Giraff

Rekisteröitynyt
  • Content count

    3
  • Joined

  • Last visited

About Giraff

  • Rank
    Aloittelija
  1. Mulla on määräaikainen työsoppari voimassa 31.12.2015 asti, laskettu aika on 12.12.2015. Työehtosopimuksen mukaan työnantaja maksaa 3 kk palkkaa äitiysloman aikana, joten olen miettinyt sitä, jäisinkö jo 50 pvää ennen laskettua aikaa äitiyslomalle, koska tällä tavoin saisin noin 2,5 kk palkallista äitiysvapaata, kun muuten saisin vain 1,5 kk? Meneekö se näin?
  2. Itse kävin yksityisellä varhaisultrassa menkoista laskettuna 7+0, mutta todellisuudessa viikot olikin maksimissaan 6+2. Tällöin kokenut lääkäri näki kohdussa elävän alkion ja kuulemma sykkeenkin, itse vain jotain epämääräistä, pääperämitta oli kuulemma 1,4 mm. Lääkäri olisi halunnut katsoa uudelleen viikon parin päästä, mutta päätettiin odottaa nt-ultraan asti. Tuo varhaisultra antoi hetken mielenrauhan siitä, että kohdussa tosiaan on jotain, ja jos lääkäri sanoi näkevänsä sykkeenkin niin vielä vaan parempi. Mutta samalla edessä oli sitten vielä aika mota piinallista viikkoa odottaa nt-ultraa miettien, että oliko alkio liian pieni viikkoihin nähden ja onkohan se mahtanut siellä kehittyä jne jne. Oli todella iso helpotus sitten viikolla 13+ nt-ultrassa nähdä liikkuva ja ihan oikean vauvan näköinen sikiö, joka vastasi viikkoja 12+4. Ehkä itse suosittelisin menemään varhaisultraan vasta viikolla 8, jolloin voi sitten varmuudella todeta tosiasiat suuntaan tai toiseen
  3. Kuinka usein kilpirauhasarvoja tulisi seurata raskauden aikana kun vajaatoiminta on jo aiemmin todettu? Olen nyt raskaana 15+2 ja arvot otettiin pari kuukautta sitten muiden labrojen yhteydessä, mitään seurantaa ei ole ohjelmoitu vielä.