomataan vasta synnyttyä kun napanuoraa leikataan. Kävin äitiyspolilla kontrolliultrassa rv 27+6 ja vauva kasvoi silloin ihan käyrien mukaan. Uusi kontrolliaika varattiin kolmen viikon päähän, mutta kaksi viikkoa tuon ensimmäisen käynnin jälkeen alkoi verenvuoto ja meninkin synnärille ambulanssilla. Vuoto ei kuitenkaan johtunut mitenkään napanuorasta vaan etisestä istukasta. Noin kolme viikko tuon ensimmäisen vuotokerran jälkeen vauva päätettiin ottaa ulkomaailmaan kiireellisellä sektiolla rv 32+5. Vauva on aivan normaalisti kehittynyt yksilö, eikä napavaltimon puuttuminen aiheuttanut meille mitään ns. ongelmia. Tuolla ultrapuolella on ketju yksivaltimoisista napanuorista, mikäli uskallat sitä mennä lukemaan. Ja saat toki laittaa yksityisviestiäkin mulle, jos haluat, koska meidän tapaus on vielä tällainen tuore (vauva on nyt kk ikäinen).
 8. Mulla on paastot olleet sellaista 3,9-5,7, noita ylityksiä on ollut muutama vaan ja uskon niiden johtuvan liian pitkästä ateriavälistä. Ruoan jälkeiset arvot ovat heitelleet enemmän 4,9-8,0. Niissäkin ylityksiä on ollut tosi vähän ja syynkin yleensä tiedän. En esim. pysty syömään vaaleaa leipää, tuoremehua, aterian yhteydessä vaikka kolmea täytekeksiä yms. olen niitä siitä huolimatta välillä syönyt. Tunnen kyllä ylityksistä ja väärin syömisistä huonoa omaatuntoa, vaikka vauva kasvaa ihan käyrillä eikä ole mikään sokerivauva. Huomaan kyllä nyt kun raskaus on pidemmällä, että ylityksiäkin tulee helpommin. Nyt siis 29+3.
 9. Onnea Jellona <3 Kiira, tunti lopettamisen jälkeen mittailen
 10. From the album andra

 11. Ei mulle ole mainittu kaloreiden laskemisesta mitään, annettiin vaan se ruokavalio ja mittausohjeet. Suullisena ohjeena sain neuvolan terveydenhoitajalta turhat sokerit pois eli tyyliin tuoremehuja se korosti. Alkuun mittaustulokset olivat tosi hyviä, mutta nyt huomaan, että ne ovat korkeampia, vaikka syön samoin kuin ennen. Taitaa se sokeraineenvaihdunta hidastua tässä vaiheessa raskautta (24+1). Vähän kyllä jännittää kuinka paljon joutuu loppuu kohden säätämään syömisiä, jotta arvot pysyvät kunnossa.
 12. Pahoittelut htbm, kyllä se radi-diagnoosi ainakin mua ne ekat päivät harmitti ihan vietävän paljon. Mun kotimittaukset on olleet ihan hyviä, pari paastoylitystä, jotka johtuu taatusti liian pitkästä ruokailuvälistä. Muutaman kerran on myös se tunnin arvo ylittynyt, mutta silloin on tullut syötyä pitsaa tai jotain muuta pikaruokaa. Olen nyt käynyt kerran äitiyspolilla diabeteshoitajalla ja toisen kerran oli hänen kanssaan soittoaika. Seuraavaksi on n. 6 viikon päästä lääkäriaika ja ultrataan vauvaa. 23+0
 13. Onko kenelläkään käyttökokemuksia Stokke Scoot V2 -rattaista?
 14. Mun mielestä siinä ruokavaliossa on yllättävän paljon hiilareita ja eilenkin mulle se diabeteshoitaja monta kertaa sanoi, että kannattaa iltapala vaihtaa vaikka leipään. Ei sitä leipää nyt määräänsä enempää jaksaisi syödä! Mua ahdisti se ruokavalio aluksi ihan hemmetisti, mutta nyt kun ne arvot ovat olleet hyviä ja omia syömistottumuksia ei ole tarvinnut hirveästi muuttaa, niin ei stressaa enää niin paljon. Tällä hetkellä. Herkut olen karsinut jo tähän mennessä todella minimiin, joten niissäkään ei ole tarvittaessa mitään karsittavaa. Toivottavasti ne osaa sulle Untu neuvolassa antaa hyviä vinkkejä gluteenittomalle ruokavaliolle.