Buttercat

Aktiivijäsen
 • Content count

  2083
 • Joined

 • Last visited

About Buttercat

 • Rank
  Addikti

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Meillä 5v3kk poika juuri viime viikolla kävi kaksi arviointikertaa ja nyt aloitta huomenna kymmenen kerran käynnit, ainakin näin alkuun. Keväällä laitettiin lähete pk:sta, kun omantoiminnan ohjauksessa vähän ongelmaa (mm. syöminen kesti iäisyyden, pukemis yms. tilanteissa tarttee koko ajan muistutusta aikuiselta yms.), leikkii lähinnä vain pienempien lasten kanssa jne. Motoriikassa ollut selkeesti aina jälessä omanikäisiään mun mielestä, joskaan ei mitenkään "haitallisesti". Nyt siis viime viikolla todettiin karkeamotoriikassa isojakin puutteita, samoin tasapainossa. Varmasti on jotain hienomotoriikassa ja ehkä aistien puolellakin. Näitä kartoitetaan nyt aktiivisesti käynneillä, että mihin kaikkeen kannattaa kiinnittää terapeutin huomiota jatkossa. Alussa siis ollaan, mutta mielellän tuo poika sinne lähtee
 2. Me ollaan 4-henkinen perhe. Esikoinen nukkui ekat 3kk lähinnä mun vieressä josta siirtyi suoraan omaan huoneeseen. Tällöin meidäön kaikkien unet parani. Kakkonen nukkui 7-8kk (en muista tarkkaan) meidän makkarissa omassa pinniksessään ja sitten siirtyi veljensä kanssa samaan huoneeseen. Siellä ne tyytyväisenä yhdessä nukkuu. Perhepeti ei vaan toimi meillä, kukaan ei nuku siinä hyvin. Tämä järjestely on meillä paras.
 3. Puuh. Meidän kakkonen on nyt kohta 10kk. Me ollaan lopetettu yösyöminen ja kokeiltu yhtä ja toista. Tällä hetkellä tilanne on se, että neiti käy nukkumaan tosi nätisti, päikkärit toimii jne. Yöunille menee 20 aikaan. Nukkuu yleensä 03-04 välillä yhteenputkeen. Mutta sitten se herää. Ja huutaa ja huutaa ja huutaa. Tiedän, että jos syöttäisin, niin nukahtaisi ja nukkuisi vielä parisen tuntia. Mutta sitten siinä kävisi niin, että hetken kuluttua se alkaisi pyytämään maitoa aina vain aiemmin ja aiemmin. Lähinnä nyt vaan mietin, että annanko mä vain sen huutaa itsensä uneen? Tassuttelu ei toimi, vaan saa raivoamaan kahta kauemmin. Syliin otto piristää. Joten olen nyt koittanut vain puhumalla rauhoittaa. Ja lähinnä siis vain hoen likalle "Hyvää yötä, nyt nukutaan" aina tasaisin välein. Että tietää mun olevan lähellä eikä ole yksin. Eli onko mitään muuta tehtävissä, kun antaa tytön huutaa huutonsa ja toivoa, että se tuottaa tulosta edes suht pian? Meillä kun sitten herää kaikki siihen huutoon jossai välissä. Ollaankin nyt siirretty esikoinen miehen viereen ja mä olen esikoisen sängyssä. Lapset kun nukkuu samassa huoneessa normaalisti. Joinain öinä tuo neiti on huutanut "vain" 30minsaa ja nukahtaa sitten ja jatkaa uniaan ihan inhimilliseen heräämisaikaan asti. Joten tiedän sen käytännössä onnistuvan. Jotenkin vaan alan olemaan niin väsynyt, ettei jaksaisi sitä huutoa enään pitkiä aikoja yössä. Niin ja siis imetän tytön herättyään, tämä tapahtuu alakerrassa sohvalla. Poistin syömisen makuuhuoneesta kokonaan. Tänäänkin herättiin sitten 05 melkein tunnin huutokonsertin päästä. Imetin tytön ja se olisi ollut valmis takaisin unille. Pidin kuitenkin hereillä tunnin ajan, tehtiin normaaleja aamuhommia. Ja sitten unille 06 aikaan ja nukuttiin 7.30 asti vielä. Siksi siis pidin hereillä tunnin ajan, ettei pitäisi sitä syöttöä yösyömisenä. Tiedä sitten toimiiko se noin. Äh, kaipa mä tiedän mitä pitäisi tehdä, on vaan omasta jaksamisesta kiinni aina että miten noi yöt menee, eli jaksanko kuunnella sitä huutoa vai en.
 4. Käytän molempia tyylejä. Esim. jos laitan sukkikset ja niiden päälle tulee vielä vaikka jokin velourhaalari, niin sukkikset ensin, body niidne päälle ja sitten haalari. Sukkikset pysyy niin paremmin. Mutta jos ollaan käytetty mekkoa/tunikaa, niin sitten sukkiksen yleensä bodyn päälle, kun se näyttää paremmalta usein niin. Siis jos/kun pylly vilkkuu sieltä helman alta. Mutta ihan siis tapauskohtaisesti. Ei mulla ole mitään antipatioita kumpaakaan tyyliä kohtaan
 5. Tuo Lindexin Littlephant on ihana sarja!
 6. Täysimetin ja nyt itsenäisyyspäivänä aloiteltiin maistelut Tasan 5kk 14pvää oli silloin ikää. Meillä itsellämme, eikä tuolla isoveljellä, ole ikinä ollut mitään allergiaa, niin suht nopealla tahdilla ollaan nyt maisteltu. Peruna, kukkakaali, maissi, luumu ja tänään omena. Omena oli eka mikä upposi todella hyvin. parilla jääkuutiolla aloiteltiin, mutta olisi varmaan syönyt hurjan paljon enemmänkin. Haluan ensin kuiteskin pienellä määrällä varmistaa ettei tule mitään oireita. Riisipuuroa ajattelin kokeilla tällä viikolla ja uskaltaudun varmaan kaurapuuroa keittelemään viikonloppuna. Niin joo ja korvikettakin testattiin ekan kerran toissa iltana. Kun siihen varmaan aion puurot keitellä.
 7. Adelita: Onks tuo Autot paita Lindexistä?
 8. Meidän 3v4kk poika nukkuu päiväkodissa sen mitä siellä nyt ehtii nukkumaan. Kotona nukkuu 2-3h joka päivä.
 9. Pitääpä, taas, päivittää meidän tilannetta. Meillä ollaan nyt 2viikkoa oltu myös ilman yövaippaa ja 2 vahinkoa on tullut sinä aikana. Jos vahinkoja ei tiheempään ala tulemaan, niin nyt kyllä koitetaan sitten päästä yövaipastakin eroon. Jos alkaa tuleen joka yö vahinkoja, niin palataan sitten hetkeksi vielä yövaippaan. Mutta siis, kyllä tää vaan nopeasti edistyy tää homma, kun se vaan lähtee edistymään. Koittakaa siis jaksaa rauhassa odottaa, että lapsi on itse valmis vaipattomuuteen! Meillä se vaihe tuli yli 3veenä (3v2kk), heti pikkusiskon syntymän jälkeen. Ei se pikkusisaren tulo siis välttämättä tuo takapakkia hommaan!
 10. Jos mun lapsella on nälkä, niin sittenhän se syö. Piste. Mutta toki yritän ihan kaikki muutkin huomioida ja imettää niin sivistyneesti ja siveellisesti kuin mahdollista. Imetyspaidat on hyviä ja ihmisetn ilmoille lähtiessä valkkaan niistä päälle jonkin niistä kaikkein vähiten vilauttavista versioista. Harsoa käytän joo, mutta jos tytöllä palaa käämi siellä alla, niin sitten harso saa kenkää. Oltiin muuten Kreikassa juuri viikko ja siellä mä olin kyllä aikamoinen nähtävyys välillä Siellä ei juuri kai sitten imetetä tai ei ainakaan julkisesti. Tiedostin tämän ja imetin harson alla, ettei varmasti mitään näkynyt. Mutta kyllähän ne ihmiset tajus mitä tapahtuu ja kaupungilla (istuin puistossa imettämässä) osa oikeen osoitteli ohi kävellessään Noo, mä en oo niin ujo, että ois haitannut, lähinnä vaan huvitti. Hotellilla altailla ollessa sit kyllä bikinien kanssa imettäessä näkyi sitä paljasta pintaa, jos joku oikeen katsoi tarkemmin, mutta ei hotellilla taasen ketään tuntunut kiinnostavan mitä me tohuttiin.
 11. Me oltiin tänään tytön, 3,5kk, kanssa yhdessä tapahtumassa, missä neiti köllötteli rattaissa vaaleanpuna-violetissa potkarissa ja valko-vaaleanpuunaisessa bodyssa tummanpunaisen fleecepussinsa päällä. Ja musta oli niiiin kiva kun useempi henkilö kävi kysymässä, että onko se tyttö vai poika Ei vaan oletettu vaatteiden perusteella. Vaikka tällä kertaa oli kyllä erittäin tyttömäinen asu (kun oltiin siis tyttöjenpäivä-tapahtumassa).
 12. Ja nykyään meillä kakataan pottaan oikeen hienosti ja nyt jo 3 pvää ollaan oltu ilman vaippaa myös päikkäriaika. Yöllä vaippa on vielä tarpeen ja se onkin märkä oikeen kunnolla joka aamu. Mutta siis jee, tämä mamma on niiiin happy!
 13. Ja kyllä, se tosiaan lähti niin helposti sitten liikkeelle! Tai no helposti ja helposti, kun noin kauan kesti...mutta tuon edellisen viestin jälkeen meillä on ollut vaippa vain päiväunilla ja yöllä eikä yhden yhtä pissavahinkoa ole tullut, poika sanoo kun pissattaa ja pissat tehdään pottaan. Tarpeen mukaan tekee myös pöntölle (ei kyllä tykkää siitä) tai pusikkoon pihalla. Ongelmaksi on nyt muodostunut kakka. Jostain syystä sitä ei tehdä muualle kuin vaippaan. Ei tee sitä potalle ei niin millään. Alkaa vaan paniikissa itkeä jos yritän istuttaa potalla kun selkeesti kakattaa ja sitten vaan panttaa ja panttaa kunnes saa vaipan. Niinpä nyt mennään siten, että poika ilmoittaa kun kakattaa ja saa sitten vaipan, johon käy kakan sitten jossain rauhassa tekemässä (yleensä menee ylös huoneeseensa) ja sitten vaippa taas pois. Tuo pissaaminen pottaan on jo niin iso edistys meille, että en nyt jaksa alkaa heti stressaamaan tätä kakka-asiaa. Nautin nyt hetken tästä osa-vaipattomuudesta ja stressataan kakka-asiaa sitten joskus... Taika, teillä ollaan vuotta nuorempia kuin meillä, jotta odota vain, kyllä se siitä vielä lähtee sujumaan
 14. Voi kun nhyt mä olen niiiiin iloinen! Meillä tänään aamulla saatiin pissa pottaan! Ja poika oli niin hirmu ylpeä siitä. Oltiin vaipatta päikkäreihin asti, jolloin laitettiin vaippa. Vaippa otettiin herättyä pois. Poika teki pissan taas sitten pottaan pihalla ollessaan ja vielä nukkumaan käydessäkin Eikä yhtään vahinkoa siis housuihin! Harvoinhan tuo pissasi siis, mutta ei tuntunut haittaavan ja kun alkoi näyttää pissahätäiseltä niin meni kehotuksesta potalle tekemään sen pissan. Voisko tää oikeesti nyt lähteä näin helpolla sujumaan? Olis kyllä jo aikakin...
 15. ^Nappasko?