Lunna

Aktiivijäsen
 • Content count

  1527
 • Joined

 • Last visited

About Lunna

 • Rank
  Addikti

Recent Profile Visitors

1378 profile views
 1. Tsemppiä Kullannupulle paastojen kanssa! Isot kiitokset onnitteluista <3
 2. Tuore radivauvakokemus Naistenklinikalta Helsingistä. Salissa ei tehty mitään poikkeuksellista, osastolle siirtymisen jälkeen parin tunnin päästä mitattiin lämpö ja aloitettiin vuorokauden sokeriseuranta. Meillä ei ollut häikkää arvoissa, kaikki yli kolmen (yläraja 7). Seuranta olisi jatkunut toisenkin vuorokauden, jos arvot olisivat pomppineet. Nyt tosin annetaan ainakin pari päivää lisämaitoa (kotona), koska vauvan paino oli kotiuttaessa laskenut enemmän kuin 10%. En osaa sanoa, johtuuko tuo mun radista vai ei. Ai niin, syntymämitat 39+5 olivat 51 cm ja 3560g.
 3. Mulla oli arvot korkeimmillaan heti silloin rasituksen jälkeen ja mähän kävin vain siinä myöhemmässä. Joulun aikaan (n viikko 30) tuli myös se mun ainoa paastoylitys. Nyt loppuraskaudessa (tänään 38+6) ei ole ollut mitään vaikeuksia pysyä rajoissa.. ja sehän mua ottaakin aivoon, kun silti pitää mitata ja vauvalla voi kuitenkin olla jotain ongelmia, vaikkei ne mussa mitenkään näy. Ok, päiväkäyristä näkee, että aamupalan jälkeen arvot nousee enemmän kuin muuhun aikaan, mutta sekin siis selvisi noin kahdella käyrällä. Ja siihen on ollut helppo sopeuttaa syömiset.. :/ Huomaa kyllä että raskaus on loppusuoralla, kun kaikki ärsyttää
 4. Mä olisin aika samoilla linjoilla rainin kanssa valkosiipitiira, että on "vain" radi. Eikös radissa tunnin raja ole 10, eli sen suhteen 11 ei ole mikään hurja arvo, vaikka tietysti koholla, sitä en kiellä. Tsempit sinne! <3 Hienoa että ootte löytäneet sopivia paastoaikoja ja saaneet hyviä arvoja! Luin myös mielenkiinnolla tuota aamupalanälkä vs korkeat sokerit -keskustelua, koska mullahan on normitilassa(kin) aamuisin ihan törkeä nälkä enkä tod pärjää ilman aamupalaa - ja mullahan noi aamusokerit on matalat (tai siis rajan alla selkeästi). Jännää! Täällä ollaan mittailujen loppusuoralla ja hyvin riittää tarjotut liuskat ja lansetit kyllä loppuun asti. Vielä pitää jaksaa toivoa, että vauva olis normaalikokoinen ja sokerit kunnossa <3
 5. Paljon onnea lurutin! <3 Valkosiipitiiralle tsempit, täällä on paljon hyviä vinkkejä! Onpa kyllä harmillinen tuo Tossavaisen tilanne.. mä oon mittauspäivinä jättänyt suosiolla renniet ja muut ottamatta, just noiden makeutusaineiden yms takia - mutta en tietty tiedä vaikuttaisko ne edes. Neuvolalääkäriltä kysyin viikolla voiko arvot jäädä liian alas, kun mun aamupaastot on nykyään säännöllisesti siinä nelosen pintaan, niin ei kuulemma voi. Sen kyllä edelleen huomaan, että aamupalan jälkeinen nousee eniten, mutta ei sekään siis edes lähelle rajoja. Aamuisin pitää vain keskittyä syömään tarpeeksi vähän. Mahan päältä tunnustellen lääkäri antoi vauvan tämän hetken kokoarvioksi n kolme kiloa, mikä mun viikoilla (kohta 37 täynnä) on ilmeisesti ihan normi. Täytyy toivoa ettei mini ota hullua loppuspurttia ja että osaa niitä sokrujaakin sitten itse kontrolloida
 6. Hurjasti onnea Saanuska! <3 hienoa että vauva oli sopusuhtainen ja sokerit pysyneet hyvinä Oliko salissa annettu maito luovutettua äidinmaitoa vai korviketta? Kysyn siis silkasta mielenkiinnosta.
 7. Mulla oli eväsleivät mukana ja kyllä teki hyvää syödä ne heti vikan verikokeen jälkeen. Samoin mukana oli vesipullo, vaikka toki labran aulassa oli vesipiste ja mukeja, että välttämätöntä ei siis ole. Huslabin ohjeiden mukaan aamulla ennen koetta saa juoda (lasillisen) vettä, samoin pieniä hörppyjä/mukillisia myös kokeiden välillä. Mutta tämä on ilmeisesti vahvasti alue/labratoimijakohtaista, eli noudata sitä ohjetta, mikä sulle annetaan ja tietty kysy tuosta välijuomisesta näytteenottajalta. Mulle tuli vähän huono olo toisen odottelutunnin aikana, muuten meni suht iisisti. Toki väsytti ja nukahtaa ei saa glukoosinesteen (litku on hyvin arvolatautunut sana!) juominen ei ollut paha rasti. Avoimin mielin, se on paras tapa valmistautua. Jos et jaksa kännykkää räpläillä odotusaikoja, niin ota joku kirja/lehti/käsityö mukaan. Mutta yllättävän nopeasti aika kuluu tsempit, hyvin se menee!
 8. Niin siis mun saamat ohjeet stimuloinnista koski "koko rinnan" hieromista, leveällä otteella maitotiehyeiden suuntaisesti, ei siis pelkkää nännien pyörittelyä. Lypsämisestä ei ollut mitään puhetta, mä varmaan lopettaisin hieronnan jos sitä maitoa alkaisi tulla. Ja todellakaan en pumppaa etukäteen Sitten taas vaihteeksi aiheesta kysymys, eli onko muilla käynyt niin, että arvot onkin nousseet aterioiden välillä? Eli siis arvo just ennen seuraavaa ruokaa onkin korkeampi kuin arvo tunti edellisen ruuan jälkeen? Mulle kävi siis näin eilen ja nyt vähän ihmetyttää.. toki eroa oli vain 0,1 ja molemmat arvot oli alle 5, mutta oli se musta silti jännä. Mistä voisi johtua (paitsi mittavirheestä)?
 9. Saanuska, kiva kun kerroit omasta kokemuksesta! Mutta siis edelleen mua hämmentää tuo, että jos ne mun omat sokerit ei nouse (paitsi siellä rasituksessa), niin siltikinkö ne voivat sikiöllä nousta? Että sattuman kauppaa.. Olin muuten eilen perhevalmennuksessa, jossa nopeasti sivuttiin tuota glukoosiruiskua, mistä tossavainen puhui. Ilmeisesti se ei ainakaan täällä hussin alueella ole enää valtavirtaa, vaan vauvan surua kantapääpistoksista pyritään estämään vain ihokontaktilla ja äidistä tulevalla turvalla/lämmöllä ja nämä samat tekijät myös auttavat siihen, että se vaavin oma insuliinituotanto tasaantuu, jos siinä häikkää on. Aika liikkistä <3 Ah niin ja radiäidit voivat alkaa (varsinkin siis ekakertalaiset) stimuloida maidontuotantoa rintojen "hieronnalla" jo noin rv 36-37 alkaen. Tällä voi auttaa niiden supertärkeiden ensimaitotippojen tulemista - nekin kun osaltaan helpottavat vauvan sokeritasapainon ylläpidossa. Ja tämä ei ollut mutua, vaan tätä on jopa ihan tutkittu stimuloinnista kätilöt sanoivat, että sillä _ei_ saa synnytystä käyntiin, jos kroppa ei muuten ole vielä valmis, mutta jos esim on ennenaikaista paikkojen pehmenemistä yms, niin silloin ei pidä liian aikaisin aloittaa.
 10. Ok, kiitos, hyvä tietää Kuulostaa kyllä oudolta, että jos sokeriarvoja vauvalta mitataan, niin samalla sitä siihen "pumpataan".. miten se noin voi mennä? Tai siis että miten ne sitten voisikaan olla liian alhaiset, jos niitä glukoosilla nostetaan?
 11. Hienoa tossavainen! Mua on mietityttänyt sellainen asia, kun joka paikassa sanotaan, että radiäidin vastasyntyneen vauvan sokereita seurataan, "koska se on kohdussa tottunut korkeisiin sokereihin" - mutta jos mun mittausten mukaan mun omatkaan sokerit ei nouse rajojen yli, niin miten ne sitten sikiöllä voisi nousta? Vai enkö vaan tajua? Ja en siis vastusta tuota seurantaa, vaan kunhan pohdin. Eli onko kuinka todennäköistä, että vauvalla on sokereissa häikkää vaikka äidin arvot olisi olleet hyvät?
 12. Tossavainen, anna tulla vaan tää on musta tosi mielenkiintoista, kun ihmisten kropat toimii niin erilailla. (Esim mulla tänään aamupaasto 4,2 ihan mulle tavallisen kauraleipäiltapalan jälkeen. En ole saanut paastoissa yli vitosen arvoja joulukuun jälkeen kertaakaan.) Lähetteestä en minäkään osaa sanoa muuta kuin mitä mulle silloin sanottiin, eli että viikon sisään kahdesta aamuylityksestä tai toistuvista aterianjälkeisistä ohjataan eteenpäin. Mutta tämä tosiaan täällä stadissa, missä tätä ei oteta vakavasti Toivottavasti sait neuvolasta neuvoja!
 13. Mä oon tosi huono vertaistukija, kun mulle nuo yleiset ohjeet toimii.. yhden aamupaastoylityksen oon saanut kiinni, ja siitäkään en oikein tiedä, mistä johtui. Mä voin siis hyvin syödä iltapalaksi palan tai kaksikin leipää. Aiemmin täällä on muistaakseni puhuttu proteiini- tai rasvapitoisemmasta iltapalasta, jos aamupaasto on korkeahko. Pystyisitkö jotenkin sellaiseen? Esim munakasta tai rahkaa tms?
 14. Mulla on mittausten kanssa muuten sama kuin Kullannupulla, mutta aamuarvopäivinä ei mitata aterian jälkeistä ja vuorokausimittauksessakin on muistaakseni vähemmän noita mitattavia, ei esim enää iltapalan jälkeistä. Mun espoolaiselle ystävälle oli sen radi-hoitaja sanonut, että Helsinki ei ota tätä tarpeeksi vakavasti. Mä olen siis Helsingissä. Pikkasen silmienpyörittelyä tähän..
 15. Apua, mä oon kyllä satunnaisesti juonut pari coke/sprite zeroa esim ravintolassa tai saunan jälkeen, jotenkin luulin, että ne olis ok.. Tuoremehu aamulta on jäänyt kokonaan pois, ruoan kanssa juon vettä ja silloin tällöin maitoa. Vielä on mennyt ihan hyvin sokereiden kanssa tuo maitokin. Ja kyllä oon kerran tai kaksi ottanut ihan sitä sokerilimuakin, eli shoot me.. mutta en siis mitenkään säännöllisesti. Mä oon aika tottunut vedenjuoja, joten en kauheasti kaipaa muuta - paitsi just noissa erikoistilanteissa, missä olen sitten sääntöjä rikkonut.