Stressipossu

Aktiivijäsen
  • Content count

    110
  • Joined

  • Last visited

About Stressipossu

  • Rank
    Aktiivi
  1. Meillä on helppoa löytää lapsille vahdit. Mummu ja vaari kun asuvat 200m:n päässä, niin saadaan yölläkin tänne tyttöjä katsomaan. Toista lähdettiin synnyttämään siinä kuuden maissa aamulla (?) ja anoppi tuli esikoista silloin meille katsomaan. Toinen syntyi sitten päivällä, joten mies ehti kotia esikoisen iltatoimet hoitamaan ja nukuttamaan (ja ehtivät käydä vauvaakin katsomassa iltapäivällä sairaalassa) toivottavasti tämä kolmaskin tulis tuollain "kivaan" aikaan, että mies ehtis tytöt laittaa nukkumaan, jos tarve vaatii...anoppi tuskin sais niitä nukkumaan...antais vaan valvoa ja riehua ja jos jostain syystä nuo appivanhemmat ei pääsis, niin alle kilsan säteellä on myös miehen kaks tätiä, joista ainakin toinen varmasti saatais hälytettyä avuksi. Joten meillä on kyllä enemmän kuin hyvä tilanne.
  2. Esikoinen syntyi to klo 0.06 ja kotiuduimme pe päivällä (ja tuokin kun kysyin kotiutumismahdollisuutta). Tuo pienempi syntyi päivällä klo 13.03 ja seuraavana iltapäivänä oltiin kotona tosin tuostakin meinasi tulla sanomista kun tyttö syntyi yli vuorokausi vesien menosta. Mutta kotia päästiin kuin päästiinkin. Toivottavasti seuraavallakaan kerralla ei tarvis sen kauempaa olla.
  3. 1. ICSI 2/2009 plussa, mutta oli tuulimuna, jonka takia tyhjennys. 1. PAS 4/2009 kemiallinen Kesätauko 2. ICSI 11/2009 plussa, josta terve vauva 3. ICSI 11/2012 plussa, josta toinen terve vauva Näiden jälkeen vielä yksi PAS 11/2014, josta toivottavasti terve vauva tulevaisuudessa. Tuon ensimmäisen tuulimunan jälkeen lääkäri kovasti oli positiivisella asenteella, sillä raskaus oli kuitenkin alkanut. Toinen kerta oli tosiaan kemiallinen, testasinkin "liian" ajoissa ja sain haalean, mutta selvän plussan. Meni kuitenkin ihan heti alussa siis kesken. Näiden jälkeen pidettiin taukoa ja unohdettiin koko hoidot hetkeksi. Lääkärit myös päättivät, että siirrymme pitkän kaavan hoitoon, tuo ensimmäinen hoito kun oli ns. lyhyellä kaavalla. Muistaakseni alkioita myös viljeltiin pidempään ja katohan siinä kävikin. Tokasta ICSIstä ei siis mitään pakkaseen ja tokastakin vaan kaksi (joista tosin ainakin toinen selvisi sulatuksesta ja on kasvamassa kovaa vauhtia masussa). Eli toivoa on
  4. Meillä yritys aloitettiin syyskuussa 2006 ja esikoinen syntyi elokuussa 2010, eli hieman vajaa 4v., hoitomuotona ICSI julkisella. Hoidot päästiin potkaisemaan käyntiin syksyllä 2008. Toinen syntyikin sitten 2013 elokuussa, hoidoilla hänkin alkunsa saanut. Välissä ei siis luomuplussia paljoa näkynyt, mikä ei ole yllätys meidän tiedoilla. Ja nyt kolmas on sitten tulossa (toivottavasti!) elokuussa 2015 hän onkin ainut pakkaslapsemme kaksi muuta on tuoresiirroilla saatu aluilleen.
  5. Omakotitalo, maalla. Tilaa löytyy, vaikka makuuhuoneita onkin toistaiseksi vain kolme. Onneksi on asuttava vintti, jonne lähivuosina rempataan lisää asuintilaa (joko muksuille tai sitten omaan käyttöön työ-/askartelu-/ompelutilaa)
  6. Meidän muksut on hoidoilla alkunsa saaneet ja toivottavasti tulevaisuudessa pääsen luovuttamaan muillekkin. Ensimmäinen punktio oli todella kivulias syytä en tiedä vieläkään miksi. Toinen ei juurikaan sattunut, mutta varmistelin ennen punktiota saavani kunnon annoksen lääkkeitä kolmaskin oli ihan ok kerta, ei mitään dramaattista. Kysyivät tosin, että haluanko rauhoittavia (kun mainitsin ensimmäisestä punktiosta). En kuitenkaan rauhoittavia halunnut, enkä tarvinnut. Kysta vasemmassa munasarjassa aiheutti ongelmia, eikä sieltä takaa edes yritetty lähteä kaivamaan paria munasolua kystan takaa. Ja lääkitykseen olen vastannut hyvin ja ihan normaalia elämää olen voinut elää. Punktion jälkeenkään en ole ollut erityisen kipeä. Joten mielelläni lähtisin luovuttamaan muillekin. Tosin tuo kysta voi olla ongelma, on kasvanut nyt lähiaikoina ja voi johtua juurikin noista lapsettomuudessa käytetyistä lääkkeistä. Mutta siitä puhutaan kuitenkin vasta sen jälkeen kun tämä kolmas syntyy ja imetykset yms. on ohitse.
  7. Esikoiselle otettiin, toiselle ei. Nyt aiotaan kolmannelle ottaa kun on sen verran kiva pakkaus. Toppahaalari jää taas käyttämättä, mutta ei voi mitään.
  8. Eka 39+0 ja toka 40+4, molemmista vedet menny ensin. Ekaa piti vähän käynnistellä kun ei vesien menosta huolimatta alkanu supistella yhtään.
  9. Mulla on kahdessa aiemmassa raskaudessa mennyt vedet yöllä nukkuessa. Tai alkanu menemään, ei ne mitään vedenpaisumuksia oo ollu, mutta selkeästi lapsivettä. Joten oletan tän kolmannenkin alkavan saman kaavan mukaan sit aikanaan
  10. Meillä olis miehen puolella sukua pojalle "perinnenimi", jolle mää en vaan lämpene. Inhoa lisää se, että appiukon nimi on juurikin tämä ja hän on alkoholisti. Kaikki vaan olettavat, että tämä nimi tulee olemaan meidänkin pojalla, jos joskus pojan saamme.
  11. Ennen kuin asioiden todellinen tila tiedettiin, niin puheissa tais olla se 2-3 (ei pysty muistamaan, tästä on jo niin kauan). Sitten kun lapsettomuustutkimusten jälkeen saatiin märkä rätti vasten kasvoja, niin yksikin alkoi tuntumaan uskomattoman hienolta. Yksi saatiin kohtuu pienellä vaivalla ("vain" kaksi ICSI:a), joten päätettiin kokeilla vielä kolmas hoito julkisella, josko toinen tulisi. Ja niinhän se tulikin! Olemme uskomattoman onnekkaita olleet hoitojen onnistumisen suhteen. Kolmatta ei varsinaisesti enää lähdetty yrittämään...kunhan totesin, että kokeillaan tuleeko niistä kahdesta pakkasalkiosta mitään. No toinen siirrettiin ja nyt jännätään ens viikon ultraa! Ainakin joku on kovasti yrittänyt tarrata kii.
  12. Meillä on lasten ikäero 3v. 12pvää. On tuntunut aika sopivalta ja nyt kun pienempi on sen reilun vuoden, niin löytyy yhteisiä leikkejäkin hiljalleen. Jos kaikki menee hyvin, niin kolmas olisi tulossa sitten ensi vuonna, kahden vuoden ikäerolla nuorempaan.
  13. Eipä oo valittamista täälläkään 2010 ja 2013 on piipahdettu synnärillä. Molemmista kotiuduttiin jo synnytystä seuraavana päivänä (no esikoinen syntyi yöllä, joten seuraavan vuorokauden puolella), vaikka molemmat syntyivät reilusti lapsivesien menon jälkeen. Sitten ollaan vaan käyty vielä lisätarkistuksissa TAYS:sa tai joku on käynyt meillä. Potilashotellissa käytiin juurikin jossain jälkitarkastuksessa ja aika hienolta näytti! Mutta kun osastollakin on tullut oltua niin lyhyitä aikoja, niin turhaa on hotelliin mennä.
  14. Miehen lähes olemattomat siittiöt on meidän lapsettomuuden syy. Hoitona suoraan ICSI. 2. ICSI:lla esikoinen 3. ICSI:lla kakkonen 3. ICSI:n 1.PAS kolmonen? Alusssa ollaan vielä... Ekasta ICS tuloksena tuulimuna, ainokaisesta pakkassiirrosta kemiallinen. Pakkaseen ollaan saatu tosi huonosti alkioita, mutta tuoresiirrot on on istuneet periaatteessa kaikki (vaikka se eka tm olikin).
  15. Meillä on molemmat tytöt kastettu ja jos vielä lisää tulee, niin tietty kastetaan. Molemmat meistä on kirkon jäseniä, mutta ns. tapajäseniä. Ja olihan meillä kirkkohäätkin aikanaan.