Piiperö

Jäsen
 • Content count

  10
 • Joined

 • Last visited

About Piiperö

 • Rank
  Aloittelija
 1. Esikoisen synnytyksessä ponnistusvaihe kesti melkein tunnin ja ehdin sen aikana kokeilla ponnistamista kyljellään, kyykyssä sängyllä ja puoli-istuvassa asennossa. Kätilö kehotti etsimään hyvää asentoa ja antoi ponnistaa omaan tahtiin. Pieni ensimmäisen asteen repeämä tuli.
 2. Kokonaiskesto noin 8 tuntia, josta ponnistusvaihe vei melkein tunnin. Esikoisen synnytys kyseessä.
 3. Meillä ensimmäinen kiinteä ruoka 6kk iässä oli banaani. Tämän jälkeen maisteltiin porkkanaa, parsakaalia, päärynää ja mangoa.
 4. Meillä myös hupulliset paidat ja haalarit/jumpsuitit jäi vähälle käytölle, kun huppu oli tiellä. Enimmäkseen käytettiin yläosina bodyja, sillä paidan helmat nousivat aina kainaloon.
 5. Kotiuduin samoissa vaatteissa kun menin synnyttämään eli äitiysfarkut ja trikoopaita (sekä toppatakki).
 6. Synnytyksen aikana söin vain mehukeittoa ja banaania. Olisin saanut myös ns. lämmintä ruokaa, mutta en huolinut sitä. Oksensin useaan kertaan enkä kyllä kivuiltani olisi pystynyt syömäänkään. Synnytyksen jälkeen sitten runsas iltapala (leipää, hedelmiä, kahvia, pullaa, jugurttia ym.)
 7. Toinen alaetuhammas tuli läpi 9kk iässä.
 8. Yaz pillerit aikanaan käytössä. Ensimmäinen kierto viimeisen pillerin jälkeisestä tyhjennysvuodosta laskien muistaakseni 34päivää, jonka jälkeen vakiintui säännölliseksi 28-30päivän kierroksi.
 9. Esikoisesta pahoinvointi alkoi rv 7. Ruuan haju ja pesuaineet ällötti. Jatkui muistaakseni vain kymppiviikolle, jonka jälkeen vain satunnaisesti huonoa oloa.
 10. Otin valokuvia ja säästin siihen saakka, että sain ensimmäiset ultrakuvat joita ihmetellä.