faye

Jäsen
 • Content count

  24
 • Joined

 • Last visited

About faye

 • Rank
  Tavis

Recent Profile Visitors

259 profile views
 1. Kiitos hyvistä vastauksista Liikuttua tulee paljon, mutta pienen vauvan kanssa väsyneenä tulee liian usein sorruttua suklaaseen, jätskiin yms. mistä saa energiaa, kun kahviakaan ei liiaksi saa juoda. Mutta nyt on tosiaan ollut tarkoitus jättää noi jokapäiväiset herkut pois, ja syödä niitä vaan kerran viikkoon. Eli silloin paino varmaan hitaasti tippuu. Mietinkin, että en edes mitenkään onnistuisi nopeasti tiputtamaan painoa, kun ei se ole koskaan aikaisemminkaan onnistunut nopeasti. Hitaalla tahdilla kylläkin. Vaakalukemaa tarkkailen sen verran, että suunta on alaspäin. Eiköhän tässä vielä joskus entisissä mitoissa olla!
 2. Itselläni tuli runsaasti raskauskiloja, ja nyt olisi tarkoitus alkaa niitä tiputtelemaan. Vauva nyt 3kk ja täysimetyksellä. Neuvolassa on sanottu, että imetyksen aikana ei saisi laihduttaa, onko asia siis niin? Entä jos ei tietoisesti laihduta, mutta painoa vaan tippuu? Mikä olisi sopiva laihdutustahti, jottei maidon tulo vaarantuisi eikä rasvojen myrkyt menisi vauvaan? Kaipaisin vinkkejä, neuvoja, asiantuntemusta, kokemusta, inspiroivia tarinoita, mitä vaan!
 3. Painoa tuli reilut 25kg, ehkä jopa enemmän, en jaksanut enää loppuvaiheessa käydä puntarilla. Kiloja tuli aivan liikaa ja vasta äskettäin uskalsin käydä puntarilla (synnytyksestä n.3kk), ja kiloja lähtenyt vasta n.10. Huh, ei auta muu kuin hitaasti tiputella näitä mammakiloja. Toisaalta olin lähtötilanteessa normaalipainoinen/hoikka, joten ei tää nyt vielä ihan täys katastrofi ole. Mutta kiloja tuli enemmän kuin "suunnittelin"...
 4. Itku tuli heti, ja samalla hoin jotain "äitin rakas" "äitin pieni poika". Olin onnesta sekaisin ja äidinrakkaus leimahti hetkessä (tai se oli jo ollut tietysti koko raskauden ajan)
 5. Pahoinvointia n.3kk, ja poika syntyi.
 6. 75 A kasvanut kokoon 80C (isommatkin liivit menis), mutta eiköhän nää tästä palaudu. Vauva nyt 3kk.
 7. Kunnon jälkivuoto kesti n. 2vkoa, täysin loppunut oli 4 viikkoon mennessä.
 8. En meikannut. Ekan kerran synnytyksen jälkeen tuli meikattua vasta vauvan nimiäisissä n. 6 viikkoa synnytyksen jälkeen, vaikka yleensä ahkera meikkaaja olenkin. Kotona paidat vauvan puklussa ja tissimaidossa ei ollut ihan olo, että tekis mieli meikkailla
 9. Ihana, osaava, ystävällinen ja tsempaava henkilökunta. Myös se, että vauvan pään syntyminen (eikä muunkaan osan) ei sattunut juurikaan, ja etukäteen olin pelännyt, että halkean kahtia, ja kipu tuntuukin just siltä. Oli hyvät kipulääkkeet käytössä, ja niistä ei onneksi pihistelty.
 10. Itse vauvan puskeminen ulos ei sattunut juuri ollenkaan, ja se oli se mitä olin etukäteen eniten pelännyt. Sen sijaan supistuskivut yllättivät, ne olivat jäätävän kipeät. Ikinä ennen mitään vastaavaa kipua ollut. Pahinta oli loppuvaiheen aukeaminen, kun tuntui että vauva murskaa koko lantion ja samalla hirveän kiristävä supistuskipu. Ei siinä mitään rentoutusjuttuja ehtinyt miettiä, mikä olin alunperin tarkoitus. Olin synnytyspelkoinen, mutta ei jäänyt traumoja synnytyksestä, ja kivusta huolimatta tekisin sen mieluusti uudestaan!
 11. Kuuma suihku auttoi parhaiten ensivaiheen supistuksiin, sitten kun olin auki 4cm eteenpäin niin epiduraalia ja pudendaalia sain, ja helpotti todella! En usko, että olisin pärjännyt ilman.
 12. Kiitos lohdullisista vastauksista! Mitään oireita ei hypyn jälkeen ole ollut, ja vauvakin on tuntunut liikkuvan ihan normaalisti. Mut kauhee kun tollaset pelottaa Hyvässä suojassahan se tosiaan taitaa siellä olla.
 13. Koira (n. 30kg) hyppäsi innostuksissaan mahaani vasten. Sain vähän estettyä, mutta kyllä se ihan reippaasti töksähti alavatsan kohdalle. Nyt menossa rv 32, ja pelottaa oliko tuosta mitään haittaa vauvalle/raskaudelle? Mistä merkeistä pitää huolestua, ja kestääkö maha näin loppuraskaudessa minkälaista kaltoinkohtelua?
 14. Rv 20, ja poikaa lupaillaan