inneL

Aktiivijäsen
 • Content count

  194
 • Joined

 • Last visited

About inneL

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Tätä mä en tajua, miksi ihmeessä ensi-imetys pitää olla samaan aikaan kuin tikkaus?? Eikö sitä ensi-ihmetystä voisi vähän lykätä tai vaihtoehtoisesti tikkausta? Enkä nyt tietysti tarkoittanut tätä Victorialle hen.koht., koska tuskinpa sinä näin olit toivonut. Vaan ihmettelen synnärin käytäntöä. Mulla on esikoisen synnytyksestä jäänyt elävästi mieleen, kun poika oli nostettu rinnalle (en muista olinko silloin jo imettänyt vai en) ja kätilö sanoi, että alkaa tikkaamaan. Mä pyysin, että poika otetaan rinnalta pois ja kun mulle vastattiin, että poika voin hyvin siinä olla, aloin hysteerisesti toistamaan 'Ottakaa se pois, ottakaa se pois...'. Mä olin pitkittyneen ponnistusvaiheen jälkeen niin kipeä, että pelkäsin vahingossa rutistavani pojan rikki, kun mua sattuu. Ei tainnut tulla parhaita äiti-pisteitä tuosta paniikista.
 2. ^ Toi on kyllä iso pettymys. Toki syyn ymmärrän hyvin, mutta miehen olisi leikkuriin halunnut, mikäli sektioon päädytään...
 3. Meillä on miehen kanssa 5 kummilasta, joista nuorimman ja vanhimman välillä on ikäeroa vajaa 3,5 vuotta... Kieltämättä tässä on minusta tarpeeksi, etenkin kun meidän esikoinen on syntynyt tässä samassa ryppäässä.
 4. ^ Turun Eurokankaassa oli viikonloppuna vaaleanpunaista ja turkoosia, molemmat pakassa. Muita värejä ei ole ilmeisesti lähiaikoina ainakaan Turkuun tulossa.
 5. ^ Olen ymmärtänyt, että Dimoooo vaippoihin on tullut väärä pesuohje. Vaippojen mukana on tullut printatut ohjeet, joissa on pesulämpötilaksi sanottu 60 astetta.
 6. No näin mäkin olen ajatellut, ja siksi haluaisin taas kestoilla. Ehkä täytyy ottaa vaan "riski" ja ottaa kestot käyttöön.
 7. ^ Ihana.
 8. ^ Kuva ei näy, joten järjestelystä on hiukan hankala sanoa. Mutta miltä kuulostaisi vaippojen säilytys muualla kuin hoitopöydän läheisyydessä? Meillä on hoitopöytä pojan huoneessa. Roskis kertakäyttövaipoille löytyy huoneen vieressä olevasta vessasta. Likaiset kestovaipat meillä säilytetään kodinhoitohuoneessa, johon on kestojen säilytysastiaksi hommattu heilurikannellinen muoviroskis. Olen ymmärtänyt, että kestovaipoille olisi parasta säilyttää niitä ilmavasti. Tämä meidän vaippajärjestely on mun mielestä oikein toimiva, vaikka aluksi ajattelin sijoittavani vaipparoskikset hoitopöydän läheisyyteen. Sitten oma kysymys: Oletteko te kesto-ihmiset käyttäneet kertakäyttövaippoja, kun vaippa-aluetta on täytynyt rasvata? Meillä on pojan iho jostain syystä muuttunut parin viime viikon sisällä tosi kuivaksi. Aikaisemmin hyvää ihoa on nyt täynyt rasvata aamuin illoin. Myös pakarat ovat tosi kuivat, joten niitäkin on pakko rasvailla. Kaikissa kestoissa on ohjeena, ettei saa käyttää rasvoja vaippa-alueella. Nyt ollaankin sitten viikon verran käytetty kertiksiä, mutta iho ei ole yhtään parempi (ei onneksi kyllä yhtään pahempikaan). Eli pitääkö nyt luopua kestojen käytöstä, kunnes pakarat eivät enää ole kuivat? Siihenhän voi mennä vaikka kuinka kauan!
 9. ^ ja ^^ Mulla tulee noista ylemmistä mieleen sairaalan tippateline*. *Vai miksi sitä pyörällistä telinettä nyt sanotaan, mistä tippapussi roikkuu ja esim. odottavat äidit voivat kävellä tämän telineen kanssa käytävällä.
 10. ^ Siitä on kuulemma tehty joku tutkimus, että korvikelapset ovat täysimetettyjä lapsia useammin ylipainoisia. Nimim. 0-käyrällä kasvavan "läskin korvikelapsen" äiti
 11. Kiva Antsa, että laitoit kuvat uusista vaipoista. Finnskog ja Ainotar ei ole kumpikaan ollut mulle mitenkään mieluisia kuoseja, mutta kun noita katselen niin ei tuo Ainotar nyt hullumpi olekaan... Lintunen sen sijaan on ihan mun suosikki, mutten ole sitä kuitenkaan halunnut pojalle ostaa.
 12. Eikö tää nyt ollut vähän ristiriitaista? Että korvikkeen käytöstä ei saa syyllistää, mutta pitkään imettävät voi tuomita pervoiksi... Täytyy sanoa, että mun mielestä tässä ei ole mitään ristiriitaista, sillä ajattelen asiasta ihan samalla tavalla. Voisin ehkä antaa oman lapseni siskoni ja parhaan ystäväni imetettäväksi. Samoin heidän lapsia voisin ajatella imettäväni. Muiden, vieraampien ihmisten en haluaisi lastani imettävän enkä haluaisi itse imettää muiden lapsia. Viisi vuotiaan imetys menee pahasti yli mun ymmärryksen. (Eri asia on sitten vaikkapa kehitysmaissa, jos ei ole ravintoa tarpeeksi lapselle. Mutta niistä tuskinpa tässä oli kyse.) Itse pidän jo yli kaksi vuotiaan imettämistä erikoisena. Tiedän toki imetyksen hyödyt, mutten pidä Euroopan keskimääräinen imetysaikaa on 5kk mitenkään huolestuttavana. Ehkä johtuen pitkälti siitä, että oman lapseni imettäminen loppui lapsen ollessa reilut 4kk. Olin asennoitunut positiivisesti imettämiseen, mutta valitettavasti meidän kohdalla imettäminen ei koskaan kunnolla onnistunut. Lapsi sai jo laitoksella ollessaan korviketta, eikä oma maitoani noussut missään vaiheessa riittämiin. Korvikkeen avulla saadut lapsen pitkät yöunet vähensivät maidontuloa entisestään ja niin vaan maidontulo pikku hiljaa hiipui. Olen itse kärsinyt hieman huonoa omatuntoa maitoni riittämättömyydestä ja ikävä kyllä olen joutunut selittelemään korvikkeen käyttöä. Miksi et enää imetä? Yrititkö imettää? Tiesitkö, että korvikelapset on usein läskejä? Koititko tätä kikkaa ja tätä? Jos kunnolla yrittää, niin kyllä kaikki voivat imettää. Jne jne. Huoh.
 13. ^^ Juuri noin, eli äitiyspakkauksen vaippoja voi käyttää joko kuori+harso tai kuori+sisävaippa -yhdistelmällä. Kuori+harso+sisävaippa -yhdistelmästä tulee kyllä tosi paksu, joten se yhdistelmä ei ehkä oikein toimi. Mutta yöksi voi halutessaan laittaa kuoren+harson tai kuoren+sisävaipan kaveriksi jonkun muun lisäimun - kuten esim. tiimaimun, joita löytyy lähestulkoon kaikista kestovaippakaupoista ja -merkeistä. Äitiyspakkauksen mukana tullut sisävaippa pysyy kiinni kuorivaipan puristamana, eli mitään kiinnikettä siihen ei tarvita. Jotkut ompelevat tarrat tai nauhat sisävaippaan helpottaakseen vaipan laittoa (= sisävaippa pysyy helposti paikallaan, sillä aikaa kun laittaa kuorivaippaa kiinni). Ekokaupassa bongaamasi muovinen kiinnike on nimeltään näpsy. Niitä käytetään juuri sisävaippojen kiinnittämiseen, mutta flanelliin ne eivät oikein kunnolla tartu. Joten äp-sisävaippojen kanssa sellaisesta ei ole hyötyä. P.S. Älä välitä, että olet vähän pihalla. Et arvaakaan, kuinka pihalla olin vielä reilut ½ vuotta sitten, kun ei kukaan kavereista käyttänyt kestovaippoja ja kaiken tiedon noukin netistä. Kyllä ne kestovaippailun salat pikku hiljaa paljastuu, kun kysyy mieltä askarruttavat asiat. Edit. Miinanen ehti näköjään väliin.