Onna

Aktiivijäsen
 • Content count

  834
 • Joined

 • Last visited

About Onna

 • Rank
  Aktiivi

Recent Profile Visitors

760 profile views
 1. Tähän on pakko vastata mieleen jäänyt tilanne useamman vuoden takaa. Meidän aroista lapsista pienempi, ja monessa mielessä rohkeampi, oli mun kanssa perhekahvilassa vähän vajaa kaksivuotiaana. Muut lapset touhusivat ympärillä ja meidän tyttö istui sohvalla katselemassa muiden puuhia. Paljoakaan ei tuon parituntisen aikana itse tehnyt. Illalla kotona sitten kertoi innoissaan isälleen (oli ikäisekseen tosi puhelias) miten perhekahvilassa oli rakentanut junarataa, leikkinyt kahvilaa, tehnyt palapelejä jne. Siis niitä juttuja, mitä muut oli tehneet ja hän oli katsonut. Koki kuitenkin täysillä olleensa osallinen ja kivaa oli ollut! Eli todellakin lapsi usein voi viihtyä, vaikkea aikuisesta siltä välttämättä tuntuisi! Meidän tytöt molemmat tosiaan on niitä arkoja lapsia. Nyt 5- ja 7-vuotiaina kyllä jo tosi rohkaistuneita, vaikkei varmasti silti ihan rohkeimpia ikäisistään. Neuvoja mulla ei ole kyllä antaa muuta kuin sen verran, että rohkaistuksena paras on, että menee itse mukaan ja tekee. Yksin on usein hankalaa (ihan näin ujona aikuisenakin). Ja että antaa ensin katsoa ja nähdä mitä tapahtuu, helpompaa mennä mukaan sen jälkeen. Meidän lapsista kummallekin on hyvin usein vaikeaa mennä mukaan ensimmäiseen peliin, leikkiin tai mihinkään tilaisuuteen, mutta kun katsoo sivusta kerran, menee sitten mukaan ja osallistuu mielellään. Meidän pienempi on tosiaan aina ollut puhelias tapaus ja melkoisen hyvä sanoittamaan ajatuksiaan, ja on auttanut asiaa, kun hän on ihan suoraan sanonutkin miten juuri näin on.
 2. Profiilini saa poistaa, kiitos!
 3. Esikoisesta puhkaistiin kalvot, yritettiin saada supistuksilla alkanutta synnytystä kunnolla käyntiin. No eihän se ihan onnistunut, olikohan 18 tuntia myöhemmin kun mentiin sektioon... Kuopuksesta synnytys alkoi vesien menolla. 7-8 tuntia tiputtelun alkamisesta syntyi (alakautta tällä kertaa). Omalla kohdallani en siis rytinäksi kutsuisi.
 4. Mä oon joskus miettinyt samaa, ja oon tullut lopputulokseen, että suuri osa varmaan samaa tyyliä kuin itsekin, että arvailee tuntemuksista ja menee sillä, niin oon sitten itsekin näin foorumiympäristössä kehdannut sanoa, että "plussasin dpo10" tms.
 5. Mä oon ihan vaan arvioinut, että siinä pahimpien jomotusten tienoilla se on. Vahvistusta ajatukselleni oon saanut siitä, että näin laskien olisin viimeisessä raskaudessa saanut raskaustestiin plussan dpo10, joka kuulostaa oikein uskottavalta. Kovin paljon aiemmin ei ole tuolloin voinut olla, kun jätettiin ehkäisy pois vasta tuona oletettuna ovispäivänä, eikä kovin paljon myöhemmin, kun muuten olisi plussa tullut kovin aikaisin ja ultrakin olisi "huijannut" enemmän (siinä missä nyt näytti pari päivää isommaksi kuin mahdollista, olisi eroa ollut vielä enemmän). Tän perusteella siis lasken omaksi ovulaatiopäiväkseni sen kovimpien kipujen päivän (joka mulla on yleensä selvästi erotettavissa), vaikka totuus voi hyvin heittää päivän tai enintään pari, mutta normitilanteessa ei tuon tarkemmin vaan ole väliä.
 6. Hmm taidat olla oikeassa tuon kaukalon suhteen! Joo istuimen kääntymättömyys on noiden huono puoli. Mutta koppa on työntäjään päin sentään. Chimellillä onneksi jo sen verran vaunukokemusta, että tietää haittaako tuo heitä. (Meillä esikolla oli toiset yhdistelmät, joissa sai työntäjään päin ja oli niin vuoden ikään asti. Kuopukselle oli ensin tuplat ja sitten nämä, joten kääntyi puolivuotiaana naama menosuuntaan, koska pistin siinä vaiheessa rattaita valitessa muut kriteerit edelle.)
 7. Lisäksi mieleen tuli Stokken rattaat, joista ainakin Scootia näkyy saavan vaikka minkävärisillä kuomuilla. Ei oo tutut rattaat mutta eivät ainakaan halpiskategoriaan istu.
 8. Bumbleride Indiessä on jonkun verran värivaihtoehtoja. Sisarusratasehtoa ei täytä eikä taida turvakaukaloakaan saada kiinni. Istuimesta en tiedä vastaako vaatimuksia, kun ei ole kuppimainen mutta ei toisaalta niitä ihan perinteisiä yhdistelmien istuimiakaan. Siltä väliltä, me on tykätty.
 9. Mulle muistaakseni ei parina ekana päivänä suositeltu ruisleipää. Eli kyllä 12 tuntia sektiosta muistaakseni jo söin ihan normisairaalalounaan, aamupalalla saattoivat suositella jotain leipää helpommin sulavaa. Vannomaan en mene, mutta ainakin parin päivän jälkeen viimeistään ihan normaalisti, eikä ainakaan mitään suurempia rajoituksia ollut missään vaiheessa. No, heräämössä sain vain pillimehun.
 10. Mä en näe Ewwwien useimmissa testeissä mitään, ekoissa jonkun häivähdyksen. Mä veikkaankin, että kyseessä on ovis. Jos unohtaa sen, että yleensä se on aiemmin niin kaikki merkit viittaisi ovikseen: positiivinen o-testi, aavistus r-testissä, kivut, valkkari, kp:t ilmeisesti alle 20(?). Ja muistelen parikin kertaa aiemmin sulla olleen tosi sama tilanne, jossa oon ihan samaa arvellut. Päivä muistiin ja katsotaan oisko n. 10-14 päivän päästä plussa tai kp1. (Toki tää on ihan näin netin kautta mutuna... )
 11. ^Mullakin tuli varmaan kaikki raskausoireet kahden vuoden imetyksen lopuksi. Muistaakseni meni vähän kuin raskaus lopusta alkuun pikavauhtia, alkaen liitoskivuista ja turvotuksesta, närästyksen kautta ällötykseen.
 12. Mä heitän täältä taustalta @Ewwwiekysymyksen, että kuinka varma oot oviksen ajoituksesta? Kun sen verran vakoilin, että oot pari viikkoa sitten valitellut "menkkajomoja", ja mulla itsellä on melkoiset oviskivut, jotka on tosi helppo sekoittaa menkkakipuihin. Samaa ajoitusasiaa muistelen hämärästi miettineeni jo joskus aiemman testirupeaman aikaan... Samapa se sinänsä yhden kierron osalta, mutta pidemmän päälle tietysti ajoitus olisi hyvä olla kohdallaan.
 13. Mä en vaan ikinä tiennyt. No okei, se oli ainakin viimeiset 10 viikkoa peppu mun kylkiluissa kiinni, niin sen jo "tunnistin", kun terkka kertoi sen pepuksi. Mutta yhtään en käytännössä tiedä miten pää olisi ollut erilainen. Ja sitä en ikinä koskaan tiennyt, mihin suuntaan jalat on. Muistan miten synnärillä kätilö sitä kysyi, eikä mulla ollut hajuakaan. Tämä siis esikosta, kuopuksesta ei oo muistikuvia, mutta enpä tainnut siitäkään sen kummemmin tietää.
 14. Mulla kätilö teki kahden ekan raskauden seulaultrat, mutta kun toisessa löytyi ongelmaa, kolmannessa teki lääkäri. Enkä kyllä maallikkona eroa pahemmin huomannut. Sen verran, että lääkärillä oli vähän paremmat laitteet ja vilkaisi siten hetken 4d-kuvaakin. Ja tutki vähän tarkemmin sen missä aiemmin oli vikaa, mutta sen nyt mun taustalla olisi varmasti kätilökin tehnyt.
 15. Onko se vaihtanut nimimerkkiä jossain välissä? Käske kokeilla nykyisellä nimimerkillä.