rimmy

Aktiivijäsen
  • Content count

    186
  • Joined

  • Last visited

About rimmy

  • Rank
    Aktiivi
  1. Toisaalta esim just toi nt-ultra ja seulat pitää ottaa tietyillä viikoilla että ne on luotettavat, joten jos kovasti heittää todellisuus tosta 28sta niin ainakin vaatisin neuvolassa/ajanvarauksessa huomioimaan. Ihan parilla päivällä nyt ei toki liene väliä. Käytännöt neuvoloissa taitaa vaihdella aika lailla et meneekö kiekon ja kuukautisten mukaan vai uskovatko omia laskuja.
  2. NKL

    Mä sanoin neuvolaan toiveeks NKL:n, ja molemmat ultrat varattiin sinne, ja eka jo ollutkin. Labrat otettiin omalla terveysasemalla. Ja samaa sanottu edelleen et jos tilaa on, niin sinne pääsee synnyttämään, rwmontin viivästyminen ei ole sitä muuttanut. Alkuraskauden mahdolliset akuuttikyselyt tosin ohjattiin kättärille, NKL keskittyy hätätilanteissa toiselle puoliskolle.
  3. Listeria tuhoutuu 70 asteessa, eli hyvin kypsennettynä on vakuumipakatut ja graavatut yms. listerian takia kielletyt kalat turvallisia. Tieto on ainakin THL:n ohjeissa.
  4. Onnea arvoitus, ihana uutinen!
  5. Kiva et löytyi tällainenkin ketju ja muita samaa asiaa miettineitä! Mä on ajanut sekä kadulla että enduroa, ja jälkimmäinen on kyllä ainakin nyt toistaiseksi jäissä, metsässä kun teen voltteja säännöllisesti. Katupyörän varmaan ajan ainakin fiksumpaan säilytyspaikkaan vielä (kunhan keksin minne), mut huviajelut taitaa jäädä hetkeksi. Tosin, ajan mä fillarilla, ja ei kai ne riskit nyt kauheasti suuremmat prätkällä olisi. Viimeistään sit loppuu kun ei takki ja housut mene kiinni!
  6. Joo siis varmistuksena vielä kerran että en tod. olisi antamassa exäni nimeä tulevalle lapselle! Oishan tuo nyt ihan tosi luonnotonta kuten yritin sanoa. Ihan mielenkiinnosta vaan pohdin teoriassa mahdollisia vaihtoehtoja, ja sit kiinnostuin vielä tutkimaan lakejakin. Päin vastoin oikeestaan, musta ois inhottavaa tosiaan jo tuo tilanne että sairaalassa olisi "Tyttö/poika Exännimi", miehen takia lähinnä. Exän nimi on noin muuten ihan mun nimi nyt, paljon omempi kuin joku vanhan tyttönimi, mut tosiaan lapsen kanssa tilanne on uusi. Todelliset vaihtoehdot siis on mennä naimisiin ja ottaa miehen nimi, tai jatkaa avoliitossa ja olla eriniminen muun perheen kanssa. Olen alkanut kallistua et todennäköisesti naimisiinmeno ja mun nimen vaihto on se pienimmän riesan tie kumminkin, vähemmän selittelyä, ja kun miettii jotain avoliitossa syntyneiden lasten isyyden tunnistamisbyrokratioita ja ylipäätään kaikkia muita juridisia asioita niin ehkä taivutaan. Ja kun musta ei vaan ois kiva olla eriniminen lapseni kanssa. Vitsit kun heterot ei voi vaan rekisteröidä parisuhdetta, kuvais paljon enemmän sitä mitä me halutaan.
  7. ^ Jännä tieto, en ollut kuullut et on vaikutusta tuohon suuntaan! Mihinköhän tuo perustuu? Mulla ehti yhdet menkat olemaan, eli pian tärppäs täälläkin. Yllättävän monella näköjään sama vastaus!
  8. Mä vielä uteliaisuudesta googlasin vielä tuota nimiasiaa, enkä kyllä löytänyt nimilaista syytä miks äidin sillä hetkellä käytössä olevaa nimeä ei vois antaa lapselle? Mies ei sitä vois avioituessa ottaa, et olisitko meg_white sitä miettinyt? Omassa tilanteessa tuo ois tosi outoa kyllä, mut varmaan on niitäkin joille miehen sukunimi lapselle ei ole vaihtoehto syystä tahi toisesta, ja kun kerran erotessa voi exän nimen pitää niin ois tavallaan hassua lailla pakottaa muuttamaan se myöhemminkään takas.
  9. Hauska kuulla et on tollanenkin laki, uutta tietoa! Olin luullut et äidin nykyisen nimen vois antaa, riippumatta siitä mistä se on "peräisin". Ei siis oikeesti ollut harkinnassakaan, olis aivan liian outoa, eli oman nimen vaihto edessä tai sopeutuminen erinimisyyteen.
  10. Hyviä vinkkejä täällä! Pitääkin alkaa sopeuttamaan vaatetusta vähitellen nyt kun ei vielä ole peiteltävää, niin kaikkien silmät tottuu.
  11. Me ei kerrottu kenellekkään, eikä aiota keroa raskaudestakaan ennenkuin on pakko. Siksi hölisemässä täällä, kun jonnekin kuitenkin haluaa purkaa painetta!
  12. Meillä ehtis 6 vuotta tulla täyteen, jos kaikki menee hyvin. Aika kuluu nopeaan! Se klassinen 7. vuoden kriisi tulis sit vauvavuonna, onneks en ole taiksuskoinen.
  13. Jaa-a, en tiedä olisinko vielä varma, nyt menossa kaiketi 4+6. Kierron nromaalikestosta kun ei ehtinyt vielä päättelemään mitään kun tärppäsi nopeasti, niin voisin ehkä olettaa että on vaan pitkä kierto. Tosin viikon verran jatkunut menkkakipu ilman menkkoja ois aivan varmasti pistänyt jo pohtimaan että oonko raskaana vai sairas. Muut oletetut raskausoireet on vielä lieviä - palelu, närästys, rintakipu, väsymys, tuvotus - oisin voinut selittää vielä itselleni hyvin muutoinkin, ainahan ihmisellä jotain pientä vaivaa ja kolotusta jossain on.
  14. Tää tulee olemaan hankala. Musta olisi Ms Kattilan sanoin "luonnotonta" olla eri niminen lapseni kanssa. Mutta että antais lapselle ex-puolison nimen jonka erossa laiskuuttani pidin, tuntuis kyllä ehkä vielä luonnottomammalta. Naimisiin ei ole mitään hinkua sen paremmin avokilla kuin mulla, mutta ehkä tässä pitää jotain peliliikkeitä tehdä että saadaan kaikille järkevä ratkaisu. Sukulaisille kaikki järkytykset vois kätsysti tarjoilla kertarysäyksellä! Noloa myöntää, että en vaan kauheesti pidä avokin sukunimestä, pitkä kuin nälkävuosi, ja mulle olisi sillä useampi täyskaima vaikkei sukunimi mikään yleinen olekaan. Kaipa siihen sopeutuisi. Vielä on onneks aikaa miettiä.