tylleröinen

Aktiivijäsen
 • Content count

  218
 • Joined

 • Last visited

About tylleröinen

 • Rank
  Aktiivi
 1. Mä olen kanssa kovasti miettinyt että miten kerrotaan ja milloin. Toisaalta haluaisin kertoa omille vanhemmilleni pian (nyt 7+6), mutta vähintään ar-ultraan asti odotetaan että nähdään mitä siellä oikeasti on. Toisaalta meidän molempien vanhemmat on maailman pahimpia hölösuita, joten ei voida kertoa heille ennen kuin olemme valmiit siihen, että seuraavana päivänä koko suku tietää asiasta. Nt-ultraan asti haluaisin odottaa, jos pystytään.
 2. Minäkin näin selkeän viivan Kielon viimeisimmässä testissä, onnea plussasta!
 3. Onko kellään ollut alkuraskauden oireena ajoittaista selkäsärkyä? Ei siis jatkuvaa, vaan vaihtelevaa. Mulla ei tässä alussa ole ollut selän kanssa mitään ongelmia, mutta eilen iski aika kova alaselkäkipu, joka kesti koko päivän. Tänään ei taas ole ollut mitään. Huolestuttaa, voiko tuo äkillinen selkäkipu olla merkki keskenmenosta tai jostain muusta ikävästä
 4. Kiitos vastauksista! Täytyykin katsoa jos ehtis joku päivä töiden jälkeen käymään neuvolassa, ja kurkkia tuonne odotusklubien puolelle kun pääsen sinne.
 5. Ai niin ja olihan mulla toinenkin kysymys. Onko raskausaikana jotain kiellettyjä liikuntamuotoja? Kamppailulajit nyt varmaan ainakin, enkä niitä harrastakaan. Sählyä pelaan harrasteporukalla kerran viikossa, ja koitin netistä etsiä mutta en oikein löytänyt vastausta että saako sitä harrastaa raskaana vai ei. Muutama siellä on lopettanut plussaamisen jälkeen, itse olen tosiaan tähän asti (6+) vielä käynyt, mutta tällä viikolla alkoi vähän henkeä ahdistaa ja puuskuttaa enemmän kuin yleensä. Jossain taas oli, että sykkeet eivät urheilussa saisi nousta yli 150. Tuo on mulle mahdotonta, ne nousee mulla tosi herkästi, normaalistikin tuon tunnin pelailun jälkeen on keskisyke ollut yli 160 ja huippusyke yli 180 helposti. Kai tuossa ne kontaktit mahaan on se isoin riski? Ja toinen on vatsalihakset, saako niitä nyt tehdä vai ei ja millaisia? Siitäkin on hirveän ristiriitaista tietoa. Me aloitettiin miehen kanssa lankkuhaaste just ennen kun sain tietää olevani raskaana, ja haluaisin sitä jatkaa mutta alkaa minuutin jälkeen tehdä kipeää alaselkään ja vatsaan. Toki se on ihan normaalia että lihakset on kipeitä kun niitä treenaa, mutta haluaisin olla varma ettei siitä voi jostain syystä olla jotain haittaa sikiölle että tekee staattisia lihaksia. Taidan kyllä omalta osaltani jättää noi aikojen pidennykset väliin ja tehdä vain ton minuutin, mutta sit taas tuntuu typerältä varoa liikuntaa turhaan jos ne on vaan ihan tavallisia lihaskipuja. Kiitokset jos joku jaksaa näihin vastata. En viittis neuvolaan soitella vaan tämän takia, ja ekaan käyntiin on vielä pari viikkoa. Miten sitä voikaan olla niin pihalla kaikesta...
 6. ^Tuohon en valitettavasti osaa vastata, vaan sen sijaan heitän oman kysymykseni ilmoille. Mistä löytyy sellainen paperinen raskauskalenteri, jossa kerrotaan mitä milläkin viikolla tapahtuu ja on oma puolensa äidille ja isälle? Kaverin luona joskus pari vuotta sitten näin sellaisen ja sitä lueskelin, mutta oma raskaus on vielä niin alussa etten halua häneltä suoraan kysyä kun ei haluta kellekään vielä asiasta puhua. En siis halua mitään appsia vaan ihan perinteisen paperisen hypisteltävän. Saakohan niitä ostaa jostain tai jaetaanko neuvolassa? Nyt siis 6+6, eka neuvola parin viikon päästä. Juuri näillä ekoilla viikoilla sitä haluaisi kauheasti tietää, mitä tuolla tapahtuu (toivottavasti), kun kehitys tapahtuu niin huimaa vauhtia ja itse sitä ei kuitenkaan näe mitenkään (paitsi tietty raskausoireista).
 7. Mäkin tein muutaman, kun viiva oli niin haalea aluksi että halusin nähdä vahvistuuko ja en pystynyt odottamaan sitä paria päivää aina välissä, piti saada tietää heti tai mieluummin eilen neljänä aamuna liuskatesti ja kun alkoi vahvistua niin viidentenä digi (2-3) ja rinnalla sama liuska (edelleen hailakka viiva). Sit vielä muutaman päivän päästä tein yhden liuskan, että on vahvistunut varmasti kunnolla. Ja vielä tekis mieli tehdä yksi jossain vaiheessa, että onhan edelleen vahvistunut tai ainakin yhtä vahva, kun ekaan neuvolakäyntiinkin on vielä pari viikkoa... ai miten niin neuroottinen. Varmaan sen sit uskaltaa uskoa todeksi jos ultrassa näkyy, että kaikki on niin kuin pitääkin. Onneksi noita halpistestejä oli nippu kaapissa.
 8. Mä pähkäilen tätä samaa itse. Mulla on toistaiseksi voimassa oleva työsuhde, joka alkoi vasta syksyllä, ja jotenkin hirvittää kertoa pomolle kun tuntuu että se näyttää tosi pahalta (raskaaksi heti kun koeaika on päättynyt...), vaikka ollaan hetki tässä jo yritettykin. Viikkoja vasta 6+, joten ainakaan ennen ekaa ultraa tai neuvolakäyntiä en haluaisi kertoa, siltä varalta että jotain onkin pielessä. Oon sen verran neurootikko että pakko käydä ar-ultrassa, en pysty odottamaan viikolle 12 varmuutta tästä raskaudesta. Sen jälkeen ajattelin, että jos on hyvä hetki niin kerron. Mutta varmaan viimeistään ton ekan neuvolaultran jälkeen. Toi vastaanotto esimiehen ja työkavereiden taholta vähän jännittää, varmaan päin naamaa onnittelevat mutta mitä mahtavat tuumia sitten oikeasti. Vaikka ei sillä pitäisi olla mitään merkitystä, tää raskaus on niin paljon isompi juttu kuin työ ja töitä mä ehdin tehdä vielä vuosia tuolla firmassa jos työpaikka vaan säilyy. Ehkä siitäkin syystä haluaisin kertoa ainakin pomolle suht aikaisin, jotta ei tule olo että piilottelen kauheasti tätä juttua. Työkavereille varmaan sitten joskus viikon 13 jälkeen tai kun maha alkaa näkyä, jos sinne asti päästään.
 9. Musta tuntuu että vatsa näkyy jo nyt, viikkoja 6+ Mutta johtuu lähinnä ilmavaivoista ja turvotuksesta, erityisesti iltaisin. Oon vaan huomannut tulleeni tosi neuroottiseksi siitä, että pömpöttääkö mulla jo maha, huomaako kaverit tai työkaverit, pitääkö pitää vähän löysempää paitaa ja vetää vatsaa sisään... En haluaisi sitä kenenkään vielä huomaavan, kun ei olla ensimmäisessäkään ultrassa käyty eikä tietoa että onko siellä varmasti joku ja kaikki hyvin. Ja tuskin huomaakaan, mutta se ei mun pientä mieltäni saa muuttumaan. Ensimmäinen raskaus menossa, siksi ehkä niin epävarma olo kaikesta.
 10. Ennen plussaa mulla oli oireina lähinnä tosi lievä pahoinvointi ja kamala väsymys sekä menkkamaiset alavatsakivut. Nyt 6+5 (tai 5+ koska mulla on aika pitkä kierto), ja rinnat on turvonneet ja kipeytyneet, väsymys jatkuu ja parina viime päivinä on etova olo lisääntynyt. Vatsakivut on kyllä hävinneet, mutta ilmavaivat on tulleet tilalle (tai sit pitäis kattoa tarkemmin mitä syö... ) Jotenkin huvittavaa, kun mulla on aina ollut tosi pienet tissit, niin yhtäkkiä ne on pompsahtaneet esille niin että ne on ihan silminnähden isommat (tai tuskin ulkopuoliset huomaa, mutta mies on niitä jo kommentoinut )
 11. Mäkin näen ihan aavistuksen viivasta LiljaLillä. Toivottavasti vahvistuu kunnon plussaksi
 12. Ei vielä noin paha olo kuin teillä, mutta luin jo valmiiksi vinkkejä pahoinvoinnista "selviytymiseen". Nyt menkkojen mukaan 6+5 (oikeasti varmaan 5+jotain, koska pitkä kierto), ja pari päivää on etova olo pikkuhiljaa lisääntynyt. Oon itse asiassa yllättynyt, että tähän asti ei oo ollut oikein mitään, koska yleensä voin pahoin ja oksennan aika herkästikin, esim. jos en ole syönyt kunnolla niin on heti huono olo. Täytyy varmaan yrittää tota ruokailurytmiä saada tiheämmäksi jo nyt, jospa se pitäisi huonon olon pidempään poissa. Oon ite kanssa huomannut että se iskee erityisesti illalla ja nukkumaan mennessä, ja mä kun odotin sitä kliseistä aamupahoinvointia
 13. Meistä ei polta kumpikaan. Ja tekee pahaa katsella seitsemännellä kuulla olevaa tuttavaa, joka vetää röökiä sen kun ehtii... yllättäen on yhteydenpito vähentynyt kun vetää herneen nenään jos asiasta haluaa keskustella, ja mun on vaikea olla hiljaa.