Miljamaria

Jäsen
 • Content count

  35
 • Joined

 • Last visited

About Miljamaria

 • Rank
  Tavis

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. ^Yks vaihtoehto on ostaa ylimääräinen kehikko. Tietenkään tällä systeemilläkään ei voi lennosta vaihtaa käyttäjää. Bugiksien seisomalauta muuten toimii tosi huonosti silloin kun pienempi lapsi istuu ratasistuimessa naama työntäjään päin. Jos selkänoja on täysin pystyasennossa, seisomalautaa ei saa nostettua ylös.
 2. Meillä on lapsilla ikäeroa 1 v 9 kk. Alusta asti olemme käyttäneet enemmän tavallisia vaunuja ja seisomalautaa, kuin niitä tuplia. Lähelle kun mennään, esimerkiksi leikkipuistoon, on niin paljon kätevämpää ottaa kapeat vaunut ja seisomalauta. Esikoinen tykkää kovasti seistä laudalla ja jonkin verran jaksaa kävelläkin. Lisäksi kuopus nukkuu päiväunet parvekkeella niissä yhden lapsen vaunuissa. Tuplia säilytämme talon kellarissa, koska ne eivät mahdu meidän hissiin. Tietyissä tilanteissa on kuitenkin hyötyä tuplistakin, koska silloin saa esikoisen sinne istumaan eikä tarvitse vahtia minne se juoksee. Esimerkiksi jos mennään kauppaan tai pankkiin tms.
 3. Monissa "naama menosuuntaan -tuplissakin" on kurkistusluukku siinä kuomussa, josta voi kurkkia vauvaa.
 4. Me ostettiin X-adventuren Twingot. Ne on käytännössä samat kuin nuo Babywelt Montrealit, mutta yksivärisin kankain. Ja vähän halvemmat olivat kuin nuo Babyweltit, tilasin netistä osoitteesta babyjungle.nl. Rattaat tulivat ihan muutamassa päivässä kotiovelle.
 5. Poika syntyi tammikuun lopulla ja silloin keväällä äitiyspakkauksen haalari oli turhan suuri. Seuraavana talvena haalari oli jonkinverran käytössä, mutta toisaalta yksivuotiaalle piti ostaa myös kosteussuojattu talvihaalari puistoilua ja pulkkailua varten. Eli hyvin olisin pärjännyt ilmankin sitä äitiyspakkauksen haalaria.
 6. Mä olen tilannut omani Seimi shopista. Myös Vaunuaitan kautta olisi voinut tilata.
 7. Toisen kehikon voi ostaa (hinta noin 100 euroa). Meillä on tarkoitus käyttää ens talvena koppaa vauvalla ja ratasosaa esikoisella. Välillä varmaan vauva nukkuu päiväunet vaunuissa, mutta välillä taas ulkoillaan esikoisen kanssa kahdestaan tai sitten esim. vauva liinassa ja esikoinen rattaissa. Kankaiden vaihteleminen olis hieman liian työlästä.
 8. Mulla on sellainen mielikuva, että 80 cm on yleinen oviaukkojen leveys, joten sen alle kannattaisi olla tuplarattaiden leveys. Nuo Jovi Landit näyttää kyllä tukevilta, mutta mua epäilyttää kun ei ole kääntyviä etupyöriä. Kaksi lasta kyydissä on varmasti jo muutenkin raskaampaa työntää ja ohjata rattaita.
 9. Varmasti kannattaa vaihtaa istumaan kasvot menosuuntaan jos lapsen olo on tukala! Mutta teoriassa mietin, että eikö suositus selkä menosuuntaan istumisesta johdu pääosin siitä, että pienen lapsen niska on liian heikko kannattelemaan ison pään painoa törmäystilanteessa. Eli kärjistetysti, haluaako että kolaritilanteessa vaarassa on niska vai jalat.
 10. Babywelt Montrealien tyyppiset on myös X-adventuren Twincot. Niitä ei tosin myydä Suomessa, netistä saa tilattua esim. www.babyjungle.nl Carenan ja Babyweltin/Xadventuren keskeinen ero taitaa olla se, että Carenassa kopan saa käännettyä "naama työntäjään päin". Ja koppa on kova, kun taas Babyweltiin/Montrealiin täytyy ottaa kantokassi.
 11. Onko kenelläkään kokemuksia seisomalaudasta Bugaboiden kanssa? Onko Bugaboon oma lauta hyvä vai onko mahdollista ostaa joku yleis-seisomalauta (esim. Buggy Board)?
 12. Hesarista bongasin kastetut-palstalta Noa-nimisen tytön. Epäilin ensin kirjoitusvirhettä (Nora), sillä musta Noa on ihan selvä pojan nimi. Väestörekisterikeskuksen mukaan Noa-nimisiä naisia on kuitenkin 21, suurin osa syntyneet 2000-luvulla.
 13. Jos oikein ymmärsin niin alkuperäisen kirjoittajan tapauksessa lapsella on sama nimi kuin lapsen mummun työkaverin lapsenlapsella. Vaikka nimiä voisikin varata, niin tuossa on kyllä minun mielestäni niin kaukaisesta suhteesta kysymys, että ei mitkään varaussäännöt voi päteä. Muutenhan kaikilla pitäisi olla ihan yksilölliset nimet.
 14. Alle yksivuotias tuntui liian pieneltä päiväkotiin, joten siksi hoitovapaata tarvittiin muutama kuukausi. Meillä mies jäi hoitovapaalle, minä palasin töihin. Keskeisin syy tähän ratkaisuun oli se, että mies oli silloin päätoiminen opiskelija ja minulla taas hyväpalkkainen työ. Itseasiassa miehelle kotihoidontuki ja kuntalisä olivat suurempi tulo kuin opintoraha. Taloudellisten syiden lisäksi meistä oli myös tärkeää, että mieskin saa olla vuorostaan kotona hoitamassa lasta. Se oli tosi hyvä sekä miehen että lapsen kannalta.
 15. Ikeasta saa alle 10 eurolla.