wii

Aktiivijäsen
  • Content count

    1358
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by wii

  1. Mitäs tykkäätte raskausaiheisista "hupipaidoista"? Hauskoja? Kamalia? Voisitko kuvitella käyttäväsi? Mm.tällaisia löytyi googlella: Edelliselle vastapainoksi
  2. Otsikossa näkyykin jo kysymys, eli käytkö muilla vauvapalstoilla kuin täällä ja jos käyt, niin missä?
  3. Mulla kans Oys sairaalana ja äitipolilta sanoivat, että anestesialääkärit toivois tosiaan sen 24h ennen puudutteiden laittoa. Mulla on vielä aika iso tuo annos: 100mg*2/vrk että onkohan siinä sit vielä pidempi jos tuolla määrällä pitää mennä loppuun asti
  4. Huh mikä tilanne! Appiukko kitisköön yksinään ja jääkööt tulematta, mutta miehesi tulee nyt kyllä katsoa peiliin ja käyttäytyä kuin aikuinen, vastuullinen isä. Toisaalta voi olla hankalaa jos hänen oma isänsä käyttäytyy noin kakaramaisesti ja miehesi on sieltä tuollaisen käytösmallin oppinut. Miksi appiukollesi ei sinun vanhempien koti sovi?
  5. Nostellaanpa aihe taas ylös. Täällä esikoisen odottaja, jolla pyörähti viimeinen kolmannes käyntiin toissapäivänä. Sen kunniaksi sitten löytyi myös laskimotukos Itse piikittäminen ei mulle ole ongelma, hoitoalan ihmisenä tottunut siihen hommaan. Se mikä pelottaa, on kaikki riskit synnytykseen liittyen. Kuulisinkin mielelläni miten muilla Klexanen käyttäjillä on synnytykset menneet, onko ilmennyt jotain ongelmia?
  6. OYS

    Täällä kans yks jonka olis määrä mennä Oysiin. Mielenkiinnolla odotan uusmpia kokemuksia teiltä muilta
  7. Kuinka monen lapsesta on valokuvaaja ottanut ns.new born-kuvia? Olisi kiva kuulla kokemuksia, esim. minkä ikäisen vauvan veit kuviin, paljonko maksoi, jaksoiko vaiva olla hyvin kuvattavana jne. Ja jos jollain on malikuvia niin olisi ihana nähdä millaisia kuvia tuli
  8. Mua kiinnostaa teidän ajatukset raskauden korostamisesta vaatteilla. Pukeudutteko siten, että kiinnitätte erityistä huomiota vatsaan vai puetteko päälle jotain mikä hyvältä tuntuu. sen enempää miettimättä että näyttääkö vatsa isolta vai pieneltä? Minusta vauvamaha on niin ihana, että jos joskus sellaista saan kantaa niin varmaan tulen oikein korostamaan sitä pukeutumisessa Alkuvaiheessa varmaan en, mutta kun suurin keskenmenoriski on mennyt niin sen jälkeen kyllä. Haaveilen älyttömästi siitä, että millaisia masutuubeja haluaisin käyttää ja tiedän nyt jo kaapistani vaatteita, jotka korostaisivat mahaa
  9. Lääkityksistä tulee tosiaan aina jutella hoitavan lääkärin kanssa. Sertralin kuuluu niihin lääkkeisiin, että sen mahdollinen lopettaminenkin tulee tehdä asteittain Kannattaa jutella asiasta lääkärin kanssa jo yritysvaiheessa, jotta hän voi mahdollisesti miettiä jotain muuta lääkettä Lisää terveyspuolen keskusteluita löyty Terveys-osiosta.
  10. Kolmikko: Mulla oli seurantaultra vain ekassa letrokierrossa Mymmeli85: Voi kunpa kaikki olisi hyvin! Haluavat varmaan ultralla varmistaa, ettei kyseessä ole kohdun ulkoinen raskaus. Pidän kovasti peukkuja! Greippimehu vaikuttaa suoliston entsyymeihin, joten sen takia sitä ei kannata käyttää kaikkien lääkkeiden kanssa. Letrojen kanssa en kyllä muista tällaisia rajoituksia kuulleeni. Voisin huomenna yrittää muistaa katsoa töissä josko löytäisin Terveysportista lisätietoja asiasta Yleensä lääkärit tai apteekki henkilökunta muistuttaa tällaisista
  11. Milloin supistukset voi alkaa? Mulla oli tänään semmoista puristavaa kipua alamahassa/selässä. Kesti kaikkinensa ehkä n.puoli tuntia ja levolla meni ohi. Mietin et voiko olla jo supistuksia vai onko ihan vaan jotain jotain muuta? Viikkoja mulla nyt 11+1
  12. ^Mullakaan ei ollut loppukierrossa mitään, eikä ollut edes Pregnyliä. Ihan pelkät Letrot vaan
  13. Hep! Mullahan näytti ovistestit plussaa luomukierroissakin (joka ei toki takaa, että ovis tapahtuu, testihän näyttää vaan LH:n kohoamisen) ja ainakin yksi todistettu ovis on ollut, koska sain ekan plussan luomukiertoon, km tuli viikoilla 4+2. Tämän jälkeen oli muutama luomukierto ennen ensikäyntiä ja hoitojen alkua, noilla kierroilla ovisplussaa muistaakseni tuli, mutta raskausplussaa ei. Hoitoina aloitettiin Letrot, pienellä annostuksella (kp 3-7, 2,5mg/pvä). Ekassa letrokierrossa sain plussan ovistestiin ja ultrassa näkyi johtofolli. Plussaa ei kuitenkaan tullut. Toisessa letrokierrossa en tikuttanut ovista ja siitä sai alkunsa tämä raskaus. Nyt menossa 10+4. Eli kyllä ne Letrotkin näköjään voi riittää buusteriksi
  14. Mulla auttoi aika ja keskusteluavun hakeminen. Mullahan oli "vaan" kemiallinen/alkuraskauden keskenmeno, rv 4+2, mutta putosin kyllä ihan pohjalle. Kyseessä oli ensimmäinen ikinä alkanut raskaus ja sen loppuminen oli todella iso shokki. Kärsin vaikeasta unettomuudesta vielä kuukausia tapahtuneen jälkeen ja se vaikutti jo ihan kaikkeen, työntekoon ja jaksamiseen. Hain apua työterveyden kautta, olisin saanut sairauslomaa, mutta koin että työnteko tuo edes välillä jotain muuta ajateltavaa. Sain kuitenkin useamman käynnin sekä työterveyslääkärille, että työterveyspsykologille. Lisäksi sain lyhytaikaiseen käyttöön unilääkkeet. Noista kaikista yhdessä oli minulle apua. Mun lapsettomuuspuolen päikyssä on enemmänkin kirjoituksia tuolta synkältä ajalta viime syksynä.
  15. Sansa: Mulla kokeiltiin Metformiinia joskus silloin heti PCOS diagnoosin jälkeen jonkin aikaan, mutta se aiheutti mulle tosi paljon pahoinvointia. Inositolia söin viime kesänä ja n.kuusi viikkoa sen aloituksesta sain elämäni ekan plussan! Se tosin päättyi varhaiseen keskenmenoon, mutta tuolloin ei ollut mitään OI-hoitoja vielä aloitettu ja taustalla vuosien lapsettomuus. Jossain vaiheessa syksyä kuitenkin inositoli jäi kun uutta plussaa ei kuulunut.
  16. Thaimaan matkaa miettiville voin suositella ehdottomasti Koh Lanta-nimistä saarta ja sieltä erityisesti Klong Dao Beachin alueella olevia hotelleja. Lennot kannattaa ottaa Krabille, siitä on n.70km Lantalle. Saari on pieni ja rauhallinen, valtaosa turisteista oli ruotsalaisia lapsiperheitä ja etenkin sesonkikauden ulkopuolella saarella on todella rauhallista. Mainitsemani ranta on loiva ja pehmeää, hienoa hiekka riittää. Rannalta löytyy kaikki välttämätön: ravintolat, ruokakauppa, apteekki ja liuta hotelleja. Saaren päätin varrelta (n.400m Klong Dao Beachiltä) löytyy sairaalat, lääkäriasemat, isommat kaupat jne. Hotellien yhteydessä on omat uima-allasalueet, joista taisi suurimmassa osassa olla myös erikseen lastenaltaat. Iltaelämää rannalta löytyi niukahkosti, tai no joo, oli siellä joka ilta jotakin, mutta mitään biletysmestaaei ollut. Lähinnä musiikki- ja ruokapuolta, johon lapsiperheetkin osallistuivat innolla. Me oltiin miehen kans kahdestaan lomalla tuolla, mutta puhuttiin että ehdottomasti mennään joskus lasten kanssa, vastasi täysin meidän odotuksia: rauhallinen, ystävällinen ja turvallinen paikka, jossa ei älyttömiä turistimassoja joka paikassa.
  17. Khadeija: Toivottavasti Letrot tuo toivotun tuloksen Meilläkin oil seurantaultra vain ekassa Letrokierrossa. Ja mulla kans selkeä hirsutismi, sekä ylipainoa. Nukkelapselle tsempit odotteluun, jospa se pian tulisi!
  18. Huggis: OI-kiertojen määrä riippuu varmasti siitäkin, että kuinka paljon on löytynyt vikaa. Meillä oli suunnitelmissa 4-6 OI:tä, sit 1-3 inssiä ja sit IVF jos ei muuten tärppää. Vaihtoehtona oli myös skipata inssit ja mennä suoraan IVF-jonoon, mutta ensisijaisesti OI ja inssi oli meidän hoitosuunnitelmat. Meillä vikaa ainoastaan minussa PCOS:n verran, luomuoviksia kuitenkin tullut. Jos esim. miehessä on vikaa, ei varmaan noin montaa OI:ta lähdetä kokeilemaan ja voi olla, että OI:n jälkeen on suoraan IVF-jono. Tsemppiä piinailijoille! Minä tikuttelin ovista 2krt/pvä liuskatestein ja sit ekassa OI-kierrossa otin käyttöön ClearBluen digin, tein sen kun liuska näytti minusta positiiviselta, sain sit digiinkin hymynaaman. Tokassa OI-kierrossa en testannut ollenkaan.
  19. Emmikolla plussa Katimsh:n testissäkin toinen viiva näkyy, dpo:t huomioiden olettaisin jo enemään väriä, mutta jospa dpo:t olis vielä pienemmät ja viiva lähtis tummumaan
  20. Sansa: Painonpudotuksesta on usein apua Eikä hoitoihinkaan edes pääse jos painoa on tietyn BMI:n yli. Tsemppiä pudotukseen! Jos kiertoa ei kuulu, niin esim. Terolutia käytetään monella ylläpitämään kiertoa, sitä vois siis kysyä omalta gyneltä. En ole itse niitä koskaan käyttänyt, niin en tiedä onko jokin tietty raja, että montako kk. odotellaan ennen kuin niitä määrätään. Sukkulamato: Jee toimivan lääkkeen löytymiselle!
  21. Mulla oli ekassa letrokierrossa kuumia aaltoja, toisessa ihan järkyttäviä mielialanvaihteluita. Saatoin räjähtää ihan yhtäkkiä jostain ja samantien perään vaan itkin. Mies onneksi ymmärsi mistä on kyse, mutta miehen lapset ja koirat ei tietenkään voineet tajuta miksi oon ku ruutitynnyri Jommassakummassa kierrossa oli myös pääkipua.
  22. Hyvä aihe! Mulla tänään ratsastustunnille meno, viikkoja nyt 7+1 ja varmaan enää pari kertaa käyn. Tipuin joulukuussa melko pahasti niin on tuoreessa muistissa se tilanne ja nyt on jotenkin tullut olo, että en halua ottaa turhia riskejä. Vuokrahevosella ratsastuksen olen jo jättänyt, sen kans kun mentiin yleensä maastossa ja yksin.
  23. Kyllä se nyt on jo muuta kuin kemiallinen! Tuo on jo kunnon plussa!
  24. Kiitos Haaveissa Nyt tuntuu siltä että tulkoon vaikka mikä paha olo kunhan tämä pikkuinen vaan pysyy matkassa Nukkelapsi: Mulla ainakin tuli joku "herääminen" siinä vaiheessa kun ensikäynti oli. Vaikka tiesin jo etukäteen aika hyvin, että miten homma etenee ja olin aikaa odottanut, niin silti se jotenkin konkretisoitui että nyt me ollaan ihan virallaisesti hedelmöityshoidoissa oleva pariskunta. Se oli oikeasti aika pysäyttävää. Tsemppiä kovasti!
  25. Tää on niin kummallista että käytäntö vaihtelee niin paljon! Mullakin on luomuoviksia mut silti aloitettiin OI:lla ja me ollaan oltu julkisella koko ajan. Toivottavasti Sametti säästyt hyperiltä Tsemppiä kaikille! Toivottavasti pian tulisi plussia tänne!