Rusinak

Jäsen
  • Content count

    19
  • Joined

  • Last visited

About Rusinak

  • Rank
    Aloittelija
  1. Onnea!
  2. Hyvä on mieli! Sinullakin tahdenlento taitaa olla ihan viimemetrit menossa, hieno juttu!! Hieman miinuksena kuulin viimeisillä hoitokerroilla että tunnottomat ja yhtäaikaa kipeät sormenpäät eivät välttämättä koskaan palaudu täysin normaaliksi, koska tuo on jokin hermovaurio... Helpottuu kyllä, mutta siihenkin menee kuukausia. No, josko paranis jonkin verran. Pitää hakea jotain vahvaa b-vitamiinia apteekista. Sen pitäisi hermojuttuihin auttaa.
  3. Mä nyt vietän ekaa hoidotonta viikkoa. Se beta 2,5 ei haitannut koska ultra oli siisti. Ja hoitajakin soitti että viime viikolla maanantaina otettu näyte oli jo molemmilta osin alle 1. Nyt sitten olon piristymistä ja hiuksia odotellessa.
  4. Juu.... Mä haluan semmoseen sairaanhoitopiiriin jossa tutkitaan vaan HCG...!!! Se on jo kahdesti ollut nollilla...! No joo, kaipa se pitäis olla tyytyväinen että hoidetaan ihan kunnollakunnolla, mutta kun nyt alkaa olla tohon emakkohoitoon jaksu täynnä. Se kun vie fyysisesti voimat niin pahasti ettei meinaa normielämisestä tulla oikein mitään.. Kun tuon vaikutus voimistuu viikko viikolta. Ja sattuu jo hakata näppistäkin, sormet niin huonoina. Onneks on vähän kynsiä niin jotenkin onnistuu. Ja kierrekorkillinen limpparipullo pitää jo avata hampailla kun käsillä ei sitä auki saa...
  5. No eipä taas naurata... Beta 2,5!!!
  6. Oon mä joskus siinä labratuolissa istuessakin soittanut osastolle jossa ovat vain vahvistaneet että kyllä joo, pitää ottaa ne mitä ite sanoin.
  7. Mulla on ollu monesti väärä lähete (joskus puuttunut hcg, joskus verenkuva tai ollut laitettu ihan väärille viikoille jotain) ja ne on ottaneet labrassa kyllä enemmän verta kun oon sanonut mitä lähetteitä siellä PITI olla. Ja osastolle soittamalla ovat tehneet lähetteen sitten perästä ja ne kaikki on lopulta tutkittu mitä piti. Eli kannattaa olla oma-alotteinen, ne kuulemma uskoo labrassa hyvin jos potilas kertoo että muutakin piti ottaa. Metotrexaatti mullakin se "pitkä tippa", jonka takia pitää olla sairaalassa yön yli... Tiputetaan 12h... Ja sen kanssa pitää sitä suuta huuhtoa ja syödä tabletteja 12h alkaen siitä ku tuo tippa loppuu. Ja 12h välein kaikkiaan neljästi.
  8. Millaisina kuureina tuo Trexan tulee? Outoa kyllä etteivät mitään anna tohon suuhommaan. Mullakin se toinen Antrex on ihan suuhuuhde, eli sekoitetaan veteen, kurlataan ja syletään pois. Luulis ettei ois mitenkään vaarallista antaa sulle semmosta. Eli siis Trexan ei jatku ennen kuin sulla on parempi olo? Johan....jos siis silleen! Mulla ois taas lääkäri ennen seuraavan kierroksen alkua, joten toiveikas olen, että ois viimenen lääkäri ja silloin arvot ois jo nollassa. Vitsi että korpeaa jos ei olekaan.
  9. No mutta aika helpollahan sinä pääset, jos mietit mitä vois olla tulossa. Hienosti on laskenut arvokin!!! Mä just tulin sairaalasta. Nyt oli vähän helpompi kerta, sain jotain lievää rauhottavaa pahoinvointiin ja se näköjään auttoi. Sain nukuttua aika paljon. Ens maanantaina otetaan taas HCG, josko se betakin ois kurissa nyt.. Toivon kovasti.
  10. Tarkottaa. Hoito loppuu kun kahdesti kumpikin arvo on ollut nolla. Ja ne mitataan nyt kahden viikon välein. Eli tällä tienasin sitten ainakin yhden kahden viikon kierroksen lisää. Jos siis ois ollut nollilla molemmat, oisin saanut vielä yhden kahden viikon satsin ja toivon mukaan senkin aikana otetut arvot olisivat olleet nollissa ja emaco ois loppunut. Mutta koska ei ollut nolla, vähintään on vielä kaksi täyttä kierrosta edessä.. Mulla alkaa siis huomenna viides kahden viikon kierros Emacoa. Ja tulee huono olo jo valmiiksi kun miettii huomista... Ja mä saan foolihapon (tabletit) lisäksi Antrex nimistä lääkettä sekä tabletteina että suuhuuhteena, just ettei suun limakalvot menis. Niin ja ei olla karenssista juteltu kun tosiaan ei ole raskautuminen edes suunnitelmissa. Mutta eiköhän se sen vuoden ole hoitojen loppumisesta? Muistelisin että noin sanottiin jo ennen kaavintaa, että jos se menee ok, karenssi ois puoli vuotta, ja jos menee sytoille, se nousee vuoteen.
  11. No eipä ollut beta vielä nollilla. Harmittaa, mutta ehkäpä parin viikon päästä olisi. Ehdinhän mä jo tuudittautua siihen, että enää ois yksi kierros jäljellä...
  12. Eka nolla. :) Tai siis pelkkä HCG oli vasta tutkittu, mutta paperilla <1. Nyt on hyvä mieli. Kunpa beta ois myös!!! Huomenna saanee tietää.
  13. Kauanko tuota runsasta vuotoa muuten ehti jatkua? Tai siis missä vaiheessa se alkoi? Mä ite kävin tänään verikokeessa, huomenna ois taas hoitopäivä. Otettiin HCG nyt melkeen 2,5 viikon tauon jälkeen. Jännittää ihan hulluna mitä se nyt on. Viimeksi kun oli jo niin matalalla, että saattaisin saada ekat nollat tietooni huomenna...! Pitäisi koittaa psyykata itsensä nyt että ei saa vielä nuolasta ku ei ole tipahtanut... Voi olla aika kurja fiilis jos ne ei olekaan menneet nollille... Tai kamalinta, jos ne vaikka ois nousseet?!?!?
  14. No hui! Pahalta kuulostaa. Mulla oli ennen ekaa kaavintaa jotain tommosta, tai siis vuosin solkenaan / ryöppyinä (tosin vasta viimesen illan ja yön ennen päivystykseen menoa, tätä ennen jotain viikkoja, ehkä 3-4??, tasaseen kokoajan) ja mut kiireellisenä sitten otettiinkin kaavittavaksi ja joku muu potilas siirrettiin seuraavalle viikolle kun ei niin akuutti ollut. Toivottavasti tuo miedompi auttaa sulla!! Tuo emaco kun on ihan kamalaa. Tosin mullakin vasta alkaa olla kunnolla oireita nyt kun takana on 3,5 kierrosta tuota... Sitä miedompaa ehdin saada kolme satsia, joka toinen viikko viitenä peräkkäisenä päivänä. Se oli kyllä HELPPO hoito eikä juuri tullut mitään oireita. Enemmän kai väsymyskin oli jotain jännitysväsymystä / korvien välissä kun väsymyksestä varoteltiin. Nyt mä vasta tiiän mitä väsy ja paha olo sitten oikeasti on... Ja kyllä ne on vähä sairaalassa ihmetelleet että ihanko oikeasti oon muka käynyt töissäkin vielä emacon aikana.. Mutta vähemmän aikaa ajatella väsymystä kun normaali arki pyörii.
  15. Jossain siis kaavitaan uusiksi.. Mä tosiaan en koskaan vuotanut sen suuremmin mutta vain hcg nousi. Mikä syto alkoi? Onkos se metotreksaatti tms jota monessa paikassa annetaan pistoksena...? Mulla oli aluksi pelkkä daktinomysiini, mutta se ei auttanut... Jos vaan tommosella miedommalla menee, niin pitäis olla aika helppo homma vaikka harmillinen tietenkin. Emaco alkaa kyllä pikkuhiljaa viiä mehuja, ja siitä tulee oikeasti paha olokin. Saikkua varmaan saapi pyytämällä vaikka koko sytoajaksi jos haluaa.. Mä en ole vielä ollut ollenkaan saikulla hoitopäivien lisäksi. Saa nähdä jos jo neljännellä emaco-kierroksella pitää luovuttaa ja olla pari päivää rehellisesti vain nukkumassa kotona.