Secretariat

Aktiivijäsen
 • Content count

  492
 • Joined

 • Last visited

About Secretariat

 • Rank
  Aktiivi

Recent Profile Visitors

1707 profile views
 1. @sarvis mulla se kemiallinen oli selvä plussa mutta jo seuraavana päivänä huomattavasti himmeämpi. Sullahan vahvistunut! Outo se digi, ehkä uus testi parin pvn kuluttua?
 2. @Bonus kyllä tosiaan ruumiinrakenteita on erilaisia! Esikoinen on vielä nyt 1,5 -vuotiaana aika jykevä ja hänellä esim joustamattomat hameet kinnaavat usein kainaloista koska rintakehä on leveää mallia vaikka pituudessa olisi varaa yllin kyllin. Hän on muutenkin keskimääräistä painavampi vaikkei näytä mitenkään pullealta, myös pääkin on ihan yläkäyrällä vai ollaanko enää edes käyrillä pysytty. Nyt rakenneultran mukaan tämä toinen olisi mitoiltaan ihan linjassa, esikoisella oli jo rakenneultrassa pää vähän edellä ja vartalo vielä enemmän edellä. Olin jo ajatellut vaatia suoraan sektiota viime kokemuksien perusteella, mutta nyt aloin miettiä voisiko tämä jäädä niin pieneksi että oikeasti syntyisi alakautta! Sehän helpottaisi hoitokuvioita valtavasti. Mutta en nyt vielä innostu, mulle ei viimeksi saatu käynnistyksestä huolimatta lähes viikossa aikaan sellaista supistusta, jonka oikeasti voisin väittää tunteneeni. Pientä kiristystä havaitsin mutta lähinnä piti katsoa supistusmittarista että nyt olevinaan jokin supistus. Ilman mittaria en olisi kyllä huomannut yhtään supistusta. Esikoinen syntyi lopulta 39+0 ja py 37,5cm ja painoi 4632g. En usko, että hänestä olisi saanut kilon laihempaa vaikka olisin syönyt mitä tai ollut syömättä kokonaan. Eilen kyllä kätilö sanoi, että sokerivauvat eivät ole vain isoja, vaan heillä voi olla ongelmia mm. syömisessä, hengityksessä ym. Sellaista ei onneksi viimeksi ollut, esikoinen imi tarmokkaasti heti heräämössä vaikka multa ei vielä edes tullut maitoa ja muutenkin oli alusta saakka hyvin helppohoitoinen. Koskaan ei tarvinnut houkutella syömään, hänellä oli kova nälkä usein ja ilmoitti siitä äänekkäästi jo synnärillä. Heti vatsasta nostettaessakin itki oikein kuuluvalla äänellä. Toivottavasti tämä toinenkin olisi siltä osin kunnossa, syntyy sitten miten syntyy. En esikoisenkaan kanssa syönyt ns mitä sattuu ja jo sairaalasta päästessä painoin vähemmän kuin ennen raskautta, silloin siksi että pelkäsin hänen kasvavan hirveän suureksi. En tietenkään osannut ajatella, että hänestä oikeasti kasvaisi valtava.
 3. Me esikoisesta käytiin ultrissa ja arviot etenivät loogisesti samaa käyrää. Ultralla synnytystä edellisenä päivänä arvio 4,6-4,7kg ja tuli kiire ultrailla napavirtauksia ym. Käsikopelolla kymmenkunta henkilöä kätilöistä ylilääkäriin väitti että n. 4kg että ei ole isompi. Jälkikäteen myönsivät että runsaahkon mutta normaalin rajoissa olleen lapsiveden takia lapsi tuntui hyvin huonosti. Ultra meni kohdilleen, painoa 4632g.
 4. Täällä selvisi että 2h arvo vähän yli sallitun vaikka muut ihan hyvät. Tänään oli ravinto-ja pistosneuvonta, ravintoneuvonta oli ok mutta pistoksia en pystynyt jäädä katsomaan. Terkan mielestä niihin vaaditaan opetusta eli huomenna menen oman terkan luokse. Että sitä tuntee itsensä epäonnistuneeksi kun ei suoriudu tuollaisesta. Viikonloppuna tsemppaan ja yritän harjoitella! Esikoinen oli 4,6kg eli varmaan ruokavaliota rajoitettava vähintään. En kyllä viimeksikään ihmeitä syönyt ja vaikka lopussa jopa laihduin vähän niin vauva kasvoi edelleen omalla kiihtyvällä megakäyrällään. Jotenkin aika pieni usko että mikään voi hillitä vauvan kasvua mutta se olisi iloinen yllätys.
 5. @sarvis Ihmettelen itsekin kun ei ultrattu, mutta olisiko ollut kolmas päivä kun sanoivat että yritetään ehtiä ultrata joku päivä! Jotenkin äidin tuntemuksia ja toiveita, täysin aiheellisiakin, vähätellään sata nolla. Vauva kun olisi ihan sitä silloista, heidän itse tutkimaa käyrää kasvamallakin ollut 4,5kg ja kasvu oli koko ajan kiihtynyt. Silti mitään perustetta ultrata ei ollut, koska hän ei suuren vesimäärän takia tuntunut isolle kun vauvaa ei siis ylipäätään saatu tunnusteltua. Päätelmä että ei ole iso. Kukaan ei lue papereita ja tulevalle äidille *ittuillaan minkä ehditään. Toivottavasti kaikki menisi ok ja tämä tuleva olisi viimeinen keikka naikkarilla. Kauhea paikka. Jatkossa en varmaan halua enää käynnistystä ollenkaan ja todennäköisesti mulla siihen mitään edellytyksiä tule kuitenkaan olemaan. Nyt vähän hirvitti kun jo nt-ultrassa oli 4pv isompi kuin olisi pitänyt. Toivottavasti jatkossa kuitenkaan kasvu ei ole niin runsasta. Mä en itse asiassa haluaisi synnyttää yhtään millään tavalla mutta kun raskaana ollaan ...
 6. Hieman vanha ketju mutta laitanpa oman kokemuksen. Mulla aloitettiin naikkarilla käynnistys rv 38+2. Syyksi merkitsivät synnytyspelko joka siis johtui siitä, että pelkäsin sikiön olevan hyvin suuri. Makrosomiadiagnoosi oltiin saatu jo raskausaikana. Kun saavuttiin osastolle, vauvan kokoa ei ultrattu, cytoteciä vain naamaan. No, siinä sitten supistuksia odoteltiin. Kyllä niitä koneen mukaan aina tulikin mutta niitä ei oikeastaan tuntenut ollenkaan. Muistaakseni kolmantena päivänä sain ballongin minkä luulin olevan kivutonta mutta se oli mun mittapuulla täyttä **lvettiä. Joidenkin tuntien päästä tuska väheni. Tuolloin pääsin myös yöksi kotiin vaikka cytotecin jälkeen kuulemma kotiin ei enää pääse. Ulkoilla saa jos voi hyvin, käyrillä silti hypättävä koko ajan. Aamulla kun palattiin osastolle vähän myöhässä koska halusin nukkua ilmeni että ballonki oli sitä huonoa erää ja oli hajonnut! Taas jatkettiin cytotecillä, ei mitään. Muistaakseni päivänä neljä joku halusi taas laittaa uuden ballongin. Sitä ei sidottu niin älyttömän kireälle ja tämä ballonki olikin kivuton. Tuli myös ihan kivuttomasti ulos. Tämäkään ei itse synnytykseen vaikuttanut mitään. Taas cytoteciä, lopulta päivänä neljä joku VIHDOIN lupasi että ultrataan jos ehditään. Tadaa, vauvan painoarvio oli 4,6-4,7kg ja lääkäri totesi että kas kun eihän näin suurta ole turvallista synnyttää eli sektioon. Silloin vähän jo huolestuivat saako happea kun niin iso. Vielä joku ylilääkäri yritti käännyttää mua kotiin viikoksi odottamaan! Ihan käsittämätöntä touhua! Lopulta syy tälle farssille oli että kun mulla oli niin paljon lapsivettä että vauva tuntui tosi huonosti niin eivät ajatelleet sen olevan iso vaikka heidän omien kokoarvioidensa mukaisella kasvulla oltaisiin päädytty juurikin n 4,5kg painoon jos kasvu olisi jatkunut entisenlaisena. Kasvu oli vielä kiihtynyt loppua kohden ja tuon pelleilyn jälkeen sektio oli helpotus vaikka toipuminen todella vaikeaa, sain virtsatieinfektion ym minkä kieltäytyivät hoitamasta koska kuumetta 37,9 ja raja 38 astetta. Naikkari ainakin on täysi vitsi. Oksitosiini kuulemma vaatii että tilanne on kypsä, heidän mukaansa tehoaa huonosti epäkypsään tilanteeseen (ja siksi mulle ei sitä susotuttu kokeilemaan, onneksi koska vauva ei olisi mahtunut). Mene ja tiedä kun tuo heidän tietämyksensä muutenkin on niin ja näin! Nyt raskaana toisen kanssa niin jos tässä synnyttämään mennään ja vauva iso niin saavat leikata suoraan.
 7. @Felicidad tosi hyvältä näyttää!
 8. Tähän aiheeseen liittyen haluan kysyä vähän käytännöistä. Mulla oli viime raskaudessa alkuun rv 16 saakka sen verran kovaa pahoinvointia, että oksensin joka päivä useamman kerran. Sen jälkeen sain aika hankalan anemian, joka ei meinannut lähteä korjaantumaan millään. Hb oli 95 ja olin todella, todella väsynyt ja huonovointinen. Heikotti siis ihan hirveästi. Jo puoliväliä ennen alkoivat liitoskivut jotka lopulta olivat viimeiden kuukauden niin kovia, että hyvä että pystyin jääkaapille kävelemään. Kaupassa tai missään en voinut edes harkita käyväni. Olin täysin autettava. Lopputulos kuitenkin oli, että sekä Naistenklinikka että neuvola olivat sitä mieltä, että hyvin jaksan töissä vaikka oikeasti itkin kivuissa. En saanut päivääkään sairaslomaa koko raskausaikaan vaikka pyysin, pelkkää *ittuilua että raskauteen kuuluu väsymys, heikotus jne. Nyt kun olen uudestaan raskaana niin mistä sitä sairaslomaa saa? Torppaako työterveys sairasloman jos neuvolalääkäri pakottaa töihin? Eli ohjaavatko neuvolaan? En todellakaan suurta osaa raskaudesta ollut työkuntoinen enkä töissä pystynyt tekemään yhtään mitään.
 9. @Snapper edelleen raita vahvistunut. Iski paniikki! en todellakaan odottanut näin nopeaa tärppiä jos ollenkaan. katsotaan nyt varovasti kuinka etenee.
 10. @Snapper sulla taitaa olla vähän "hienostuneemmat" hoidot, toivotaan että auttavat! Mulla ei mitään raskaustuntemuksia eikä huvita testata valkoista tikkua... en siis uskalla testata.
 11. Mulla haamut dpo 10 ja 11, tänään en ainakaan vielä ole testannut. Nyt dpo 12. Mulla alkoi siinä dpo 8-9 ihan järjetön palelu, mutta kurkkukin vähän kipeä että liittyneekö siihen. Huomenna varmaan testaan, tuleekin paniikki jos oikeasti plussaan yk1! En odottanut sellaista ollenkaan. @Snapper onko sulla joku hoitokierto? Mulla ovitrelleä kehotettu ottamaan vain 1 napsautus 3pv välein kunnes tulee vuoto tai kun selvää että raskaana. Ulkomaisilta sivuilta luin että pregnylin tukiannos 150iu, ja onko niin että 1 putki ovitrelleä vastaa 6500iu pregnyliä. Eli musta niitä naksautuksia pitäs enemmän. Yritin sitä ehdotellakin mutta lääkärin mielestä ei hyötyä. Nyt on vähän sellaista kuukautiskipumaista oloa mahalla koko ajan.
 12. @Hatchling Kyllä tuo musta olis selvä plussa! Mä en saanut koskaan kovin vahvaa viivaa vaikka hcg oli 1,5 kertainen sen dpo:n normilukemiin. Minusta viivan väri ei aina ole merkitsevä, ehkä jos viiva ei edistyisi ollenkaan tai lähtisi haalistumaan. Kuitenkin hcg niin korkea että tuskin tuolla testillä se näkyisi?
 13. @Felicidad Hyvä juttu! Eiköhän se plussakin ole matkalla. Mä olen jotenkin outo tapaus että mulla jopa clearbluen digi antoi joskus plussan ilman että folli irtosi. Tämä selvisi sattumalta kun hoitoja oli takana jo yli vuosi... Vähän katkera fiilis oli alkuun mutta lapsesta tietysti kiitollinen kun hänet vihdoin saatiin. Mulle meidän lääkäri aina hoki, että hybä alkukierto = hyvä loppukierto. Ainakaan mun kohdalla ei pitänyt paikkaansa! Musta keltarauhastaso kannattaisi mitata. Kaikki eivät mielellään anna luteaalitukea mutta ihan tutkimusten mukaan se lisää paljon raskausprosentteja.
 14. @Felicidad Usein pitkä kierto on ovuloimaton, liittyy siihen että jos tulee (kunnon) ovulaatio, hormonit aloittavat kuukautiset siinä n. 28 vrk kohdalla. Jos ovulaatiota ei ole, kuukautiset tulevat vasta kun limakalvo alkaa paksuuttaan rakoilemaan eikä normaalin hormonitoiminnan ansiosta. Keltarauhastaso on kuitenkin helppo mitata mistä näkee vähän ovulaatiota ja hormonitoimintaa sen jälkeen. Oletteko hoidoissa jossakin? Mulla keltarauhastaso ainakin näin vanhemmiten ollut normaalina lapäässä ja tarvitse luteaalitukea keltarauhasta tukemaan. Mitään vuotohäiriöitä, tiputtelua tai pitkiä kiertoja ei kuitenkaan ole juurikaan ollut, muutama satunnainen pitkä kierto vuosien varrella.
 15. Mulla sf-mitta taisi olla yli käyrien heti kun sit mitattiin. Alkuun th ei asiaa nostanut esille mutta puolivälin paikkeilla tuli lähete Naistenklinikalle kokoseurantaan loppuraskauden ajaksi. Itse halusin kuvitella, että suuri sf-mitta olisi johtunut vatsarasvasta, runsaasta lapsivedestä tms. mutta vauva oli lopulta suurempi kuin kukaan arvasi; 51cm ja 4632g rv 39+0. Olen kyllä myös tosi lyhyt mikä saattoi myös vaikuttaa siihen, että maha oli suuri pallo.