maam

Aktiivijäsen
  • Content count

    424
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by maam

  1. Kotona, suurin osa lattialle matkalla sängystä vessaan. Heräsin keskellä yötä horroksesta, kun poksahti.
  2. En meikannut. Hiukset föönasin malliin suihkun jälkeen.
  3. Vedet menivät spontaanisti klo 2.15, säännölliset supistukset alkoivat noin tunnin päästä. Sairaalassa olimme puoli viiden maissa, lapsi syntyi klo 5.55. Ponnistusvaihe oli tuosta noin 25 minuuttia. Ensimmäinen lapsi.
  4. Meillä ei varsinaisesti ole ollut mitään turhaa, mutta olin ostanut liian isoja vaatteita. Meneehän ne toki myöhemmin, mutta eipä talvella ole paljoa käyttöä lyhythihaiselle. Olisi pitänyt olla enemmän lyhythihaisia 44-50 cm:n bodyjä kesävauvalle.
  5. JS

    Sinne mennään sieltä pihan puolelta, sisäänajo jää vasemmalle, kun ajetaan kohti synnärin vastaanottoa. Me oltiin liikkeellä oman synnytyksen aikaan keskellä yötä, niin auto mahtui kivasti oven eteen, mutta hallikin olisi siis ollut käytössä. Puomit oli silloinkin edessä siinä heti ekana vastaantulevalla sisäänajolla.
  6. Meillä käyttökokemusta on vielä vähän (vauva 6 vkoa), mutta ollaan kovasti tykätty Bumbleride Indiestä! Meillä on nelipyöräinen malli, kolmipyöräistä ei edes harkittu (mm. bussiin nousu ja poistulo hankalaa, kun pitää tasapainoilla yhden renkaan varassa). Pidetään siitä, että vaunut kääntyy ja ohjautuu näppärästi yhdelläkin kädellä, ovat kevyet työntää. Meillä on adapterit Maxi-Cosin turvakaukalolle ja vaunut on olleet sen ansiosta helpot myös kauppareissuilla. Ehdoton plussa siitä, että taittuvat helposti kasaan ja vievät kohtuullisen vähän tilaa auton takakontista. Vaunukoppaa itsekin mietin, että miten vauva mahtuu siihen talvitamineissa. Toistaiseksi ainakin meidän tyttö on sen verran pienikokoinen, että ahtaaksi koppa ei varmaankaan ehdi käydä ensi talven aikana. Pituuttahan kopassa on kyllä reippaasti, mutta mielestäni se on melko kapea. Jousitusta noissa ei ihan hirveästi ole, joten kovin kuoppaisella tiellä kyyti saattaa olla hytkyttelevää, mutta ei se ole ainakaan meidän matkustajaa häirinnyt. Kaikenlaikkiaan ovat olleet ainakin meidän käyttöön nappivalinta.
  7. Vedet meni 2:15, kipeitä ja säännöllisiä supistuksia alkoi tulla kolmen aikaan. Lapsi syntyi klo 5:55.
  8. Pudendaali oli ainoa mitä ehdittiin laittaa. Jos joskus synnytän toisenkin kerran, niin luultavasti sittenkin mentäisiin ilman muita kivunlievityksiä.
  9. Syntyessä. Ei saatu varmaa näkymää sukupuolesta missään ultrassa.
  10. Teidän veikkaukset osuivat oikeaan - tyttö tuli.
  11. Nyt kun tyttö on syntynyt, niin kerrottakoon, että isohkosta sf-mitasta huolimatta neiti oli ihan keskikokoinen, 3300 grammaa. Vartalon mittasuhteet ovat myös normaalit, joten ainakaan omalla kohdallani ruokavaliohoitoinen radi ei vaikuttanut kasvuun. Myös synnytyksen jälkeiset vauvan sokeriarvot olivat ihan esimerkillisiä, eivätkä vaadi enää seurantaa. Kotimittauksissa mulla ei omissa arvoissa ollut ylityksiä ja rasituksessa ainoa koholla ollut arvo oli paasto. Tsemppiä kaikille loppuodotukseen!
  12. Jee, tätä mä olen odottanut. Mä olen jo raskauden loppusuoralla, mutta rakenneultrakaan ei paljastanut meille varmuudella lapsen sukupuolta. Veikkauksia otetaan vastaan! Kuva on viikolta 12+6.
  13. Mulla sf-mitta on ollut koko raskauden ajan korkeahko - käyrien sisällä, mutta keski- ja yläkäyrän välissä. Silti kaikissa kokoarvioissa on povattu korkeintaan keskikokoista vauvaa. Saa nähdä mikä on sitten lopputulos, kunhan tää nyytti päättää syntyä.
  14. Noin 1,5 vuotta, kiertojen määrää en ole laskenut.
  15. JS

    Ei ollut vielä parkkihalli ainakaan eilen käytössä. Valmiilta se kyllä näytti, mutta portit oli kiinni. Sivuilla näköjään kyllä mainitaan, että käytössä olisi, mutta ei sinne päässyt ajamaan. Hmm.
  16. Tsemppiä andra! Mähän olin myös diagnoosin saatuani ihan maani myynyt - olen epäonnistunut ihmisenä ja ennen kaikkea äitinä, olen lyönyt viimeisen naulan omaan arkkuuni ja pilannut lapsen tulevaisuuden. Kyllä se olo ajan myötä helpotti, kun luin ja opiskelin aiheesta. Totesin, etten olisi itse voinut oikeastaan vaikuttaa tilanteeseen ja kaikki on hoidettavissa. Parempi näin, että ongelma tuli ilmi kuin se, että tietämättään tekisi hallaa omalle ja lapsen terveydelle.
  17. Luulisin, että nahkaisiin vaunuihin tarttuu herkemmin väriä kirkkaasta tai tummasta laukusta kuin kankaisiin. Itse en raskinut sijoittaa satasia Storksakiin, vaikka ne kauniilta ja käytännöllisiltä näyttävätkin. Totesin, että tavallinen laukku saa riittää, joten ostin alesta Haltin Dixin kahdellakympillä. Uskoisin, että se tulee palvelemaan meitä vallan hyvin. Haluttiin mustien vaunujen kaveriksi väriä, joten otettiin keltainen. Mieskin suostuu tuota kantamaan pussukkamallisten laukkujen sijaan ja tarvittaessa kaapista löytyy myös mun vanha Marimekon vaaleanharmaa olkalaukku. Se on pienempi kuin tuo Haltin väska, joten voi olla, että sillekin tulee käyttöä joskus.
  18. Viikolla 25+ otetussa kuvassa näkyy ensimmäinen pienen pieni arven alku navan vieressä. Nyt viikkoja on 36+ ja se alkuperäinen arpi on vähän kasvanut kokoa ja pari pientä alkua on tullut lisää parin viime viikon aikana. Muualta en ole venymiä bongannut, mutta vielähän tässä ehtii.
  19. Täällä sama kuin merkinkantajalla. Syön niin kuin ennenkin ja arvot on olleet hyviä. Viimeisimmän kokoarvion mukaan meille olisi tulossa ihan keskikokoinen vauva, joten ei ainakaan näyttäisi, että radi on mulla vaikuttanut kasvuun. Nyt viikkoja on kasassa 35+6.
  20. HUSin alueella ≥ 5,3 mmol/l:a (paastoarvo), ≥ 10,0 mmol/l:a (1 h) ja ≥ 8,6 mmol/l:a (2 h).
  21. Kiitti vinkistä, tuolla ainakin liuskat näyttivät olevan paikallista apteekkia edullisempia, eikä lansetitkaan kalliita olleet.
  22. Kattelin kans niitä liuskoja apteekista, mut jestas, 50 kpleen purkki 50 euroa. Ulkomailta sais varmaan halvemmalla. Mitenköhän niitä neuloja on saatavilla? Ihan mielenkiinnosta ja terveydenkin kannalta olis kiva seurata arvoja raskauden jälkeenkin.
  23. Parisuhteen alkuaikoina meillä oli diili, ettei ikinä hankita lapsia. 14 vuotta myöhemmin yhteisellä päätöksellä jätettiin ehkäisy pois ja nyt on tulossa ensimmäinen. Luulen, että yksi riittäisi minulle, mies on välillä puhunut kahdesta.
  24. Meillä mies on vahvasti henkisellä puolella läsnä. Kyselee paljon mun voinnista ja olosta, päivittäin painaa pään vatsalle ja juttelee vauvalle. Illalla usein nukahdetaan lusikkaan niin, että miehen käsi on mun vatsan ympärillä. Puhutaan tulevaisuudesta paljon ja kuvitetaan tulevaa arkea. Ollaan keskusteltu asioista enemmän ja rohkeammin kuin pitkään aikaan. Sen lisäksi hän huolehtii, etten rasita itseäni liikaa, en saa kantaa mitään painavaa, lenkkeillessä hidastaa aina, kun huomaa, että mä meinaan jäädä jälkeen vauhdissa. Mies on tullut kahta vaille kaikkiin neuvoloihin sekä osallistuu luonnollisestikin kaikkiin perhevalmennuksiin, ultrissa on halunnut olla ehdottomasti mukana. Hän ottaa paljon selvää käytännön asioista ja opiskelee omatoimisesti mm. synnytykseen ja äidin tukemiseen liittyviä asioita. Eniten on yllättänyt, että miten herkkä puoli miehestä on tullut esiin raskauden aikana. Tunteita on osoitettu paljon enemmän kuin muuten viimevuosina, hän tuntuu herkistyvän enemmän kaikesta lapsiin liittyvästä uutisoinnista, musiikki ja sanoitukset ovat saattaneet vaikuttaa erityisesti jne. Jos joistakin äideistä huokuu onni ja rauha odotusaikana, niin meillä se huokuu miehestäkin.