Gretel

Aktiivijäsen
  • Content count

    147
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Gretel

  1. Pääsin nyt näemmä tämänkin kokemaan. Tammikuussa siis KM, sitten kaksi pakastetun alkion siirtoa, joista jälkimmäisestä vahva plussa (käytännössä kai dpo 16) ja kovat oireet. Verikokeessa dpo 18 hcg kuitenkin vain 20. Oireita vahvistaa ilmeisesti lääkitys jota pakastetun alkion siirrossa käytetään. Turhauttaa.
  2. ^ Totta tuo, että oma vointi ratkaisee. Mutta päteekö myös silloin kun yrittää lasta, vai onko silloin yleispätevä suositus se 1-2. Hmm. Omat arvot taas nousseet lääkityksen nostosta huolimatta ja taisin googlaamalla keksiä syynkin tähän: estrogeeni saattaa nostaa tsh-arvoja. Mulla jo 2,5 ja estrogeeniä olen syönyt PAS-siirtoa varten tietysti isoa annosta ja jo kuukauden verran...
  3. Täällä ei olekaan mitään tuoreita kokemuksia klinikoista. Mutta kirjataan tänne kokemuksia Helsingistä: me käytiin kääntymässä Fertinovassa, joka ei kuitenkaan vakuuttanut ja vaihdettiinkin pian Dextraan, johon ollaan oltu suht tyytyväisiä. Sinne on tainnut virrata potilaita vähän yli kapasiteettien ja vaikka kätilöraukat tekevät parhaansa, vaikuttavat kyllä kuormittuneilta eikä esim. puhelimella meinaa päästä läpi. Aikoja on kyllä saanut ihan hyvin ja klinikka on uusi ja hieno.
  4. Onnea Soleron ja perttirusinan matkaan!
  5. ^Tervetuloa kilpirauhasarvoketjuun tällä samalla alueella. Onko sulla vajaatoiminta lääkityksestä huolimatta, siis. Vai pysyykö lääkkeillä kurissa?
  6. ^ Kamalan surullista. Alkuraskauden pelotkin olivat varmaan tuossa vaiheessa jo hälvenneet. Kovin on epävarmaa kaikki, siltä tuntuu enemmän ja enemmän kun lukee näitä juttuja. Paljon voimia !
  7. ^Itsekin tässä ketjussa seniorikaartia, yritys aloitettu aikanaan kyllä jo vuosia sitten, eli ei ole ollut helppoa tulla raskaaksi ylipäätään ja nyt varmasti ikä hidastaa. KM-kokemus myös minulla, kyllähän nekin iän myötä lisääntyvät, valitettavasti. Paljon onnea uuteen yritykseen teille!
  8. Sahina, kuulostaa oikein hyvältä kaiken surun keskellä. Joku sanoi joskus, että KM on helpompi kestää, kun on jo yksi lapsi. Vaikea sanoa, kai nämäkin yksilöllisiä juttuja. Ja itsellä ei lasta ollut ennestään. Henriikalle voimauttavaa kesää!
  9. Voi ei, paljon tsemppiä. Tosiasiahan on, että kyllä se vuodon määrä eri ihmisillä vaihtelee tosi paljon. Kaksi ystävääni raportoi molemmat niin niukasta vuodosta, että olivat hakeutuneet lääkäriin, kun olivat varmoja, että mitään ei tullut ulos - mutta kummallakin olikin kohtu jo tyhjä. Itsellä taas kova vuoto jatkui lääkkeidenottopäivän ja jatkui maltillisempana sitten vielä monta päivää...
  10. ^Onko sulla ollut Letrojen lisäksi irrotuspiikkiä (esim Pregnyl)? Sellainenhan voisi vielä varmistella homman. Toivotaan kuitenkin, että kierron loppu ei tulekaan!
  11. PS: Dansku, sun tickerissä jotain häikkää, siinä lukee että 1 week pregnant, vaikka pitäisi varmaan olla 4 tai 5.
  12. Hyviä kysymyksiä. Meilläkin ollut vähän hengähdystaukoa nyt keväällä. Hoidot ottavat paitsi kukkarolle myös muutoin koville. Ajattelen itsekin, että pitäisi etukäteen osata vetää joku raja, ettei lähde ihan lapasesta ja ala ottaa isoja velkasummia (julkisella ymmärtääkseni hoitohenkilökunta viheltää pelin poikki jossain vaiheessa?). Edellisen IVF:n jälkeen ajattelin jo kertaalleen, että ei enää pistoksia, mutta sitten tehtiinkin vielä yhdet, tuntui taas helpommalta. Eli kai näissä aika tavalla oma mieli heittelee ja vaihtelee. Meillä pakastimessa muutama alkio, niiden jälkeen ehkä vielä yksi IVF ja olisiko se sitten siinä. Tämän kalenterivuoden aikana siis päätös / päätökseen.
  13. Onnea Dansku! Paras mahdollinen syy skipata teille kesäkuulle aiotut ivf:t!!
  14. Olen yrittänyt syödä lisärautaa, kun verikokeessa ilmeni, että rautavarannot oli vähän niukat ja että sillä voisi olla vaikutusta raskaaksi tulemiseen. Yrttijuomat olleet ihan ok, mutta ajattelin siirtyä vahvempaan kamaan, Obsidaniin. Ei ollut mun juttu: tuli ylös ja sai aikaan järjettömät vatsanväänteet. Melkein naurattaakin, että täällä sitä on pistelty ties minkälaisia hormoneja ilman mainittavia sivuoireita ja sitten yksi rautavalmiste kaataa vuoteenomaksi.
  15. Omasta keskenmenosta neljä kuukautta. Kuullut monista tutuista joilla laskettu aika elo- tai syyskuussa. Omakin raskausmaha varmaan näkyisi jo, kuten heillä... Muutoin ihan hyvin mennyt palautuminen. Harmittaa ja mietityttää, mutta toisaalta mulle on koko ajan ollut selvää, että alkiossa on ollut jotain vikaa kun se heitti henkensä, niin sitä kautta sitä on alistunut kohtaloonsa. Uusi raskaus olisi tervetullut, hoidot jatkuvat.
  16. Mulla sama kokemus, että alamahaan mahtuu kyllä niin paljon kaikkia tuntemuksia koko hoitojen ajan, että en muista varmaan puoliakaan nippailuista - eikä niihin lopulta oikein kiinnitä huomiotakaan. Sama pätee "raskausoireisiin", on aikanaan tullut bongailtua niitä ankarasti. Ja se kierto kun onnistui (ennen keskenmenoa) ei ollut mitään niistä ns. perinteisistä oireista...
  17. ^Harmillista! Mullahan kävi myös niin, että ensimmäiset 4 ei tehneet mitään, mutta olin saanut klinikalta mukaan niitä 2 lisää just siltä varalta. Ja niillä homma sitten lähti käyntiin. Voimia huomiseen! Ja ylipäätään koko keskenmenoon..
  18. Kysyin alarajoista nyt vielä lääkärissä, kun sattui käynti tälle viikolle sopivasti. Ja siis arvon tulisi olla juurikin välillä 1-2, eli liian alhainenkaan ei ole hyvästä. Tarkkaa puuhaa...
  19. Kurja aina tavata uusia ihmisiä täällä, tällaisella asialla. Mutta lämpimästi tervetuloa silti! Täälläkin alkuvuodesta ekasta PASista kaikkien aikojen eka raskaus ja sitten keskenmeno, joten symppaan isosti. Paljon jaksamista sen käsittelemiseen. Toivottavasti vältyt kovimmilta fyysisiltä kivuilta!
  20. ^Mun mielestä on nimenomaan niin, että ei saisi olla liian alhainenkaan. Mulla putosi joskus arvo alle yhden ja lääkäri piti sitä huonona juttuna. Onko sulla tosiaan 0,08 eikä 0,8? Vaikka päätyisitte hoitotauolle, voisikohan olla mahdollista yrittää saada sillä aikaa balanssiin arvojasi? Vai onko se hankalaa jos heittely johtuu tuosta basedowin taudista?
  21. ^Harmillista! Mulla yleensä on ollut resepti ja ohjeet valmiina seuraavaa kiertoa varten, joten ei ole kokemusta tuollaisesta. Mutta ei auta kuin sun soittaa heti maanantaiaamuna reseptiä varten. Vai suostuvatkohan määräämään puhelimessa vai vaatiiko se käynnin, hmm. Sehän on pistämisen kannalta helppo, kun on kynä, eli ei tarvitse sekoitella mitään eri aineita. Nythän on lauantai, joko sulla alkoi uusi kierto?
  22. Ai niin tosiaan, sainhan itsekin aikanaan Menopuria OI-vaiheessa, olin vaan ihan unohtanut. Ja nyt noi samat lääkkeet kuin teillä käytössä IVF:ssä, isompina annoksina tosin tietty.
  23. ^ Kierron saa useimmiten suht helposti lääkkeillä kuntoon. Toivotaan, että sullekin apua löytyy siitä!
  24. Gulp x tuhat. Kuulostaa ihan kamalalta.
  25. Ai täällä olikin danskun kuulumiset, että uutta kiertoa vielä odotellaan. Käytetäänkö teillä puuttuva palanen ja tivolissa Bemfolaa ja Gonalia siis oman kierron tukemiseen, eli kyse ei ole ivf-hoidosta kuitenkaan?