Emelina

Jäsen
 • Content count

  13
 • Joined

 • Last visited

About Emelina

 • Rank
  Aloittelija
 1. Oikein positiivinen kokemus jäi tayssista, nimenomaan svo:lta ja salista. Kätilö oli ihana ja kannustava ja mukana ollut lääketieteen kandi todella asiallinen nuori mies! Me mentiin neljän tunnin seurannan jälkeen potilashotelliin, joten mulla ei kokemuksia osastosta ole. Hotelli kuitenkin ihana paikka, oma rauha ja hyvät ruoat seisovasta pöydästä. Synnytin esikoisen K-Hks:ssä ja tämä tayssin synnytys kyllä voitti 6-0! :-)
 2. Synnytys oli todella nopea, ja olin automatkasta niin peloissani, että rauhallinen hengittäminen ja ponnistamiseen keskittyminen oli todella vaikeaa. Siitä syystä juuri ponnistaminen oli tosi kivuliasta. Kuitenkin nopeasti ohi, mutta sen verran teki kipeää, ettei nyt samantien unohtunut vauvan synnyttyä. Nyt kuitenkin reilun kahden viikon jälkeen synnytyksestä olen sitä mieltä, että mennään vielä kerran kyseiseen paikkaan jokusen vuoden sisään :-)
 3. 40+6 alkoi supistukset ja heti säännöllisinä ensin kymmenen, hetken päästä viiden ja pian kahden minuutin välein. Sitten en enää tuntenut missä vaiheessa alkoi ja loppui. Vauva syntyi, kun oltiin oltu noin 15 min. Sairaalassa.
 4. Meillä neiti tänään kaksi viikkoa vanha ja Vaikka kuinka miehelle sanoin raskausaikana, että tämä on ensimmäinen ja viimeinen yhteinen lapsi, niin tänään aamukahvilla totesin, että "kai me sentään toinen tällainen ihanuus tehdään?". Ja mies oli samaa mieltä :-) Mutta, koska häitä pitäisi viettää kesällä 2017, niin siihen asti on ehkäisyä käytettävä, mutta heti niiden jälkeen olisi tervetullut toinen vauva, jolloin hyvin käydessä ikäeroa tulisi reilu kaksi vuotta. Meillä ei kuitenkaan tämä nyt vastikään tytön syntymään päättynyt raskaus lähtenyt helposti alulle, joten ikäeroa voi mahdollisesti tulla enemmänkin.
 5. Kerttunen,et ole pikkumainen ja itsekäs, vaan vaikutat kertomasi perusteella oikein mallikelpoiselta kummitädiltä. Joissakin perheissä vaan on tupattu unohtamaan koko kummiuden merkitys ja syyt miksi kummiksi pyydetään voikin lähteä pelkästään perheen itsekkäistä, yksipuolisista tarpeista. Lapsellahan tulee olla kaksi ev.lut.kirkkoon kuuluvaa kummia, mikäli hänet halutaan liittää kasteella ev.lut. Seurakunnan jäseneksi. Monissa tapauksissa kastetilaisuus jää sitten lähes ainoaksi kontaktiksi perheen puolesta kummiin päin, vaikka kummi yrittäisi mitä. Toinen mitä tällaiset perheet kummilta usein odottavat, on syntymäpäivä ja joulumuistamiset. Tällainen ei kuitenkaan ole kummiuden perimmäinen tarkoitus. Itselläni on kaksi kummilasta, poika joka on sukulaiseni ja tyttö, jonka äitiä en juuri tunne. Poikaakaan en näe kovin usein pitkähkön välimatkan vuoksi, mutta saan häneltä toisinaan postia, piirrustuksia ja koulussa tehtyjä käsitöitä ja askarteluja, valokuvia ja etenkin hänen äitinsä kertoilee pojan kuulumisia säännöllisesti. Sain myös kunnian siunata hänet koulutielle seurakunnan järjestämässä tapahtumassa kirkossa ennen ekaluokan aloitusta ja tästä olin todella onnellinen ja yllätykseni myös hyvin liikuttunut, vaikka minulla on omakin lapsi. Kummityttö taas on perheestä, jota en ollut tytön syntymän aikaan tuntenut kauaa ja oikeastaan tunsin paremmin vain lapsen isän. Oma avioero oli ajankohtainen pian ristiäisten jälkeen ja myös kummitytön vanhemmat erosivat pian sen jälkeen. Näiden vaikeuksien keskellä yritin kuitenkin vielä pitkään pitää yhteyttä kummityttöön, pyysin, että tehtäisiin yhdessä juttuja, vein tuliaisia, kun kävin ja siis nimenomaan minä kävin, he eivät tulleet pyynnöistäni huolimatta koskaan meillepäin, eikä heidän puolestaan minua pyydetty käymään. Sitten en enää jaksanut, vaan yhteydenpito sai minunkin puolestani jäädä. Yritin vielä noin puolentoista vuoden kuluttua yhteydenpitoa, mutta jälleen se jäi yksipuoliseksi eikä siis tuottanut hedelmää. Nyt en enää edes muista minkä näköinen kummityttöni edes on. Ei kummiuden tarvitse olla epämiellyttävää eikä sen mielestäni kuulu olla vain yksipuolista yhteydenpitoa kummin puolelta. Nimeni on siis tytön kastetodistuksessa, muuten meillä ei ole mitään yhteyttä. Olen myös kuullut useampia samankaltaisia tapauksia lähipiirissäni ja kun ovat olleet vähän onnettomia, että kuinka tässä näin on käynyt, niin olen kyllä sanonut ihan suoraan, että ei yhteyttä tarvitse pitää, jos se yrityksistä huolimatta on vain toisen osapuolen harteilla. Sääli lasta sinänsä, mutta kyllä lapsen vanhempienkin kuuluu ottaa jonkinlainen vastuu hyvästä kummisuhteesta. Hehän ovat kummit lapselleen valinneet ja näin halunneet jonkinlaisen siteen perustaa kummin ja lapsen välille. Hyviin positiivisiin ihmissuhteisiin kannattaa panostaa, negatiiviset syövät vain energiaa ja kuluttavat ihmistä henkisesti. Tsemppiä kummit!!
 6. Meilläkään ei ikävä kyllä jousteta tuosta paperista, ei vaikka tyttö ilmaisee jo melko selkeästi tahtoaan esim. Joulun ja pidempien lomien ollessa kyseessä. Tyttären mielipide kumotaan ja asia käännetään niin päin, että minä haluan pitää lapsen luonani. Kun kahdeksan vuotiasta ei kuunnella ja hänen mielipiteensä kumotaan, on nyt viime aikoina kuvioihin astunut fyysinen oirehtiminen; vatsa menee sekaisin hiukan ennen pidempää isällä oloaikaa, vatsa on koko loman sekaisin tai sitten päivää ennen isälleen menoa nostaa korkean kuumeen itselleen. Isä ei edes usko sairastumisiin, vaan luulee minun keksineen nämä. Miksi ihmeessä keksisin???minulla ei vaan yksinkertaisesti ole syytä keksiä tällaista, mutta tottakai puolustan tytärtä, kun haluaa jäädä kotiin. Surullista, mutta jaksan asianlaitaa sen voimalla, mitä puolisoni jaksaa minulle aina sanoa; enää neljä- viisi vuotta ja tyttö kyllä sanoo mielipiteensä niin voimakkaasti, että siinä ei ole enää kahta sanaa. Tytölle alkaa olla kaverisuhteet ja meidän nykyinen perhe niin tärkeitä, ettei enää mene vasten tahtoaan isälleen, vaikka nyt on vielä hyvin lojaali isäänsä kohtaan.
 7. Meille on näinä päivinä syntymässä vauva (rv 40+5 menossa) ja minulla kahdeksan vuotias tytär entisestä elämästä. Miehelle tämä syntyvä vauva on ensimmäinen biologinen lapsi, vaikka minun tyttärelleni on aivan kuin isä, ihan kaikkien muiden mielestä, paitsi ex- puolisoni ja hänen lähisukulaistensa mielestä. Meillä oli todella vaikea parisuhde aikoinaan, johon tyttäreni syntyi ja eron jälkeen, josta on jo lähes 7 v. Väänsimme pitkään eri oikeusasteissa tytön huollosta ja asumisesta. Kun kaikki oikeusasteet oli ex- miehen toimesta käyty läpi valituksineen tuloksetta,alkoi kaikenlainen arjen hankaloittaminen ja lastensuojeluilmoitusten ketju, joita kerta toisensa jälkeen jonkin aikaa käytiin tässä nykyisessäkin kotikaupungissa selvittämässä lasten valvojan luona, sittemmin puhelinsoitto sosiaalitoimeen on kuitannut nuo turhat ilmoitukset. Nyt kun viiden vuoden yhdessä olon jälkeen nykyisen miehen kanssa aloimme odottaa tytölle pikkusisarusta, niin sen arvo mitätöitiin täysin entisen puolisoni ja hänen lähisukunsa luona, mikä on todella sääli, kun tyttö on toivonut pikkusisarusta todellatodellatodella hartaasti. Katkeruus nousi taas mahdottomiin sfääreihin ja kaikki mahdollinen kiusanteko täyttää taas exän illat. Tytön ollessa juuri talvilomalla isällään ja meillä laskettuaika sattui tuolle viikolle, niin kysyessäni pääseekö tyttö katsomaan pikkusisarustaan, mikäli vauva loman aikana syntyy, niin vastaukseksi sain murahduksen, että " ei sitä tiedä, kattoo nyt..." ja olen täysin varma, että näin ei olisi tullut käymään. Noh, vauva ei syntynyt loman aikana ja hyvä niin, vaikka itsellä odotus alkaakin käymään hermolle :-) hienosti on kyllä nykyinen mieheni jaksanut tuota kiukuttelua nämä kaikki vuodet ja nyt raskausaikana jaksanut joka kerta lohduttaa mua, kun oon itkenyt exän tekemisiä ja tekemättä jättämisiä. Hänestä tulee maailman paras isä myös biologiselle lapselleen. Maailman paras toinen vanhempi onkin jo mun tyttärelle, meidän tytölle, jonka arkea on hoitanut jo yli neljän vuoden ajan tasavertaisesti kanssani, vaikka siementäkään ei ole lapseen luovuttanut biologisesti... Ihana tuleva isä <3
 8. Meillä on molemmilla suvuilla ns. Sukukastepuvut. Koska me emme halua että kelleen tulee paha mieli, että asiasta syntyy turhaa sananvääntöä tai muutakaan ja koska haluamme omalle perheellemme oman puvun, niin ostamme tälle tulevalle lapselle oman uuden puvun, jota käyttävät sitten mahdolliset muutkin, perheemme tulevat lapset. näin on parempi ja kiva tehdä myös omalle perheelle oma perinne, eihän kaiken tarvitse tulla aina sukupolvien takaa.
 9. Se on äärimmäisen pieni mahdollisuus, että miehen vasectomia purkautuu ts. Johtimet löytävät toisensa. Monet urologit solmivat ja ompelevat johtimet erilleen erityisellä ajatuksella ja huolella. Lisäksi vasectomian jälkeen tulee käydä noin kolmen kuukauden kuluttua siemennesteanalyysissä varmistamassa, että eläviä siittiöitä ei enää ole. Siihen asti, kun "tuomio" on kuultu, tulee käyttää muuta ehkäisyä (kondomi tai naisella hormonaalinen tai mikä siihen astikkin nyt on ollut käytössä). Lisäksi siemensyöksyjä tulisi olla noin parikymmentä vähintään tuona odotteluaikana, jotta elävät siittiöt ovat ehtineet poistua ennen analyysiä ja muun ehkäisyn tätä myöden pois jättöä. Vasectomia on lopullinen, eikä sitä Suomessa tehdä alle 30- vuotiaalle. Tätä nuoremmalle vasectomia voidaan tehdä pyynnöstä, jos lapsiluku on kolme tai enemmän. Muissa erityistapauksissa lupaa vasectomiaan voi hakea valviralta erityisin syin. Samat ehdot ovat naisten sterilisaatioissa. Naisillekkin tehdään nykyään sterilisaatioita paikallispuudutuksessa poliklinikka olosuhteissa, mutta en osaa sanoa missä kaikkialla Suomessa tämä menetelmä jo on käytössä ( oma gynekologi osaa kertoa asiasta varmasti enemmän). Nainen voi päästä nopeammalla aikataululla sterilisaatioon (riippuu paikkakunnasta), miesten sterilisaatiojonot ovat usein pitkät, parikin vuotta paikkakunnasta riippuen. Vasectomia ei kuulu hoitotakuun piiriin, sillä se ei ole sairauden hoitoa. Mm. Tästä syystä jonot ovat pitkät ja usein tuona odotusaikana on voinut mieli muuttua toimenpiteen suhteen tai uusi raskauskin jo alkaa. Tämä siis julkisella puolella, yksityisellä pääsee tietenkin nopeasti, mutta hupenee siinä sitten lompakkokin nopeasti. Laki on kaikille sama oli yksityinen tai julkinen, 30 v tai yli kolme lasta. Joissakin tapauksissa vasectomian purkua voidaan yrittää, jos mies näin haluaa. Se on vaativaa, kallista eikä sen onnistumista ja näin biologisten lasten saantia voida enää luvata tulevaisuudessa. Käytännössä toimenpide on siis lopullinen ja se tehdään aina steriloitavan kirjallisella hakemuksella ja suostumuksella.
 10. Mutta eihän terolut ole ehkäisymuoto?!
 11. Heippa! Täällä kanssa ilmoittautuu pinoon yksi uusperheellinen, joka ei unta saa, kun synnyttämään jo mieli tekisi, mutta vauva antaa odottaa itseään ihan rauhassa (40+5 viikkoja jo). Minulla on kahdeksan vanha ihana tyttönen, joka meillä asuu ja miehelle nyt ensimmäinen tämä yhteinen, joka syntymässä. Viisi vuotta ollaan miehen kanssa pidetty yhtä ja neljä vuotta saman katon alla asuttu. Minä ja tyttö muutettiin vuoden seurustelun jälkeen hänen kotiinsa sadan kilometrin päähän silloisesta asuinpaikastamme, joka oli minun synnyinseutua. Nyt sitten rakennetaan yhteistä taloa ja odotetaan tätä yhteistä ihanuutta syntyväksi. Meillä on ollut exän kanssa todella vaikea suhde siitä asti, kun erottiin vajaa seitsemän vuotta sitten. Kaikki oikeusasteet käytiin hänen tahdostaan läpi, kun tytön huoltajuutta ja asumista setvittiin alkuun. Minusta ja sittemmin nykyisestä miehestäni on tehtailtu kymmennittäin lastensuojeluilmoituksia, kun oikeuden päätökset ja sittemmin minun päätös muuttaa mieheni luo yhdessä lapsen kanssa ei miellyttänyt ex- puolisoa. Kaikki harmitus eron jälkeen on kaatunut meidän perheen niskaan ja täytyy kyllä kehua nykyistä puolisoa, tulevaa aviopuolisoa ja tulevaa yhteisen lapsen isää, että hän on ihanalla tavalla jaksanut jakaa elämäänsä meidän kanssa tämän kaiken harmin ja vaikeuden keskellä ja on ollut esimerkillinen ja rakastava vanhempi myös minun tyttärelleni, vaikka biologista suhdetta heillä ei olekkaan