Leno

Aktiivijäsen
  • Content count

    198
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Leno

  1. Keskenmeno rv6+1, uusi pieni tärppäsi heti seuraavasta oviksesta joka oli reilut 2 viikkoa km:n jälkeen.
  2. En löytänyt tälle aiheelle omaa ketjua, mutta jos jossain on tästä jo keskusteltu niin saa linkata. Eli siis: keskustelua siitä, kuinka tärkeä asia auto on ollut lapsiperheessä vai onko tullut käytettyä vain julkista liikennettä. Meillä on pian 4v täyttävä poika ja koskaan ei ole ollut autoa (eikä kortteja). Täällä missä asumme on julkinen liikenne toiminut niin hyvin, että kulkeminen on ollut vaivatonta. Vauva oli kolmiviikkoinen, kun kulki ekan kerran paikallisbussilla ja siitä lähtien olemme sitä käyttäneet monta kertaa viikossa. Koskaan ei ole ollut ongelmia. Myöskin pitkät matkat on onnistunut kaukoliikenteen busseilla ja junilla. Nyt kuitenkin on tullut autokuume ja mies olis halukas menemään autokouluun. Mulla itelläni ehkä järki sotii vielä sitä vastaan, että onko se auto nyt niin tarpeellinen mutta kait sekin lopulta helpottais vähän menemisiä ja tulemisia.
  3. 3-4 ehkäpä, tällä hetkellä on 2 ja kyllä mulla rakkautta vielä riittäisi jaettavaksi.
  4. Madagascar-elokuvat on meillä vaille 4v:n mieleen, kun muutenkin on aina tykännyt eläimistä.
  5. Apteekin oma ja Pregcheck hyviksi todettu.
  6. Mulle tuli poikaolo vähän hassusti vain siitä, että miehen ystäväpiiriin (siihen aikaan en vielä tuntenut täällä muita kuin miehen ystäviä) tuntui syntyvän pelkästään poikia ja saman kuvittelin tapahtuvan meillekin. Olin kuolla nauruun sitten rakenneultrassa, kun vauva levitti haarojaan ja esitteli vehkeitään - niin sen vaan piti mennäkin.
  7. Joakim - jotenkin kulunut, en oo ihastunut. 6 Emily?
  8. Huuko - en tykkää, kuulostaa liian suomalaiselta mun korviin. Ei muita versioita Hugosta, kiitos. 4. Vanessa?
  9. N.10kk ikäisenä.
  10. Ihan ekat maistelut 4kk iässä, taidettiin aloittaa mangolla ja porkkanalla. Imetys oli kuitenkin pääosassa 6kk asti, jonka jälkeen alettiin maistattamaan enempi. Aika verkkaiseen tahtiin mentiin, ei otettu paineita.
  11. Martta - aika söpö nimi toisaalta, vaikka omaan makuuni myöskin aika vanhahtava. 7 Madeleine?
  12. Meillä tosiaan kulkeminen helppoa ihan julkisillakin, mutta silti autokuume on nyt ihan huipussaan ja päätettiin, että mies vielä tän kevään aikana aloittaa autokoulussa. Toinen lapsi on toiveissa, ja mies järkeili sitä että helpompaa kuljettaa kahta muksua autolla varsinkin pitemmillä matkoilla joten myönnyin. Ihan vaan periaatteesta aion kuitenkin käyttää myös julkisia.
  13. Rv18 alkoi vasta selkeästi näkymään, että on jotain muutakin kuin omaa mahaa.
  14. Roskiin meni, mitäpä sitä säilyttelemään pissatikkua.
  15. 18kg. Mutta lähtivät ekojen kuukausien aikana tehokkaasti pois.
  16. Kaikesta huolimatta en revennyt pahasti ja pystyin istumaan kivuitta alle kaksi viikkoa synnytyksestä.
  17. Kyllä meikkasin, n.2vrk synnytyksen jälkeen. Pakko oli saada ittelle freesi olo rankan kokemuksen jälkeen, ja kun vauva ei ollut vierellä koko aikaa niin pakko oli keksiä jotain tekemistä.
  18. Just tämän takia me ei esikoisen raskausaikana kuuluteltu nimeä oikein kellekään, kun ei haluttu että kukaan sen nappaa omalle lapselleen. Toki oli kansainvälinen nimi, mutta ei sitä ihmisistä koskaan tiedä jos ja kun hyvän nimen kuulevat. Tässä ajan kanssa oon miettinyt tyttölapselle nimeä ja sitä en myöskään rupea huutelemaan ääneen, on niiiiiiin kiva nimi että en kestäis jos joku muu antais sen lapselleen meidän lähipiirissä. Nää on tarkoin varjeltuja salaisuuksia.
  19. Juu mulla kyllä sit palautui ihan normaaleiksi synnytyksen jälkeen.
  20. Poika on nyt 3v 9kk eikä meidän tietääksemme ole ollut yhtään korvatulehdusta. Muutaman kerran vahvan epäilyn vuoksi ollaan käyty päivystyksessä tarkastuttamassa, mutta mitään ei koskaan löytynyt.
  21. Reilua kuukautta ennen kuin täytti 3v alkoi käymään potalla ja pöntöllä, aiemmin ei yrityksistä huolimatta halunnut. Otin sit vaan yhtenä päivänä kylmästi vaipan pois, parina ekana päivänä pissaili minne sattuu kunnes tajusi että äiti ehkä tykkää enempi jos hän käy potalla. Kakkavahinkoja kävi parin viikon ajan, kunnes uskaltautui sillekin potalle. Vaippoja pidin pojalla vielä kaupungilla ja pitkillä matkoilla muutenkin, mutta periaatteessa kuivaksi oppi parissa viikossa eli ihan just ennen kuin täytti 3v. Vaipat oli pitkään kuivia myös aamuisin ja n.3v 2kk iässä otettiin sekin pois. Vahinkoja kävi silloin tällöin, mutta ei kovin usein. Tais meillä vaan osua just oikeaan aikaan tuo vaipattomuuden kokeilu.
  22. Kestovaipat ja kylpyvesimittari.
  23. Kesällä poika täyttää 4v ja nyt aletaan yrittämään toista lasta, toki toivottaisiin että pojalla olis pikkusisarus ennen kuin täyttää 5 mutta ei oo niin justiinsa. Tarkoituksella haluttiin tavallista isompi ikäero.