Secretariat

Aktiivijäsen
 • Content count

  329
 • Joined

 • Last visited

About Secretariat

 • Rank
  Aktiivi

Recent Profile Visitors

462 profile views
 1. Mulla sf-mitta taisi olla yli käyrien heti kun sit mitattiin. Alkuun th ei asiaa nostanut esille mutta puolivälin paikkeilla tuli lähete Naistenklinikalle kokoseurantaan loppuraskauden ajaksi. Itse halusin kuvitella, että suuri sf-mitta olisi johtunut vatsarasvasta, runsaasta lapsivedestä tms. mutta vauva oli lopulta suurempi kuin kukaan arvasi; 51cm ja 4632g rv 39+0. Olen kyllä myös tosi lyhyt mikä saattoi myös vaikuttaa siihen, että maha oli suuri pallo.
 2. @Charlottenburg meillä tyttö alkoi vierastaa 4kk iässä ja lähes kaikki fyssarikäynnit olivat itkemistä ja huutamista lähtien siitä kun fyssari edes vilkaisi vauvaan päin. Eihän tiedän vauva edes ole myöhässä taidoissaa vaan ainakin tuon ylläolevankin perusteella ihan normaalin rajoissa. Voisiko pieni kiipeily innostaa teidän vauvaa konttaamaan? Minusta tuntuu että pahvilaatikoiden ja vaippapakettien päällä kiipeily toi uutta ulottuvuutta meidän tytölle vaikka alkuun ei päässyt kohottautumaan ylös ja putoilut olivat jokapäiväisiä kovan itkun kera. Fyssarin mukaan siitä lapsi oppii vaikka itseä hirvitti. Ja vahvistaahan se lihaksia ja voimia kun saa vähän kohottaa itseään! Onko vauvalla mitään "kiellettyä" minkä perässä kiipeilisi mielellään vai kiipeäisikö ihan kiipeämisen ilosta? Onhan toi polviseisontakin jo tosi hyvä juttu! Meillä se alkoi luonnistua vasta kun kiipeilyä oli takana jonkin aikaa. Alkuun makasi maha vaippapaketilla mutta olipa irti lattiasta. Meillä myös kannustettiin kovasti kiipeilyyn fyssarin toimesta. Kiipeily tuli ihan sattumalta kun yritin torpata vauvan tien kielletystä paikasta eli kissan vesikulhosta. Hän olisi valloittanut MountEverestin päästäkseen läiskyttelemään. Meillä muuten alkuun pidettiin seisomista jotenkin pahana että taitoja jää väliin jne. Vauva alkoi kontata ihan normisti vaikka nousi seisomaan jo paljon aikaisemmin enkä usko että siitä oli haittaa vaan enemmänkin huomasi että tällainenkin hieno asento on olemassa. Toivottavasti sulla on huoli vähentynyt, ei teidän lapsella kuulosta mitenkään huolestuttavalta.
 3. @Charlottenburg olet varmaan googlaillut itse jo kaiken mahdollisen mutta tällaista luin itse yhdessä vaiheessa. Onko teillä lattialla pieniä korokkeita, minkä avulla vauva voi vähän kohottautua lattiasta? vaikka joku 10cm korkea matkalaukku tms painava esine jonka kanssa harjoitella? Suurin osa lapsista on ihan normaaleita!! Meillä neuvolalääkäri totesi n. 5kk iässä että vauva tuntuu taidoiltaan 1-2kk nuoremmalta kun ei vieraan ihmisen antamaan tarttunut leluun. Tästä pääteltiin ettei osaa tarttua vaikka pelkäsi/vierasti vieraita. Tästä alkoi täysin turha fyssarikierre jopa 2vk välein.... Ja niin. Ei se lapsi ota vieläkään lelua vieraalta vaikka on 1v ja kävelee, melkein juoksee ja kiipeilee kovaa kyytiä niin sisällä kuin ulkona! Mä sanoisin että tarjoa mahdollisuuksia opetella, vaikka lapsi kompuroi ja kuhmuja tulee niin kehu vain kuinka hieno yritys oli. Kyllä hän aivan varmasti oppii. Ja konttauksen tuo ikä tuossa on 7-10kk joten ettehän te ole edes vielä myöhässä. Meillä tyttö on aika itsepäinen ja sai raivarit jos yritettiin asetella konttausasentoon. Hän oppi konttauksen kun alkoi kiipeillä vaippapakettien ja matalien esineiden päällä. Siitä pääsi pian polvi-istuntaan, seisomaan ja konttaus tuli vasta seisomaan oppimisen ja tukea vasten kävelyn jälkeen 9kk päivänä. Eno ta neuvolan juttuja enää kovin vakavissani ja huoli pois teillä myös. Mehän joudutiin ihan neurologin tutkimuksiin joka kysyi ollaanko itse huolissaan (ei oltu), vähän pyörittelivät vauvaa eri asennoissa ja totesivat ettei tarvetta seurannalle. Fyssari ei silti antanut periksi vaan vaati jatkokäynnit kävelytaitoon saakka vaikka neurologillekin sanoin ettei minusta siitä ole ollut yhtään mitään hyötyä ja myös neurologi kommentoi ettei säännölliseen fysioterapiaan nähdä tarvetta. Kävelemisestä luin että oliko niin että vajaa puolet kävelee 1v eli puolet ei kävele. Molemmat yhtä normaalia. Karkeamotoriikan kehittyminen 0–4 vk iässä vauva nostaa päätään vatsamakuulla. 4–9 vk iässä vauva pitää päätään ylhäällä vatsamakuulla. 2–3,5 kk iässä vauva kannattelee päätään, jos hänet vedetään käsistä istumaan. 3,5–5 kk iässä vauva kohottaa ylävartaloaan ja päätään kyynärpäiden varassa ollessa. 4–6 kk iässä vauva kääntyy selältä vatsalleen. 5–7 kk iässä vauva varaa jaloilla, kun hänet nostetaan pystyyn. 6–8 kk iässä vauva ryömii ja istuu tuetta lattialla. 7–10 kk iässä vauva nousee itse istumaan, konttaa sekä nousee pystyyn tukea vasten. 7–16 kk iässä lapsi seisoo tuetta. 7–17 kk iässä lapsi kävelee vähäisesti tuettuna tai tuetta.
 4. @sarvis olin ihan järkyttynyt kun kaveri kertoi että 3v esikoispoikansa toivottavasti on saanut 12kg täyteen. meillä nyt kotipunnitukset 11,5kg vuoden iässä. virallinen lukema neuvolasta reilun viikon kuluttua. Toivon että tytöstä tulisi siro niin kuin itse olin lapsena vaikka eipä sillä mitään väliä.
 5. Hankin Storksakin Elisabeth hoitolaukun mutta olen tykästynyt mokomaan ja vähitellen siitä on muodostunut uusi käsilaukku ja vauvan tavarat kulkevat hänen omassa pinkissä repussa. Repussa enemmän tilaa, Elisabeth ei ollut niin iso että olisin saanut sujuvasti omat ja vauvan tavarat yhteen laukkuun. Jos omaa tavaraa vähän niin voin suositella!
 6. Jep, juuri näin. Jouduin lopulta sektioon ja ennakkoon olin lukenut vain sektiohaavan kivusta. Kivut olivatkin niin kovat että kun nousin ylös sängystä en pystynyt edes hengittämään. Kipu oli tosi kokonaisvaltaista ja kylkiin sattui. Toki vatsakin oli kipeä niin että sieltä sängystä tuntui mahdottomalta nousta (minut nostettiin) ja vatsa ylipäätään särki 4kk. Luulin jo ettei se ikinä loppuisi... Vatsakipu loppui vaikka muuta vaivaa jäi.
 7. Näitä onkin ollut kiva lukea, saanut uusia ideoita itsekin! Mun tuttavapiuruin ei kuulu paljoa lapsia joten olen ostanut netistä löytämiäni kivoja merkkejä. Bodyt lähes kaikki petit bateaun, neuletakkeja ja neuleita ym jacadilta. ulkovaatteet enimmäkseen reimaa. meillä pitkähkö selkä ja pidän suht kapean mallisista housuista, ei ole lahkeet koko ajan kantapään alla. Sama hihoissa. Mayoralia on myös lukuun ottamatta bodyjä, ovat heillä ihan valtavia. satunnaisia vaatteita sitten polarn pyretiltä, sanettalta ja monilta muilta merkeiltä. Edit: en siis tiedä mitä merkkejä Suomessa tyypillisesti pidetään. toki tullut vastaan gugguut ym mutten halua tuhlata loputtomasti vaatteisiin. jos jotakin tosi kivaa löytyy niin voin ostaa täyteen hintaankin. tykkään ns hyvistä löydöistä. -50% alessa innostun taatusti. E2: hyviä ovat olleet myös NameItin yöpaidat, myös muutama body ja ollut hyviä. Nyt tilasin alennuksesta Gap:ip, mm niitä heidän logosweatereita kun aika hyvään hintaan sai. Heilläkin bodyt valtavia, en osta uudestaan. Nämä tulee käyttöön kesälle joten kokemusta vain yhdestä neulepaidasta ja yökkäristä. yökkäri ei kokoa 80cm ja just ja just sai päälle vaikka oma tyttö varmaan max 75cm. muuten tosi hyvä. Tykkään aika istuvista vaatteista, jotenkin helpompi käsitellä vauvaa eikä vaatteet repsota joka banaanissa.
 8. Meillä tytön syntymäpaino 4,6 kg, 8kk neuvolassa 9,2kg ja nyt 10kk kotipunnituksella 10,6kg minkä epäilen (Toivon;) olevan muutaman sata grammaa yläkanttiin mutta n 10kk iässä oltaisiin arviolta ylitetty 10kg.
 9. Verikokeessa käyty ja nega on. Harmi kun ehti jo innostua. Vuotoa ei edelleenkään näy ei kuulu, lääkäriin julkisella pääsee vasta joulun tienoilla. Yritän soittaa aiemmalle lapsettomuusklinikalle mitä kannattaisi tehdä. Edit: Vuoto alkoi kuukauden myöhässä juuri kun olin tilannut ajan lapsettomuusklinikalle. Kuulemma tyypillistä.
 10. Kyllä eilisillan testi oli selvä nega. Täytynee alkaa soitella terkkariin. Harmi tavallaan vaikka vauva olisikin tullut vähän liian nopeasti. Edit: soitin neuvolaan ja epäilivät että tuskin raskaana olen. Tavallaan kyllä harmitti kun siitä jo ehti innostua. Kuitenkin ensimmäinen askel on mennä verikokeeseen varmistamaan olenko raskaana. Tuskin siis olen mutta verikokeen jälkeen mietitään jatkoja. Toivottavasti pääsisin ultraan.
 11. @Anastacia ja @Charlottenburg kävin ostamassa uuden testin ja teen vielä illalla. Hui.. Vauva, kevyillä hoidoilla saatu, on 6,5kk vanha ja seksiä viime kierrossa kerran. Nyt jännäämään; kaipa nega tulee vaikka tavallaan olen haaveillut toisesta. En kuitenkaan nyt/vielä.
 12. @sarvis nämä testattu 9.11. Sen jälkeen taisin testata vielä seuraavana päivänä 10.11 pv mutta en ole testannut sen jälkeen koska 10.11 oli nega. Eli pari viikkoa testaamatta. Kuitenkin kun 10.11 testi oli nega niin vaikea ajatella että olisi enää plussaksi vääntynyt, kai se olisi silloin jo pitänyt olla ns kunnon plussa jos kaikki ok. Täytynee ottaa yhteyttä lääkäriin jos vaikka tyhjennettävä tai ainakin täytynee varmistua mitä meneillään. :/ Jospa huomenna soittelen, mikähän oikea osoite: neuvola?
 13. @tinhi voi olla että on ovis jäänyt väliinkin, mene ja tiedä. pcO:ta ei pitäisi olla kuitenkaan mutta voihan ovis muutenkin jäädä joskus väliin. Ehkä ostan varmuudeksi vielä yhden testin mutta negaa odotan. :/
 14. Otettiin pakkaus, mutta ihan aniharvoja tuotteita tullut käytettyä. Jos nyt pitäisi valita, en enää ottaisi. Meillä tarpeen oli kypärämyssy, ulkotöppöset ja kevytvanuhaalari. Muuten melkein kaikki jääneet käyttämättä.