Rosetta82

Aktiivijäsen
  • Content count

    1027
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Rosetta82

  1. @sarvis
  2. @sarvis hyvältä noi näyttää! Mä en saanut kuopuksesta tasavahvoja viivoja kuin vasta joskus 5+ jotain, kun taas esikoisesta tasavahvat oli heti 4+0:n jälkeen.
  3. @sarvis
  4. @sarvis plussahan se! (Tai jos toi on viivanpaikka, niin harvinaisen räikeä... Ei kyllä voi olla muuta kuin plussa! Digiä kehiin huomenna?)
  5. Vauva syntyi suunnitellulla sektiolla perjantaiaamuna. Toiveissani oli kotiutuminen, kun 2 vrk:n lääkärintarkastus olisi tehty, ja oman vointini puolesta se olisi hyvin ollut mahdollista. Vauvan paino oli kuitenkin laskenut liikaa, joten jäimme vielä vuorokaudeksi keräämään hänelle vähän massaa lisämaitojen avulla. Kotiuduimme maanantaina eli kolme vuorokautta sektion jälkeen.
  6. @Ewwwie nyt vahvistuu kyllä hienosti! Toivottavasti sulta seurataan myös T4-V:tä eikä pelkkää TSH:tä!
  7. @Ewwwie ihanaa, onnea! Peukut pystyssä, että kaikki on tällä kertaa kunnossa!
  8. @Ewwwie tulkitsenko oikein että olet nyt plussannut?!
  9. Esikoinen (tyttö) painoi syntyessään 3090g, ja aika tarkkaan 1v 5kk kohdalla paino oli 10007g
  10. Mä olin vähän vastaavassa tilanteessa esikoisen odotusaikana: eka haastattelukierros rv 27 paikkeilla, toinen (puhelinhaastatteluna) rv 37 ja viimeinen kierros kun esikoinen oli 6-viikkoinen. Kyseessä oli uusi paikka saman organisaation sisällä. Tein jo hakemuksen saatekirjeessä selväksi, että olen raskaana ja että olisin äitiyslomalla, kun työt alkaisivat. Sain tästä huolimatta kutsun haastatteluun, jossa kysyttiin "off the record", koska palaisin töihin ja vastasin, etten voi vannoa, mutta luulisin että palaisin, kun lapsi on noin vuoden. (No, siinä vaiheessa olinkin uudestaan raskaana, mutta se on eri juttu ) Toinen haastattelu tehtiin puhelimitse, koska sekä haastattelijat että minä koimme sen helpoimmaksi. Viimeiseen haastatteluun meninkin siten, että ensimmäisiksi sanoikseni kerroin, että aivoni ovat hormonien takia mössöä, olen ekaa kertaa erossa vauvasta enkä tiedä, saanko itsestäni irti mitään. 30 min myöhemmin sain kehuja vastauksistani ja pari viikkoa myöhemmin vahvistuksen valinnastani. Myös mulla oli sijaisehdokas valmiina. Myös kaveripiirin kokemukset tukevat samaa: kannattaa vain itse ottaa raskaus puheeksi heti ja ihan suoraan. "Haluan tähän aluksi kertoa, että olen tosiaan raskaana..." Tsemppiä!
  11. @Maisamou
  12. @Maisamou en osaa suoraan vastata, mutta mulla oli esikoisen yritysaikana käytössä Pregnyl pienenä annoksena (yhdessä ampullissa on 5000 yksikköä, ja siitä käytin kolmanneksen kerralla), epätoivoisena yrityksenä oli pistoksen avulla vahvistaa kohdun limakalvoa vielä ovulaation jälkeen. Mulla näkyi selvät viivat Pc:n testeissä 4-5 päivää pistoksen jälkeen ja sitten hiipuivat. Mutta tosiaan eri valmiste, eri yksiköt, eri ihminen... Pidän kovasti teille peukkuja! Jos testaat huomenna uudestaan, niin näet, tapahtuuko viivan vahvuudelle jotain?
  13. Myydään 36 kpl OneStep-ovulaatiotestiliuskoja (herkkyys 20 yksikköä, käytettävä ennen 01/2020) ja 17 kpl OneStep-raskaustestiliuskoja (herkkyys 10 yksikköä, käytettävä ennen 11/2020). Yhteensä 10 euroa + mahdolliset postikulut.
  14. @inkeri__ laitoin yv:n!
  15. @inkeri__ eivät ole, yhä kaupan!
  16. Onko täällä muita, joiden taaperot kokevat jonkinlaisia unihäiriöitä eli unissakävelyä, kauhukohtauksia tms? Milloin näitä alkoi esiintyä? Oletteko keksineet jotain altistavia tekijöitä? Miten toimitte, kun unihäiriö iskee - esim. kauhukohtauksen tullessa herätättekö lapsen (jos se on mahdollista)? Millaisia nukkumisjärjestelyitä teillä on? Vertaistukea siis kaipaisin! Meillä taapero kohta 15kk on ollut hyvä nukkumaan öisin alusta alkaen, mutta (ehkä herkän osittain luonteen johdosta?) hän näkee eläviä unia, erilaiset kehitysvaiheet ja jännittävät kokemukset ilmenevät öisinä kauhukohtauksina, ja lisäksi hän kävelee unissaan. Esimerkiksi taannoin, kun hän näki elämänsä ensimmäisen klovnin ja pelästyi sitä, hän alkoi kirkua kauhuissaan keskellä yötä viikon verran tuon kohtaamisen jälkeen. Silmät olivat auki, mutta unessa hän oli, eikä häntä saanut helposti hereille. Ei sitten keksitty muuta kuin pitää häntä sylissä ja lohduttaa, kunnes kauhu väistyi ja hän vajosi syvempään uneen. Ja seuraavana yönä sama uusiksi. Samanlaisia kauhukohtauksia on tullut jo tähän mennessä useita, vaikka yleensä ne alkavat kai vasta vanhemmilla lapsilla. Taapero nukkuu yhä pinnasängyssä, joten ei unissaan pääse muuta kuin kävelemään ympäri sänkyä. Silloinkin hän on silmät auki mutta selvästi unessa, ei katso päin eikä tunnista. Huolestuttaa, mitä tapahtuu, kun hän oppii kiipeämään laidan yli tai kun on aika siirtyä seuraavaan sänkyyn.
  17. @Ewwwie OneStep näyttää samalta kuin mulla dpo12, sen (ja oireiden) perusteella tein digin, joka vahvisti plussan. Myös pc:ssä näen viivan ja toi Rfsu on jo ihan selkeä!
  18. Kyllä mä ainakin näen @Ewwwien haamut, viimeisimmässä kuvassa erityisen selvästi jo
  19. @Ewwwie toinen viiva näkyvissä
  20. @Ewwwie peukut pystyssä!
  21. Tykkään, nimenomaan kahdella a:lla. Tulisi meidän vauvalle nimeksi, jos hän olisi tyttö 9 1/2 Samuli?
  22. Mulla on sukunimenä yhdysnimi (tyyliin Saarinen-Laine), ja lapsi sai isänsä sukunimen (tyyliin Laine).
  23. Taapero 14kk nukkuu yöllä yleensä klo 19-07 ilman väliherätyksiä, päiväunet klo 12 alkaen tunnin - pari vähän riippuen aamupäivän ohjelman kuormittavuudesta.
  24. Samat pohdinnat täällä menossa... en haluaisi ylimääräisiä hormoneja, mutta kumit on syvältä (erityisesti imetyksen yhteydessä kun limakalvot on kuivat ja ohentuneet mutta muutenkin). Olen kuitenkin varma, että meidän lapsiluku on tässä, ja kolmas olisi ihan katastrofi. Silti sterilisaatio kuulostaa liian lopulliselta ja rajulta. Luulen, että päädyn hormonikierukkaan, siitä on ollut vähiten suoria sivuvaikutuksia.