Solange

Jäsen
 • Content count

  13
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Solange

 1. Onnea Iiki! Toivottavasti toivut sektiosta nopeasti ja saat vauvankin pian vierihoitoon! Mulla oli tänään (32+2) ultra radin ja ison sf-mitan vuoksi. Tosin viime viikon neuvolakäynnillä sf-mitta oli jo asettunut vähän yläkäyrän alle, hyvä niin. Vauva kasvaa ultran mukaan keskikäyrällä, jos jatkaa samaa rataa niin syntyessä olisi painoa 3500g. Myös lapsivettä oli normaalisti eli kai se iso maha on vaan läskiä kuten epäilin... Sain sitten vielä uä-kontrolliajan viikolle 38. Sokerit on pysynyt toistaiseksi hyvin kurissa vaikka liikunnasta on ihan turha haaveillakaan, ja viikonloppunakin meni vähän herkutteluksi kun miehen isä oli kylässä, nyt sitten taas palasin ruokavaliossa ruotuun.
 2. Pikaisesti huutelen, kommentointi puhelimella hieman hankalaa... Mesi, 6:n mittauksen käyrässä mitataan aamupaasto, aamupalan jälkeinen, lounaan jälkeinen, ennen ja jälkeen päivällisen ja iltapalan jälkeen. Alkuun mittailin muutaman kerran ennen lounasta ja välipalankin jälkeen ihan vaan nähdäkseni mitä kestää syödä... Täytyykin käydä tutustumassa maaliskuisten ketjuun, taitaa olla just sopivasti viestejä kasassa. Soittelin perjantaina Radi-hoitajalle ja nyt mittaan käyrää 2 kertaa viikossa ja muuten aamupaastoja! Parin viikon päästä seuraava soittoaika. Jos alkaa nousta niin sitten käyrää tiheämmin.
 3. Heitin roskiin, otin kuvan muistoksi.
 4. Joo, rv 32 on mun kokoarvioultra. Kyllähän se vauva tosiaan kasvaa viimeisillä viikoilla, mutta ilmeisesti tuon ison sf-mitan takia haluavat katsoa jo aiemmin, en tiedä. Saa sitten nähdä haluavatko vielä kertaalleen ultrata ennen synnytystä. Sokerit on tosiaan olleet hyvät, soitin tänään radi-hoitajalle ja mittaan nyt pitkää käyrää harvemmin eli 1-2 krt/vko ja aamupaastoja vähintään joka toinen päivä. Seuraava soittoaika helmikuun alussa tai otan tarvittaessa yhteyttä jos arvot alkavat nousta.
 5. ^Totta. Ehkä se on kuitenkin tärkeää, ettei tietoisesti yritä laihduttaa. Jos taas on lähtöjään reilusti ylipainoa ja ruokavalio muuttuu ja sen myötä paino putoaa, niin tuskin siitä haittaa on jos vauva kuitenkin kasvaa normaalisti
 6. Ennen plussaamista käytin alkoholia noin 1-3 annosta viikossa. Plussaamisen jälkeen ei edes tehnyt mieli pahoinvoinnin vuoksi. Ekan kolmanneksen jälkeen olen satunnaisesti maistanut miehen lasista pienen hörpyn, jos on ostanut jotain erikoisempaa olutta. Pari kertaa olen sitten ottanut lasillisen 0,5 prosenttista viiniä, esimerkiksi jouluaterialla. Kunhan lapsi syntyy, on tarkoitus imettää ja en kyllä ajatellut alkoholia täysin vältellä vaan ottaa halutessani esim. saunasiiderin tai ruuan kanssa lasin viiniä. Ja tosiaan vain sen 1-2 annosta kerralla ettei kyky hoitaa lasta huonone (toki täytyy alkuun ottaa varovasti kun on ollut pitkään ilman, voihan se olla ettei kestä enempää ottaa kuin yksi pieni annos). Täysi komps Maustekahvin aiemmille kommenteille
 7. Raskaus selvisi kesäloman aikana ja työnantajalle oli pakko kertoa heti töihin palatessa viikolla 8, koska työnkuvaa oli pakko muuttaa. Ärsytti kertoa niin aikaisin (esim. vanhemmille kerrottiin vasta joskus viikolla 16 kun oli jo "turvallinen" olo) mutta eipä vaihtoehtojakaan ollut. Kävin kuitenkin ennen loman loppumista ar-ultrassa yksityisellä, ihan vaan tarkistamassa että varmasti on elävä kohdunsisäinen sikiö.
 8. Etovaa oloa ja kuvotusta oli noin viikolta 5 eteenpäin, oli hankalimmillaan noin viikolle 14, sitten lievempänä vielä muutaman viikon ja onneksi jäi sitten pois noin rv 20 paikkeilla.
 9. 1. siirrettiin tasan viikolla eteenpäin 2. todennäköisesti kyllä, koska mun kierto on pitkä 3. saa nähdä
 10. Meillä kuunneltiin syke ekan kerran neuvolassa viikolla 13. Kävin jo aiemmin viikolla 8 neuvolassa, mutta silloin ei alettu kuuntelemaan kun terkka sanoi ettei välttämättä kuulu ja olin käynyt pari päivää aikaisemmin yksityisellä ar-ultrassa ja siellä nähtiin syke.
 11. Liityn joukkoon... Eka raskaus, viikkoja nyt 30+ 4. RADI-dg napsahti rasituskokeen perusteella, paastoarvo oli 0,2 pykälää liian korkea. Osasin kyllä odottaakin että ongelmia voi tän kanssa tulla, kun ylipainoa oli jo lähtöjään jonkun verran ja suvussa diabetesta. Nyt oon vajaat kaksi viikkoa mittaillut sokereita radi-hoitajan ohjeen mukaan, päivittäin aamupaastoa ja lisäksi neljänä päivänä 6:n mitauksen käyrää. Ja hyviä on olleet. Yksi ainoa ylitys oli aamupalan jälkeen, joka johtui turhan tuhdista aamupalasta kun alkuun testailin mitä kestää syödä... Selvästi mullakin on tuo aamun paastoarvo korkeampi (5.1-5.3), kuin muut aterioita edeltävät jotka on olleet useasti alle 5. Mulla auttaa tuohon parhaiten kaksi erillistä pientä iltapalaa, joista viimeisen syön juuri ennen nukkumaanmenoa. Useinhan tuon aamun korkean sokerin aiheuttaa ns."aamunkoittoilmiö", kun elimistö alkaa valmistautua heräämiseen ja hormonitoiminta muuttuu, ja etenkin jos vs on laskenut yöllä kovin matalaksi niin se saattaa nousta yllättävänkin korkeaksi. Oon huomannut myös että aamupalalla pitää olla tarkkana ja sitäkin olen jakanut kahteen osaan, tai sitten syön yhden pienen aamupalan ja aikaisen lounaan. Täytyy vain toivoa että menee näin hyvin loppuun asti. Kaarinna, tarkistin endokrinologikollegalta ja kyllä noilla kotimittauksillakin voi diagnoosin saada, onhan ne selvästi yli radi-rajojen jos et noudata ruokavaliota. Kannattaa kyllä vielä kysyä sinne rasitukseenkin pääsyä, mutta tietysti tärkeintä että arvot on nyt seurannassa. Ja kuten jo mainittiinkin, niin loppua kohden raskaushormonit saavat aikaan sen, että insuliiniresistenssi lisääntyy ja on aika tavallista että arvot alkavat nousta vaikka syömisissä ei tapahtuisikaan muutosta. Ja jännä vielä, miten paljon nuo ultrat vaihtelee paikkakunnittain. Meillä oli np-ultra viikolla 12, sitten rakenneultra noin viikolla 22. Enempiä ultria ei normaalisti olisi, mutta mulla menee sf-mitta yläkäyrillä ja sitten vielä tuo radi, niin pääsen parin viikon päästä kokoarvioon. Painoa mulla on tosin tullut vain 9kg eikä tuo sf-mitta ole mitään harppauksia ottanut vaan ollut koko ajan suuri, joten jospa se ois vaan mahaläskiä joka sitä suurentaa...
 12. Minä otin rokotteen marraskuussa, viikkoja oli jotain 22 tjsp. Suurempi riski se influenssan sairastaminen on kuin rokotteen ottaminen, ja joudun infektiopotilaita vielä työssänikin hoitamaan joten altistuminen influenssalle ennemmin tai myöhemmin on ihan varma asia. Lisäksi pitää muistaa, että narkolepsiaa aiheuttaneessa sikainfluenssarokotteessa oli tehosteainetta, jota ei noissa "tavallisissa" influenssarokotteissa ole, joten ei ne ole sen kummempia kuin muutkaan rokotteet. Kuka esimerkiksi miettisi, ottaako jäykkäkouristusrokotteen vai ei?