Secretariat

Aktiivijäsen
 • Content count

  299
 • Joined

 • Last visited

About Secretariat

 • Rank
  Aktiivi

Recent Profile Visitors

346 profile views
 1. Verikokeessa käyty ja nega on. Harmi kun ehti jo innostua. Vuotoa ei edelleenkään näy ei kuulu, lääkäriin julkisella pääsee vasta joulun tienoilla. Yritän soittaa aiemmalle lapsettomuusklinikalle mitä kannattaisi tehdä. Edit: Vuoto alkoi kuukauden myöhässä juuri kun olin tilannut ajan lapsettomuusklinikalle. Kuulemma tyypillistä.
 2. Kyllä eilisillan testi oli selvä nega. Täytynee alkaa soitella terkkariin. Harmi tavallaan vaikka vauva olisikin tullut vähän liian nopeasti. Edit: soitin neuvolaan ja epäilivät että tuskin raskaana olen. Tavallaan kyllä harmitti kun siitä jo ehti innostua. Kuitenkin ensimmäinen askel on mennä verikokeeseen varmistamaan olenko raskaana. Tuskin siis olen mutta verikokeen jälkeen mietitään jatkoja. Toivottavasti pääsisin ultraan.
 3. @Anastacia ja @Charlottenburg kävin ostamassa uuden testin ja teen vielä illalla. Hui.. Vauva, kevyillä hoidoilla saatu, on 6,5kk vanha ja seksiä viime kierrossa kerran. Nyt jännäämään; kaipa nega tulee vaikka tavallaan olen haaveillut toisesta. En kuitenkaan nyt/vielä.
 4. @sarvis nämä testattu 9.11. Sen jälkeen taisin testata vielä seuraavana päivänä 10.11 pv mutta en ole testannut sen jälkeen koska 10.11 oli nega. Eli pari viikkoa testaamatta. Kuitenkin kun 10.11 testi oli nega niin vaikea ajatella että olisi enää plussaksi vääntynyt, kai se olisi silloin jo pitänyt olla ns kunnon plussa jos kaikki ok. Täytynee ottaa yhteyttä lääkäriin jos vaikka tyhjennettävä tai ainakin täytynee varmistua mitä meneillään. :/ Jospa huomenna soittelen, mikähän oikea osoite: neuvola?
 5. @tinhi voi olla että on ovis jäänyt väliinkin, mene ja tiedä. pcO:ta ei pitäisi olla kuitenkaan mutta voihan ovis muutenkin jäädä joskus väliin. Ehkä ostan varmuudeksi vielä yhden testin mutta negaa odotan. :/
 6. Otettiin pakkaus, mutta ihan aniharvoja tuotteita tullut käytettyä. Jos nyt pitäisi valita, en enää ottaisi. Meillä tarpeen oli kypärämyssy, ulkotöppöset ja kevytvanuhaalari. Muuten melkein kaikki jääneet käyttämättä.
 7. Nyt apuja! Oikeanpuoleinen tummemman sininen on jokin herkempi 10 iu testi jonka tein n. 3-4pv kun kuukautisten olisi pitänyt alkaa. Ajattelin että ei siinä mitään tule näkymään, jätin kuivumaan kylpyhuoneeseen jemmaan ja kun otin sen sieltä heittääkseni roskiin, oho. Ajattelin että selvä plussa. Välissä ehti kulua muutama tunti. Tietysti tein seuraavana päivänä toisen testin, tuon jossa vaaleampi sininen pääty. En tiedä herkkyyttä. Näkeekö muut siinä jotakin??? Mielestäni siinä näkyy hyvin vaalea raita. Tämän jälkeen tein hirveällä vimmalla muutaman erimerkkisen lisätestin, ne olivat mielestäni negoja. Nyt menkat myöhässä 3,5vk. Ei tunnu että olisin raskaana ja olen tosiaan saanut negaa. Kemiallinen...? Eikö silloin pitäisi tulla vuoto? Toivottavasti ei mitään vakavaa. Toinen raita joka näkyy paremmin on yhtä vahva kuin aiemmasta lapsesta joskus dpo 15. Voiko testin vanhentuminen tehdä tuon raidan, ilmeisesti ei. Onko kenelläkään kokemusta että menkat ei vain ala? Voinhan vielä testata esim aamulla mutta tuskin se plussaksi muuttuu. Edellisen jälkeen siis kolme kiertoa normaalit runsaat kuukautiset ja yhtäkkiä nyt tämä. Edit: nyt en ole varmaan 1-2 vkoon testannut kun ajattelin että menkat alkaa mutta ei vieläkään mitään. Viikonloppuna kuukauden myöhässä.
 8. @Tinas ei meillekään ole koskaan oltu epäkohteliaita. Kuitenkin on kiva jos lääkäri kohtelee kuin toista ihmistä Jan jos ultratessa irvistelee kivusta niin mulle tulee hyvä mieli jos etukäteen sanoo että nyt joutuu vääntämään kovempaa tms. Mikä kuitenkin tärkeintä, että lääkärilläkin olisi avoin mieli ja ei oltaisi kaavoihin kangistuneita tyylillä kyllä minä osaan kaiken eikä suostuta miettimään voisiko toisella henkilöllä muu hoito, esim se luteaalituki olla hyödyksi. Varsinkin kun progesteroni testattiin jo lähes pari vuotta takaperin matalaksi. Uusintatestiä letrojen ym jälkeen ei tehty. Itsellä aiemmasta elämästä paljon kokemusta lääkärien asenteesta, että jos he eivät keksi mikä on vialla niin mikään ei ole. Onhan oma tilanne siis loppusuoralla, ei sitä voi tietenkään kiistää. Oltiin valmistautumassa kolmanteen ivf-kierrokseen kun tuli ovitrelletärppi. Piikitön sitä siis koko luteaalivaiheen kiinnittymistä tukemaan. Kolmannella kierroksella olisi ollut elonva&pergoveris käytössä. Tinas, toivotaan että saatte blastoja myös pakkaseen! Hieno alku! @sarvis, toivotaan että Felicitaksessa olisi vielä jotakin jippoja takataskussa tai joan lahjasoluihin päädytte niin se onnistuisi. Mehän niistä jo puhuimme alustavasti niin ehkä n 6kk prosessi, jono klinikan sisäinen. Felicitas oli meillä koko ajan mielessä kun harkittiin klinikan vaihtamista aika kauan. Minä aikoinaan kysyin Geofrey Sherin kysymys vastaus -palstalta mielipidettä protokollaan. Ihan mielenkiintoista kuulla jenkkilääkärin näkemys! Tietysti oli oma näkökantansa, mutta kyllähän Jenkeissä näitä hoitoja tehdään valtavasti. Hän oli sitä kieltä että meillä oli väärä protokolla kun tilanteemme omalla klinikalla tyrmättiin toteamalla että kaikki lääkkeet sisältää samaa fsh:ta ja sinä et niihin reagoi. Tämä yhden kokeilun jälkeen siis.
 9. @sarvis voi ei. toisaalta mullehan sanottiin dextrassa ihan kuukausi takaperin että ymmärränhän etten välttämättä tule biologista lasta saamaan eikä päästy ikinä edes punktioon saakka. Amh on se surkea 0.6 ja ensimmäinen luteaalitukikierto toi plussan. Aloin jo miettiä että ehkä tämä ei onnistu koskaan. Älä menetä siis kaikkea toivoa vaikka näyttää tällä hetkellä hankalalta! @Tinas, olen miettinyt josko mieslääkäreillä on tapana vähätellä naistenvaivojen kipuja. Toisaalta samaa olen kuullut kyllä muutamasta naislääkäristäkin, mutta kerran kunnoma lääkäri oli lomalla niin naislääkäri jolla kävimme pahoitteli Ultrassa jos vähän tuntuu ja hänellä oli nenäliinapakettikin pöydällä. Mieslääkäri hyppyytti meitä Ultrissa kaksi kertaa viikossa ja totesi aina vaan että ei kasva tarpeeksi soluja ja kaikki puhe liittyi millimetreihin ja kappalemääriin. Hyvin teknistä siis. Tinaa, minusta 4 hedelmöittynyttä kuulostaa hyvältä! Toivotaan että pääsevät blastoiksi saakka.
 10. @Tinas muutama tuttu saanut mielestäni felicitaksesta pitkät saikut punktiosta mutta toisella oli ongelmia keräyksessä ja vuoti verta vatsaonteloon. En tiedä muiden yksityisten käytännöistä. Me onnistuttiin lopulta toisessa perutussa ivf-kierrossa jossa ensimmäistä kertaa saatiin luteaalituki. Lääkärin mukaan sattumaa vaikka sitä ennen 2v lapsettomuus. Jokainen voi miettiä sattuman osuutta. Raskaus kuitenkin niin alussa että mitä vaan ehtii vielä käydä. Ar-ultra ok.
 11. @Tinas jos käyt dextrassa niin noin meillekin todettiin että punktiopäivä on saikkua, enempää ei tarvitse. Mä kävelin aukkarinkin jälkeen kumarassa ja oli kovia vatsakipuja jälkikäteen eli pidin linjaa aika ihmeellisenä. Julkisella kun tuntuu aina saavan 3pv. En kyllä ollut muutenkaan tyytyväinen hoitoon eikä kertaakaan päästy keräykseen asti. Keltarauhasen vahvistuksen avulla nyt kuitenkin tuolla toukokuisissa.
 12. Uusi hermoilija linjoilla! Raskaus ihan alussa, 5+1 ja ultraan 8 päivää. Olen monta kertaa päivässä varma että alkio kuoli juuri nyt jos siellä mitään edes on. Pelkään ettei ar-Ultrassa löydy sykettä. Lisäksi on menkkaoireita eli mun tapauksessa kohdunkaulan kipuja. Välillä myös niitä menkkakipuja joita nuorempana oli kohdun kohdalla. Meillä takana kaksi perustua ivf-kiertoa ja ongelmia klinikan kanssa. Pelkään ettei uutta mahdollisuutta tule jos jotain nyt käy.
 13. Mulla yhden pistoksen jälkeen tuli jonkin verran verta. Ehdottomasti enemmän kuin pisara, paperilla sellainen 2e kolikon kokoinen läikkä. Onkohan lääke mennyt minne piti? Vuotiko ulos vai menikö verenkiertoon..? Näistä ongelmatilanteista einollut mitään puhetta klinikalla.
 14. Onko kokemusta lääkäristä/klinikasta Helsingistä jota suositella matalan Amh:n tapaukselle?