Helmi2015

Aktiivijäsen
 • Content count

  475
 • Joined

 • Last visited

About Helmi2015

 • Rank
  Aktiivi

Recent Profile Visitors

301 profile views
 1. Mulla ei vielä rv30 mennessä oo tuntunut minkäänlaisia liitoskipuja. Pitäisköhän kohta jo huolestua, ettei paikat löysty, kuten asiaan kuuluu...
 2. Minusta parhaiten on toiminut kombo joku väljä, tumma paita, päällä löysä villatakki ja kaulassa pitkä huivi, joka laskeutuu vatsan kohdille. Tämä nyt tietty sopii lähinnä talvipukeutumiseen, mutta noi huivit on kyllä ihan ässiä tähän tarkoitukseen varmasti kesälläkin. Mulla onnistui ihan helposti piilottaa raskaus töissä noilla keinoin rakenneultraan asti ja pidemmällekin varmasti. Nyt rv29 alkaa olla tilanne, ettei kyllä taida piiloon saada enää millään, eikä toisaalta oo tarviskaan. Vaikka eihän joku joka nyt ei satu huomiota mahanseudulle kiinnittämään edelleenkään tuollaisen asun kanssa välttämättä huomaa.
 3. Hah, en oo siis ainoa! Mulla on korvat menneet jo jonkin (nyt rv26) aikaa tosi helposti lukkoon esim niistäessä tai joskus ihan vaan yhtäkkiä. En ole ollut todellakaan varma, liittyykö tää raskauteen, mutta ilmeisesti kyllä! Kiva, koska epämukavaa tääkin on, joten hyvä jos mennee ohi synnytyksen jälkeen.
 4. Oon nyt viikolla 26 ja nukun vieläkin mahallani. Illalla nukkumaan mennessä maha on usein aika turvoksissa ja isoimmillaan, niin pitää olla enemmän vinottain. Mutta sitten aamua kohden maha yleensä on lässähtänyt niin paljon ettei mahalla nukkuminen oo ongelma. Saas nähdä kuinka kauan tää vielä onnistuu
 5. Tavallaan kiehtoi ajatus saada tietää sukupuoli vasta synnytyksessä, mutta eipä sitä tietoa sitten malttanut yhtään ylimääräistä pantata kuitenkaan, vaan saatiin tietää heti nipt-testistä rv12.
 6. Olivat noin raskauden puoliväliin kylppärin kaapissa jemmassa, kunnes sitten muuton yhteydessä laitoin roskiin. Kuva rivistöstä otin toki ensin!
 7. Tuulimunassa dpo14 tuli nega herkällä testillä, mutta dpo15 jo selkeä plussa. Pysyvän plussan kohdalla testasin ekan kerran dpo14 ja oli selvä positiivinen. Jostain syystä noissa plussakierroissa ei oo ollut niin hinkua testailla aikaisin, vaan jollain tavalla zen fiilis sen suhteen. Aiemmin kyllä testailin negoja jo tyyliin dpo9...
 8. Eka plussa tuli yk15 aktiivista yritystä, mitä tosin edelsi jo pitkä tjottailu, jonka aikana mahdollisuuksia olisi kyllä myös ollut. Tämän keskenmenneen jälkeen uusi plussa tulikin nopeasti, ekojen normimenkkojen jälkeen.
 9. Mä siirryin äitiysfarkkuihin vasta rv24 Siihen asti ja oikeastaan vielä silloinkin mulle mahtui ihan normifarkut. Osasyy varmasti se, että farkuissa vyötärö oli sen verran alhaalla että ei osunut pullahtaneen mahan kohdalle. Mutta sitten kun ekaa kertaa laitoin mammafarkut jalkaan 24+0 niin ah, miten mukavilta ne tuntui verrattuna, eli olihan ne normifarkut sitten kuitenkin vähän jo kiristäneet. Vielä ei oo tarvinnut paidoissa siirtyä mihinkään, vähän oon huomaavinani, että moni paita tuntuu lyhyemmältä kuin ennen mahan kasvettua, mutta hyvin mahtuvat. Olen tosin jättänytkin slimmit mallit pois ihan siitä syystä, että tuntuu kivemmalta vähän verhota mahaa vielä toistaiseksi.
 10. Vanha ketju, mutta kerronpa minäkin tuulimunakokemukseni tänne. Ensinnäkin plussasin suht myöhään, dpo14 oli vielä herkkä liuskatesti täys nega ja dpo15 sitten näytti plussaa. Oireet oli hyvin vähäiset, ihan samanlaista rintojen aristusta vaan, mitä loppukierrossa muutenkin. Testiviivat vahvistui alkuun hiukan, mutta sitten tais olla rv5+jotain, kun tulikin jo haaleampaa tulosta. Tässä vaiheessa mä jotenkin jo tiesin, etten mä ole oikeasti raskaana ja se tunne vain vahvistui. Joskus rv6 alkoi tulla pientä ruskeaa tuhrua, joka välillä kyllä loppuikin jo, kunnes sitten rv7 vessakäynnillä tuli pönttöön verihyytymää ja saman iltana alkoi alaselässä tuntua menkkajomoa. Seuraavana päivänä piti mennä ar-ultraan ja siinä vaiheessa sitten vuosikin jo sen verran, että peli oli kyllä selvä. Ultrassa näkiy pelkkä ruskuaispussi kaiketi. Kokemus oli siksikin ikävä, että raskaus oli jo reilun vuoden verran yritetty ja pettymys suuri, mutta osasin aika pian jo iloita siitä, että olin ylipäätään plussannut. Jännä oli toi, että jotenkin sen vaistosi ettei kaikki oo kunnossa, jo ennen minkäänlaisen vuodon alkuakin. Jos nyt tätä lukee joku, joka stressaa tuulimunaa vähäisten raskausoireiden perusteella, niin kerronpa vielä, että plussasin nopeasti uudestaan ton tuulimunan jälkeen ja oireet oli ihan yhtä vähäiset En kyllä osannut raskaudesta aluksi juuri sen takia heti iloitakaan ja oli oikeesti yllätys, kun ar-ultrassa tällä kertaa näkyi syke.
 11. Asun ulkomailla, joskin täällä on raskauden seurannassa aikalailla samat käytännöt kuin Suomessa. Siellä klinikalla ei kyllä ihmetelty ollenkaan, miksi halutaan testi, ja se ei myöskään ollut ihan yhtä kallis kuin Suomessa, tais olla noin 600e. Ei kyselty mitään, bisnestähän tuo heille on Neuvolan puolellakaan ei nyt juuri ihmetelty miksi oltiin testiin menty yksityiselle.
 12. Me käytiin NIPT-testissä yksityisellä. Haluttiin tosiaan se suurempi varmuus kromosomeiltaan terveestä vauvasta, ja lisäksi asiaan vaikutti ihan käytännön syyt, kun NIPTin saattoi ottaa rv 10 ja olin silloin rv12 aikaan, kun nt-ultra olisi ollut, pois maasta pidempään. Kyllä se testi minusta kannatti, eipä ole tarvinnut noita kromosomijuttuja sen jälkeen miettiä ja sekin oli kiva, kun sukupuoli selvisi sitten myös jo noin aikaisin.
 13. Mulla ei ollut pahoinvointia, ja tuskinpa enää alkaakaan, kun reilusti yli puolivälin mennään! Pientä etomista ruokailuvälien pidentyessä oli joskus rv 9-10 mutta eipä sitäkään oikein voi pahoinvoinniksi sanoa. Hiukan huoletti silloin alkuvaiheessa tuo pahoinvoinnin puuttuminen, nimittäin sama kokemus oli aiemmassa tuulimunaraskaudessa. Mutta kaikki on mennyt hyvin.
 14. Moi, en muista oonko itse jo kirjoitellut aiheesta, mutta laitan eniveis oman kokemukseni. Olen myös hoikka, bmi lienee noin 20. Vuoden yrittämisen jälkeen kävin gynellä viime syksynä ja mun suureksi yllätykseksi löytyi pco-tyyppisyyttä munasarjoissa, sekä ei johtofollia vaikka niillä kp:illa olis pitänyt. Mulla on kierto ollut säännöllinen ja ovisplussiakin olin saanut, joskaan en kaikissa kierroissa. Vähän tästä eteenpäin aloitin vähähiilarisen dieetin seuraillen Antti Heikkilän oppeja, eli pidin hiilarit tosiaan jossain 20-30 grammassa per päivä. Kaloreita kyllä tuli reilusti kun söin paljon enemmän rasvaa- reippaasti oliiviöljyä kasviksiin, juustoja, kermaa ruokiin, rasvaista jogurttia, kookosöljyä kahviin jne. Eli voisin ajatella, että painon lisäyskin tällä dieetillä onnistuisi. Kun olin ollut tällä ruokavaliolla pari kuukautta sain ekan plussan raskaustestiin ikinä. Tuo raskaus oli lopulta tuulimuna, mutta jatkoin ruokavaliota ja plussasin yksien menkkojen jälkeen uudestaan, tosin silloin oli letrotkin käytössä. En osaa sanoa onko aiheesta minkälaisia tutkimustuloksia nimenomaan hoikilla, enkä toki itsekään ole varma vaikuttiko omaan tilanteeseen juuri ruokavalio, vai oliko kaikki sattumaa. Mutta tosiaan 15kk tuloksettoman yrityksen jälkeen kaksi plussaa muutaman kuukauden sisään ruokavalion myötä. Nyttemmin olen palannut muutamastakin syystä hiilariruokavalioon, enkä ole täysin vakuuttunut henk.koht onko tuo dieetti varsinaisesti terveellinen pidemmällä tähtäimellä, vaikka mulle se kyllä toi muitakin hyviä vaikutuksia kuin plussan testiin, yleisesti parempaa olo jne.
 15. Onko täällä kokemuksia, että raskaustestin viiva on haalistunut? Mulla pitäisi olla nyt 5+4. Alkuviikolla sain vahvan viivan testiin ja eilen sekä tänään haaleamman. Toiveet ei ole nyt kovin korkealla, että raskaus etenisi vielä normaalisti, eikä oikein mitään oireitakaan ole. Ei kyllä ole vuoto tai kipujakaan, mutta niitähän ei välttämättä tulekaan moneen viikkoon