Keiki

Jäsen
 • Content count

  10
 • Joined

 • Last visited

About Keiki

 • Rank
  Aloittelija
 1. Onpa erikoinen, mutta tavallaan pehmeä ja kiva nimi. Vaikka 8. Aarni?
 2. Alkoi joskus viikolla 5+, ja pahimmillaan oli viikoilla 6-10.
 3. Tyttöi meni päiväkotiin 1,5-vuotiaana. Jos olisin ihan vapaasti voinut valita ajankohdan, olisin laittanut muutamaa kuukautta myöhemmin, esim. 1v 9kk ikäisenä.
 4. En jaksanut (... tai halunnut) lukea kommentteja, koska tämä kysymys on yleensä sellainen ampiasipesä, että saa vain pahan mielen. Jos kaikki menee hyvin, ja meidän vauva syntyy joulukuussa, niin esikoinen on hieman alle 3-vuotias. Ajateltiin pitää hänet tutussa päiväkodissa esim. 11pv/kk. Mulla on tästä huono omatunto, ja pelkään saavani paskamyrskyn niskaan, mutta uskon näin olevan meille parempi. Syyt, joilla olen ratkaisua perustellut itselleni (ja erityisesti muille, huoh ) ovat: - Sairastin esikoisen jälkeen synnytyksen jälkeisen masennuksen. Jos homma toistuu ja kotona oleminen on yhtä helvettiä, on parempi, että esikoinen on edes osan viikkoa muiden hoidettavana, jotta saan levätä. - Esikoinen on hyvin arka ja tarkka rutiineista. Tuntuisi pahalta ottaa hänet pois tutuista kuvioista ja viedä uuteen kerhoon ja vanhempainvapaan jälkeen mahdollisesti uuteen päiväkotiin (jos ei pääsekään samaan takaisin) - Mies on ajoittain reissutöissä, eli on viikkoja, jolloin en saa hengähtää edes iltaisin. - Päiväkoti tekee mielestäni laadukasta varhaiskasvatusta. Oikeasti tuo on aivan ihana päiväkoti, missä esikoinen on, arvostan hoitajien ja lastentarhan opettajien tekemää työtä. Mutta katsotaan nyt, en ole lyönyt lukkoon vielä mitään suunnitelmia
 5. Noin 2,5 kilometriä. Vaihtelevasti mennään autolla (perheessä vain yksi auto), kävellen rattailla tai bussilla. Lähempänäkin olisi ollut päiväkoteja, mutta haluttiin tyttö juuri tuohon päiväkotiin.
 6. Aloitin opiskelut, kun lapsi oli noin 1,5-vuotias. Musta vaan tuntui, että se oli ihan hyvä aika, kotona olo alkoi tuntua puuduttavalta. Olisin voinut siirtää opintojen aloitusta vuodella hoitovapaan takia, mutta en olisi jaksanut olla enää vuotta kotona. Hyvillä mielin lähden opiskelemaan, kaikki on mennyt mukavasti. (Jos olisin palannut työpaikkaani takaisin, lapsi olisi ollut n. 2-vuotias, mutta ajatus sinne takaisin menosta ahdisti vielä enemmän kuin kotona olo).
 7. Meillä siirrytään pinniksestä pois tässä kesän aikana, eli lapsi on noin 2,5-vuotias. Ei hän oo koskaan yrittänyt pinniksestä pois, vaikka laskettiin laitakin alas (laitaa ei saa kokonaan pois, mutta laskettua puoliväliin). Tarvitaan pinnasänky loppuvuodesta uudelle käyttäjälle, niin ajateltiin siirtää esikoinen nyt "isojen tyttöjen" sänkyyn
 8. Pienkerrostalon "maantasa-asunto", eli tähän kuuluu muutaman neliön pihaläntti . Kolmio ja kokoa noin 70 neliötä. Vuokralla ollaan.
 9. Kahdesta on ollut puhetta, ja toinen onkin nyt tulossa. Kolmannelle on sellainen iso EHKÄ, mutta joskus myöhemmin, isomalla ikäerolla.
 10. Ennen esikoisen odotusta toivoin ehkä enemmän poikaa, koska mulla oli mielikuva että pojat on helpompia. Sitten odotusaikana (kun oli niin vahva tyttöolo) aloin toivoa tyttöä. Tyttö tuli, ja nyt toista odottaessa ehkä hiukan enemmän tytön toivomiseen kallistun. Toisaalta nyt on ihan poikaolo Jotenkin näen itseni ja mieheni luontevammin tyttöjen vanhempina, en oikein tiedä miksi.