palko

Jäsen
 • Content count

  10
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by palko

 1. Liikuntaa on joutunut pakostakin vähentämään raskauden myötä, vaikka mieli tekisi liikkumaan. Juokseminen on jäänyt pois, osin alkuraskauden huonon olon takia, osin sykkeen nousun ja herkän hengästymisen johdosta. Kai Hb:n laskullakin on oma vaikutuksensa. Lisäksi akrobaattiset tanssitunnit ovat nyt puolivälin jälkeen jääneet vähemmälle, vaikka vielä joillakin käynkin. Rauhallisemmat tunnit sujuvat paremmin, ja x 2 /viikko tulee suunnilleen nyt tanssittua, kun aiemmin kävin x 4. Uintia olen ruvennut taas harrastamaan, se sujuu
 2. * Vatsasi on levinnyt sivulle. * Vatsasi on pystyssä, eikä se näy takaapäin. * Mielesi tekee makeita ja herkkuja ja hedelmiä. * Himoitset suolaista ruokaa, lihaa ja juustoa. *Olit yhdynnässä muutamaa päivää * Olit yhdynnässä ovulaatioaikaan. ennen ovulaatiota. * Viiva vatsassasi päättyy napaan (ei viivaa). * Viiva vatsassasi jatkkuu aina rintojen korkeudelle. * Vauva potkii hillitysti. * Vauvan potkut ovat voimakkaita. *Edellinenkin lapsesi on tyttö. * Odotat esikoistasi tai edellinenkin lapsesi on poika. * Voit pahoin raskauden alussa ja näytät nuutuneelta. * Et kärsi pahoinvoinnista ja hehkut kauniina. * Olitte stressaantuneita lasta tehdessänne. * Elitte leppoisaa elämänvaihetta lasta siittäessä. * Säärikarvasi kasvavat samaa vauhtia kuin ennenkin (eivät kasva lähes ollenkaan!). * Säärikarvasi kasvu on kiihtynyt. * Kätesi on aiempaa pehmeämmät. * Kätesi kuivuvat helposti. * Vauvasi sydämen syke on yli 140. * Vauvasi sydämen syke on alle 140. * Olet normaalia kiukkuisempi. * Olet rauhallinen ja hyväntuulinen. * Vauvasi hikottelee usein. * Vauvan isä lihoo odotusaikanasi. - ööö? * Ikenet verestävät odotusaikanasi. * Jalkasi ovat aiempaa kylmemmät. Ennustaa poikavauvaa pisteillä 8-5. Itsellänikin oli aivan alkumetreiltä asti sellainen olo, että poika olisi tulossa, samoin lähipiirillä (mitä ihmettelen ), mutta rakenneultrassa lupasivat melko vakuuttavasti tyttöä. Jännä nähdä!
 3. Löysin itse sykkeet ensimmäistä kertaa dopplerilla 13+1, mutta vaati kyllä pitkää etsimistä, neuvolassa kunneltiin vasta 15+2, ja silloinkaan ei löytyneet ihan heti. Etuseinäistukka taisi häiritä etsimistä.
 4. Ensimmäinen raskaus alkoi 3/2014 ja meni kesken rv 7 , ja toinen alkoi 9/2014, eli suunnilleen 6 kk välissä. Oireet olivat täysin erilaiset, ensimmäisessä paljon lievemmät, eivätkä koskaan voimistuneet kunnolla, kun taas tässä nykyisessä oireet pamahtivat heti päälle ja paljon voimakkaampina.
 5. Ensimmäinen raskaus meni kesken melko varhain (noin rv 7). Kiertoni on muutenkin epäsäännöllinen, joten kuukautisten "poisjääminen" ei välttämättä tarkoita vielä kohdallani mitään. Tuossa ensimmäisessä oli jotenkin sumuinen olo, paleli ihan vietävästi, ja oli lievästi huono olo. Selvin oire oli kuitenkin nännien kipeytyminen, ja siitä aloin epäillä olevan raskaana. Positiivisen raskaustestin jälkeen oireet pahenivat hiukan, mukaan tuli herkkyys hajuille. Oireet eivät kuitenkaan voimistuneet kovinkaan paljoa, enkä saanut koskaan testiin vahvaa plussaa. Jotenkin minulla olikin koko ajan sellainen olo, että jotakin on pielessä, enkä osannut iloita kunnolla raskaaksi tulemisesta sen takia. Sittenhän se menikin kesken. Tämä toinen raskaus on ollut täysin erilainen. Luulin, että kuukautiset ovat alkamassa, alavatsassa oli lievää painon tunnetta ja kipua, lisäksi minimaalista tuhruvuotoa yhtenä tai kahtena päivänä. Vaan eivätpä ne alkaneet, ja paria päivää myöhemmin oireet pamahtivat täysillä päälle. Siitä tiesinkin, että raskaana ollaan, ja testin tein lähinnä, jotta mieskin uskoisi. Ihan ensimmäisinä oireina oli koko rintojen mieletön arkuus, etova olo, herkkyys kaikille hajuille ja kova palelu. Lisäksi pää tuntui jotenkin pehmeältä. Sitten pahoinvointi paheni ja jatkui ympäri vuorokauden, alkoi kuolemanväsymys, pissalla piti juosta ihan koko ajan, janotti kovasti, vatsa ei toiminut, hengästyin minimaalisestakin rasituksesta ja kaikki sellainen liikunta, jota paria viikkoa aiemmin saatoin harrastaa ongelmitta, oli yht äkkiä aivan mielettömän rankkaa.
 6. Lähtöpaino ennen raskautta oli selvästi alipainon puolella, ja odotinkin, että maha alkaisi näkyä siksi melko varhain, mutta toisin kävi. Itse huomasin alavatsan pyöristymisen hiukan ennen puoliväliä, mutta vasta selvästi puolivälin jälkeen muut ovat alkaneet kommentoida, että viimeinkin se raskaus näkyy (tosin vain, jos on istuvammat vaatteet päällä, löysillä voisi vielä peittää jos haluaisi..). Nyt siis 26. viikko menossa.
 7. Alkoi 4+ ja oli pahimmillaan noin viikoilla 6-10, kunnes sitten viikon 12 jälkeen alkoi pikkuhiljaa helpottaa.
 8. Odotan ensimmäistä, ja istukka on etuseinässä. Viikolla 15+ alkoi ihan paikallaan maatessa tuntua ajoittain sellaisia elohiirimäisiä tuntemuksia, tai kuin joku hento ilmakupla olisi liikkunut suolistossa, mutta nämä tuntuivat aivan kohdun seudussa, eivätkö sittenkään ihan samalta kuin ilmakuplat. Pari viikkoa myöhemmin, eli 17+ tuli ekat selvät potkut, jotka sitten ovat muuttuneet voimakkaammiksi ja säännöllisemmiksi. Alussa liikkeet eivät tuntuneet juuri siinä istukan kohdalla, vaan sivuissa alavatsalla.
 9. Mä ainakin käytin lähes pelkästään apteekin omia testejä, ja kyllä ne on ihan luotettavia tuloksia antaneet. Jos oikein syynää, niin voihan siinä negassa näkyä se väritön viivanpaikka. Plussaa en tosin koskaan saanut kontrolliviivan vahvuisena, mutta ihan selkeänä kuitenkin, en olisi haamuksi kutsunut.
 10. Noin 3 vuoden jälkeen, mutta se meni kesken, ja siitä puolen vuoden kuluttua uudelleen.