Rosetta82

Aktiivijäsen
 • Content count

  905
 • Joined

 • Last visited

About Rosetta82

 • Rank
  Aktiivi

Recent Profile Visitors

500 profile views
 1. Esikoinen (tyttö) painoi syntyessään 3090g, ja aika tarkkaan 1v 5kk kohdalla paino oli 10007g
 2. Mä olin vähän vastaavassa tilanteessa esikoisen odotusaikana: eka haastattelukierros rv 27 paikkeilla, toinen (puhelinhaastatteluna) rv 37 ja viimeinen kierros kun esikoinen oli 6-viikkoinen. Kyseessä oli uusi paikka saman organisaation sisällä. Tein jo hakemuksen saatekirjeessä selväksi, että olen raskaana ja että olisin äitiyslomalla, kun työt alkaisivat. Sain tästä huolimatta kutsun haastatteluun, jossa kysyttiin "off the record", koska palaisin töihin ja vastasin, etten voi vannoa, mutta luulisin että palaisin, kun lapsi on noin vuoden. (No, siinä vaiheessa olinkin uudestaan raskaana, mutta se on eri juttu ) Toinen haastattelu tehtiin puhelimitse, koska sekä haastattelijat että minä koimme sen helpoimmaksi. Viimeiseen haastatteluun meninkin siten, että ensimmäisiksi sanoikseni kerroin, että aivoni ovat hormonien takia mössöä, olen ekaa kertaa erossa vauvasta enkä tiedä, saanko itsestäni irti mitään. 30 min myöhemmin sain kehuja vastauksistani ja pari viikkoa myöhemmin vahvistuksen valinnastani. Myös mulla oli sijaisehdokas valmiina. Myös kaveripiirin kokemukset tukevat samaa: kannattaa vain itse ottaa raskaus puheeksi heti ja ihan suoraan. "Haluan tähän aluksi kertoa, että olen tosiaan raskaana..." Tsemppiä!
 3. @Maisamou
 4. @Maisamou en osaa suoraan vastata, mutta mulla oli esikoisen yritysaikana käytössä Pregnyl pienenä annoksena (yhdessä ampullissa on 5000 yksikköä, ja siitä käytin kolmanneksen kerralla), epätoivoisena yrityksenä oli pistoksen avulla vahvistaa kohdun limakalvoa vielä ovulaation jälkeen. Mulla näkyi selvät viivat Pc:n testeissä 4-5 päivää pistoksen jälkeen ja sitten hiipuivat. Mutta tosiaan eri valmiste, eri yksiköt, eri ihminen... Pidän kovasti teille peukkuja! Jos testaat huomenna uudestaan, niin näet, tapahtuuko viivan vahvuudelle jotain?
 5. @inkeri__ laitoin yv:n!
 6. @inkeri__ eivät ole, yhä kaupan!
 7. @Ewwwie OneStep näyttää samalta kuin mulla dpo12, sen (ja oireiden) perusteella tein digin, joka vahvisti plussan. Myös pc:ssä näen viivan ja toi Rfsu on jo ihan selkeä!
 8. Kyllä mä ainakin näen @Ewwwien haamut, viimeisimmässä kuvassa erityisen selvästi jo
 9. @Ewwwie toinen viiva näkyvissä
 10. @Ewwwie peukut pystyssä!
 11. Tykkään, nimenomaan kahdella a:lla. Tulisi meidän vauvalle nimeksi, jos hän olisi tyttö 9 1/2 Samuli?
 12. Mulla on sukunimenä yhdysnimi (tyyliin Saarinen-Laine), ja lapsi sai isänsä sukunimen (tyyliin Laine).
 13. Onko täällä muita, joiden taaperot kokevat jonkinlaisia unihäiriöitä eli unissakävelyä, kauhukohtauksia tms? Milloin näitä alkoi esiintyä? Oletteko keksineet jotain altistavia tekijöitä? Miten toimitte, kun unihäiriö iskee - esim. kauhukohtauksen tullessa herätättekö lapsen (jos se on mahdollista)? Millaisia nukkumisjärjestelyitä teillä on? Vertaistukea siis kaipaisin! Meillä taapero kohta 15kk on ollut hyvä nukkumaan öisin alusta alkaen, mutta (ehkä herkän osittain luonteen johdosta?) hän näkee eläviä unia, erilaiset kehitysvaiheet ja jännittävät kokemukset ilmenevät öisinä kauhukohtauksina, ja lisäksi hän kävelee unissaan. Esimerkiksi taannoin, kun hän näki elämänsä ensimmäisen klovnin ja pelästyi sitä, hän alkoi kirkua kauhuissaan keskellä yötä viikon verran tuon kohtaamisen jälkeen. Silmät olivat auki, mutta unessa hän oli, eikä häntä saanut helposti hereille. Ei sitten keksitty muuta kuin pitää häntä sylissä ja lohduttaa, kunnes kauhu väistyi ja hän vajosi syvempään uneen. Ja seuraavana yönä sama uusiksi. Samanlaisia kauhukohtauksia on tullut jo tähän mennessä useita, vaikka yleensä ne alkavat kai vasta vanhemmilla lapsilla. Taapero nukkuu yhä pinnasängyssä, joten ei unissaan pääse muuta kuin kävelemään ympäri sänkyä. Silloinkin hän on silmät auki mutta selvästi unessa, ei katso päin eikä tunnista. Huolestuttaa, mitä tapahtuu, kun hän oppii kiipeämään laidan yli tai kun on aika siirtyä seuraavaan sänkyyn.
 14. Taapero 14kk nukkuu yöllä yleensä klo 19-07 ilman väliherätyksiä, päiväunet klo 12 alkaen tunnin - pari vähän riippuen aamupäivän ohjelman kuormittavuudesta.