-Elle-

Jäsen
 • Content count

  9
 • Joined

 • Last visited

About -Elle-

 • Rank
  Aloittelija

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. ^joo, itse pääsee paljon helpommalla, kun on tutut ruoat mukana eikä tartte etsiä sopivia paikanpäältä!
 2. JS

  Samoin mietin minäkin. Imetykseen sain neuvolasta paljon parempaa ohjausta ja tukea kuin sairaalasta, vaikka todella aktiivisesti yritin neuvoja sieltäkin saada. Niin kivuliasta ja vaikeaa tuo imetys aluksi oli, että jos en itse olisi ollut todella motivoitunut siihen, niin sairaalan ohjeilla olisi voinut homma luisua pulloruokintaan (pakottivat antamaan lisämaitoa, kun lapsen paino tippui 10 %). Terveydenhoitaja tuli onneksi käymään meillä heti kotiinpäästyämme ja käski lopettaa lisämaidon antamisen ja oikeasti paneutui imemisotteen ja imetysasentojen korjaamiseen. Vaikka imetykseen olisi kuinka etukäteen "perehtynyt", niin käytännössä oppeja voi olla vaikea hahmottaa ja tarvitsee ulkopuolisen ohjausta. Jorvissakin on kuulemma imetysohjaaja, mutta itse en häntä tavannut. Hoitajilta sai vaihtelevaa apua, usein tuntui siltä, että asiaan ei oikeasti pysähdytty. Tuli jotenkin olo, että rasitan heitä typerillä imetyskysymyksilläni. Muuten olimme oikein tyytyväisiä synnytyssalitoimintaan ja osaston perhehuoneeseen. Jatkossakin aion mennä Jorviin, toisen kanssa tulee tietty olemaan niin eri tilanne kun on itse kokeneempi.
 3. Mulla on kaksikin imetystyynyä, toisen sain ja toisen ostin käytettynä. Molemmat olivat aivan turhia silloin, kun vauva oli pieni. Tuntui, että olis pitänyt olla tosi isot ja alhaalla olevat rinnat, että niistä olisi ollut jotain hyötyä. Paremman asennon sain tavallisten tyynyjen kanssa - toisaalta jos nyt alkaisin imettämään pientä vauvaa, osaisin varmasti hyödyntää imetystyynyä paremmin. Mutta vauvan kasvaessa isommaksi olen kokenut hyväksi isomman imetystyynyni, käytän lisäksi pääpuolella sen alla paria tavallista tyynyä. Siinä on sellaiset lyhyet sakarat, kun pienemmässä tyynyssä on pitkät sakarat (miten sen nyt selittäisi, lyhytsakarainen tyyny menee vartalon myötäisesti kun taas pitkäsakarainen jää kauas kehosta ts. sakarat ottavat istuimen selkänojaan kiinni). Paremman tyynyn merkkiä en nyt muista, huonompi on olo-ilo. Kannattaa siis kiinnittää huomiota tyynyn malliin ja kokoon, täytteen määräkin on tärkeä (ei liikaa eikä liian vähän )
 4. Niin se vaan on, että BB on onnistunut sitterissään hyvin - oikeastaan täydellisesti. Mä kyllä sanoisin, että kannattaa satsata siihen! Jälleenmyyntiarvo on hyvä, myös se kertoo sitterin toimivuudesta.
 5. ^ yhdyn edelliseen! Harmi, kun en itse ostanut Noppieseja jo laitokselle. Nyt olen käyttänyt niitä joka yö jo vuoden ajan, ovat tosi mukavat (ennen imetysaikaa en todellakaan olisi uskonut käyttäväni öisinkin liivejä). Eivät tosiaan sovi isorintaisille, pienirintaisellekin tuo isoin koko on paras. Osa kavereistani käyttää noita liivejä myös päivisin, omat suosikkipäiväliivini ovat myös Bebesistä ostetut Bravado the body silk seamless imetysliivit. Niissä hienoa ovat ohuet toppaukset, joita ei muista imetysliiveistä löydy.
 6. ^ ohoh, leveämpiä kuin Bumgeniukset.. malli on siis muuttunut tosi paljon. Mulla on vielä vanhanmallinen Swaddle johon tuota uutta LillaTaskua vertasin, Swaddleja ovat vuosien saatossa nimittäin ilmeisesti hieman leventäneet.
 7. Nää olis nyt Stockalla kantistarjouksena 139 e. Olisiko kenelläkään lisää kokemuksia Yaniksista? JackieO? Meillä ei ole Britaxin kaukaloa, joten siinä mielessä nuo rattaat eivät meitä hyödyttäisi. PegPeregoja tai Inglessinoja olen miettinyt, pitäis vaan päättää ovatko ne satsauksen arvoiset vai riittäisivätkö halvemmat kärryt. Lähinnä mietin jousituksen puuttumista.
 8. Pakko kommentoida: LillaTaskut ovat kyllä kapeita (esim. M-koossa leveys on n. 12 cm), Swaddlen tasoa siis! Mutta hyviä vaippoja kyllä Jos leveämpiä vaippoja etsii, niin kannattaa harkita vaikka Thirstiesejä tai BumGeniuksia (niissä leveys n. 16 cm).