Helmi2015

Aktiivijäsen
 • Content count

  435
 • Joined

 • Last visited

About Helmi2015

 • Rank
  Aktiivi

Recent Profile Visitors

266 profile views
 1. Mä siirryin äitiysfarkkuihin vasta rv24 Siihen asti ja oikeastaan vielä silloinkin mulle mahtui ihan normifarkut. Osasyy varmasti se, että farkuissa vyötärö oli sen verran alhaalla että ei osunut pullahtaneen mahan kohdalle. Mutta sitten kun ekaa kertaa laitoin mammafarkut jalkaan 24+0 niin ah, miten mukavilta ne tuntui verrattuna, eli olihan ne normifarkut sitten kuitenkin vähän jo kiristäneet. Vielä ei oo tarvinnut paidoissa siirtyä mihinkään, vähän oon huomaavinani, että moni paita tuntuu lyhyemmältä kuin ennen mahan kasvettua, mutta hyvin mahtuvat. Olen tosin jättänytkin slimmit mallit pois ihan siitä syystä, että tuntuu kivemmalta vähän verhota mahaa vielä toistaiseksi.
 2. Vanha ketju, mutta kerronpa minäkin tuulimunakokemukseni tänne. Ensinnäkin plussasin suht myöhään, dpo14 oli vielä herkkä liuskatesti täys nega ja dpo15 sitten näytti plussaa. Oireet oli hyvin vähäiset, ihan samanlaista rintojen aristusta vaan, mitä loppukierrossa muutenkin. Testiviivat vahvistui alkuun hiukan, mutta sitten tais olla rv5+jotain, kun tulikin jo haaleampaa tulosta. Tässä vaiheessa mä jotenkin jo tiesin, etten mä ole oikeasti raskaana ja se tunne vain vahvistui. Joskus rv6 alkoi tulla pientä ruskeaa tuhrua, joka välillä kyllä loppuikin jo, kunnes sitten rv7 vessakäynnillä tuli pönttöön verihyytymää ja saman iltana alkoi alaselässä tuntua menkkajomoa. Seuraavana päivänä piti mennä ar-ultraan ja siinä vaiheessa sitten vuosikin jo sen verran, että peli oli kyllä selvä. Ultrassa näkiy pelkkä ruskuaispussi kaiketi. Kokemus oli siksikin ikävä, että raskaus oli jo reilun vuoden verran yritetty ja pettymys suuri, mutta osasin aika pian jo iloita siitä, että olin ylipäätään plussannut. Jännä oli toi, että jotenkin sen vaistosi ettei kaikki oo kunnossa, jo ennen minkäänlaisen vuodon alkuakin. Jos nyt tätä lukee joku, joka stressaa tuulimunaa vähäisten raskausoireiden perusteella, niin kerronpa vielä, että plussasin nopeasti uudestaan ton tuulimunan jälkeen ja oireet oli ihan yhtä vähäiset En kyllä osannut raskaudesta aluksi juuri sen takia heti iloitakaan ja oli oikeesti yllätys, kun ar-ultrassa tällä kertaa näkyi syke.
 3. Asun ulkomailla, joskin täällä on raskauden seurannassa aikalailla samat käytännöt kuin Suomessa. Siellä klinikalla ei kyllä ihmetelty ollenkaan, miksi halutaan testi, ja se ei myöskään ollut ihan yhtä kallis kuin Suomessa, tais olla noin 600e. Ei kyselty mitään, bisnestähän tuo heille on Neuvolan puolellakaan ei nyt juuri ihmetelty miksi oltiin testiin menty yksityiselle.
 4. Me käytiin NIPT-testissä yksityisellä. Haluttiin tosiaan se suurempi varmuus kromosomeiltaan terveestä vauvasta, ja lisäksi asiaan vaikutti ihan käytännön syyt, kun NIPTin saattoi ottaa rv 10 ja olin silloin rv12 aikaan, kun nt-ultra olisi ollut, pois maasta pidempään. Kyllä se testi minusta kannatti, eipä ole tarvinnut noita kromosomijuttuja sen jälkeen miettiä ja sekin oli kiva, kun sukupuoli selvisi sitten myös jo noin aikaisin.
 5. Mulla ei ollut pahoinvointia, ja tuskinpa enää alkaakaan, kun reilusti yli puolivälin mennään! Pientä etomista ruokailuvälien pidentyessä oli joskus rv 9-10 mutta eipä sitäkään oikein voi pahoinvoinniksi sanoa. Hiukan huoletti silloin alkuvaiheessa tuo pahoinvoinnin puuttuminen, nimittäin sama kokemus oli aiemmassa tuulimunaraskaudessa. Mutta kaikki on mennyt hyvin.
 6. Moi, en muista oonko itse jo kirjoitellut aiheesta, mutta laitan eniveis oman kokemukseni. Olen myös hoikka, bmi lienee noin 20. Vuoden yrittämisen jälkeen kävin gynellä viime syksynä ja mun suureksi yllätykseksi löytyi pco-tyyppisyyttä munasarjoissa, sekä ei johtofollia vaikka niillä kp:illa olis pitänyt. Mulla on kierto ollut säännöllinen ja ovisplussiakin olin saanut, joskaan en kaikissa kierroissa. Vähän tästä eteenpäin aloitin vähähiilarisen dieetin seuraillen Antti Heikkilän oppeja, eli pidin hiilarit tosiaan jossain 20-30 grammassa per päivä. Kaloreita kyllä tuli reilusti kun söin paljon enemmän rasvaa- reippaasti oliiviöljyä kasviksiin, juustoja, kermaa ruokiin, rasvaista jogurttia, kookosöljyä kahviin jne. Eli voisin ajatella, että painon lisäyskin tällä dieetillä onnistuisi. Kun olin ollut tällä ruokavaliolla pari kuukautta sain ekan plussan raskaustestiin ikinä. Tuo raskaus oli lopulta tuulimuna, mutta jatkoin ruokavaliota ja plussasin yksien menkkojen jälkeen uudestaan, tosin silloin oli letrotkin käytössä. En osaa sanoa onko aiheesta minkälaisia tutkimustuloksia nimenomaan hoikilla, enkä toki itsekään ole varma vaikuttiko omaan tilanteeseen juuri ruokavalio, vai oliko kaikki sattumaa. Mutta tosiaan 15kk tuloksettoman yrityksen jälkeen kaksi plussaa muutaman kuukauden sisään ruokavalion myötä. Nyttemmin olen palannut muutamastakin syystä hiilariruokavalioon, enkä ole täysin vakuuttunut henk.koht onko tuo dieetti varsinaisesti terveellinen pidemmällä tähtäimellä, vaikka mulle se kyllä toi muitakin hyviä vaikutuksia kuin plussan testiin, yleisesti parempaa olo jne.
 7. Onko täällä kokemuksia, että raskaustestin viiva on haalistunut? Mulla pitäisi olla nyt 5+4. Alkuviikolla sain vahvan viivan testiin ja eilen sekä tänään haaleamman. Toiveet ei ole nyt kovin korkealla, että raskaus etenisi vielä normaalisti, eikä oikein mitään oireitakaan ole. Ei kyllä ole vuoto tai kipujakaan, mutta niitähän ei välttämättä tulekaan moneen viikkoon
 8. Eipä ollu mitään sellasia oireita, että olis hälytyskellot soineet. Päivää ennen plussaa dpo14 olin ihan satavarma kahvilla istuessa, että nyt lorahti verta ja menkat alkoi. Kun pääsin veskiin, niin olikin pelkkää kirkasta. Että tuo yksi asia oli ainut sellainen selkeä tavallisesta poikkeava juttu. Toki sitten rinnat arat, pieniä menkkajomoja jne mutta ihan samanlaista kuin loppukierrossa yleensä. Nyt dpo 21 eikä paljon kummempia oireita oo vieläkään.
 9. Mä sain vielä dpo 14 selkeän negan testillä, jonka herkkyys 10! Seuraavana päivänä dpo 15 oli sitten jo pinkkiä selvästi nähtävissä.
 10. Oletteko saaneet clomireseptin ihan tavalliselta gynekologilta, vai onko pitänyt mennä lapsettomuusklinikalle? Onko riittänyt seuranta ekassa clomikierrossa? Vinkkejä yksityisestä gynestä pk-seudulta? Siis nimenomaan jos voisi ihan normigyneltä saada. Mulla siis melko varmasti ovuloimattomuus, mutta haluaisin vielä kokeilla ihan clomeilla ennen oikeisiin lapsettomuushoitoihin siirtymistä.
 11. Aa, okei, eli se vuoto ei johdukaan ovulaatiosta itsessään. Aina oppii uutta
 12. Selasin muutaman sivun ketjua taaksepäin, pidemmälle en jaksanut selata kun en tästä aiheesta löytänyt viestejä. Onko täällä jollain tietoa ovisvuodosta, että tuleeko se aina vasta kun munasolu on irronnut, vai voiko tulla ennenkin? Onko ylipäätään ovisvuoto varma merkki oviksesta? Tässä kierrossa mulla tuli ruskeaa tuhrua kp 14. Ei niin paljon että olis suojia tarvinnut, mutta melko iso läntti oli kuitenkin alkkareihin ilmestynyt. Pitäisin ehdottomasti ovisvuotona, mutta samaan aikaan testit näytti mitä sattuu. Kp 11 "medium-vahva" viiva (ei lähellä plussaa kuitenkaan), kp 12-13 haaleaa viivaa, kp 14 tuhrupäivänä nega, kp 15-16 taas keskivahvaa viivaa ja jkv limoja. Mun mielestä tässä ei oo mitään järkevää logiikkaa ja päättelinkin eka että en oo varmaan ovuloinu ollenkaan. Mutta toi vuoto...lieneekö se kuitenkin oviksen merkki. Siis turhahan tämmöstä toisaalta on pohtia, mutta heitinpä nyt ilmoille kysymyksen jos jollakin on viisaita kommentteja
 13. Kuinka nopeasti ootte huomanneet macan vaikutuksia, energiatason nousua yms?
 14. Rosetta, odotatko että mies kosisi virallisesti ? Meinaatteko järjestää isot häät? Me varattiin omille keskisuurille häille tila Helsingistä noin puoli vuotta ennen, eikä yksikään paikka mitä kysyttiin myynyt ei-oota, vaan vähintään vierekkäistä viikonloppua pystyivät kaikki tarjoamaan. Eli sanoisin että pari kk riittää hyvin Sorry OT...
 15. Tulkaa ihmeessä pohdiskelemaan näitä juttuja sitten klubien puolelle, kun pääsette Meinasin kirjoittaa, ettei mullakaan ole mitään vauvakuumetta, mutta sitten tulin ajatelleeksi, että mitä tämä päivittäinen vauvapalstalle pyöriminen sitten on, ellei vauvakuumetta Noh, oikeasti raskauden yrittäminen on mulle/meillekin kyllä järkipäätös, ja voisimme hyvin asiaa vielä lykätä, ellemme olis näin vanhoja jo. Me ollaan jonkin aikaa oltu naimisissa nyt, ja itse asiassa mä kuvittelin, että häiden jälkeen iskisi jokin varmuus lastenhankinnasta ja oikea vauvakuume. Mutta ei häät tätä asiaa miksikään muuttanut. Edelleen hirvittää, epävarmuus tulee ja menee jne. Aika varma olen vain siitä, että kyllä mua kaduttais vanhempana jos en edes yrittäisi saada lasta. Raskauteen ja synnytykseen suhtaudun periaatteessa positiivisella uteliaisuudella, mutta sitten kun mietin niitä ihan konkreettisella tasolla, niin hirvittää kyllä ajatuskin molemmista ja aika laillakin.