Mintel

Aktiivijäsen
 • Content count

  278
 • Joined

 • Last visited

About Mintel

 • Rank
  Aktiivi
 1. Palaan vastaamaan omaan kysymykseeni. Ihotautilääkäri kirjoitti reseptin skinoren-voiteeseen ja se tepsi parissa kuukaudessa. Olisi pitänyt mennä heti ihotautilääkärille, eikä odottaa synnytystä ensin.
 2. Se kuinka tehokas epiduraali ja muut puudutteet olivat! Epparin leikkaus ei tuntunut millään tavoin eikä tikkien ompelu. Myös sairaalan ihana henkilökunta teki päivästä mahtavan. Lapsen näkeminen ja syliin saaminen oli ihmeellinen tunne, jota ei voi sanoin kuvata.
 3. Napaan tuli n viikolla 30, mutta muuten säästyin arvilta raskausaikana. Sen sijaan rintoihin tuli arpia (ja muitakin ihomuutoksia) kun maito nousi rintoihin synnytyksestä neljän päivän kuluttua.
 4. Sisaruksille kerroin niin, että kysyin tiedättekö mitä tarkoittaa 11+3 (tai mikä päivä silloin olikaan). Kovasti koittivat arvuutella, mutta aika suoraa sai vihjata ennen kun tajusivat. Sukulaiset olivat meillä juhlissa ja laitoimme kehystetyn np-ultrakuvan sivupöydälle esille. Meni noin puoli tuntia, kunnes ensimmäinen sukulainen varovasti kysyi, että "onks toi teidän?". Sit kerrottiin kaikille muillekin.
 5. Nyt on hankittu molemmat edellisessä viestissä mainitut. Liikkeessä suosittelivat, että kun ratasosan päälle laittaa pehmeän kantokopan, niin voi käyttää pikkuvauvallekin päikkypaikkana. Sopivasti meillä valmiina ollut Emmaljungan pehmeä kantokoppa sopi Britaxin rattaisiin. Näillä siis mennään. Toivottavasti on toimiva kombinaatio.
 6. Täällä myös mietitään Britaxin B Motionien hankkimista matkarattaiksi. Ajatuksena hankkia myös Britaxin babysafe plus shr II -turvakaukalo, niin sen saisi kiinni runkoon kauppareissujen ajaksi. Mutta kysymys kuuluu, että minkä ikäisestä alkaen pelkkää ratasosaa pystyy käyttämään esim kävelylenkeillä tai päiväunilla? Mainostavat, että menee vaakatasoon, eli periaatteessa ihan pienestä pitäen, mutta mikä on todellisuus? Kotona kuutenkin käytössä tukevat kopalliset yhdistelmärattaat.
 7. Riikka Tulensalo, toimii useammassakin paikassa (ainakin Lääkärikulma, jossa paljon muitakin hyviä lääkäreitä).
 8. Huh, kuinka paljon niitä onkaan! Kiitti hirmuisesti! Nappaan heti useamman ehdotuksen miehelle esitettäväksi. ...vaikka vielä ei olekaan tietoa onko tyttö vai poika.
 9. Täältä näyttää tulevan niin paljon hyviä vinkkejä, niin löytyisiköhän tähänkin: pojan nimi, joka loppuu o-kirjaimeen. Mieluummin perinteinen suomalaiselta kuulostava selkeä nimi, kuin moderni ulkomaisia konsonantteja sisältävä. Kuitenkin lapselle sopiva, ettei sellainen keski-ikäisen miehen nimi. Näitä on aika paljonkin, mutta täältä voisi bongata sellaisia, mitä ei vielä itse ole tullut ajatelleeksi.
 10. Soitin itse vielä Turvaan varmistaakseni sen pikkupräntin mitä sopimusehdoissa lukee. Vastaus olikin, että viikolle 22 asti matkavakuutus korvaa raskaudesta johtuvat komplikaatiot (esim. keskenmeno), mutta sen jälkeen ei enää mitään. Ihan hyvin sattuu, et tullaan reissusta juuri pari päivää ennen kuin 22 viikkoa tulee täyteen.
 11. Nostan ylös. Olisiko tästä lisää kokemuksia jaettavaksi?
 12. Vinkkejä minkä firman lyhytaikainen matkavakuutus ei rajaa raskausasioita pois? ...ei jaksais kaikkien firmojen ehtoja ruveta selaileen.
 13. Naama kukkii enemmän kuin teininä, vain diane nova/cypretyl sai kasvot kauniiksi. Onko jollain vinkkejä finnien taltuttamiseksi?
 14. Yritysvaiheessa me puhuttiin kumpikin tahoillamme vain yhdelle hyvälle ystävälle. Oli siis joku jonka kanssa jakaa asioita. Muutama oma kaveri tiesi että lasten saaminen ei tule olemaan helppoa, mutta ei juurikaan enempää. Kun sitten plussa tulikin melko nopeasti, niin avauduin äidilleni enemmän asiasta. Muille ei olla juurikaan asiasta puhuttu.
 15. Onnea Wii! Phalene, kuulostaa todella tutulta tilanteelta, meillä oli sama tilanne vuosi sitten. Tosin ilman miehen ongelmia. En ole päivittänyt tänne oman tarinani loppua (tai tähän astisia juonenkäänteitä), vaikka aloitusviestin kesällä laitoinkin. Taustalla siis pcos ja 12 vuotta pillereitä, jonka jälkeen luomumenkkoja ei näkynyt. Aloitettiin "ovuloimishoidot" heti pillereiden loputtua yksityisellä ja oltiin siellä puoli vuotta. Julkiselle siirryttiin syksyllä. Meidän hoidot päättyivät loppujen lopuksi todella pian, kun ensimmäisessä julkisella tehdyssä hoidossa tuli ensimmäistä kertaa ovulaatio, ja saman tien plussa testiin. Todennäköisesti se oli siis eka ovulaatio ikinä ja heti tärppäsi! Teroluteja olin syönyt ennen jokaista kiertoa, lisäksi olin keväällä kokeillut erikseen Letrozolia ja Menopur-pistoksia, mutta niillä ei ovista tullut. Nämä yhdistämällä (terolut+letrozol+menopur+pregnyl irroituspiikiksi) ovulaatio tapahtui. Pistoksiakaan ei tarvinnut kuin muutaman. Nyt mennään jo viikoissa 14+1, ja kaikki ultrakuulumiset on ollu hyviä. Vähitellen sitä alkaa uskoa, että oikeasti on raskaana. Mutta edelleen ajatukset on enemmän raskaudessa kuin itse lapsen syntymässä - se tuntuu tosi kaukaiselta. Toivotan onnea kaikille tämän ryhmän jäsenille! Epätoivo, epävarmuus ja ahdistus saattavat muuttua uudenlaiseksi hämmennykseksi yllättävänkin pian. Mutta ärsyttävintähän siinä on, ettei voi tietää onko "pian" kuukausia vai vuosia.