Secretariat

Aktiivijäsen
 • Content count

  278
 • Joined

 • Last visited

About Secretariat

 • Rank
  Aktiivi

Recent Profile Visitors

235 profile views
 1. @Tinas ei meillekään ole koskaan oltu epäkohteliaita. Kuitenkin on kiva jos lääkäri kohtelee kuin toista ihmistä Jan jos ultratessa irvistelee kivusta niin mulle tulee hyvä mieli jos etukäteen sanoo että nyt joutuu vääntämään kovempaa tms. Mikä kuitenkin tärkeintä, että lääkärilläkin olisi avoin mieli ja ei oltaisi kaavoihin kangistuneita tyylillä kyllä minä osaan kaiken eikä suostuta miettimään voisiko toisella henkilöllä muu hoito, esim se luteaalituki olla hyödyksi. Varsinkin kun progesteroni testattiin jo lähes pari vuotta takaperin matalaksi. Uusintatestiä letrojen ym jälkeen ei tehty. Itsellä aiemmasta elämästä paljon kokemusta lääkärien asenteesta, että jos he eivät keksi mikä on vialla niin mikään ei ole. Onhan oma tilanne siis loppusuoralla, ei sitä voi tietenkään kiistää. Oltiin valmistautumassa kolmanteen ivf-kierrokseen kun tuli ovitrelletärppi. Piikitön sitä siis koko luteaalivaiheen kiinnittymistä tukemaan. Kolmannella kierroksella olisi ollut elonva&pergoveris käytössä. Tinas, toivotaan että saatte blastoja myös pakkaseen! Hieno alku! @sarvis, toivotaan että Felicitaksessa olisi vielä jotakin jippoja takataskussa tai joan lahjasoluihin päädytte niin se onnistuisi. Mehän niistä jo puhuimme alustavasti niin ehkä n 6kk prosessi, jono klinikan sisäinen. Felicitas oli meillä koko ajan mielessä kun harkittiin klinikan vaihtamista aika kauan. Minä aikoinaan kysyin Geofrey Sherin kysymys vastaus -palstalta mielipidettä protokollaan. Ihan mielenkiintoista kuulla jenkkilääkärin näkemys! Tietysti oli oma näkökantansa, mutta kyllähän Jenkeissä näitä hoitoja tehdään valtavasti. Hän oli sitä kieltä että meillä oli väärä protokolla kun tilanteemme omalla klinikalla tyrmättiin toteamalla että kaikki lääkkeet sisältää samaa fsh:ta ja sinä et niihin reagoi. Tämä yhden kokeilun jälkeen siis.
 2. @sarvis voi ei. toisaalta mullehan sanottiin dextrassa ihan kuukausi takaperin että ymmärränhän etten välttämättä tule biologista lasta saamaan eikä päästy ikinä edes punktioon saakka. Amh on se surkea 0.6 ja ensimmäinen luteaalitukikierto toi plussan. Aloin jo miettiä että ehkä tämä ei onnistu koskaan. Älä menetä siis kaikkea toivoa vaikka näyttää tällä hetkellä hankalalta! @Tinas, olen miettinyt josko mieslääkäreillä on tapana vähätellä naistenvaivojen kipuja. Toisaalta samaa olen kuullut kyllä muutamasta naislääkäristäkin, mutta kerran kunnoma lääkäri oli lomalla niin naislääkäri jolla kävimme pahoitteli Ultrassa jos vähän tuntuu ja hänellä oli nenäliinapakettikin pöydällä. Mieslääkäri hyppyytti meitä Ultrissa kaksi kertaa viikossa ja totesi aina vaan että ei kasva tarpeeksi soluja ja kaikki puhe liittyi millimetreihin ja kappalemääriin. Hyvin teknistä siis. Tinaa, minusta 4 hedelmöittynyttä kuulostaa hyvältä! Toivotaan että pääsevät blastoiksi saakka.
 3. @Tinas muutama tuttu saanut mielestäni felicitaksesta pitkät saikut punktiosta mutta toisella oli ongelmia keräyksessä ja vuoti verta vatsaonteloon. En tiedä muiden yksityisten käytännöistä. Me onnistuttiin lopulta toisessa perutussa ivf-kierrossa jossa ensimmäistä kertaa saatiin luteaalituki. Lääkärin mukaan sattumaa vaikka sitä ennen 2v lapsettomuus. Jokainen voi miettiä sattuman osuutta. Raskaus kuitenkin niin alussa että mitä vaan ehtii vielä käydä. Ar-ultra ok.
 4. @Tinas jos käyt dextrassa niin noin meillekin todettiin että punktiopäivä on saikkua, enempää ei tarvitse. Mä kävelin aukkarinkin jälkeen kumarassa ja oli kovia vatsakipuja jälkikäteen eli pidin linjaa aika ihmeellisenä. Julkisella kun tuntuu aina saavan 3pv. En kyllä ollut muutenkaan tyytyväinen hoitoon eikä kertaakaan päästy keräykseen asti. Keltarauhasen vahvistuksen avulla nyt kuitenkin tuolla toukokuisissa.
 5. Uusi hermoilija linjoilla! Raskaus ihan alussa, 5+1 ja ultraan 8 päivää. Olen monta kertaa päivässä varma että alkio kuoli juuri nyt jos siellä mitään edes on. Pelkään ettei ar-Ultrassa löydy sykettä. Lisäksi on menkkaoireita eli mun tapauksessa kohdunkaulan kipuja. Välillä myös niitä menkkakipuja joita nuorempana oli kohdun kohdalla. Meillä takana kaksi perustua ivf-kiertoa ja ongelmia klinikan kanssa. Pelkään ettei uutta mahdollisuutta tule jos jotain nyt käy.
 6. Mulla yhden pistoksen jälkeen tuli jonkin verran verta. Ehdottomasti enemmän kuin pisara, paperilla sellainen 2e kolikon kokoinen läikkä. Onkohan lääke mennyt minne piti? Vuotiko ulos vai menikö verenkiertoon..? Näistä ongelmatilanteista einollut mitään puhetta klinikalla.
 7. Onko kokemusta lääkäristä/klinikasta Helsingistä jota suositella matalan Amh:n tapaukselle?
 8. Minulla kokemusta dextrasta. Tekevät lähes aina lyhyellä kaavalla joten jos se ei sovi sinulle niin harkitsisin muuta. Jos olet hyvä munimaan niin varmaan ok. Omalla kohdallani pitkään aikaan ainoa tutkimus oli ultra ja progesteroni. Vuoden päästä Amh ja afc, ennen ivf:ää pakolliset verikokeet eli hiv ja hepatiitit. Eli eivät tutki paljoa.
 9. anastacia ja sarvis, ihana lisäravinnelitania! Itselläkin kaapillinen. Tiedä vaikuttavatko mitään, ehkä se fiilis että on yrittänyt. Töhö, kyllä siinä taulukossa oli että 3v jälkeen 98% raskautuneet. Ei voi uskoa, kuitenkin molemmilla hedelmöittyminen takana niin missä mättää! Luin jotakin blogia jossa oli tullut tärppi yk 25. Siis 25, se on siis mahdollista. http://www.womens-health.co.uk/infertility2.asp
 10. Lukaisin jotakin artikkelia jonka mukaan kahden vuoden yrityksen jälkeen vain 5% onnistuu olemaan raskautumatta. Saavutus sekin... piinapäivät menossa, muistaakseni dpo 12 ja valkoistakin valkoisempi testi eli eiköhän tämäkin kierto ole taputeltu. Lyhyen aikaa ylittäneillä pitäisi kuitenkin olla hyvät mahdollisuudet. Elävästi muistan kuinka lääkäri oli niin sitä mieltä että ei syytä huoleen. Olisinpa tajunnut jo heti silloin kuinka suuri huoli oikeasti oli käsissä. Itsellä tunne että jossakin on vikaa, tietäisipä vain missä. Välillä tuntuu raskaammalta, nyt taas huonommat fiilikset vallalla pettymyksiin. Menkkoja odottelen perjantaiksi viimeistään.
 11. Töhö, kuin myös. Olen ollut hengessä mukana ja lukenut säännöllisesti mutta välillä vähän turhauttaa koko lapsen yrittäminen ja en ole kirjoittanut juurikaan hetkeen. Mies kyselee ovulaatiosta ja fiilis on että sama se vaikka mittaisinkin kun tulosta einkuitenkaan tule. Toivottavasti vielä tilanne kääntyy molemmilla! Vappu hyvä levätä. Vähän oon ihmetelly niitä superbiukkoja kuukautisia. Luin että normaalit olisivat 50-150ml. Enmmktenkään pääse sellaisiin lukemiin, niukat kuulemma 30-50. Voin hikisesti saada aikaan 30, en ole varma. Voihan olla että hormonit niin hitaalla jo nykyään ettei vuotoakaan juuri tule. Toisaalta ihme voi meille ja kaikille muillekin käydä koska tahansa!
 12. Zempata kaikille. Harmi että moni muukin edelleen lapsettomien ketjussa. Minäkin otin Letrozolea omin päin pitkästä aikaa oviksen korjaamiseksi. Sitähän on syöty varmaan 12 kiertoa mutta nyt oviksen korjaamiseen. Vaikutti toimivan oviksen osalta mutta kun lapsettomuutta tulee täyteen pari vuotta pian niin koko seksikin tuntuu turhalta. Ivf suunnitteilla kesään, toiveissa. Otin pari pv 2 tablettia kun aiempi annos 1 tabletti. Oviskivut oli niin kovat että en meinannut pystyä seisomaan suorassa ja istuessakin kovaa kipua. Jotain kai irtosi mutta en pidätä hengitystä piinapöivinä. tavallaan tästä pari viikkoa.
 13. Viiruliini, mulla vilkkui hymynaama viime kierrossa 9 päivää eikä koskaan tullut piikkiä. Myös aiempi kierto samaa ja ovis kp 21. Menkat kp 28 kuten yleensäkin. Otin nyt Letrozolea ja ovis taas kunnossa, kp 12 kiinteä naama. Aiemmin aina vilkkuvaa 2-3pv, ei koskaan kauempaa. Oma historia muuten onneton, nyt yritetty jo lähes kaksi vuotta eli ivf:ää odotellessa. Ajatus jos muutaman kuukauden kuluessa pystyttäisiin aloittamaan.
 14. Mä olen kovasti miettinyt kun nyt kaksi lääkäriä todennut että jotakin vikaa on tullut kun uutta tärppiä ei kuulu. Tähän saakka olemme miehen kanssa epäilleet limakalvoa, mutta kun kun kaavinnasta alkoi myös hirveät pms-oireet joita ei koskaan ennen ollut esiintynyt millään lailla niin olisiko toinen mahdollisuus hormonitoiminta. Pyysin lääkäriltä voisinko saada keltarauhastabletteja, hänen mielestään ne ovat kosmetiikkaa ja sanoi että turha mitään sellaisia kokeilla. Että silleen. En tiedä johtuuko kovat pms-oireet progesteronin puutteesta mutta sehän vaihdevuosien lähestyessä alkaa ensin laskea, samoin pms-oireet pahentuu 35-45 vuotiaana ja muutenkin on tullut mieö
 15. Yksityisellä tarvittaessa nukuttavat. Mulla sama ongelma, olen pari iltaa itkeskellyt kun olen miettinyt ivfää ja punktiota. Mulla kaavinta oli tosi epämukava kokemus, tietysti siihen sotkeutui henkinen puoli. Tuntuisi ylivoimaiselta että joku sorkkisi alapääät nukutettuna. En kyllä tiedä kuinka voi antaa pistää jonkun järkyn piikin alakertaan. Kerran tippa laitettu ja itkin kivusta. Tosi noloa, ka pelkään että punktiosta en vaan selviytyisi.