Mimossa

Aktiivijäsen
  • Content count

    364
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Mimossa

  1. Eka: - ei pahoinvointia/ ruokahaluttomuutta -> poika - teki mieli minttusuklaata -> tyttö - maha edessä -> poika - korkea syke -> tyttö - näin unta poikalapsesta -> poika - poikaolo Poika oli Toinen: - ruokaluttomuutta/ kuvotusta useita viikkoja -> tyttö - tekee mieli kaikkea raikasta; salaattia ja jäätelöä -> ? - syke korkea, jopa hiukan korkeampi kuin edellisellä -> tyttö - olen nähnyt kahdesti unta tyttölapsesta -> tyttö - tyttöolo Ei vielä tietoa kumpi tulossa
  2. Kahdesti toisesta kierrosta
  3. Mulla ainoa oire ennen plussaa oli palelu ja tietysti menkkaoireet loisti poissaolollaan. Plussauksen aikoihin alkoi turvotus, heräily aamuyöllä, vihlontaa häpyluussa ja lonkissa sekä alavatsan nippailut.
  4. Liian ruotsalainen, 6 Teo?
  5. Mä oon nähnyt jo aiemmin tänä kesänä unta että odotin tyttö vauvaa. Saa nähdä onko enneuni Viime yönä näin unta että oltiin just päästy vauvan kanssa sairaalasta. Vauvalla oli päällä jumpsuitti ja sen alla potkuhousut ja body. Asuin samassa asunnossa missä asuin ennen kun muutin pois kotoa. Aloin imettämään sängyssä vaikka vauva haisi ihan kakalta, imetin minuutin ja mentiin sit pylly pesulle. Kakkaa oli pitkin selkää... Vauvalla oli tytön vehkeet mutta mielessäni kutsuin häntä pojan nimellä. Unessakin mietin ettei me nyt tätä nimeä hälle voida antaa...
  6. Ihan ok. En valitsis kuitenkaan omalle lapselle. 7. Topias?
  7. Nätti, vähän lempinimimäinen 7 Tinja?
  8. Kuntokuuri aloitettu, muutama kilo pitää pudottaa ja saada lisää lihasta. Hyötyliikuntaa, pyrin kesällä pyöräilemään paljon, käyn puistojumpissa, uimassa, joogaan, teen lihaskunto treeniä kotona. Syön terveellisemmin ja kevyemmin: paljon salaatteja, keittoja. Syön päivittäin hedelmiä, kasviksia. Kunhan marjakausi alkaa, täytän pakastimen marjoilla. Vältän herkkuja ja alkoholia. Mama vitamiinit, foolihappo, vehnänalkioöljy kapselit, kalaöljyt, maitohappobakteerit, seleeni, sinkki ja c-vitamiini aloitettu.
  9. Joitain allergialääkkeitä saa ottaa myös raskauden aikana, miksei siis jo yrittäessä. Teratologinen palvelu tietää parhaiten mitkä lääkkeet käy. Suurimmassa osassa lääkkeistä lukee että ei sovi tai keskustele lääkärin kanssa. Ne on vaan varmuuden vuoksi laitettu.
  10. Pakko vastata koska mulla ja mun sisaruksilla oli täysin sama ikäero mitä pohdit. Mä olen esikoinen ja pienin sisko syntyi kun täytin 11v. Olin paljon apuna, nukutin tarvittaessa, jos äiti oli vanhempainillassa tms, vaihdoin vaipan tarvittaessa. Tietysti ihan samalla lailla ei oltu läheisiä, kun 4v nuoremman siskon kanssa, leikittiin paljon yhdessä ja meillä oli/ on jopa yhteisiä kavereita. Mun rooli oli enemmänkin äidin korvaaja ja oltiin me isosiskot pienimmälle tavallaan idoleita. Meitä usko enemmän kuin äitiä tietyissä asioissa ja oli onnellinen, kun sai meidän vanhoja vaatteita yms. Nuorimmalla tuntu olevan rennompi kasvatus, meille äiti oli tosi tiukka, mutta iltatähden kanssa ei kaikki ole niin justiinsa. Nykyään kun ollaan reilu 20-30v niin ollaan melko läheisiä ja käydään yhdessä syömässä ja yritetään säännöllisesti viettää aikaa keskenään. Meillä osittain varmaan auttoi että ollaan kaikki tyttöjä, mutta en usko että hirveän paljon huonommin menisi jos ei oltaisi.
  11. Mulle tuli 14 kg. Paino oli normaali ennen raskautta. Eniten paino nousi puolivälin paikkeilla. Kahdessa viikossa lähti 8 kg. Vielä 6 kg jäljellä kun 6 viikkoa synnytyksestä. Toivottavasti lähtee kun pääsee kunnolla liikkumaan. Tuntuu että lihakset on hävinneet kun en raskausaikana pystynyt liikkumaan entiseen malliin liitoskipujen takia.
  12. Mullakin luomet lisääntyi ja osa olemassa olevista kasvoi. Rintojen alla olevat uudet luomet on ainakin kutistunut. Jännä nähdä muuttuvatko vielä myöhemmin...
  13. Tarkoittaisi "roikkuluomilla" varsiluomia??
  14. En, ei tullut mieleenkään En muutenkaan vapaapäivinä meikkaa ellei ole jotain menoa
  15. Mulla sektio takana ja alustava suunnitelma olis aloittaa loppu kesällä/ alku​ syksyllä yritys, kunhan saadaan lääkäriltä lupa. Mitä pikimmin sen parempi, kun ikääkin jo alkaa olla ja kaksi lasta olis toive, mutta mitään turhia riskejä en haluaisi ottaa.
  16. Vedet meni 23 jälkeen
  17. Yksi sektio takana. Viikon olin tosi kipeä ja ihmettelin miten kukaan voi vapaaehtoisesti haluta sektion. Parin viikon jälkeen pystyin jo vähentämään särkylääkkeiden syöntiä. Nyt odotellaan jälkitarkastusta ja lupaa uudelle yritykselle. Hirveästi tuntuu vaihtelevan, osa sanoo että pitää vuosi olla raskauksien välillä, osa sanoo ettei mitään taukoa tarvitse olla. Taidan luottaa leikanneen lääkärin sanaan.
  18. Käynnistyi myöhään illalla 34+6 ja syntyi 35+0 vähän puolen yön jälkeen.
  19. Yöllä omassa sängyssä. Tuntui napsahdus ja tuli kunnon lorahdus. Ainakin puoli litraa kerralla.
  20. Äidillä kolme synnytystä käynnistynyt vesien menolla ja alakautta kaikki kolme tyttöä syntyneet. Kestot olleet 2,5-6h, ei ole epiduraalia ehtinyt saamaan kun on edenneet ​niin nopeasti, pelkällä ilokaasulla​ mennyt. Kaikki syntyneet lähellä laskettua aikaa ja olleet n. 3000g. Mulla käynnistyi myös vesien menolla, mutta päätyi hätäsektioon napanuoran esiinluiskahduksen takia. Olin jo 4cm auki leikkuriin mentäessä vaikka supistukset oli lähes huomaamattomia vielä. Luultavasti olisi edennyt nopeasti kun mitään kipujakaan ei vielä ollut. Käynnistyi 5 viikkoa ennen laskettua aikaa ja painoa pojalla oli reilu 2000g.
  21. Täytyy puhua mies ympäri reissaamisen suhteen. Se on enemmän sitä mieltä ettei vauvan kanssa ainakaan mihinkään ulkomaille voi lähteä...
  22. Kiitos hyvistä vastauksista. Bodyn käyttö on varmasti myös käyttäjä kohtaista. En sitten hamstraa kauheasti etukäteen isompia kokoja. Mä ja mies ollaan oltu aika pieniä vauvoja, niin tulokkaalla pienetkin koot menee luultavasti pidempään. Saahan niitä lisää hankittua myöhemminkin. Varaudun nyt jos n. 1v asti olis bodyt käytössä.
  23. Mites vähän kanssa matkustaminen. Kuinka pienen kanssa uskaltaa lähteä ulkomaille? Meillä syntyisi vauva keväällä ja kauheasti haluttais lähteä seuraavana marraskuuna jonnekin lämpimään... Vauva olis silloin n. 7 kk.
  24. Ok. Kiitos