wii

Aktiivijäsen
 • Content count

  1358
 • Joined

 • Last visited

About wii

 • Rank
  Addikti

Recent Profile Visitors

1186 profile views
 1. Mulla kans Oys sairaalana ja äitipolilta sanoivat, että anestesialääkärit toivois tosiaan sen 24h ennen puudutteiden laittoa. Mulla on vielä aika iso tuo annos: 100mg*2/vrk että onkohan siinä sit vielä pidempi jos tuolla määrällä pitää mennä loppuun asti
 2. Huh mikä tilanne! Appiukko kitisköön yksinään ja jääkööt tulematta, mutta miehesi tulee nyt kyllä katsoa peiliin ja käyttäytyä kuin aikuinen, vastuullinen isä. Toisaalta voi olla hankalaa jos hänen oma isänsä käyttäytyy noin kakaramaisesti ja miehesi on sieltä tuollaisen käytösmallin oppinut. Miksi appiukollesi ei sinun vanhempien koti sovi?
 3. Nostellaanpa aihe taas ylös. Täällä esikoisen odottaja, jolla pyörähti viimeinen kolmannes käyntiin toissapäivänä. Sen kunniaksi sitten löytyi myös laskimotukos Itse piikittäminen ei mulle ole ongelma, hoitoalan ihmisenä tottunut siihen hommaan. Se mikä pelottaa, on kaikki riskit synnytykseen liittyen. Kuulisinkin mielelläni miten muilla Klexanen käyttäjillä on synnytykset menneet, onko ilmennyt jotain ongelmia?
 4. OYS

  Täällä kans yks jonka olis määrä mennä Oysiin. Mielenkiinnolla odotan uusmpia kokemuksia teiltä muilta
 5. Lääkityksistä tulee tosiaan aina jutella hoitavan lääkärin kanssa. Sertralin kuuluu niihin lääkkeisiin, että sen mahdollinen lopettaminenkin tulee tehdä asteittain Kannattaa jutella asiasta lääkärin kanssa jo yritysvaiheessa, jotta hän voi mahdollisesti miettiä jotain muuta lääkettä Lisää terveyspuolen keskusteluita löyty Terveys-osiosta.
 6. Kolmikko: Mulla oli seurantaultra vain ekassa letrokierrossa Mymmeli85: Voi kunpa kaikki olisi hyvin! Haluavat varmaan ultralla varmistaa, ettei kyseessä ole kohdun ulkoinen raskaus. Pidän kovasti peukkuja! Greippimehu vaikuttaa suoliston entsyymeihin, joten sen takia sitä ei kannata käyttää kaikkien lääkkeiden kanssa. Letrojen kanssa en kyllä muista tällaisia rajoituksia kuulleeni. Voisin huomenna yrittää muistaa katsoa töissä josko löytäisin Terveysportista lisätietoja asiasta Yleensä lääkärit tai apteekki henkilökunta muistuttaa tällaisista
 7. Milloin supistukset voi alkaa? Mulla oli tänään semmoista puristavaa kipua alamahassa/selässä. Kesti kaikkinensa ehkä n.puoli tuntia ja levolla meni ohi. Mietin et voiko olla jo supistuksia vai onko ihan vaan jotain jotain muuta? Viikkoja mulla nyt 11+1
 8. ^Mullakaan ei ollut loppukierrossa mitään, eikä ollut edes Pregnyliä. Ihan pelkät Letrot vaan
 9. Hep! Mullahan näytti ovistestit plussaa luomukierroissakin (joka ei toki takaa, että ovis tapahtuu, testihän näyttää vaan LH:n kohoamisen) ja ainakin yksi todistettu ovis on ollut, koska sain ekan plussan luomukiertoon, km tuli viikoilla 4+2. Tämän jälkeen oli muutama luomukierto ennen ensikäyntiä ja hoitojen alkua, noilla kierroilla ovisplussaa muistaakseni tuli, mutta raskausplussaa ei. Hoitoina aloitettiin Letrot, pienellä annostuksella (kp 3-7, 2,5mg/pvä). Ekassa letrokierrossa sain plussan ovistestiin ja ultrassa näkyi johtofolli. Plussaa ei kuitenkaan tullut. Toisessa letrokierrossa en tikuttanut ovista ja siitä sai alkunsa tämä raskaus. Nyt menossa 10+4. Eli kyllä ne Letrotkin näköjään voi riittää buusteriksi
 10. Mulla auttoi aika ja keskusteluavun hakeminen. Mullahan oli "vaan" kemiallinen/alkuraskauden keskenmeno, rv 4+2, mutta putosin kyllä ihan pohjalle. Kyseessä oli ensimmäinen ikinä alkanut raskaus ja sen loppuminen oli todella iso shokki. Kärsin vaikeasta unettomuudesta vielä kuukausia tapahtuneen jälkeen ja se vaikutti jo ihan kaikkeen, työntekoon ja jaksamiseen. Hain apua työterveyden kautta, olisin saanut sairauslomaa, mutta koin että työnteko tuo edes välillä jotain muuta ajateltavaa. Sain kuitenkin useamman käynnin sekä työterveyslääkärille, että työterveyspsykologille. Lisäksi sain lyhytaikaiseen käyttöön unilääkkeet. Noista kaikista yhdessä oli minulle apua. Mun lapsettomuuspuolen päikyssä on enemmänkin kirjoituksia tuolta synkältä ajalta viime syksynä.
 11. Sansa: Mulla kokeiltiin Metformiinia joskus silloin heti PCOS diagnoosin jälkeen jonkin aikaan, mutta se aiheutti mulle tosi paljon pahoinvointia. Inositolia söin viime kesänä ja n.kuusi viikkoa sen aloituksesta sain elämäni ekan plussan! Se tosin päättyi varhaiseen keskenmenoon, mutta tuolloin ei ollut mitään OI-hoitoja vielä aloitettu ja taustalla vuosien lapsettomuus. Jossain vaiheessa syksyä kuitenkin inositoli jäi kun uutta plussaa ei kuulunut.
 12. Thaimaan matkaa miettiville voin suositella ehdottomasti Koh Lanta-nimistä saarta ja sieltä erityisesti Klong Dao Beachin alueella olevia hotelleja. Lennot kannattaa ottaa Krabille, siitä on n.70km Lantalle. Saari on pieni ja rauhallinen, valtaosa turisteista oli ruotsalaisia lapsiperheitä ja etenkin sesonkikauden ulkopuolella saarella on todella rauhallista. Mainitsemani ranta on loiva ja pehmeää, hienoa hiekka riittää. Rannalta löytyy kaikki välttämätön: ravintolat, ruokakauppa, apteekki ja liuta hotelleja. Saaren päätin varrelta (n.400m Klong Dao Beachiltä) löytyy sairaalat, lääkäriasemat, isommat kaupat jne. Hotellien yhteydessä on omat uima-allasalueet, joista taisi suurimmassa osassa olla myös erikseen lastenaltaat. Iltaelämää rannalta löytyi niukahkosti, tai no joo, oli siellä joka ilta jotakin, mutta mitään biletysmestaaei ollut. Lähinnä musiikki- ja ruokapuolta, johon lapsiperheetkin osallistuivat innolla. Me oltiin miehen kans kahdestaan lomalla tuolla, mutta puhuttiin että ehdottomasti mennään joskus lasten kanssa, vastasi täysin meidän odotuksia: rauhallinen, ystävällinen ja turvallinen paikka, jossa ei älyttömiä turistimassoja joka paikassa.
 13. Khadeija: Toivottavasti Letrot tuo toivotun tuloksen Meilläkin oil seurantaultra vain ekassa Letrokierrossa. Ja mulla kans selkeä hirsutismi, sekä ylipainoa. Nukkelapselle tsempit odotteluun, jospa se pian tulisi!
 14. Huggis: OI-kiertojen määrä riippuu varmasti siitäkin, että kuinka paljon on löytynyt vikaa. Meillä oli suunnitelmissa 4-6 OI:tä, sit 1-3 inssiä ja sit IVF jos ei muuten tärppää. Vaihtoehtona oli myös skipata inssit ja mennä suoraan IVF-jonoon, mutta ensisijaisesti OI ja inssi oli meidän hoitosuunnitelmat. Meillä vikaa ainoastaan minussa PCOS:n verran, luomuoviksia kuitenkin tullut. Jos esim. miehessä on vikaa, ei varmaan noin montaa OI:ta lähdetä kokeilemaan ja voi olla, että OI:n jälkeen on suoraan IVF-jono. Tsemppiä piinailijoille! Minä tikuttelin ovista 2krt/pvä liuskatestein ja sit ekassa OI-kierrossa otin käyttöön ClearBluen digin, tein sen kun liuska näytti minusta positiiviselta, sain sit digiinkin hymynaaman. Tokassa OI-kierrossa en testannut ollenkaan.
 15. Emmikolla plussa Katimsh:n testissäkin toinen viiva näkyy, dpo:t huomioiden olettaisin jo enemään väriä, mutta jospa dpo:t olis vielä pienemmät ja viiva lähtis tummumaan