Pussihiiri

Aktiivijäsen
 • Content count

  210
 • Joined

 • Last visited

About Pussihiiri

 • Rank
  Aktiivi
 1. KOS

  Oletteko saaneet puhelinta käyttää synnytyssalissa valokuvaamiseen?
 2. Kyllähän se tärsky noin pienillä viikoilla saa olla tosi kova, että siitä haittaa olisi. Jos sellaisella ylipäänsä on mitään vaikutusta raskauden kulkuun. Itse olin just maanantaina, sillon oli tasan 32+0, neuvolassa ja sain ohjeeksi, että jos näillä talven liukkailla nyt yhtään enempää kuin polvilleni kaadun, niin pitää soittaa äippäpolille.
 3. Kun kerron olevani väsynyt vaikeahkon unettomuuden takia, saan vastaukseksi "nooh, se on sitä yöheräämisiin valmistautumista". So?! Mua väsyttää NYT! Tekis mieli vetää turpaan kaikkia vähättelijöitä. Olisi edes äitiyslomalla, niin saisi maata kaikki päivät ja pyörittää vuorokausirytmiä niin kuin haluaa, mutta vielä pitäis töissä jaksaa.
 4. Minkä kokoinen kova vaunukoppa kannattaa olla talvivauvalle, että mahtuu sitten kunnolla lämmintä päälle ja ympärille eikä kuitenkaan muutu liian ahtaaksi? Osaatteko antaa mittoja? Kuulostaako (sisämitat) 75 cm x 30 cm vähän pieneltä? Tällaiset mitat jossain Teutonian kopassa, jonka bongasin torista. Tai ainakin toi leveys arveluttaa.
 5. Tälle ensimmäiselle varmasti otetaan pakkaus. Minäkin aina pitänyt itsestään selvänä. Toisen kohdalla varmaan sitten vähän harkinnan mukaan.
 6. Mä kävin alkuraskauden ultrassa yksityisellä, kun menkoista laskettuna olisi ollut 7+2, mutta alkio vastasikin viikkoja 6+4. Neuvolassa on nyt sitten siitä lähtien laskettu tuon pienemmän koon mukaan, mutta se nyt juuri meneekin tuohon viiden päivän rajaan. Tänään nt-ultrassa sikiö voisi kokonsa puolesta ollakin taas kaksi päivää suurempi kuin tuo myöhäisempi la, joten sitä ei alettu muuttaa. Ultrannut kätilö sanoikin laskettujen aikojen olevan enemmänkin "sivistyneitä arvauksia", joten ei ole niin päivän päälle väliä.
 7. Sippura, mihin suuntaan tilanne ratkesi?
 8. Kaikille muille asian kanssa mahdollisesti joskus painiskeleville, niin listerioosissa tosiaan nousee korkea kuume. Varmistin asiaa tänään neuvolaan soittamalla.
 9. Ilmeisesti raskaana ollessa voi alkaa oireilla jo 2-3 päivän päästä. Mutta ehkä tuo kuume olis nyt jotenkin avainasemassa, kun mulla ei ole noussut. http://www.hus.fi/sairaanhoito/sairaanhoitopalvelut/teratologinen-tietopalvelu/Infektiot/Sivut/Listerioosi.aspx
 10. Kuinkahan hysteerisesti sitä nyt suhtautuisi asiaan. Huolestuttaa ainakin. Söin keskiviikkona työpaikkaruokalassa vakuumipakattua lämminsavulohta, jota ei oltu kuumennettu paketista ottamisen jälkeen (tyhmä minä!) ja nyt on tänään ollut pieniä flunssan oireita. Tai oikeastaan vaan kurkkukipua ja vähän nuhaa ja pikkaisen päänsärkyä. Ei kuumetta. Pelkään siis saaneeni listerioosin. Mutta, pitääkö olla kuumetta vai riittääkö nuo kuumetaudin muut oireet epäilyyn? Pohdin edellisenä iltana ennen kalan syömistä paljon tuota lämminsavulohiasiaa ja yritin asiaan perehtyä, onko turvallista syödä, jos on ollut kuumentamisen jälkeen vakuumissa, mutta en oikein löytänyt luotettavaa tietoa asiasta, joten päätin syödä. Mites sitten, selviääkö parin viikon päästä olevassa nt-ultrassa, jos sikiö on jonkin tartunnan saanut? Sen verran tämä on nyt huolta aiheuttanut, että toiste en kyllä uskalla syödä. Harmittaa, että söin
 11. Täällä kans kehotetaan soittamaan heti plussaamisen jälkeen. Plussasin perjantaina viikkojen ollessa 4+2 ja sitte seuraavana maanantaina soitin. Soitin kyl niin myöhään iltapäivällä, että takaisinsoittopalvelu soitti takas vasta tiistaina. Mutta kuitenkin... Saa sitten ainakin varmemmin mieluisamman ajan, kun on hyvissä ajoin liikkeellä.
 12. En jostain syystä saa tota gallupia näkyviin tuohon kännykällä, niin en voi äänestää. Pahoinvointia tunsin ekan kerran 5+5. Tänään 6+1 oksensin ekan kerran. Huonoa oloa toistaiseksi pystyy aika hyvin kontrolloimaan tiheillä ateriaväleillä. Ellotus ei (vielä) ole kokoaikaista.
 13. Plussasin 4+0 ja siitä vajaa pari viikkoa aiemmin oli ensin yhtenä päivänä tosi kovaa vatsakipua, jonka nyt uskon olevan yhteydessä kiinnittymiseen. Siitä lähtien alkoi järjetön turvotus, finnejä alkoi pukata, nälkä (ja mulla ei oikeestaan oo juuri koskaan nälkä) ja flunssainen olo.
 14. Mulla ainakin oli viikon ajan niin epämääräisesti ovikseen viittaavia oireita, että lopuksi aloin jo epäillä, että onko jotain kiinnittymiseenkin liittyvää. Itse laskin kierron alusta la:n ja muuttukoot sitten ultrassa, jos muuttuu.
 15. Nattunen, kauniita runollisia nimiä