Rosetta82

Aktiivijäsen
 • Content count

  662
 • Joined

 • Last visited

About Rosetta82

 • Rank
  Aktiivi

Recent Profile Visitors

259 profile views
 1. Mulla oli hyvin samanvahvuinen haamu dpo 11 ja digi näytti silloin 1-2 viikkoa
 2. Kyllä mäkin näen Snapperin testissä aavistuksen hailakasta vaaleanpunaisesta viivasta! Ehdottomasti uusi testi aamulla! Toivotaan parasta, olisi maailman paras joululahja Ewwien testeissä näen valitettavasti vain viivanpaikkoja
 3. Pahoinvointia noin rv14 asti, välillä pelkkää etomista ja välillä kahdeksankin oksennuskertaa päivässä -> tyttö tuli
 4. Meillä oli viikon reissu. Menin perjantaina sairaalaan toksemian takia, lauantai-iltana vauva syntyi kiireellisellä sektiolla ja perjantaina iltapäivällä kotiuduttiin. Maito ei oikein noussut ja olin aika heikossa kunnossa muutenkin; vauvan kunnon puolesta oltaisiin voitu kotiutua huomattavasti aiemmin.
 5. Oltiin sairaalassa viikko, koska vointini oli heikko toksemian, pitkän käynnistely-yrityksen ja kiireellisen sektion jälkeen. Toiseksi viimeisenä sairaalassaolopäivänä ja kotiinlähtöpäivänä laitoin ripsiväriä ihan omaksi ilokseni. Siitä tuli sellainen olo, että olen menossa kohti normaalia olotilaa.
 6. Vastaan itse itselleni: Synnytysosastolla olin synnytyksen vaikeudesta johtuen niin pihalla, etten osaa sanoa henkilökunnasta juuri mitään. Ikävänä muistona jäi mieleen hetki, kun mun piti saada epiduraali. Olin tosi pahoissa kivuissa, ja juuri kun anestesialääkäri oli pistämässä, hänet kutsuttiin toisaalle. Anestesiahoitaja jäi huoneeseen ja naureskeli ääneen mun (raskausmyrkytyksestä johtuvalle) tärinälle/kouristelulle. Olisin myös jälkikäteen ajateltuna toivonut, että tämä hoitaja olisi laittanut peittoa päälleni, ettei olisi tarvinnut olla puolialastomana sängyllä odottamassa sitä anestesialääkäriä takaisin, mutta siinä tilanteessa asia tietysti oli ihan sama. Lapsivuodeosastolla oli elokuun lopussa hyvin tilaa, perhehuoneenkin olisi saanut. Mukavaa henkilökuntaa pääosin, mutta vähän pisti silmään se, että jokaisella tuntui olevan oma, "oikea" tapansa vauvanhoitoon. Niinpä saadut ohjeet ja neuvot vaihtelivat aina hoitajasta toiseen. Luulisi, että olisi jotkut yhteisesti päätetyt suositukset, mutta näköjään ei. Osa hoitajista oli tosi aktiivisia: kävivät juttelemassa ja auttamassa pyytämättä. Osaa ei vuoron aikana nähnyt, ellei soittanut paikalle. Imetysmyönteisyys näkyi paikoitellen vähän imetysfanaattisuutenakin: koin pientä syyllistämistä, kun jouduin pyytämään lisämaitoa (tietysti omat hormonitkin saattavat vaikuttaa tulkintaan). Mulla nousi maito tosi hitaasti sektion jälkeen, ja parhaimmillaan oli kolme hoitajaa samaan aikaan kädet kiinni mun rintavarustuksessa ja tsemppaamassa. Maito nousikin kunnolla vasta kotona, kun pääsi stressaavasta tilanteesta rauhoittumaan. Synnytyskeskustelun sain vasta kotiutumispäivänä (6. päivä synnytyksestä), kun olin sitä ruinannut, ja se meni mielestäni liian kiireellä. Sisäilmatilanne vaihteli päivästä toiseen, mutta tällainen vanha homealtistuja pärjäsi avoimen ikkunan ääressä ja allergialääkkeiden voimalla ihan hyvin. Henkilökuntaa käy sääliksi, kun uusi rakennus valmistuu vasta vuosien päästä.
 7. Nukkelapsi Plussahan tuo, ihanaa!
 8. Tuoreita kokemuksia Tyksissä synnyttäneiltä? Kiinnostaa myös kuulla, millainen sisäilmatilanne vuodeosastoilla nykyään on, jos joku sattuu tietämään...
 9. ^ Mulla oli Menopur käytössä kp 3-10, annostus oli muistaakseni 75 yksikköä/päivä. Alkuun tuli ikävät sivuvaikutukset: päänsärkyä, kylmää hikeä jne. Mutta sain kyllä samantyyppisiä oireita Letrojen miniannoksellakin edeltävässä kierrossa eli taidan olla aika hormoniherkkä. Kontrolliultrat olivat muistaakseni kp 7 ja kp 10, ja sitten sainkin jo luvan pistää Pregnylin kp 11 tai 12. Toivottavasti pistokset tuovat tulosta myös sulle!
 10. Mä soitin rv 5+jotain varatakseni neuvola-ajan. Pientä kauhistelua tuli tädiltä, kun olin "niin myöhään" liikkeellä. Ensikäynnin sain vasta rv 10+, samoin nt-ultraksi tuli myöhäisin mahdollinen ajankohta (12+6). Myös rakenneultra menee aika myöhäiseen, 21+2. Käsitin, että jos olisin soittanut aiemmin, olisin saanut myös vähän varhaisempia aikoja. Hyvin paikkakuntakohtaista siis!
 11. Onnea plussanneille! Hienosti vahvistuvat SuzieL:n ja mmemmylin viivat! Tosin hämmentävät haaleat viivat mmemmylillä siinä vaiheessa, kun verikoe antoi jo noin hienoja lukemia - taitaa olla liuskatestien laatu todellakin laskenut.
 12. SuzieL: Lupaavalta näyttää minunkin mielestäni! Omiin silmiini tämän kierron toinen viiva on selkeämpi kuin aiemman kierron Pregnylin jämäviiva. Muistaakseni oma eka plussani oli suunnilleen samannäköinen 12 päivää Pregnylin jälkeen. Löytyy tästä ketjusta, joulukuun 18. päivän tienoilla Pidän peukkuja, että vahvistuu! Mmemmyli: Itse sain vääriä negoja (tai sitten oli kemiallinen) Clearbluen early detection -testeillä ja luin silloin, että sinisen väriaineen testit antavat jostain syystä herkemmin hailuraa positiivista/viivanpaikkaa, vaikka ei olisikaan raskaana. Inhottavaa kun testeihin ei voi luottaa! Suosittelisin myös Apteekin omaa testiä, digiä tai testailun jatkamista parina seuraavana päivänä. Toivotaan parasta!
 13. Hienosti vahvistunut! Toivottavasti pieni pysyy matkassa! Onnea
 14. Näkyy haaleanvaalea mutta selvästi punertava toinen viiva ainakin minun näytölläni!
 15. Onnea Mrs Willow!