Kullannuppu32

Aktiivijäsen
  • Content count

    686
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Kullannuppu32

  1. Jatkoa tälle. Meillä takana eloa lonkkalastan kanssa jo neljä viikkoa ja alkujärkytyksen jälkeen alkoi elämä sujua. Suurin apu oli siitä kun huomasi ettei tyttöä lasta haittaa. Ainoat haasteet on meillekin tulleet ilmavaivoista, imetysasennoista ja vaipanvaihdon kestosta (ennätys tällä hetkellä neljät pesu- ja talkkausoperaatiot peräkkäin...) mutta muuten kaikki on sujunut tosi hyvin. Kontrolli oli vähän yli kahden viikon kohdalla ja lonkka tuntui kirurgin mukaan vakaalta Seuraava kontrolli olisi 13.7. mutta saadaan ottaa lasta pois jo kaksi päivää aiemmin jolloin tulee täyteen tasan kuusi viikkoa. Sitä odotetaan jo hartaasti - viime kontrollipäivänä oli niin ihanaa päästä kylvettämään tyttö ja saada hänet ilman lastaa syömään tuohon rinnalle ihokontaktiin <3 Viileästä kesästä ollaan tähän asti ainakin oltu tosi kiitollisia niin ei pientä hiosta. Enää kaksi viikkoa jäljellä!
  2. Ruokavaliohoitoinen radi, tyttö syntyi rv 39+2 mitoilla 3805g ja 48,5cm. Pituus tosin oli arvio koska perätilan vuoksi vauvalla jalat aivan kippurassa <3
  3. Kokonaisuudessaan raskauskiloja tuli 1,4kg (lähtö bmi 32, eli oli syytäkin olla tulematta) ja nyt kolme viikkoa synnytyksestä kiloja on lähtenyt 9,5kg.
  4. Nostelen aihetta pitkästä aikaa. Meidän kaksiviikkoiselle perätilatytölle laitettiin tänään lonkkalasta ja niin - tunteet asiasta on ketjussa jo muut ilmaisseet. Ollaan itketty sekä vauva, minä että mies. Vauva ehkä eniten masukipristyksistä mitä ei saa pumpattua jaloilla ulos sekä uudesta pakotetusta asennosta, minä ja mies vauvan epämukavuudesta ja kaikesta muusta. Pitkät kuusi viikkoa edessä.
  5. Lämmin suositus Asokselle! Nykyään palautukset myös Suomesta maksuttomia. Siellä on mun silmään tosi kauniita äitiys- ja imetysvaatteita ja hinnatkin kohdillaan. Tilasin viimeeksi imetyspaitoja ja ne imetysmekanismit on ihan omaa luokkaansa ja vaatteiden laatukin yllätti.
  6. ^^ Mun mielestä pitäisi jo olla selvempi jos olisi plussa, mutta se tietysti vaikeuttaa kun ei ilmeisesti ole sama testimerkki kuin noissa aiemmissa? Molemmissa mun mielestä aika klassiset viivanpaikat eli tummentuma siinä mihin testiviivan pitäisi muodostua. Itsekin noita tein aika monta ennenkuin se oikea plussa vihdoin tuli kohdalle.
  7. Meillä on nyt sitten sektiopäivä varattuna ja siihen on enää vähän yli viikko! Syynä tosiaan perätila, ja yksi lantiomitta jäi naftiksi joten alatiesynnytystä olisi edes voitu harkita. Sokerit on pysyneet ihan ok tasolla ja paastotkin reippaasti alle 6:ssa (muut arvot on diabeteshoitajan mukaan niin hyviä ettei yli ton nousevien paastoarvojen ja ihan keskikäyrän tuntumassa kasvavan vauvan kanssa ole mitään järkeä lähteä insuliineille). Tällä viikolla vain yksi paastoylitys ja paastoina jopa kaksi 4.9 arvoa! Täytyy kyllä myöntää että nyt loppua kohden olen repsahtanut tiukasta ruokavaliosta, mutta onneksi pikkutyyppi vaikuttaisi edelleen olevan ihan keskikäyrävauva Pientä kun on ultrattu tässä vähän väliä radin ja vähäisen lapsiveden takia. Mutta 16.5. meillä sitten koittaa h-hetki <3
  8. Päivitän tännekin että tyttö ei ole halunnut kääntyä (nyt menossa rv 36+3) eikä ulkokäännöstä voitu niukan lapsiveden määrän vuoksi tehdä. Pelvimetrian tuloksetkin tuli ja neljästä lantiomitasta yksi on sen verran nafti että meillä on edessä synnytys suunnitellulla sektiolla.
  9. ^ Kääntymistä mäkin vielä toivon. Kätilöiltä on tullut sellaista vibaa ettei näin laajan etuseinämäistukan kanssa ulkokäännös todennäköisesti ole mahdollinen. Ja en tosiaan usko että vauva on missään vaiheessa ollut vielä pää alaspäin, mutta toivotaan että pikkutyyppi tajuaisi kääntyä vielä tässä parin viikon aikana ennen synnytystapa-arviota
  10. ^ Mahtavaa Meidän pieni on ollut samassa asennossa myöskin, mutta nyt on ollut jalat alla ja tomeria potkuja tulee alavatsaan. Saa nähdä miltä asento synnytystapa-arviossa näyttää...
  11. ^ Kiitos, sun rohkaisemana laitoin liittymispyynnön ryhmään Kiva kuulla myös näin tuoreempiakin kohtalotovereita, ja erityisesti helpotti kuulla että ainakin sulle on suositeltu suoraan kysyttäessä toista vaihtoehtoa riskittömämpänä. Millaisessa perätila-asennossa teidän pieni on?
  12. Nostelenpa vanhempaa ketjua siltä varalta että olisi kohtalotovereita. Mulla menossa nyt rv 33+3 ja tyttö on ollut perätilassa niin kauan kun on voitu asentoa todeta. Edelleen on kuulemma mahdollista että kääntyisi itsekseen ja kovasti pidänkin peukkuja pystyssä sen puolesta jo siksikin, että mulla on laaja etuseinämäistukka, joka tekee ulkokäännösyrityksen vaikeaksi, jos ei jopa mahdottomaksi. Saattaa siis hyvinkin olla edessä valinta perätilasynnytyksen ja sektion välillä, ja tässä vaiheessa - vaikka alakautta haluaisinkin synnyttää - tuntuu sektio turvallisemmalta, vaikkei toki yhtään sen riskittömämmältä, vaihtoehdolta. Vajaan kolmen viikon päästä olisi synnytystapa-arvio, jonka jälkeen ehkä ollaan sitten viisaampia tämän asian kanssa.
  13. ^ Tsemppiä! Ei enää ole kauaa Meillä oli lapsivesikontrolli eilen ja AFI-indeksi oli keskiarvoa vähän alhaisempi mutta silti täysin normaalilla tasolla (10). Eli lisäkontrolleja asian suhteen ei tarvita, ja seuraava käynti Naistenklinikalla onkin sitten synnytystapa-arvio kolmen viikon päästä. Meidän tyttö kun istuu sitkeästi perätilassa...
  14. Lainaan itseäni ja vastaan siltä varalta että joku muukin kaipailee tietoa. Tänään, viikko myöhemmin oli lapsiveden määrä ihan normaalilla tasolla. Keskiarvo näillä viikoilla on afi-indeksillä 14 ja mulla oli 10, joka on kuulemma täysin normaali määrä.
  15. Mulla on laskenut alimmillaan 4.1 ja silloin oli jo tosi huono olo, enkä ole päästänyt sen jälkeen niin matalaksi.
  16. Onko kenelläkään muulla epäilty lapsiveden vähentymistä? Mulla huomattiin äitiyspolilla radiin liittyvällä läärikäynnillä lapsiveden niukkuutta ja olen menossa perjantaina ja tiistaina kontrollikäynneille. Nyt meneillään rv 33+3. Voi kuulemma johtua ihan vauvan asennosta (perätila) tai päiväriippuvaisesta vesimäärän vaihtelusta, mutta toki huolestuttaa. Tyttö kasvaa onneksi täydellisesti keskikäyrällä ja painoa nyt 2055g. Mietin aiheesta ketjunkin aloittamista mutta kyselen täällä ensin ja sitten ehkä ketjua pystyyn jos diagnoosi vahvistuu.
  17. Jes! Insuliinihoito vältetty, diabeteshoitaja oli sitä mieltä että sokerit näyttää todella hyviltä ja nyt vaan mittaillaan vähän useammin. Jos paastoarvot nousevat viikon sisällä pari kertaa kuuteen tai yli niin harkitaan lääkitystä uudemman kerran. Noin muuten samaan malliin jatketaan kuin tähänkin asti mutta yritetään viilata vielä vähän tuota iltapalaa, jos vaikka saisin ahdettua itseeni vähän enemmän. Paasto tähdätään aina noin 9 tunnin mittaiseksi. Tytön paino on nyt 2055g ja kaikki oli muuten tosi hyvin, mutta lapsiveden määrä näytti vähäisemmältä kuin pitäisi olla Ei vielä mitään hälyttävää, mutta sain kontrolliajat perjantaille ja tiistaille jolloin tarkistetaan onko vähentymään päin vai olisiko veden määrän näkymä johtunut tytön asennosta.
  18. Mulla on huomenna käynti Naistenklinikan äitiyspolilla. Ensin lääkärille, sitten diabeteshoitajalle. Vielä ei jännitä, mutta saa nähdä mikä on huomenna fiilis. Hitsi rain ja tossavainen että teilläkin heittelee sokerit Millä viikoilla sä rain olitkaan nyt menossa?
  19. Neuvolassa käyty ja diabeteshoitajalle vie tie. On hyvin todennäköistä että mulla aloitetaan ainakin iltainsuliini, mutta se selviää sitten vasta käynnillä. Aikaa kuulemma voi odotella viimeistään ensi viikolle - jännää! Raudan määrä tiputettiin nyt puoleen ja jatkan edelleen sen ottamista illalla, koska lisärauta aiheuttaa mulla pahoinvointia. Painosta tuli taas upeaa palautetta, kokonaissaldo on tosiaan nyt 1,1kg Se näkyy myös tytön painossa, koska 4D:ssä viime torstaina oli painoarvio 1536g eli kasvaa ihan keskikäyrällä. Mutta nythän sitä painoa vasta alkaa pienelle tullakin ihan tosissaan, joten sokereita tasoittava lääkitys on varmasti pienen kannalta vain hyvä asia.
  20. ^ Mulla on nyt menossa 30+4 ja viidestä aamupaastosta kolme on ollut yli Mulla kävi tänään myös mielessä se että voisiko osasyyllinen olla lisärauta minkä otan aina illalla. Aamulla nimittäin pitää juosta ekana vessaan koska rauta saa kaiken menemään kropasta läpi ihan suoraan...
  21. Mun paastot ei nyt halua tehdä yhteistyötä vaan heittelevät ihan randomilla välillä 5.3-5.9. Meillä on ensi maanantaina seuraava neuvola ja veikkaan että tulee lähete äitiyspolille vaikka tyttö ihan keskikäyrällä kasvaakin ja mun painonkehitys tähän rv 30+4 mennessä on edelleen alle kilo plussalla. Mutta sittenpä tulee, en aio ottaa siitä sen suurempaa stressiä - pikkuisen hyödyksi kaikki kuitenkin on. Ja jos pienen takia täytyy alkaa pistää iltainsuliinia niin sitten pistetään. Mitä vain tuon minimyllääjän vuoksi.
  22. Kiitos ihanat tuesta ja vinkeistä! Mun täytyy tutustua tuohon kromiasiaan. Ja muuten, tänään aamulla paasto 5.3, jes!!! Paasto 9 tuntia ja ainoa muutos oli maitorahka+ananas-kombon vaihtaminen iltapalalla raejuustoon. Täytyy kokeilla josko tuo taika toimisi toisenkin, saati useamman kerran. Peukkuja pystyyn!
  23. Aaargh, nyt alkaa näyttää siltä että ihme on jos ilman insuliinia selvitään loppuraskaus Oon jo yrittänyt yöpalaakin tuohon paastosokeriin mutta se yrittää sitkeästi kivuta hitusen rajan yläpuolelle. Kaikki vinkit olisi nyt kullanarvoisia...
  24. Oi! Lämpimät onnittelut pienestä Lunna! <3
  25. Meillekin tulee nimiäiset koska olemme miehen kanssa eronneet kirkosta jo vuosia sitten. Nimiäisetkin sellaisenaan ovat meillä ehkä vähän väärä nimitys suunnitellulle juhlalle, enemmänkin tarkoituksena olisi pitää ihan lähimpien sukulaisten ja ystävien kanssa rennot kesäjuhlat joissa ihmiset jotka eivät vauvaa ole vielä tavanneet, pääsevät niin tekemään. Ajatuksena olisi sään salliessa pistää pihalle pitkät pöydät, koristella pihaa ilmapalloin, grillata ja järjestää muutenkin mukavat pippalot.