Onna

Aktiivijäsen
 • Content count

  816
 • Joined

 • Last visited

About Onna

 • Rank
  Aktiivi

Recent Profile Visitors

581 profile views
 1. ^Mullakin tuli varmaan kaikki raskausoireet kahden vuoden imetyksen lopuksi. Muistaakseni meni vähän kuin raskaus lopusta alkuun pikavauhtia, alkaen liitoskivuista ja turvotuksesta, närästyksen kautta ällötykseen.
 2. Mä heitän täältä taustalta @Ewwwiekysymyksen, että kuinka varma oot oviksen ajoituksesta? Kun sen verran vakoilin, että oot pari viikkoa sitten valitellut "menkkajomoja", ja mulla itsellä on melkoiset oviskivut, jotka on tosi helppo sekoittaa menkkakipuihin. Samaa ajoitusasiaa muistelen hämärästi miettineeni jo joskus aiemman testirupeaman aikaan... Samapa se sinänsä yhden kierron osalta, mutta pidemmän päälle tietysti ajoitus olisi hyvä olla kohdallaan.
 3. Mä en vaan ikinä tiennyt. No okei, se oli ainakin viimeiset 10 viikkoa peppu mun kylkiluissa kiinni, niin sen jo "tunnistin", kun terkka kertoi sen pepuksi. Mutta yhtään en käytännössä tiedä miten pää olisi ollut erilainen. Ja sitä en ikinä koskaan tiennyt, mihin suuntaan jalat on. Muistan miten synnärillä kätilö sitä kysyi, eikä mulla ollut hajuakaan. Tämä siis esikosta, kuopuksesta ei oo muistikuvia, mutta enpä tainnut siitäkään sen kummemmin tietää.
 4. Mulla kätilö teki kahden ekan raskauden seulaultrat, mutta kun toisessa löytyi ongelmaa, kolmannessa teki lääkäri. Enkä kyllä maallikkona eroa pahemmin huomannut. Sen verran, että lääkärillä oli vähän paremmat laitteet ja vilkaisi siten hetken 4d-kuvaakin. Ja tutki vähän tarkemmin sen missä aiemmin oli vikaa, mutta sen nyt mun taustalla olisi varmasti kätilökin tehnyt.
 5. Onko se vaihtanut nimimerkkiä jossain välissä? Käske kokeilla nykyisellä nimimerkillä.
 6. Meiltä löytyy Indiet kolmipyöräisinä, ja 2,5 vuotta käyttökokemusta. Tykkään edelleen kovasti! Kolmipyöräisyyttä itse säikyin etukäteen (siis aikoinaan ekoja vaunuja hankkiessa), mutta kun näitä ennen ajelin tuplilla, joissa oli kyllä neljä pyörää mutta edessä kääntyvät ja keskemmällä, tykästyin ketteryyteen. Enkä ole kyllä katunut. Bussiin nousua itsekin ensin vähän kammosin ja aina lukitsin etupyörän sitä varten, mutta aika pian totuin enkä ole kyllä vähään aikaan lukinnutkaan, vaikka kolmevuotias kyydissä. Ja me käytetään bussia aika paljon. Indiet on aika pitkät eli siinä mielessä ei kyllä parhaat bussissa, mutta ketterät kääntymään vähän sivuttain eikä meillä päin busseissa ratasruuhkaa yleensä olekaan. Ainoa mihin en näillä rupea on liukuportaiden kulkeminen ylöspäin, mutta se nyt ei ole iso ongelma (varmaan muutenkin fiksua rattailla käyttää hissiä... ). Kovin pomppuisilla teillä ja talvella lumella tykkäsin vähän enemmän tukevista, jousitetuimmista (nelipyöräisistä) Oran Jovi Aireista, mitkä meillä oli esikoisella. Mutta hyvin Indielläkin pääsee, kun renkaat on kuitenkin isot ilmakumit, eturengas lukittavissa ja kolmipyöräisyys antaa paljon anteeksi jousituksen osalta. Ja kaupoissa, kesäteillä ja asfaltilla ylipäänsä nämä on ihanat. Kannattaa varmasti vähän tosiaan mietiskellä omia tarpeita: Jos pääkäyttö on siellä metsälenkeillä, harkitsisin paremmin jousitettuja. Autoon jos haluaa usein työntää, kannattaa tarkistaa mahtuvuus. Renkaat ei taida olla kovin helposti irrotettavat, tai ainakaan en ole keksinyt, ja kolme pyörää osuu kasassa niin eri kohtiin, että vie tilaa. Joihinkin takakontteihin on saanut nähdä vaivaa mahduttaa. Toisaalta pakkaus on suht keveä ja lukittavissa kasaan, helposti sekä auki että kasaan napsahtava, niin että itse olen ongelmitta kuljettanut Indietä mukana junassa yläkerrankin matkatavaralokeroissa, siinä missä tosi monet muut rattaat (ainakin nämä matkarattaita isommat) vaativat alakerran lattiapaikan. Farmariautoonkin on saanut vaan heittää kyytiin. Me hankittiin Indiet pienemmän ollessa päälle puolivuotias, niin vaunukoppaa ei edes ole. Mutta noin yleisesti enpä tiedä montaakaan päälle puolivuotiasta, joka vielä vaunukoppaa käyttäisi. Meidän kevätvauva nukkui niin tuolloin alle vuosikkaana kuin vuotta myöhemmin lämpöpussissa (Eisbärchen), jonka kanssa ei koppaa kaivattu. Ratasistuimeen mahtuisi nukkumaan vielä vaikka nyt metrisenä kolmevuotiaana. Viisivuotiasta esikoistakin äskettäin niissä kuskasin, sillä taitaa jo ottaa pää vähän kiinni kuomuun mutta muuten on tilaa. Ratasosaa vähän kaipasin työntäjään päin tuossa n. 6-12 kk välillä. Mutta meillä nämä oli vielä silloin vähemmällä käytöllä tuplien rinnalla, eikä niissä tuplissakaan saanut naamaa käännettyä. Vauva ei koskaan muusta tiennyt ja hyvin viihtyi (heti vaunukopasta päästyään.) Mieluummin ottaisin käännettävän ratasosan mutta lopulta en itse pitänyt ratkaisevana kriteerinä.
 7. Osanottoni Blanca. Meidän menetyksestä on neljä vuotta, enkä edelleenkään pysty katsomaan ultrakuvia. Kuvat ovat neuvolakortin välissä, jota sitäkään en ole saanut pakattua kunnolla pois, vaan se on jossain laatikossa (en edes aktiivisesti oikeasti muista missä), mistä se tulee silloin tällöin vastaan. Harvoin voin tuolloin olla avaamatta kortin kansia, mutta jo vilaus ultrakuvista pakottaa sulkemaan ne taas.
 8. Ja mä näköjään jatkan näillä riippuu mistä roikkuu vastauksillani. Riippuu siis hyvin pitkälti sun omista (tai muiden vauvan hoitajien) mieltymyksistä. Vähän myös vauvan mutta aikuinen sen päättää viekö ulos ja mitä siellä tekee. Meillä esikoinen ei todellakaan kovin kummoisia märän sään vaatteita tarvinnut pienenä. Ei yhden lapsen kanssa ollut erityistä tarvetta lähteä niillä märimmillä säillä pihalle, kuivalla säällä taas pärjäsi helpommalla vaatetuksella. Vasta kai parivuotiaana alkoi säännöllisesti ulkoilla myös lätäköissä, kun viihtyi niissä oma-aloitteisesti. Kuopus taas sai selvästi aiemmin kunnon jokasään ulkoilupuvun, kun tuolloin 3-vuotiaan esikoisen kanssa ulkoiltiin lähes säällä kuin säällä. Ja viihdyttiin myös lätäköissä. Oli sekin kyllä jo vuosikas lätäköstä toiseen kontatessaan, kevätvauva kun on. Silloin sillä oli mainio Ticket To Heavenin vedenkestävä vk-puku, kengistä ei muuten mitään hajua enää. En mä sinuna lähtisi automaattisesti täksi syksyksi hankkimaan kunnon suojapukuja, jos et tiedä haluavasi varta vasten viedä vauvaa lätäkköön. Ensi kevääksi sitten ehkä.
 9. Mun kokemukseni ja näkemykseni mukaan talvivauvat mahtuvat ihan mihin koppaan vaan. Talvella vauva on vastasyntynyt ja pieni vaikka mitä päälle pukisi. Ja samaan tahtiin kun vauva kasvaa, vaatteet vähenee: koppaikä on lopuillaan kesällä, jolloin päällä on niin vähän vaatetta, että edelleen mahtuu ihan mihin vaan. Kesä-/syksyvauvojen kanssa saa miettiä vähän enemmän.
 10. Ovistestihän näyttää ovulaation usein jo olikohan 12-48 tuntia _ennen_ ovulaatiota, eli tuntemuksista huolimatta voi olla hyvin mahdollista, että ovis oli vasta viikonloppuna. Lisäksi munasolu voi elää sen vuorokauden verran, eli tiedetyn perusteella ei voi vielä mitenkäänpäin laskea teitä myöhästyneiksi.
 11. Mimotus, joo sen verran epäsuomalainen kirjain on d, että en yrityksestä huolimatta yhtäkään kovin suomalaista nimeä onnistunut keksimään. Jos r hyväksyttäisiin löytyisi ainakin Astrid (jossa toki kaksi tavua mutta konsonanttiloppuisena kävisi aika usein kolmanneksi nimeksi silti) ja joitain muita edes vähän vähemmän erikoisia, en nyt muista mutta joitain tuli vastaan. Vähän perinteisemmän voisi saada yhdistämällä vaikka Iidan ja Liisan (tai muut kaksi s:n ja d:n sisältämät nimet) Iidaliisaksi tai Ida-Lisaksi, viivalla tai ilman ja pitkällä tai lyhyellä vokaalilla, mutta sitten menee kyllä koko kokonaisuus jo aika pitkäksi jos kaksi muuta nimeä tuohon eteen lykkää... Ehkä vaan joudutte keksimään jotain muuta. Saako kysyä mistä tuo kriteeri tuli?
 12. Mainiot kriteerit mimotus. Pahan pistit. S ja d ei siis tarvi kuitenkaan olla peräkkäin, kunhan _molemmat_ löytyy? Sadelma, Isolde, Isolda, Denise, Jadessa, Odessa, Adessa En kyllä tiedä täsmääkö mikään näistä noihin muihin kriteereihin, kunhan vaan kirjaimet ja tavut täyttyy.
 13. Kiitos molemmille! Ja kiitos Korkeasaaribussivinkistä. Rattaattomuus ei taida olla vaihtoehto, mutta mä itse haluaisin muutenkin kulkea lautalla, otanpa tuonkin siis neuvotteluvaltiksi miehen kanssa.
 14. Kauniit nimet Suanken tytöillä! Mun makuun sopivan yhteensopivat, selvästi siskokset muttei yhtään liikaa TikuTaku!
 15. Mun lähipiiristä löytyy nimipari niin, että toinen on toisen täti. Tämä nuorempi onkin sitten aina saanut olla aina pikku-Anna* ja vanhempi iso-Anna*. En tykkää, tuleehan noita aina sattumalta uusien ystävyyksien myötä mutta tahallani en antaisi, jos tekemisissä (paljon) on. Jos taas on ennemminkin sukua vain paperilla niin mikäs siinä, taitaa multakin löytyä pikkuserkkutasolta kaimoja, mutta kun en heitä tunne niin ihan sama. *nimi muutettu