Anna Odottaja

Jäsen
 • Content count

  17
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Anna Odottaja

 1. Tänään oli nt-ultra ja pieni ei ollut kovin yhteistyöhaluinen ja ei suostunut liikkumaan sopiviin asentoihin. Makoili vain lähes paikallaan kippurassa. Turvotusta ultraaja mittasi 1.6mm, joten sen puolesta ei pitäisi olla hätää. Mutta pääperämitta olikin sitten pieni, alunperin laskettu että tänään on 12+2, mutta ultran mukaan olisi vain rv11. Ultraaja sanoi että voi olla että mitta on pieni kun pikkuinen oli niin huonossa asennossa mittausta varten, ettei tarvitse olla huolissaan. Mutta onkos kellään muulla heittäneet mitat näin reilusti? Alkuraskauden ultrassa rv8 mitat kuitenkin ihan vastasi viikkoja.
 2. En tiedä onko kukaan muu kokenut samaa, mutta tuntuu että nettipalstojen keskustelut raskaudesta saavat välillä vain stressaamaan entistä enemmän. Toki hyödyllistäkin tietoa ja vertaistukea on, mutta välillä tuntuu että tulee vaan kaikenlaisia kauhukuvia vastaan. Kävin ensimmäisessä ultrassa ja sikiötä ei vielä näkynyt. Lääkäri sanoi, että tule myöhemmin uudelleen kun nyt raskaus on vasta niin alussa. Mutta sitten eksyin lukemaan keskusteluja ja päässä vaan pyörii mikä kaikki voisi olla pielessä, tuulimuna, keskeytynyt km jne. Ehkä nämä hormonit vaikuttavat siihen miten kokee nämä keskustelut. Onkos kellään muulla ollut samanlaisia ajatuksia ja turhaa stressiä?
 3. Tuo on kyllä ihan totta että helposti nuo negatiiviset kokemukset korostuvat. Täytyisi muistaa, että kyllä kaikki voi mennä ihan hyvinkin. Olen esimerkiksi ollut ihan tyytyväinen ettei pahoinvointia ole pahemmin ollut, sen sijaan että murehtisin oireiden vähyyttä. Olen myös ihan pysytellyt poissa esim keskenmenoa käsittelevistä keskusteluista, kyllä se pian ultrassa selviää onko kaikki edelleen hyvin. Yritän mennä sillä linjalla että onnellinen äiti on onnellinen ja terve vauva.
 4. Jatketaanpas mielenkiintoista keskustelua! Meillä odotetaan esikoista ja kieliä on tässä sopassa paljon. Minä aion tietysti puhua lapselle suomea ja mieheni omaaidinkieltään kantoninkiinaa. Ympäristö on täällä periaatteessa kaksikielinen eli kantoninkiina ja mandariinikiina. Miehen kanssa käytetään mandariinikiinaa kommunikointiin. Eli ihan aluksi tulisi kolme kieltä kun kaksi äidinkieltä ja sitten ympäristöstä vielä kolmas. Tuleva tarhakin on mandariinikiinaksi. Mutta sitten meillä on paljon ulkomaalaisia ystäviä joiden kanssa puhutaan englantia ja miehelläni on vahvana vieraana kielenä vielä japani. Mutta näitä ei siis sekoiteta heti alkuun. Kyllä sitä englantia ehtii sitten koulussa oppia. Me tosiaan aiotaan mennä selvästi yksi vanhempi yksi kieli periaatteella, mikä on kyllä ihan luonnollista kun en miehen äidinkieltä paljoa osaa ja mies ei osaa suomea ollenkaan. Haasteena tulee tietysti suomen oppiminen, mutta pitää sitten yrittää luoda kontakteja niihin muutamaan Suomi perheeseen mitä täällä asuu.
 5. Jatketaanpa vanhaa mielenkiintoista ketjua. Odotan meidän ensimmäistä täällä Kiinassa ja kulttuurieroja kyllä löytyy. Sektiot on täällä tosi yleisiä, varmaan noin puolet lapsista syntyy sektiolla ja siihen painostetaan jos vauva on yli 3.5kg syntyessään. Toki täällä naiset ovat pienempiä... Synnytyksen jälkeen äidin ja vauvan pitää pysyä kotona kuukauden verran ja äiti saa lähinnä maata ja hoitaa vauvaa. Monesti äiti, anoppi tai hoitaja tulee kotiin avuksi. On paljon erilaisia sääntöjä mitä saa tai ei saa tehdä tai syödä. Kunnon vaunuja täällä näkee aika vähän ja ne eivät ole kovin kätevät bussissa tai metrossa. Monesti vauvoja kannetaan sylissä tai sitten kantorepussa. Lisää huomioita tulee varmasti tässä odotuksen aikana.
 6. Arby, teilla on sitten hyvin tulleet kissat toimeen uuden tulokkaan kanssa? Onko jotain vinkkeja milla totuttaisi kissat vauvaan?
 7. Vanha ketju, mutta keskustelua aiheesta kaipaisin kovin. Asun Aasiassa ja hieman vaikea on sovittaa yhteen suomalaisen neuvolan ohjeita ja käytäntöjä tähän elämään täällä. Paikalliset neuvot odottajille on välillä ihan ristiriidassa Suomen kanssa. Löytyykös muita raskaana ulkomailla?
 8. Meilla on nelja kissaa, jotka saa ihan vapaasti liikkua niin ulkona kuin sisallakin. Kovasti tykkaavat meidan sangyssa nukkua ja seurailivat minua koko ajan jo ennen raskaaksi tuloa. En ole jaksanut liikaa stressata tasta asiasta, silla kissoja on ollut jo vuosia. Toki jos tuon miehen saisi hiekkalaatikon siivoamaan, niin toki Ennemmin mietityttaa miten kissat tulevat ottamaan uuden tulokkaan vastaan, mutta taallahan moni mainitsi miten kissat varovat vauvaa ja eivat mene lahelle. Toivottavasti meillakin siis menee kaikki hyvin. Vauvan pinnasanky pitaa tietysti suojata, mutta siina pitaa olla verkko jo ihan hyttystenkin takia.
 9. Heti plussan jälkeen piti laittaa siskolle viestiä kun olin vielä vähän shokissa tästä yllätyksestä Miehelle kerroin heti kun pääsi töistä vaikka oli kyllä jo edellisenä iltana ollut puhetta että olisikohan. Seuraavana päivänä kerroin parhaalle kaverille joka oli muutama kuukausi sitten saanut vauvan. Vielä pari viikkoa ennen plussausta puhuin miten ei ole vauvaa mietitty vielä pariin vuoteen, pitihän sitä kertoa että niin ne suunnitelmat muuttuu! Samana päivänä toinen kaverini kertoi että saa kesällä vauvan niin pitihän sitä kertoa vastauutiset Mieskin siinä kertoi äidilleen ja siskolleen jotka oli tosi onnellisia uutisista. Omalle äidilleni ja muille sisaruksille kerroin siinä 5+0 eli viikko plussan jälkeen. Äiti vielä vähän sulattelee näitä uutisia mutta on kyllä tosi iloinen myöskin. Yliopistolla ajattelin odottaa siihen että odotus alkaa jo näkyä, ehkä parille lähimmälle kaverille tulee kerrottua aikaisemmin. Mutta en siis mitenkään kauhean salassa tai hiljaa ole ollut vaikka ihan alussa vasta mennään, en hermoile turhia
 10. Tein testin päivä pari kun kuukautisten olisi pitänyt alkaa ja yksi testi riitti, oli tosi vahva ja selvä plussa.
 11. Tein testin päivä pari kun kuukautisten olisi pitänyt alkaa ja yksi testi riitti, oli tosi vahva ja selvä plussa.
 12. Ennen plussaa oli rinnat herkät ja nännipihat vähän tummenneet. Plussan jälkeen oli pari päivää tosi väsynyt, mutta se oli varmaan lähinnä päässä vain Nyt 5+4 on välillä aamuisin heikko olo ja kuvottaa, loppupäivä ei välttämättä mitään. Illalla sitten voi alavatsassa tuntua painetta ja rinnat kipeinä. Tuntuu että joka toinen päivä on oireita ja joka toinen ei.