Auringonkukka87

Aktiivijäsen
 • Content count

  242
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Auringonkukka87

 1. Kuopuksen synnytyksessä en ehtinyt saada mitään puudutteita ja voin todeta, että kyllä todellakin epiduraali auttoi esikoisen ponnistuksessa. Muistan kuinka esikoisen synnytyksen jälkeen ajattelin, että ponnistaminen oli ollut niin kivuliasta etten edes pystynyt kuvittelemaan että se sattuisi enemmän. Onneksi en tiennyt ennen kuopuksen synnytystä, että voi sattua vielä paljon enemmän
 2. Ensimmäisen synnytyksen jälkeen eniten sattui alapäähän, mutta ei suoranaisesti synnytyksestä johtuen. Mun limakalvot ei oikein kestä siteitä ja kun niitä oli pakko käyttää niin ei mennyt kauaa, että limakalvot oli niistä johtuen rikki ja se sattui pahemmin kuin synnytyksen aiheuttamat repeämät ja niissä olevat tikit. Kuopusta odottaessa tajusin ostaa valmiiksi kestositeitä, joten niiden suhteen ei ongelmaa. Ja synnytys oli muutenkin helpompi niin voisi suorastaan sanoa, että ei erityisemmin sattunut mihinkään
 3. Esikoisen synnytys kesti kokonaisuudessaan 2h59min. Synnytys käynnistettiin 38+4 ballongilla. Ballongin irtoamisen jälkeen omat supparit eivät alkaneet ja kaikki salit olivat täynnä niin täytyi odottaa seuraavaan päivään kalvojen puhkaisua ja saliin pääsyä. Kalvot puhkaistiin muistaakseni 10 aikoihin aamulla ja tunnin päästä laitettiin oksitosiini tippumaan. Oksitosiiniä ehdittiin tiputtaa melkein maksimit ennekuin päätettiin pitää tauko. Oksitosiini sai aikaan kipeät supparit, mutta ne eivät edistäneet tilannetta mitenkään (siinä kohtaa synnytys laskettiin olleen käynnissä 40min). Kun oksitosiini lopetettiin omat supparit alkoivat todella rajuina ja aukesin 3cm->10cm 1h50min. Ponnistuksen kestoksi merkattiin 19min mutta siitäkin aktiivista ponnistusta eli ehkä 10 minuutti (ponnistuksen aikana mm soitin miehelle, että pitäisi tulla takaisin se syntyykin jo ). Toista odottaessani aloin miettimään sitä, että jos en ehdikään sairaalaan, koska esikoisen synnytys oli niin nopea käynnistettynä. Hieman ennen laskettua olin jo alkanut miettiä, että jos vauva syntyykin kotiin (matkaa sairaalalle n 15 minuuttia) ja pelkäsin myös kokoa, joten pyysin neuvolasta lähetteen pelkopolille. Kuopuksen synnytys käynnistettiin myös ballongilla. Ballonki lähti irti melkein samantien, mutta ei tullut kunnolla ulos, joten odottelin muutaman tunnin ennenkuin kätilö hoksasi tilanteen. Taaskaan omat supparit eivät alkaneet ballongin irtoamisen jälkeen. Salissa laitettiin oksitosiini tippumaan ja taas saatiin aikaan kipeät supparit, jotka eivät edistäneet tilannetta kohdunsuulla mitenkään. Kun synnytys oli ollut käynnissä 1h15min (tilanne siinä kohtaa 3cm auki, ollut jo iltapäivästä) päätettiin puhkaista kalvot. Oksitosiini lopetettiin ennen kalvojen puhkaisua. En tiedä saiko kalvojen puhkaisu vai oksitosiinin lopettaminen aikaan sen, että synnytys käynnistys kunnolla, mutta 20min kalvojen puhkaisusta oli vauva syntynyt. Ponnistusvaihe kesti 6 minuuttia. Aukeaminen kolmesta sentistä kymmeneen 14 minuutin aikana oli aivan järkyttävää, mutta onneksi sitä kesti niin vähän aikaa. Synnytyksen kokonaiskesto 1h45min. Eipä ollut tuulesta temmattu pelkoni, että olisin synnyttänyt kotiin. Kätilökin totesi, että ei ollut ikinä nähnyt tällaista salamasynnytystä Neuvolassa terkka totesi, että jos kolmas lapsi hankitaan niin se täytyy sitten käynnistää hyvissä ajoin ettei synny kotiin. Meillä on suvussa nopeita synnytyksiä muillakin mm. siskolla esikoisen synnytyksessä kesti alle tunti, että oli kokonaan auki, toisen siskon esikoisen synnytys kesti meidän mittareilla pitkään, kun kesti 6h . Myös oman äitini kaikki synnytykset ovat kestäneet n 2h.
 4. Onko kenellekään laitettu? Hormoneja en enää haluaisi -edes kierukan muodossa- ja tämä kiinnostaisi enemmän kuin perinteinen kuparikierukka.
 5. Esikoisesta otin alkuun nestemäistä rautaa, mutta siitä huolimatta hb tippui. Aikaisemmin verenluovutuksen yhteydessä oli huonoja kokemuksia retaferista ja yritin pitkittää rautatablettien syömistä niin pitkään kuin mahdollista. Lopulta päädyin ottamaan obsidania ja sehän sopikin todella hyvin! Ennen obsidanin aloittamista oli ummetusta, mutta sitä syömällä vatsa toimi normaalisti Nyt kuopuksesta aloin syömään obsidania silloin tällöin, kun muistin ja se aiheutti ummetusta. Mutta hb tippui taas niin paljon, että piti alkaa syömään rautaa säännöllisesti. Kun aloin syömään obsidania joka päivä niin ummetus loppui ja maha toimii taas normaalisti. Ilmeisesti silloin tällöin rautaa syömällä saan ummetuksen, mutta säännöllinen käyttö sopii.
 6. Esikoisesta oltiin vuosi ilman ehkäisyä. Mutta mies oli silloin opiskelujen takia arkisin viikot toisella paikkakunnalla ja välillä muutaman viikonkin putkeen. Käytännössä vuoden aikana oli vain muutama kuukausi, kun oli edes teoriassa mahdollisuus tärppiin. Kuopus tärppäsi ekasta kerrasta ilman ehkäisyä.
 7. Mulla oli ihan erilaiset. Esikoisesta ei ollut mitään oireita ennen plussaa. Tai no tiputtelua päivää ennen kuin menkkojen piti alkaa (mulla ei ole ikinä tiputtelua). Luulin että mulla ei ollut ovista plussakierrossa niin en sitten edes testannut ennen kuin menkat olivat pari päivää myöhässä. Silloin alkoi myös epämääräiset mahakivut. Nyt toista odottaessa tein plussan jo 3+3 koska oli niin kammottavan huono-olo ollut jo monta päivää ja rinnat tuntuivat raskailta niin jotenkin vain tiesin, että raskaana ollaan. Tässä raskaudessa taas tiputtelua ei ollut. Omalla kokemuksella siis todella erilaiset oireet kahdessa raskaudessa.
 8. Käynnistys aloitettiin raskausmyrkytysepäilyn vuoksi 38+4 ja tyttö syntyi 38+5
 9. Meillä otettiin kuva n 1,5kk vanhasta vauvasta. Kuvaamossa ei onnistunut lattiatasossa kuvanotto vaan vauva oli isänsä sylissä, joka piti päätä pystyssä ja kuvasta photoshopattiin isän sormet pois. Kannattaa varata ajoissa aika poliisiasemalle tunnistamista varten. Vauvan kanssa täytyy aina käydä poliisiasemalla, että saa passihakemuksen eteenpäin. Meillä passin saaminen venyi, koska ei ollut vapaita aikoja kuin viikkojen päähän. Käytiin sitten lomareissulla pienellä kotipaikkakunnalla poliisiasemalla mihin pystyi vaan kävelemään sisään ilman mitään ajanvarauksia eikä ollut jonoja.
 10. Kalvojen puhkaisun jälkeen supistuksia ei alkanut tulemaan ja sain oksitosiinitipan. Parin tunnin päästä alkoi tulla todella laimeita suppareita ja niiden hieman napakoituessa sain lämpöpussin. Oksitosiinitipan lopettamisen jälkeen omat supparit alkoivat todella rajuina ja sain epiduraalin, joka ehti vaikuttaa n. tunnin kunnes olinkin jo kokonaan auki. Ponnistuksessa ei epiduraalista ollut mitään apua, onneksi oli nopea ponnistus. Koko synnytyksen kesto hieman alle 3h.
 11. Suosittelisin Kroatiaa! Ihastuttiin maahan miehen kanssa pari vuotta sitten. Ollaan ajateltu, että syksyllä voisi lähteä vauvan kanssa Kroatiaan pariksi viikoksi. Kroatiassa on paljon vuokralle asuntoja ja hintataso ylipäätään halvempi kuin Suomessa. Kroatiasta olisi helppo pistäytyä myös Montenegron tai Bosnia-Herzegovinan puolella (molemmat upeita maita)
 12. Me olemme jo hieman suunnitelleet, että lähtisimme esim. Thaimaahan 2017 tammi-helmikuussa. Olen reissannut paljon, mutta lasten kanssa reissaamisesta ei ole vielä kokemusta, enkä ole Thaimaassa käynyt. Vauva olisi tuolloin n 8kk vanha. Äitini on käynyt miesystävänsä kanssa jo vuosia Thaimaassa juuri tammi-helmikuussa ja hän oli sitä mieltä, että suorastaan kieltää meitä viemästä vauvaa sinne. Siellä kuulemma kaikki vauvat ovat niin tuskaisen näköisiä, koska ovat niin kuumissaan Hieman epäilen tätä, toki jotkut vauvat varmasti voivat kärsiä kuumasta ilmasta. Olisiko kokemuksia vauvan kanssa Thaimaassa käyneet kuinka vauvat ovat suhtautuneet kuumaan ja kuinka hyvin viihtyneet. (ihan koko ketjua en selannut läpi ja tällaisesta ei tainnut olla keskustelua)
 13. Mä oon vähän pettynyt, kun mulle ei ole tullut mitään ruokahimotuksia Ois ollut jotenkin hauskaa, että vois sitten myöhemmin muistella kuinka on himoinnut jotain aivan älytöntä. Kielletyistä himoitsen batteryä Musta se oikeasti maistuu hyvälle... Sitä ei taideta suositella imettävillekään, mutta meinasin kyllä joskus tölkillisen juoda
 14. Siirryin mammafarkkuihin jo viikolla 9+. Maha ei vielä ollut kauhean iso, mutta puristavat farkut aiheuttivat huonon olon ja kun muutenkin olo oli hieman huono niin normifarkut joutivat kaappiin.
 15. Itse tilasin ebaysta kaksi bolaa. Täysin samoja koruja olin katsonut suomalaisista nettikaupoista, mutta en raaskinut ostaa. Mikäli bolan haluaa ja ei raaski ostaa kannattaa katsoa ebayn valikoima. Omat korut olivat yht n3€ ja toimitukseen taisi mennä alle pari viikkoa.
 16. Molempia toivoisin. Nyt esikoisesta on tyttöveikkaus. Hieman olin rakenneultrassa pettynyt, koska olen jotenkin aina ajatellut, että esikoinen olisi poika (en tiedä miksi) Enemmän se ehkä oli järkytystä, että olisikin tyttö tulossa. Olen äärimmäisen onnellinen, että ylipäätään ollaan lapsi saamassa. Toiveissa olisi kolme lasta ja molempia sukupuolia haluaisin, sillä ei ole väliä kumpia olisi kaksi
 17. Pitäisi pohtia mihin ehkäisyyn päädytään raskauden jälkeen. Pillereitä ehdin syödä 11 vuotta ennen kuin niistä luovuin. Harmonetiä söin suurimman osan ajasta, periaatteessa ok aiheutti haluttomuutta. Mercilon aiheutti migreenin useaan kertaan viikossa. Sitten oli vielä joku kolmas merkki mitä en muista. Se merkki teki musta aivan raivohullun. Puoli vuotta mies katseli ja sen jälkeen ilmoitti, että nyt vaihdat ne pillerit Enää en haluaisi aloittaa hormonaalista ehkäisyä, olo oli niin paljon parempi ilman ylimääräisiä hormoneja. Kortsuja ollaan käytetty muutamaan kertaan. Joskus antibioottikuurin aikaan, kun oli sellainen kuuri että vaikutti pillereiden tehoon. Joskus jos oli pilleri unohtunut käytettiin myös kortsua. En kyllä tykkää kortsuista, mutta en tiedä onko kauheasti vaihtoehtoja Kierukkaa en halua, kun tuntuu että niitä tapauksia on niin monta, että siitä huolimatta on tullut raskaaksi. Miksei ole mitään hyvää vaihtoehtoa
 18. Me kerrottiin nt-ultran jälkeen isänpäivänä. Miehen isälle (ohjeistettiin, että lahja on oikeastaan heille molemmille, että voivat yhdessä avata) annettiin isänpäivälahjaksi isovanhempien kirja. Siihen saavat siis isovanhemmat täyttää asioita itsestään. Minun äidilleni annettiin lahjalaatikko, jossa oli kerä villalankaa ja sukkapuikot. Lankakerän alla oli ultrakuva. Minun äitini ei ole kutonut ilmeisesti sen jälkeen, kun olen ollut vauva ja villasukan kantapäätä ei osaa tehdä. Oltiin jo vuosia vitsailtu, että sitten kun hänestä tulee mummo niin saa luvan tehdä lapsenlapselle villasukat. Hieman oli äidillä hämmentynyt ilme, kun avasi laatikon ja löysi sieltä lankakerän Omalle isälleni (ja paikalla olleille siskoille) kerroin niin, että laitoin ultrakuvan pöydälle ja sanoin, että jos kaikki menee hyvin meille tulee toukokuussa vauva.
 19. Ensimmäistä vasta odotetaan. Minä haaveilin alunperin 4-5 lapsesta, mies haluaisi 3. Tällä hetkellä tuo 3 tuntuisi oikein sopivalta. Olen itse isosta perheestä ja miehelläkin on kaksi sisarusta, joten oli itsestään selvää että halutaan useampi lapsi.
 20. Minulla itselläni ei ole kummilusikkaa ja olin aina ajatellut niitä vain koristeena. Joskus tuli miehen kanssa puhetta ja heillä olivat kummilusikat olleet ihan joka päiväisessä käytössä, kun olivat pieniä. Ja oma lusikka oli ollut todella tärkeä. Fiksumpaahan se niin on, että on käyttöä eikä vain pölyynny hyllyssä
 21. Onkos tuoreita kokemuksia?
 22. Miehen äiti haluaa olla mummi ja isä haluaa olla pappa. Itse en olisi missään tapauksessa halunnut, että kumpikaan tulevista isoisistä olisi ollut pappa. Itse en voi sietää omaa pappaani ja sen takia koko sanalla on negatiivinen kaiku mielessäni (samaa sanoivat sisarukseni, kun asiasta puhuttiin). Mutta enpä voi kieltää miehen isältä hänen itsensä valitsemaa nimeä Minun äitini haluaa olla mummu. Isäni kanssa asiasta ei olla keskusteltu ollenkaan, hän ei ole sen tyyppinen, että tällaisista asioista juttelisi No sen näkee sitten käytännössä mikä nimitys hänelle tulee.
 23. Meillä käytetään miehen suvun kastemekkoa. Mekossa on kastettu aikanaan jo miehen mummo ja mekko on jo n80 vuotta vanha. Siinä on siitä lähtien kastettu miehen tädit, serkut ja serkkujen lapset. Mekko on niin vanha, että mielellään jatketaan tätä perinnettä. Omalla suvullani olisi ollut mekko missä on kastettu äitini, meidät lapset ja serkut. Miehen suvun mekkoon on kirjailtu kaikkien siinä kastettujen nimet (niitä taitaa olla jo lähemmäs 30) ja minusta on mukava ajatella, että meidän lapsemme nimi tulee myös siihen. Minun puoleltani käytämme sitten lasimaljaa, johon kastevesi tulee.
 24. Miehen suvussa miehillä on kulkenut toinen nimi perintönä ja jos saamme pojan tulee hänellekin tämä perintönimi toiseksi nimeksi. Itse en mitenkään ole ihastunut nimeen, mutta en halua olla katkaisemassa perinnettä.
 25. Ristiäiset tulee. En jaksaisi alkaa miettimään nimiäisiä ja miehen serkku on pappi, joten valinta oli helppo.