papukaija

Aktiivijäsen
 • Content count

  191
 • Joined

 • Last visited

About papukaija

 • Rank
  Aktiivi
 1. Hei! Tahtoisin kuulla kokemuksianne ennen rv 37 käynnistyneistä synnytyksistä. Miten synnytys lähti käyntiin, oliko jo aikaisemmin ollut jotakin merkkejä ilmassa siitä että synnytys tapahtuisi ennenaikaisesti, yritettiinkö sitä estää? Miten itse synnytystapahtuma sujui, liittyikö siihen jotain erityistä? Jos paikat olivat lähteneet kypsymään jo aikaisemmin, oliko synnytys kovin nopea? Omasta tilanteestani: odotan toista lastani ja runsaat harjoitussupistukset alkoivat jo ennen raskauden puoliväliä. Osittain supistukset olleet myös lievästi kipeitä/epämukavia, kuitenkin siis hyvin kaukana oikeista synnytyssupistuksista jotka esikoisen synnytyksen jäljiltä ovat vielä jotenkin mielessä... Tällaisilla onnettomillakin supistuksilla kohdunkaula on lyhentynyt aika reilusti (kaikki mitat ultralla): rv 20+ : 3,8cm rv31+2: 3cm, rv32+1: 2,5cm, rv 33+0: 1,6cm, huolimatta siitä että olin sairaalassa lepohoidossa edellisen ja tämän ultran välisen ajan. Esikoisen kanssa supisteli samalla tavalla, mutta tuolloin supistelu ei kypsyttänyt paikkoja ennen kuin ihan lopussa (rv 35 oli jotain kypsymistä tapahtunut) ja lapsi syntyikin vasta viikolla 39, siksi tämä tilanne tulikin itselleni vähän yllätyksenä. Nyt on täynnä jo 34 viikkoa, eikä synnytystä enää esteltäisi jos lähtisi käyntiin. Toive olisi että pieni malttaisi vielä kasvaa masussa muutaman viikon, mutta toki hyvät viikot on jo alla eli sikäli ei akuuttia hätää ole. Tässä olen ehtinyt muutaman viikon aikana kuitenkin miettiä paljon kaikenlaista, ja siksi olisikin mielenkiintoista kuulla teidän kokemuksia ja tarinoita ennanaikaisiin synnytyksiin liittyen.
 2. Täällä oli joitakin Nexiumia käyttäneitä. Miten olette lääkkeen (ne enterorakeet) vauvalle antaneet? Lääkäri neuvoi sekoittamaan rakeet 10-kuiselle pojalle pieneen määrään hedelmäsosetta. Annoin tänä aamuna lääkkeen ensimmäisen kerran, mutta minusta ne rakeet eivät näyttäneet liukenevan sinne soseeseen. Liekköhän tästä haittaa? Pakkausselosteessa kun kehotettiin liuottamaan rakeet veteen.
 3. Kasvu on tosiaan hyvin yksilöllistä, meidän syntyessään 50-senttinen herra siirtyi 62-koon vaatteisiin joskus 3kk:n tietämillä, tosin myös 56 oli vielä käytössä. Paitsi vauvojen niin myös vauvanvaatteiden koko vaihtelee ihan valtavasti! Meillä on vieläkin käytössä parit koon 50 pöksyt vaikka pojalla on pituutta 66cm. Summa summarum: aika vaikea ennustaa olisko setti sopiva vielä syksyllä/talvella. Toisaalta ei olisi varmaan ihme jos Suomen kesässäkin villaa tarvitsisi ylleen Pyydä joku lapsellinen kaveri mukaan ja kysy mielipidettä vaikuttaako setti hänestä kokoonsa nähden pieneltä/suurelta?
 4. KYS

  Minä kaipaisin kokemuksia myös! Eipää tosin kovin kauaa mene että pääsee itsekin "testaamaan"..
 5. Näen viivat sekä Lacrimosalla että Assiella. Ihan huippua, uskaltaisko jo onnitella <3
 6. Nuutti on kiva nimi mutta tulee liikaa mieleen nuutipäivä. 8. Väinö?
 7. Kumpikaan meistä ei tupakoi. Mies on polttanut joskus aiemmin, mutta lopettanut jo vuosia sitten.
 8. Manuel on ihan jees, tosin pitäisin enemmän lyhyemmästä Manusta. 7+. Heimo?
 9. Elias on kiva, 9! Konsta?
 10. Mites, kuinka pitkään te olette syöneet/aiotte syödä mammavitamiineja? Itse arvelin aluksi että söisin raskauden loppuun asti, mutta nyt olen törmännyt väitteisiin että foolihappolisä loppuraskaudesta ei olisikaan vauvalle hyväksi vaan saattaisi altistaa astmalle lapsuusiässä. Mietin että jättäisinkö äitiysvitamiinit kohta pois ja ostaisin vaikka vaan pelkkää d-vitamiinia, vai onko tämä nyt taas liiallista hysterisointia ja ovatko hyödyt kuitenkin suuremmat kun haitat Sikäli en omassa olossa ole mitään eroa huomannut ennen ja jälkeen vitamiinin, olen syönyt kun olen uskonut että siitä olisi vauvalle hyötyä, ja toki etenkin tuo foolihappo alkuraskaudessa tärkeä onkin.
 11. Tämä kuuluisi varmastikin sarjaan "tyhmät kysymykset vaunuista" jos sellainen aihe täällä olisi. Mitä eroa yleensä on kovalla ja pehmeällä kantokassilla? Ymmärrän että vaunukoppa tulee ratasosan tilalle runkoon kiinni ja kantokassit (vai -kopat..?) nostetaan ratasosan päälle. Ilmeisesti pehmeä on pehmeämpi ja kova kovempi (yllättäen.. ) mutta onko pehmeissä kantokasseissa kuitenkin jotain jämäkkää materiaalia pohjalla vai onko se ihan lörppö? Jos siinä on joku pohjalevy niin millä lailla sitten eroaa kovasta kassista/kopasta?
 12. Chian viiva selvästi punertava Toivotaan että vahvistuu!
 13. Kirjoittelinkin aiemmin että aloin litkiä greippimehua heti kun ehkäisy jätettiin pois. En osaa sanoa oliko sillä vaikutusta vai ei, mutta heti ekasta kierrosta tärppäsi. Ei siis liene ainakaan pahaa tehnyt
 14. Onnea hienoista plussista, Vilhelmiina ja Luru!
 15. Ehdottomasti otan pakkauksen. Esikoista kun odotellaan niin ei meillä mitään tarvikkeita vielä edes ole jemmassa joten tulee kyllä tarpeeseenkin, ja jotenkin ajattelen että se "kuuluu asiaan" kuten Minttusuklaa asian tuolla ilmaisi