Helmi2015

Aktiivijäsen
 • Content count

  526
 • Joined

 • Last visited

About Helmi2015

 • Rank
  Aktiivi

Recent Profile Visitors

401 profile views
 1. Koton yöllä sängyssä, läikät näkyy petarilla vieläkin vaikka on yritetty jynssätä
 2. Mulla taustalla km rv7 noin 11kk ennen synnytystä. Ei ollut lääkkeellistä tyhjennystä tosin. Mulla avautumisvaihe eteni periaatteessa nopeasti. Noin 6h supistusten alkamisen jälkeen olin 6-7cm auki ja eteni siitä nopeasti sinne kymmeneen senttiin. Sittenpä homma jumahti, kun ponnistustarvetta ei tullut ja supistukset alkoi hiipua. Mutta siis ennen epiduraalia toi avautuminen sinne 6-7 senttiin tapahtui suht laimeilla supistuksilla. Tuntuivat kyllä sen verran ettei paikoillaan oikein kärsinyt olla, mutta olivat silti paljon tehokkaampia kuin olisin arvannut.
 3. Vedet meni yöllä sängyssä 40+1. Supistukset alkoi seuraavana aamuna pikkuhiljaa. Vesien menosta meni joku 5-6h supistusten alkuun ja 24h syntymään.
 4. Kyllä mullakin epiduraali auttoi ponnistusvaiheessa. Tai en toki tiedä miltä olisi tuntunut ilman, mutta edes imukuppiveto ei siis mitenkään kamalalta tuntunut, epämiellyttävältä toki. Se kohta, kun pää oli tulossa ulos toki sattui, muttei sietämättömästi sekään ja oli tosiaan nopeasti ohi.
 5. Mulla oli kaiketi henkilökunnan mielestä vaikeahko synnytys imukuppeineen ja leikkurissa kokoon kursimisineen. Mutta siltikään en itse kokenut synnytystä ollenkaan pahana, koska: - kivunlievitys vei kivut niin hyvin, ettei kipu ollut kamalaa missään vaiheessa - epiduraalin sai heti kun halusi, eikä kukaan yrittänyt käännyttää pärjäämään ilman - ponnistusvaiheessa ajantaju katosi. Kesti yli tunnin, mutta jos mulle olisi kerrottu että vartin, niin olisin uskonut - mukava henkilökunta
 6. Kotona ennen sairaalaan lähtöä kuuma suihku auttoi, samoin supistusten aikana liikkeellä pysyminen. Näillä kivut pysyi siinä määrin hallinnassa, että yllätys oli suuri että olin sairaalaan mennessä jo yli 6cm auki. Sairaalassa tilattiin pian epiduraali ja sitä odottaessa käytin tensiä. Tens oli mielestäni myös yllättävän tehokas kivunlievitys. Epiduraali sitten vei kivut kunnes olin 10cm auki. Ponnistusvaihetta odotellessa ja sen aikana supistukset taas tuntui, mutta aivan siedettävinä.
 7. Aika tasan 24h meni. Vedet meni kotona sängyssä yöllä ja supistukset alkoivat siitä muutaman tunnin päästä. Sairaalassa ehdittiin olla noin 12h ennen vauvan syntymää.
 8. Vanha viesti, mutta minuakin kiinnostaisi liikelaskenta. En tosiaan tunne liikkeitä itse mitenkään jatkuvasti, vaan pidempiä taukoja kyllä tulee. Ja joinain öinä en havaitse liikkeitä juuri ollenkaan. Just pari päivää sitten vähän pelästyinkin, kun havahduin liikkumattomuuteen enkä saanut mahaa heiluttamallakaan kuin yks tai kaks ihan vaimeaa liikettä. Mutta siinä kun vähän aikaa herättelin vauvaa ja join makeaa, niin jonkin ajan päästä sain liikelaskennan jo täyteen. Oon itse laskenut liikkeitä päivisin yleensä juuri sellaisina aikoina, kun vauva tuntuu hiljaisemmalta. Tuntuu turhalta laskea silloin, kun tasainen muljaus on käynnissä Iltaisin sängyssä oon myös laskenut aina ennen nukahtamista, jolloin yleensä myös rauhallisempi. Oon nyt rv36 ja tehnyt tätä säännöllisesti joitain viikkoja, aion jatkaa loppuun asti seurantaa. Kiinnostaisi myös miten laskette liikkeet tai miten teille on ohjeistettu neuvolassa. Mulla ainakin liikkeet yleensä tulee useamman liikahduksen sarjoissa, ja nämä lasken yhdeksi liikkeeksi. Sitten jos välissä on tauko, niin lasken uudeksi erilliseksi liikkeeksi. Yritän myös laskea vain sellaiset kunnolliset ja selkeät liikkeet, en ihan epämääräisimpiä pikku hipsutuksia.
 9. Mulla ei vielä rv30 mennessä oo tuntunut minkäänlaisia liitoskipuja. Pitäisköhän kohta jo huolestua, ettei paikat löysty, kuten asiaan kuuluu...
 10. Minusta parhaiten on toiminut kombo joku väljä, tumma paita, päällä löysä villatakki ja kaulassa pitkä huivi, joka laskeutuu vatsan kohdille. Tämä nyt tietty sopii lähinnä talvipukeutumiseen, mutta noi huivit on kyllä ihan ässiä tähän tarkoitukseen varmasti kesälläkin. Mulla onnistui ihan helposti piilottaa raskaus töissä noilla keinoin rakenneultraan asti ja pidemmällekin varmasti. Nyt rv29 alkaa olla tilanne, ettei kyllä taida piiloon saada enää millään, eikä toisaalta oo tarviskaan. Vaikka eihän joku joka nyt ei satu huomiota mahanseudulle kiinnittämään edelleenkään tuollaisen asun kanssa välttämättä huomaa.
 11. Hah, en oo siis ainoa! Mulla on korvat menneet jo jonkin (nyt rv26) aikaa tosi helposti lukkoon esim niistäessä tai joskus ihan vaan yhtäkkiä. En ole ollut todellakaan varma, liittyykö tää raskauteen, mutta ilmeisesti kyllä! Kiva, koska epämukavaa tääkin on, joten hyvä jos mennee ohi synnytyksen jälkeen.
 12. Oon nyt viikolla 26 ja nukun vieläkin mahallani. Illalla nukkumaan mennessä maha on usein aika turvoksissa ja isoimmillaan, niin pitää olla enemmän vinottain. Mutta sitten aamua kohden maha yleensä on lässähtänyt niin paljon ettei mahalla nukkuminen oo ongelma. Saas nähdä kuinka kauan tää vielä onnistuu
 13. Tavallaan kiehtoi ajatus saada tietää sukupuoli vasta synnytyksessä, mutta eipä sitä tietoa sitten malttanut yhtään ylimääräistä pantata kuitenkaan, vaan saatiin tietää heti nipt-testistä rv12.
 14. Olivat noin raskauden puoliväliin kylppärin kaapissa jemmassa, kunnes sitten muuton yhteydessä laitoin roskiin. Kuva rivistöstä otin toki ensin!
 15. Tuulimunassa dpo14 tuli nega herkällä testillä, mutta dpo15 jo selkeä plussa. Pysyvän plussan kohdalla testasin ekan kerran dpo14 ja oli selvä positiivinen. Jostain syystä noissa plussakierroissa ei oo ollut niin hinkua testailla aikaisin, vaan jollain tavalla zen fiilis sen suhteen. Aiemmin kyllä testailin negoja jo tyyliin dpo9...