spes

Aktiivijäsen
 • Content count

  81
 • Joined

 • Last visited

About spes

 • Rank
  Tavis

Contact Methods

 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

1695 profile views
 1. Hei, onko tämä vielä vapaana?
 2. ^ me tilattiin sama istuin samasta paikasta. Paketti tuli eilen ja mies oli ottanut sen vastaan. Paketti oli mennyt rikki, oli siis aukinainen. Yksi osa turvaistuimesta oli puhkaissut reiän pahviin ja oli ulkona paketista. Laitoin viestiä Kiddicarelle, katsotaan mitä vastaavat. Pelottaa jos istuinta on kovastikin heitelty, kun pakettikin on tuossa kunnossa. Päällisin puolin istuin oli toki kunnossa. Mustia istuimia tosin tulee ja menee. Välillä on loppu ja välillä ilmoittaa että niitä on muutama.
 3. NKL

  Synnytin alkusyksystä sektiolla ja me saimme perhehuoneen. Samaan aikaan osastolla oli muitakin sektioäitejä perhehuoneissa. En tiedä sitten oliko perhehuoneen saaminen sattumaa vai saako niitä nykyään kaikki synnytystavasta huolimatta. Toisaalta valtaosahan tämänhetken nkl:n synnyttäjistä synnyttää sektiolla. Naistenklinikan äitiyspoliklinikkahan on tällä hetkellä suljettu marraskuussa sattuneen vesivahingon vuoksi. Tutkimukset tehdään korvaavissa tiloissa (Kättäri/Jorvi).
 4. Kiitos Kärpäselle vastauksesta. Meidän vauva heittää ensin päätä ja sitten koko ylävartalo heilahtaa mukana, liike lähtee siis päästä/niskasta. Kun tänään sohvalla ollessa heitti päätä niin silloin heilahti pelkkä pää. Voisi ollakkin tuollaista leikkiä kuten kuvasit. Pitää seurailla miten jatkuu, huolestuin vain kun alkoi niin yht`äkkiä
 5. Meillä on 5 kk ikäinen vauva joka kehittynyt tavalliseen tapaan. Nyt hän on perjantaista saakka heittänyt päätä taaksepäin ja ollaan huolissaan poikkeavasta oireesta. En osaa sanoa tekeekö tätä tahallaan vai onko tuo tahatonta. Pääosin taaksepäin vetäminen tapahtuu sylissä ja heittää päätä taaksepäin 1-2 kertaa peräkkäin, aivan kuin ponnistaisi itseään hyppimään. Tänään myös muutaman kerran sohvalla selällään ollessa veti päätä taaksepäin. Muuten on ollut ihan hyvävointinen. Mistä tällainen voisi johtua? Pitäisikö olla huolissaan vai uskaltaako tuota seurailla rauhassa jos on muutoin hyvävointinen?
 6. Kiitos kaikille vastauksista, helpottivat mun huolta kovasti.
 7. Meillä on viiden päivän ikäinen tyttö ja päivät kuluvat häntä tuijotellessa. Onko normaalia, että välillä nukkuessaan hän aukoo / raottelee silmiään (heräämättä) ja silmät liikkuvat ylös ja alas. Sama on toistunut muutaman kerran nukahtamistilanteessa. Silmien liikutteluun voi liittyä raajojen liikuttelua, mutta ei mitään kouristelua. Välillä silmät liikkuvat ja raajat eivät heilu. Hereillä ollessa silmät eivät vaella. Pitäisikö minun olla tästä huolissaan? Näkevätkö tämän ikäiset jo unia? Googlaamalla asiaa aloin jo tietysti epäillä jotain neurologista oiretta / epilepsiaa.
 8. Meillä ainakin maksu suoritettiin kokonaisuudessaan aina viimeisen toimeenpiteen jälkeen, näin säästyttiin monilta toimistomaksuilta. Maksun olisi saanut laskulla kotiin, mutta maksettiin aina klinikalla suoraan. Monilla klinikoilla on osamaksuvaihtoehtokin neuvoteltavissa, en tiedä meneekö koroiltaan samaan, kuin joku pankin kulutusluotto?
 9. Mitä mieltä olette nimestä Erin? Olen ihastunut nimeen ja miettinyt kumpi olisi parempi kirjoitusasu Erin vai Eerin? Erin lausutaan kuitenkin Suomessa Eerininä. Joutuisikohan lapsi aina kertomaan miten nimi kirjoitetaan (=Eerin kahdella ee:llä tai Erin yhdellä e:llä)? Yksi ystävä varoitti, että lapsi joka ei osaa sanoa r-kirjainta ääntää nimen siten, että siitä tulee hauska mielleyhtymä. Itse en tuota osaa pitää haittapuolena, koska mielleyhtymä katoaa, kun nimi kuitenkin lausutaan kahdella ee:llä.
 10. Meillä tärppäsi viidennestä ifv-hoidosta. Lapsettomuuden syy on virallisesti selittämätön lapsettomuus. Epäiltiin kuitenkin, että endometrioosilla voi olla vaikutusta ja, että munasoluni ovat huonolaatuisia. Munasoluja tuli aina yli 10 kpl ja ne hedelmöittyivät hyvin. Kato kävi sitten hedelmöittymisen jälkeen. Jokaisella hoitokerralla päästiin kahteen siirtoon. Plussa tuli sitten kymmenennestä alkionsiirrosta joka oli pakastetun alkion siirto. Yksi kemiallinen raskaus oli aikaisemmin toisella hoitokierroksella. Nyt mennään 19. viikolla ja pieni tyttö potkii mahassa. Vieläkään ei tahdo tätä onnea uskoa todeksi. Toivon, että minun tarina antaa joillekin toivoa, että ei ne lääkärit turhaan hoe mantraa: toistot kannattaa... Tsemppiä kaikille hoitolaisille
 11. Kiitos juustokakku/piirasvastauksista. Kotona siis uskaltaa huoletta syödä kerran paistettuja kakkuja ja piirakoita jatkossakin. En ole kyllä niin kotona syödessä panikoinutkaan, lähinnä kyläillessä ja ravintolassa, kun siisteystasosta ei ole varmuutta. Mutta olette aivan oikeassa, hysterisointia kannattaa välttää
 12. Olen miettinyt, että jos teen tuorejuustosta uunissa paistettavaa juustokakkua niin onko se turvallista myöhemmin kylmänä vai voiko siihen tarttua listeriaa? Vaatiiko se kuumennuksen ennen jokaista syömiskertaa? Samaa olen miettinyt suolaisiin piiraisiin liittyen, uunikypsennyshän tuhoaa mahdollisen listerian, riittääkö jatkossa pelkkä lämmittäminen mikrossa?
 13. Tänään oli aamusydämellä ohjelmassa: pitäisikö sijaissynnytys sallia: ystävilleen lapsen synnyttänyt Lea Viik ja kohtunsa menettänyt Anne Hämäläinen pohtivat lapsettomien vaihtoehtoja. Ohjelma on katseltavissa myös areenassa.
 14. Daniel näyttää niin onnelliselta Milloinkahan ensimmäinen kuva vauvasta julkaistaan? Jokohan tämän päivän aikana?
 15. Samaa mieltä Nikitan kanssa Naislife ohjelmasta. Juontaja hyppi aiheesta toiseen: "joo onhan se tosi rankkaa nuo lapsettomuushoidot, mutta nyt mennään katsomaan vesijumppaa..." Mietin myös, että oliko ohjelma kuvattu ennen vai jälkeen Taiveahon kariutunutta adoptioprosessia? Juontaja toivotti kuitenkin lopussa onnea adoptioon, vaikka pariskunta on ilmoittanut, että eivät enää jatka prosessia vaan suuntaavat ajatuksen sijaisvanhemmuuteen.