Fendiina

Jäsen
 • Content count

  59
 • Joined

 • Last visited

About Fendiina

 • Rank
  Tavis
 1. Pitkästä aikaa täällä. Toista yritetään samoilal menetilmillä kuin viimeksi ja Letrot taas käytössä. Huu saa nähdä miten tässä käy.
 2. Dextralla myös aloitetaan simppojen tutkimisesta, ajan saa heti ja vastauskin tulee nopeammin kuin uskoisi. Meillä lääkäri totesi, että helpoin tapa on sulkea ensin viat pois miehestä, me naiset kuulemma ollaan monimutkaisempia. Mutta jos yhtään mieltä painaa, niin kannattaa kotitestit heivata ja mennä kunnon tohtorin puheille heti. Säästää omia hermoja ja ei tuhlaa aikaa odotteluun.
 3. Minulla oli kanssa se, että en vain ovuloinut ja ilman lääkkeitä kierrot vain venyivät. Minulla otettiin aika varhain tukilääkkeeksi tuo pregnyl, sillä toisessa kierrossa kävi ilmi, että folli kasvoi mutta ei irronnut. Parissa kierrossa kun ei ollut kypsynyt folli hyvin niin pistelin lisäksi ovitrelleä useampaa päivänä. Tosiaan puolen vuoden jälkeen lääkitystä jatkettiin ja hommaan lisättiin inseminaatiot. Nämä sitten yhdessä lopulta tuottivat hyvän lopputuloksen. Ja Tivolille tiedoksi, olin minäkin todella epäileväinen että voiko nämä lääkkeet johtaa mihinkään, mutta kyllä ne toimi ja lääkäri selkeästi tiesi mitä teki.
 4. Hei kaikille, oon täällä sivusta seurannut taas keskustelua pitkään. Lohdutuksena voin sanoa kaikille, jotka pohtivat että toimivatko ne letrot ja onko nisitä mitään hyötyä, että kyllä ne toimii. Itse söin niitä helmikuusta lähtien marraskuuhun, jossa viimeinkin sitten tärppäsi. Letrojen annostusta vähän vaihdeltiin matkan aikana, sillä muun muassa kesällä yhtäkkiä kypsyikin useampi munasolu. Itselläni lopulta toimi letro+pregnyl+inseminaatiohoito kolmannella kerralla. Ilman letroja ei kiertoani olisi saatu kohdilleen, eikä ovulaatiota ollenkaan aikaiseksi. Oireet mitä letrot aiheuttivat oli ihan järjestön ruokahalu, sellainen että kun veti ison lautasellisen töissä lasagneja, niin ruokalasta lähtiessä maha mourusi niin että työkaverit kuulivat aj olivat ihan huolissaan että mikä on vikana. painoa tuli jonkin verran lisää, mutta se ei aittaa nyt, kun kerta ne toimivat. Ja noista hoitopaikoista missä kannattaa käydä, Kävin itse Dextrassa juuri siitä syystä, että olivat muun muassa koko kesän auki ja ennakoin etukäteen että joulun tienoillakaan ei tule turhaa taukoja ja he pitävät kiinni siitä, ettei mikään kuukausi ole turhaa. On myös edullisempi kuin esim väestöliitto, ja väestöliitto piti koko heinäkuun ovet kiinni. Kyllä minua olisi ainakin harmittanut odotella ylimääräistä tässätilanteessa. Tsemppiä kaikille kovasti, mä toivon teille kaikille kunnon plussatuulia letrojen avulla. 6+5
 5. Ja toinen on myös nämä raa'at kananmunat. Onko itsetehty majoneesi ihan ok, jos sen syö heti ja ns.kylmäketju ei pääse katkeamaan? kun esim Hesen ja Mäkkärin majoneesit on ok.
 6. Mä olen pohtinut nyt paljon tuota inkivääriä, kun maustekäytössä se on ok. Entäs tuore inkivääri? Olisi ihana thaikkuruoka jota oiekin himoitsen, mutta siihen tulee tuoretta inkivääriä, onko ihan no no syödä tätä?
 7. Ai niin, melkein unohdin, näiden lisäksi napapan aamuisin D-vitamiiniä. Jotenkin unohdin sen täysin, kun sitä on tullut napattua aina aiemminkin.
 8. täällä kanssa raskaus alkutekijöissään. Mulle suositeltiin multivitan mama -valmistetta sekä multivita beko long-valmistetta. Varmistaa sen, että saa varmasti tarpeeksi foolihappoa, sitä kun on ruokavaliosta mahdotonta saada tarpeeksi.
 9. Itse kävin Dextrassa, tosin oon käynyt siellä muutenkin hoidattamassa asioitani, ja hintaa tuli noin 150 euroa alku-ultaralle.
 10. Mä nt huhuilen täällä, vaikak huomaan että ketjussa on pitkään ollut hiljaista. Täällä menossa rv 6+3 ja armoton ruokahaluttomuus vaivaa. Mikään ei varsinaisesti ällötä, mutat mitään ei vain tee mieli. Hirveä nälkäkin välillä vaivaa mutta sitten jääkaapilla ei keksi mitään mitä söisi. Toi lista ylempänä oli hyvä ja antoi lohdutusta, kun sipsit maisutivat eilen illalla, että onneksi en ole ainoa. Joka paikassa tulee viestiä että pitäisi syödä terveellisesti, mutta mitä tehdä kun mikään ei maistu?
 11. Sitä lääkärikin ihmetteli, kun edelliset kierrot (4kpl) on menty yhdellä ollilla, niin sitten yhtäkkiä samalla määrällä letroja tuleekin viisi. Lääkäri tosin totesi, ettei johtopäätöksiä pidä vie yhdestä muutksesta tehdä, joten jos tästä ei tärppää, niin seuraava mennään edelleen samalla määrällä letroja.
 12. Mulla ei viime kierrostakaan tärpännyt. Hetkellisesti olin jo toiveikas kun menkat oli päivän myöhässä mutta ei. No tässä kierrossa letrot sitten aiheuttivatkin kunnon yllätyksen. Kun tähän asti letrot on kypsyttäneet sen yhden follin ja sitten on tuikattu pregnyl-piikki, niin nyt ultrassa olikin viisi follia. Lääkäri antoi kaksi vaihtoehtoa, vaikka totesi, ettei kukaan ole vielä valinnut ekaa vaihtoehtoa. Vaihtoehdot oli joko käyttää ehkäisyä tai sitten, että ylimääräiset follit imettäisiin veks ja otettaisiin tueiksi neljäksi päivää Ovitrelli-piikitys. Valitsin toki jälkimmäisen. Ovitrelli on uusi juttu mulle ja itsensä piikittäminen aluksi hieman hirvitti. Nyt sitten jännätään, miten käy näillä yhdistelmillä.
 13. Hip, minulla suurennettiin letrozol annosta ekan kahden kuukauden jälkeen, kun folleja ei muodostunut. Nyt tosiaan popsin 2 tablettia kiertopäivinä 2-9. Tällä mennään syyskuuhun asti, mikäli sitä ennen ei tapahdu mitään, niin sitten lääkäri tekee uuden suunnitelman. Syyskuussa tulee noin puoli vuotta täyteen näitä lääkkeitä. Mut on ultrattu nyt aina kiertopäivänä 13 ja samalla laitettu pregnyl-piikki. Tosin hieman jäi nyt torstaina kun kävin tohtorin luona niin epäselväksi, että kun joka kiertoa ei tarvitsisi ultrata, että voinko itse pistää piikin 13 päivä, kun reseptin siihen sain. Täytyy varmaan laitata tohtorilel aiheesta sähköpostia ja kysyä lisäohjeita.
 14. Heippa, täällä kanssa yksi letrojen popsija. Oon nyt kolme kiertoa syönyt noita. Annosta suurennettiin tokan kierroksen jälkeen, kun ei meinannut mitään tapahtua. Huomenna on lääkärillä tämän (4.kierto) kierron kontrolli, jos vaikka siellä olisi folli ja se voitaisiin irrottaa pregnylin avulla. Kaikki sormet ja varpaat ristissä. Oon ennen tätä keskustelua etsinyt paljon tietoa, että toimivatko letrot ylipäätänsä ja voiko niillä saada halutun lopputuloksen. Tämä antaa uskoa niihin "synkkiin" hetkiin. Lääkärini tosin on paljon kertonut letrojen käytöstä ja kertonut muun muassa, että ovat parempia kuin clomit, jotka samalla kun kypsyttävät munasoluja, niin ohentavat kohdun limakalvoja, joten lopputulos niillä olisi plusmiinusnolla.