sasda

Aktiivijäsen
  • Content count

    110
  • Joined

  • Last visited

About sasda

  • Rank
    Aktiivi

Profile Information

  • Location
    Helsinki
  1. Vuosi meni eli yk 12 tärppäsi juuri, kun oltiin lapsettomuustutkimuksissa. Nyt vasta rv 5+4 eli hyvin epävarma olo (varsinkin kun progesteronissa olisi parantamisen varaa), mutta yritän pitää toivoa yllä.
  2. Kiitos andrallekin! Tuli ihan hölmö olo, kun oli onnistunut noin yksinkertaisen asian jännityksissään vääntämään vaikeammaksi kuin se on. Maanantaina työkaverit saavat taas nähdä tuhatta ja sataa privaattihuoneeseen säntäävän tyypin, kun takaisinsoitto tulee. Takaisinsoittopalvelu on periaatteessa kiva, mutta se, kun ei koskaan tiedä, milloin se tulee...
  3. dpo 11/12 haalea, dpo 13/14 selvä viiva (ja ovistestiin samana päivänä heti tosi tummat viivat, oli pakko kokeilla )
  4. Nutty, enpä muuten ajatellut sitä noin, että hoitaja olisi voinut tarkoittaa, etten siis kävisi neuvolassa ennen ultraa, kun puhui vain varaamisesta! No sitten kyllä RGB:n tavoin yritän varata sopivimman aamuajan, jotta selittelyn tarve töissä on mahdollisimman pieni.
  5. Olen menossa alkuraskauden ultraan julkiselle sovitusti rv 7+3. Hoitaja sanoi, että varaisin neuvolan vasta sen käynnin jälkeen. Tämä raskaus alkoi siis lapsettomuuden kierronkartoituksen keskellä, niin siksi pääsen aikaisemmin ultraan. Johtuisikohan myös taustasta, että parempi katsoa ensin se ultra, ennen kuin turhaan varailee neuvolaa. Vaikka ainahan sen voisi perua. Mikäköhän tuossa varmistelussa mahtoi olla syynä? Ei se hoitaja varsinaisesti kieltänyt varaamasta neuvolaa aikaisemmin, mutta aika vahvasti kallistui siihen, että katottaisiin toi ultra ensin. Mahtaakohan noin lyhyellä varoitusajalla saada sopivaan ajankohtaan neuvolaa, ajatellen, että sitten pitäisi jo varata nt-ultrakin ja kesä pukkaa päälle? Tosin viimeksi vuosi sitten totesin ylipäätään olevani raskaana vasta rv 8 ja ajan sai ongelmitta viikon päähän, kun heti plusstessa soitin. Näin siis Helsingissä. Kattilainen: ihan kiva, että miehiäkin osallistetaan, ettei tarvitse yksin olla sörkittävänä.
  6. Aikalailla sama juttu mulla ikää myöten. Km 3/2015, keltarauhastaso matala, eikä mitään kuulu. Itsellä on julkisen puolen tutkimuksiin aika kuukauden päähän (lähete yksityiseltä, jossa myös alhainen progesteroni todettiin). Jos jostain voin olla iloinen, niin siitä, että onpahan lääkärille näyttää dataa siitä, että vuoden ajan on kierrot olleet epänormaalit. Ovis tulee vaihtelevasti turhan myöhään ja luteaalivaihe on aivan onneton. Kun se kerran oli "jopa" 11 päivää, testailin toiveikkaana, jos vaikka edes kemiallisen raskauden bongaisi, mutta ei. Tavallaan melkein toivoo, ettei raskaus pääsisi edes alkamaan, koska ei se voi tällä kropalla luomuna jatkua - siltä ainakin tuntuu. Hormonihoitoja odotellessa siis. Jossain joku kertoi, että ei ollut tarvinnut mennä aukiolotutkimukseen, koska oli keskenmeno takana ja siitä päätellen ainakin toinen puoli auki. Mutta vaikuttaa siltä, että todennäköisemmin joutuu aukiolotutkimukseen kuitenkin. Nyt kun siihen ei ole vielä passitettu, ajatus ei tunnu niin hirvittävältä, koska ylipäätään odotan sitä, että jotain alkaa tapahtua.
  7. JoHe kiteytti aikalailla omiakin ajatuksia. Itse olen lähinnä ajatellut asiaa maapallon ekologisen kantokyvyn kannalta, vaikka ei siinä yksi lapsi sinne tänne vaikuta. Toisaalta voi ajatella, että tekee kaikkensa kasvattaakseen lapsestaan sellaisen, joka tekee maailmasta paremman paikan elää ja pitää puolensa itsekkäitä tuhoajia vastaan. Mitä enemmän vastuuntuntoiset ihmiset saavat lapsia suhteessa välinpitämättömiin, sitä parempi tavallaan. Ei sillä, että itse todellakaan maailmojasyleileviä ihmelapsia saisi aikaan, mutta tämmöistä nyt kuitenkin pyörittelin.
  8. Lähinnä tekisi mieli erästä toppuutella, että ei se lapsi automaattisesti tule 9 kk häiden jälkeen, jos milloinkaan. Olen onnistunut pysymään hiljaa, vaikka tämän vouhkaus aiheesta ärsyttääkin. Lapsettomuus on nykyään niin yleistä ja arka aihe, etten lähtisi kyselemään, ellei toinen olisi jotenkin aiheesta pohjustanut.
  9. Neljän kierron perusteella kp 16-20. Kierrot noiden tikuttelujen aikana 25-30. Huolestuttaa, kun luteaalivaihe jää vain 9-päiväiseksi.
  10. Samaa mieltä tuosta, että jo "suhtautuminen" lähtökohtana on vähän kyseenalaista. Vaikka on se toisaalta luonnollistakin. Ihmisillä nyt vain on tarve kategorisoida; eri juttu sitten, miten tiukasti niitä luokitteluja noudattaa, ja miten niiden antaa vaikuttaa omaan suhtautumiseen. Silloin tulee vähän surku toisen puolesta, jos vapaaehtoisesti lapsettomaksi itseään kutsuvasta paistaa kuitenkin läpi, ettei se taida niin kovin vapaaehtoista ollakaan. Joillekin se todennäköisesti on suojautumis- ja selviytymiskeino - toivottavasti lähinnä oman jaksamisen takia.
  11. Kunnon malliesimerkki tuo wiin rivi Ja sitten aika vain matelee jännityksestä...
  12. Kiitos paljon, Lilyana - ihana kun jaksasit vastata noin paneutuneesti! Tuosta on siis jo pari kuukautta, mutta näitä lukiessa palasin kummastelemaan varsinkin lääkärin sanomisia. Ainoana kontrollina oli raskaustesti, joka onneksi näytti negatiivista jo kolmen viikon päästä. Ohjeet oli testata vasta neljän viikon päästä, mutta en malttanut odottaa, kun vuotokin oli loppunut. Voimien toivotuksia minultakin keskenmenon kokeneille.
  13. Jännä, miten paljon on lääkäristä ja paikasta riippuvaisia käytäntöjä. Varmaan on muitakin, jotka ovat jääneet ihmettelemään, mitä oikeastaan tapahtui. Sain spontaanin keskenmenon rv 11+1 ja lääkäri vain totesi, että kohtu on tyhjä ja pieni. Jotain oli kuulemma vielä ihan vähän kohdunsuulla, minkä vuoksi annettiin 2 cytotecia. Ihmettelin, että jos kohtu oli käytännössä tyhjä, minne alkio yms. oli sieltä hävinnyt. No, selvästikään alkio ei koskaan ollut kehittynytkään viikkoja vastaavaksi. Mutta sitten tuntikausia myöhemmin kuitenkin tuli kämmenen kokoinen istukkamainen klöntti, joka ei missään nimessä vastannut lääkärin puheita siitä, että kohdussa olisi vain ihan vähän materiaa. Pari päivää sen jälkeen tuli lisää pienempiä hyytymiä. Onko normaalia, että tuollaista ei ultratessa huomata? Oli vain niin ristiriitainen olo siitä, että pamautetaan kohdun olevan tyhjä ja silti sieltä tulee vaikka mitä. Onkohan jopa todennäköistä, että kyseessä oli tuulimuna? Ensimmäiseen ultraan ei ehditty, ja vähäisten raskausoireiden takia koko raskaus tuntui epätodelliselta. (Neuvolassa tämä epäuskoisuus ja epävarmuus kuitattiin heti synnytyspelolla )
  14. Onneksi on pilli, ettei tarvi maistaa niin paljon greippiä Toisaalta melkein odottaa, että taas pääsee juomaan greippimehua - ainakin tuntee tekevänsä jotain (mukamas) hyödyllistä.
  15. Varmaankin oli kiinnittymisvuotoa, kun 1,5 viikkoa hedelmöittymisen jälkeen luulin menkkojen alkavan, mutta verta tulikin tosi vähän ja vain yhtenä päivänä. Kivut kyllä oli ihan menkkamaiset useamman päivän ajan. (Tämä ei sitten kyllä hyvin päättynyt, mutta oletettavasti tossa vaiheessa vielä ok). Hauska toi "Käytetty kohtu tiinehtyy paremmin"