Snuzzle

Jäsen
 • Content count

  23
 • Joined

 • Last visited

About Snuzzle

 • Rank
  Tavis
 1. Plussahan se! Onnea!
 2. Missä vaiheessa kilpparitesti kannattaa ottaa? Heti vai jollain tietyllä viikolla?
 3. dpo8 alkoi mahassa semmoset pienen pienet juilimiset/nippailut hieman kuin menkkakivut mutta ei ihan kuitenkaan. Nämä jatkuivat kunnes dpo10 mukaan tuli metallin maku suuhun. Tässä vaiheessa tuli sitten ensimmäinen plussakin. Ajoittaiset nippailut sekä metallinmaku jatkuvat ja mukaan on tullut viime päivinä myös hajuaistin voimistuminen ja täysin olemattomien hajujen haistaminen. Rinnoissa ei vieläkään mitään oireita, ja siitä syystä en meinannut testiä heti uskoakaan... Tulipa niitä sitten tehtyä 4 kipaletta kunnes uskoin.
 4. NeferNefer Ihan selkeä viiva! Sulla vissiin onkin tuo muovi tuosta testialueen päältä otettuna pois, mutta muillekin vielä vinkiksi että näiden testien kanssa viivan näkeminen helpottuu hurjasti kun ottaa sen muovin siitä veke. Saa paremmin otettua kuvankin sen jälkeen kun ei viivojen päällä kiiltele mikään. Muovi lähtee kun nostaa kynnellä toisesta reunasta.
 5. ^ Kiitos, ja juu ihan samaa mieltä kun tätä olen mielessäni nyt yrittänyt pyöritellä monelta kantilta...
 6. Kiitos näistä! Yllättävän huonosti löytyy tietoa raskausajan lämpötiloista mutta jotain semmoista infoa löysin nyt lopulta että tuo lämpö tosiaan näyttää pysyvän koholla vain ensimmäisen kolmanneksen. Eli sen jälkeen pitää viimeistään lopettaa mittailu ettei iske paniikki ihan turhan päiten...
 7. Siis voiko ne lämmöt tippua (vissiin väliaikaisesti?) ilman että mitään huoliakaan?
 8. Noniin kahvin lisäksi tuli mieleen heti toinenkin kysymys. Tapaako teistä moni mittailla lämpöjä (BBT) vielä raskauden aikana? Etsiskelin siis ovulaationi tuon lämmönmittauksen avulla ja olen nyt jatkanut aamulämpöjen ottamista plussaamisen jälkeenkin vielä. Lämmönhän pitäisi pysyä koholla raskauden ajan eli toki mittailu voi osaltaan tuoda ressiä, niin itsestä tuntuu kuitenkin päinvastaiselta, eli tuntuu että mieltä rauhoittaa kun aamuisin näkee että lämpö on koholla ja siellä se ötökkä yhä köllöttelee... Mulla oli ennen raskautumista käytössä Pearly (Lady-Comp ehkäisytietokone) ja sillä olen nyt jatkanut mittailua. Käytössä myös FertilityFriend joka yrittää neuvoa lopettamaan mittailut tässä vaiheessa, mutta tuntuu että ainakin ulkomaisilla foorumeilla moni edelleen em. syystä mittailee...
 9. Minä kerkesin käyttää Lady-Comp Pearlya pari kuukautta kunnes raskauduin nyt joulukuussa (Pearly näytti kyllä ihan oikein ne punaiset päivät, eli laitettahan voi käyttää ehkäisyn sijasta myös yrittämiseen) ja tykkään tuosta kyllä kovasti. Jatkan Pearlyn käyttöä nyt ainakin alkuraskaudenkin aikana lämpöjen mittailuun. Käytin ja käytän yhä Pearlyn ohella myös FertilityFriendiä ja nyt tuntuu molempia kokeilleena että FF:lläkin varmaan pelkästään pärjäisi sitten kun jatkossa keskitytään taas ihan ehkäisyyn. Toki Pearlyssa on myös se tarvittava 2 desimaalin lämpömittari ja plussaa on se että tulos jää siihen aina talteen, eli ei tarvi aamulla silmät sirrillä kirjoitella tuloksia paperille ylös. Mutta kallishan se on pelkästään tuohon tarkoitukseen. Oviksen se tuntui löytävän hyvin, tosin miinusta siitä että kun se arvioitu ovispäivä on koittanut, Pearly vahvistaa sen ovispäivän vasta kierron päätyttyä. Tässä oli FF suurempi apu kun se antoi ja tarvittaessa päivitti ovispäivää jatkuvasti heti lämmönnousun jälkeen.
 10. Sori jos tulee väärään paikkaan, mutta näin ensimmäistä odottaessa vaivaa kovasti että uskaltaako kahvia juoda vähän vaiko ei lainkaan? Kolme ulkomaista tutkimusta olen aiheesta löytänyt, amerikkalainen tutkimus sanoo että max 300 milligrammaa (= noi 3 x 1,5 dl kupillinen) kofeenia ei ole vielä haitallista, pohjoismainen laaja tutkimus sanoo että max 200 mg olisi ok, ja hollantilainen hyvin suppea tutkimus sanoo ettei kofeeni ole haitallista laisinkaan. Suomalaiset viralliset tahot tuntuvat menevän tuon ensimmäisen eli max 300 mg:n mukaan. Tuossa pohjoismaisessa tutkimuksessa oli havaittu mm että runsaasti kahvia juovien vauvat syntyivät keskimäärin normaalia pienempinä. Mutta että jo pienikin kahvimäärä on haitaksi. Ei myöskään ole varmaa onko ongelman aiheuttaja juuri kofeeni vai jokin muu kahvissa oleva ainesosa. Plussasin muutama pv sitten ja nyt on kahvia otettu vain kerran päivässä pieni hörppynen, ja sekin tuntuu niin kamalalta että tuntuu että onko se varmempi olla juomatta ihan kokonaan. Kellään antaa parempaa infoa taikka ihan vaan omaa mielipidettä?
 11. Viime viikon alussa oli semmoinen olo että nyt on kohta testin paikka. Ajattelin odottaa kuitenkin perjantaille dpo12:sta jolloin menkkojen oli määrä alkaa. Keskiviikkona eli uuden vuoden aattona hainkin sitten kuitenkin testin kun tuli pelko että entä jos olenkin raskaana, niin en uskalla enää uutena vuotenakaan juoda alkoholia (ja oltiin suunniteltu parit siiderit ottavamme). Tein testin työpaikallani kahvitauolla ja plussahan se selvästi oli. Halusin kuitenkin epäuskoisena, ihan shokissa mutta samalla myös innoissani tehdä toisen testin vielä illalla. Siinä vaiheessa ukkoseni joi jo toista siideriään. Toisen plussan saatuani, samalla kellon pyörähtäessä tämän vuoden puolelle, huikkasin ukon makkariin enkä aluksi meinannut saada sanaa suustani, ja itkuakin piti siinä vähän tuhertaa, kunnes sain kerrottua sen verran että tämä liittyy siihen miksi minä en ole vieläkään juonut tuota siideriäni laisinkaan. Siitähän ukkokulta arvasi heti mistä oli kyse ja oli heti asiasta yhtä iloinen kuin minäkin.
 12. Eka tulossa ja meinaan ottaa pakkauksen kyllä.
 13. dpo10 haalea mutta selkeästi havaittava viiva 10IU Apteq-testillä dpo 10 haaleampi, juuri ja juuri havaittava viiva 25IU Apteekin testillä dpo11 hyvin selkeä viiva 25IU Apteekin testillä dpo13 "raskaana 1-2 viikkoa" -tulos Clearblue Digitalilla Menkkojen odotettu alkamispäivä oli dpo12
 14. Toinen meidän narttukoirista, joka yleensä nukkuu aina isännän kanssa sohvalla päikkäreitä, on mun plussaamisen jälkeen nukkunut koko ajan vieressäni/vatsani päällä. Molemmat huomasi tämän selkeän eron käytöksessä samaan aikaan kun sain ekat plussatkin.
 15. Kiitos heiffi! Juu syyskuussa olis LA. Liitynpä tuonne ryhmään ehdottomasti heti kun on 10 viestiä tullut täyteen.