Onna

Aktiivijäsen
 • Content count

  831
 • Joined

 • Last visited

About Onna

 • Rank
  Aktiivi

Recent Profile Visitors

622 profile views
 1. Esikoisesta puhkaistiin kalvot, yritettiin saada supistuksilla alkanutta synnytystä kunnolla käyntiin. No eihän se ihan onnistunut, olikohan 18 tuntia myöhemmin kun mentiin sektioon... Kuopuksesta synnytys alkoi vesien menolla. 7-8 tuntia tiputtelun alkamisesta syntyi (alakautta tällä kertaa). Omalla kohdallani en siis rytinäksi kutsuisi.
 2. Mä oon joskus miettinyt samaa, ja oon tullut lopputulokseen, että suuri osa varmaan samaa tyyliä kuin itsekin, että arvailee tuntemuksista ja menee sillä, niin oon sitten itsekin näin foorumiympäristössä kehdannut sanoa, että "plussasin dpo10" tms.
 3. Mä oon ihan vaan arvioinut, että siinä pahimpien jomotusten tienoilla se on. Vahvistusta ajatukselleni oon saanut siitä, että näin laskien olisin viimeisessä raskaudessa saanut raskaustestiin plussan dpo10, joka kuulostaa oikein uskottavalta. Kovin paljon aiemmin ei ole tuolloin voinut olla, kun jätettiin ehkäisy pois vasta tuona oletettuna ovispäivänä, eikä kovin paljon myöhemmin, kun muuten olisi plussa tullut kovin aikaisin ja ultrakin olisi "huijannut" enemmän (siinä missä nyt näytti pari päivää isommaksi kuin mahdollista, olisi eroa ollut vielä enemmän). Tän perusteella siis lasken omaksi ovulaatiopäiväkseni sen kovimpien kipujen päivän (joka mulla on yleensä selvästi erotettavissa), vaikka totuus voi hyvin heittää päivän tai enintään pari, mutta normitilanteessa ei tuon tarkemmin vaan ole väliä.
 4. Hmm taidat olla oikeassa tuon kaukalon suhteen! Joo istuimen kääntymättömyys on noiden huono puoli. Mutta koppa on työntäjään päin sentään. Chimellillä onneksi jo sen verran vaunukokemusta, että tietää haittaako tuo heitä. (Meillä esikolla oli toiset yhdistelmät, joissa sai työntäjään päin ja oli niin vuoden ikään asti. Kuopukselle oli ensin tuplat ja sitten nämä, joten kääntyi puolivuotiaana naama menosuuntaan, koska pistin siinä vaiheessa rattaita valitessa muut kriteerit edelle.)
 5. Lisäksi mieleen tuli Stokken rattaat, joista ainakin Scootia näkyy saavan vaikka minkävärisillä kuomuilla. Ei oo tutut rattaat mutta eivät ainakaan halpiskategoriaan istu.
 6. Bumbleride Indiessä on jonkun verran värivaihtoehtoja. Sisarusratasehtoa ei täytä eikä taida turvakaukaloakaan saada kiinni. Istuimesta en tiedä vastaako vaatimuksia, kun ei ole kuppimainen mutta ei toisaalta niitä ihan perinteisiä yhdistelmien istuimiakaan. Siltä väliltä, me on tykätty.
 7. Mulle muistaakseni ei parina ekana päivänä suositeltu ruisleipää. Eli kyllä 12 tuntia sektiosta muistaakseni jo söin ihan normisairaalalounaan, aamupalalla saattoivat suositella jotain leipää helpommin sulavaa. Vannomaan en mene, mutta ainakin parin päivän jälkeen viimeistään ihan normaalisti, eikä ainakaan mitään suurempia rajoituksia ollut missään vaiheessa. No, heräämössä sain vain pillimehun.
 8. Mä en näe Ewwwien useimmissa testeissä mitään, ekoissa jonkun häivähdyksen. Mä veikkaankin, että kyseessä on ovis. Jos unohtaa sen, että yleensä se on aiemmin niin kaikki merkit viittaisi ovikseen: positiivinen o-testi, aavistus r-testissä, kivut, valkkari, kp:t ilmeisesti alle 20(?). Ja muistelen parikin kertaa aiemmin sulla olleen tosi sama tilanne, jossa oon ihan samaa arvellut. Päivä muistiin ja katsotaan oisko n. 10-14 päivän päästä plussa tai kp1. (Toki tää on ihan näin netin kautta mutuna... )
 9. ^Mullakin tuli varmaan kaikki raskausoireet kahden vuoden imetyksen lopuksi. Muistaakseni meni vähän kuin raskaus lopusta alkuun pikavauhtia, alkaen liitoskivuista ja turvotuksesta, närästyksen kautta ällötykseen.
 10. Mä heitän täältä taustalta @Ewwwiekysymyksen, että kuinka varma oot oviksen ajoituksesta? Kun sen verran vakoilin, että oot pari viikkoa sitten valitellut "menkkajomoja", ja mulla itsellä on melkoiset oviskivut, jotka on tosi helppo sekoittaa menkkakipuihin. Samaa ajoitusasiaa muistelen hämärästi miettineeni jo joskus aiemman testirupeaman aikaan... Samapa se sinänsä yhden kierron osalta, mutta pidemmän päälle tietysti ajoitus olisi hyvä olla kohdallaan.
 11. Mä en vaan ikinä tiennyt. No okei, se oli ainakin viimeiset 10 viikkoa peppu mun kylkiluissa kiinni, niin sen jo "tunnistin", kun terkka kertoi sen pepuksi. Mutta yhtään en käytännössä tiedä miten pää olisi ollut erilainen. Ja sitä en ikinä koskaan tiennyt, mihin suuntaan jalat on. Muistan miten synnärillä kätilö sitä kysyi, eikä mulla ollut hajuakaan. Tämä siis esikosta, kuopuksesta ei oo muistikuvia, mutta enpä tainnut siitäkään sen kummemmin tietää.
 12. Mulla kätilö teki kahden ekan raskauden seulaultrat, mutta kun toisessa löytyi ongelmaa, kolmannessa teki lääkäri. Enkä kyllä maallikkona eroa pahemmin huomannut. Sen verran, että lääkärillä oli vähän paremmat laitteet ja vilkaisi siten hetken 4d-kuvaakin. Ja tutki vähän tarkemmin sen missä aiemmin oli vikaa, mutta sen nyt mun taustalla olisi varmasti kätilökin tehnyt.
 13. Onko se vaihtanut nimimerkkiä jossain välissä? Käske kokeilla nykyisellä nimimerkillä.
 14. Meiltä löytyy Indiet kolmipyöräisinä, ja 2,5 vuotta käyttökokemusta. Tykkään edelleen kovasti! Kolmipyöräisyyttä itse säikyin etukäteen (siis aikoinaan ekoja vaunuja hankkiessa), mutta kun näitä ennen ajelin tuplilla, joissa oli kyllä neljä pyörää mutta edessä kääntyvät ja keskemmällä, tykästyin ketteryyteen. Enkä ole kyllä katunut. Bussiin nousua itsekin ensin vähän kammosin ja aina lukitsin etupyörän sitä varten, mutta aika pian totuin enkä ole kyllä vähään aikaan lukinnutkaan, vaikka kolmevuotias kyydissä. Ja me käytetään bussia aika paljon. Indiet on aika pitkät eli siinä mielessä ei kyllä parhaat bussissa, mutta ketterät kääntymään vähän sivuttain eikä meillä päin busseissa ratasruuhkaa yleensä olekaan. Ainoa mihin en näillä rupea on liukuportaiden kulkeminen ylöspäin, mutta se nyt ei ole iso ongelma (varmaan muutenkin fiksua rattailla käyttää hissiä... ). Kovin pomppuisilla teillä ja talvella lumella tykkäsin vähän enemmän tukevista, jousitetuimmista (nelipyöräisistä) Oran Jovi Aireista, mitkä meillä oli esikoisella. Mutta hyvin Indielläkin pääsee, kun renkaat on kuitenkin isot ilmakumit, eturengas lukittavissa ja kolmipyöräisyys antaa paljon anteeksi jousituksen osalta. Ja kaupoissa, kesäteillä ja asfaltilla ylipäänsä nämä on ihanat. Kannattaa varmasti vähän tosiaan mietiskellä omia tarpeita: Jos pääkäyttö on siellä metsälenkeillä, harkitsisin paremmin jousitettuja. Autoon jos haluaa usein työntää, kannattaa tarkistaa mahtuvuus. Renkaat ei taida olla kovin helposti irrotettavat, tai ainakaan en ole keksinyt, ja kolme pyörää osuu kasassa niin eri kohtiin, että vie tilaa. Joihinkin takakontteihin on saanut nähdä vaivaa mahduttaa. Toisaalta pakkaus on suht keveä ja lukittavissa kasaan, helposti sekä auki että kasaan napsahtava, niin että itse olen ongelmitta kuljettanut Indietä mukana junassa yläkerrankin matkatavaralokeroissa, siinä missä tosi monet muut rattaat (ainakin nämä matkarattaita isommat) vaativat alakerran lattiapaikan. Farmariautoonkin on saanut vaan heittää kyytiin. Me hankittiin Indiet pienemmän ollessa päälle puolivuotias, niin vaunukoppaa ei edes ole. Mutta noin yleisesti enpä tiedä montaakaan päälle puolivuotiasta, joka vielä vaunukoppaa käyttäisi. Meidän kevätvauva nukkui niin tuolloin alle vuosikkaana kuin vuotta myöhemmin lämpöpussissa (Eisbärchen), jonka kanssa ei koppaa kaivattu. Ratasistuimeen mahtuisi nukkumaan vielä vaikka nyt metrisenä kolmevuotiaana. Viisivuotiasta esikoistakin äskettäin niissä kuskasin, sillä taitaa jo ottaa pää vähän kiinni kuomuun mutta muuten on tilaa. Ratasosaa vähän kaipasin työntäjään päin tuossa n. 6-12 kk välillä. Mutta meillä nämä oli vielä silloin vähemmällä käytöllä tuplien rinnalla, eikä niissä tuplissakaan saanut naamaa käännettyä. Vauva ei koskaan muusta tiennyt ja hyvin viihtyi (heti vaunukopasta päästyään.) Mieluummin ottaisin käännettävän ratasosan mutta lopulta en itse pitänyt ratkaisevana kriteerinä.
 15. Osanottoni Blanca. Meidän menetyksestä on neljä vuotta, enkä edelleenkään pysty katsomaan ultrakuvia. Kuvat ovat neuvolakortin välissä, jota sitäkään en ole saanut pakattua kunnolla pois, vaan se on jossain laatikossa (en edes aktiivisesti oikeasti muista missä), mistä se tulee silloin tällöin vastaan. Harvoin voin tuolloin olla avaamatta kortin kansia, mutta jo vilaus ultrakuvista pakottaa sulkemaan ne taas.